Кортни Кокс с режисьорски дебют на фестивала "Трайбека"
Пороен дъжд се изля в Пловдив
Лейтън Мийстър смесва полезното с приятното
Къде съм ? Начало /

Тинто Брас на крачка от порното

0:00, 10 април 2004 15106 1 коментар
Режисьорът сам проверява качествата на изгряващите звезди. Снимки Интернет
01/03

Режисьорът на "Калигула" смята, че девствеността е болест

Последният филм на всеизвестния сладострастник Тинто Брас си пробива път със скандали по източноевропейските екрани. Премиерата на "Fallo!" (буквално "Е... ме"), мина почти незабелязано в родната му Италия, но тук-таме в бившия соцлагер трудно преглъщат версията му "О, жени!". "Ами че това си е чисто порно!", възмущават се критиците. Дали имат право?

Началната сцена - мъж масажира клитора на жена с помощта на електрическа четка за зъби, изтръгва въздишки. "Брас се е побъркал", ужасено шепнат зрители, докато на екрана се нижат шестте новели във фриволния стил на Бокачо. Непристойни истории за всесилната, нахална и понякога безсрамна женска

сексуалност, която подлудява мъжете

Всяка новела започва с почти един и същи кадър - на сниман отблизо задник. Не е чудно, че филмовите герои от противоположния пол до един са във върховна ерекция. Постепенно публиката престава да се шокира и започва да се киска неудържимо - не толкова на картинките, колкото на остроумните реплики. Така сама си отговаря къде е разликата между филмите на Брас и откровеното порно с насилените му пъшкания и тъпи диалози.

Най-прочутият воайор в киното, когото и

българските зрители познават

добре от нецензурираната версия на "Калигула" с Малкълм Макдауъл, напоследък лансира нова звезда. Тя се казва Людмила Деркач и се оказала достатъчно амбициозна, та да смени сервитьорската си професия с артистична само с едно навеждане под носа на маестрото. Почитателят на задните женски заоблености не се удържал и я поканил на пробни снимки.

Изглежда несериозно като основа за бъдеща кариера в киното, но не съвем. Стига ни само да си припомним друго откритие на Тинто Брас -

великолепната Франческа Делера

която след 1986 г. стана главна героиня не само в еротичните сънища на мъжете, но и в няколко наистина добри филма. Последваха я Дебора Каприолио от "Pаprika", Клаудия Кол от "Така правят всички". "Монела" през 1997 г. накара критиката да замърмори, че Тинто Брас отива твърде далеч с богато илюстрираното си твърдение, че девствеността е ненужно бреме и болест, която трябва да се лекува. Но режисьорът продължи да спазва поетия "курс".

Макар че

наскоро навърши 61

не смята да сменя любимите си сюжети. Малцина знаят, че е избягал в света на кинофантазиите от твърде сериозната сфера на ... юриспруденцията. Завършил право в родната Италия, навремето Брас решил да се премести в Париж, където няколко години работил за френската кинематография. Връщайки се у дома, станал "момче за всичко" при неколцина известни режисьори. През 1965 г. дебютирал с филма "Който работи е загубен", а година по-късно създал "Птиченцето" и "Автомобилът" от поредицата

"Моята господарка" със Силвана Мангано

и Алберто Сорди.

И други прочути днес актьори не се "погнусили" да се снимат при Брас - през 1966 г. Жан Луи Трентинян участвал във филма "Със сърце в гърлото", Ванеса Редгрейв и Франко Неро - в "Drop out". През 1979 г. дошъл редът на "Action", все още "срамежлив", но четири години по-късно излязъл цинично провокативният "Ключът" със Стефания Сандрели.

Тя изкарала филма

по първите страници на всички таблоиди

в Италия. За пръв път критиката се показала благосклонна към венецианския творец. Две години по-късно той продължил в същата посока с "Миранда", в която открил друга еротична звезда - Серена Гранди.

Анна Галиена, една от най-добрите италиански актриси, също дължи славата си преди всичко на Тинто Брас и "Съпругът на фризьорката". Списъкът с имена на жени, доказали, че предлагат нещо повече от бухнала плът, може още да бъде продължен. И ето я втората разлика с порното - да имаш в биографията си участие в някое гнусно филмче с много пот и сперма се смята за препъни-кариера, но да се снимаш за Брас си е същински катапулт към голямото кино.

коментирай

Коментари (1)

Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Долче вита

Малоумие за милиони долари

Свят

Убити и ранени при престрелка в Славянск

България

Млада жена отстъпи дома си на 17 котки и 7 кучета

Свят

Откритите отломки не са от изчезналия самолет

Партньори: Slava.bg |  Намери и купи |  Имоти |  Работа |  Автомобили |  bgstuff.net |  Хамали

Последно обновяване 24 април, 2014 19:42 ч.

Development PIMDESIGN