Цацаров: Има два начина за противодействие на сивия сектор
13 арестувани за атентата на летище "Ататюрк"
Порно

Порно

преди 35 мин.
Къде съм ? Начало /

Деян Донков не ще пари, за да е крал

Симеон II дава двореца Врана на бг "Лабиринтът"

13:50, 21 февруари 2011 3670 1 коментар
За да бъде крал в "Приказка", Деян Донков трябвало да вземе уроци по езда. Снимка Aни Петрова
01/03

Деян Донков играе ролята на крал, а Биляна Петринска става магьосница в нов проект за телевизионен приказен сериал, който се снима от режисьорката Милена Калева. Филмът „Приказки” ще бъде в духа на „Лабиринтът”, „Хари Потър” и „Властелинът на пръстените”.


Снимките вече започнаха, но засега ще бъде подготвен само рекламен клип на продукцията. Идеята е магистърска работа на сценографа от Художествената академия Марина Червенкова, която подготвя и куклите, костюмите и декора за филма. Младите кинаджии се надяват да привлекат чуждо финансиране за проекта и да снимат сериала като копродукция на големи европейски обществени телевизии. Трейлърът ще бъде показан на продуценти в Испания и Англия в края на май.


Във филма има не само кукли, но и анимация и триизмерни компютърни ефекти. Засега трейлърът за сериала се снима изцяло с лични средства на режисьора и сценографа. Всички актьори са се съгласили да участват без заплащане. Деян Донков веднага приел въпреки натоварения си график и дори взел уроци по езда. Част от рекламния клип на филма е заснета в двореца Врана с личното разрешение на Симеон Сакскобургготски. Сериалът ще разказва вълшебни истории от целия свят, като в трейлъра са включени приказки от Африка, Япония, както и част от „Тримата братя и златната ябълка”.


Режисьорката Милена Калева е завършила в НАТФИЗ в класа на Георги Дюлгеров и сега учи магистратура „Продуцентство”. За специалните ефекти пък се грижи Красимир Воденичарски, който е работил в „Ню имидж”.

коментирай

Коментари (1)

  • 001
    3 / 3
    Анонимен 21-02-11 15:43ч
    Безсмислено се употребява навсякъде, за щялои нещяло думата "проект". Обезсмисля се по този начин.

    Мода ли е, що ли? Има си точнибългарски думи! Ползвайте ги, господа журналисти и прочие.
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

България

Цацаров: Има два начина за противодействие на сивия сектор

Икономика

Всеки втори на морето крие оборота си

Свят

Брекзит може да бъде блокиран

България

България осъди атентата в Истанбул

Последно обновяване 30 юни, 2016 13:18 ч.

Development PIMDESIGN