Американците са по-запленени от дъщерята на Тръмп, отколкото от самия него
Съдебната битка за "Стълба към небето" на "Лед Цепелин" продължава
Три бенгалски тигърчета се родиха в сръбски зоопарк
Къде съм ? Начало /

МАРТИН ЗАХАРИЕВ: Винаги се обръщам след хубава жена!

Издателят на "Плейбой" очаква раждането на второто си дете.

0:00, 28 април 2005 7527 7 коментарa

3 юли е съдбовна дата в живота на Мартин Захариев. Това е не само неговата рождена дата, но и тази на сина му Мартин Захариев-младши. Отново в третия ден на юли предлага брак на съпругата си Жанет и стартира програмата на "Ретро радио". По образование е юрист, а голямата му страст е музиката. Освен нейн ценител в ученическите си години е бил барабанист, в студентските - диджей, по-късно продуцира български изпълнители, а сега е издател на сп. "Ритъм". Отличителният му белег е облеклото - винаги цветно и пъстро, какъвто според самия него е и вътрешният му свят. В натоварения си график от срещи успява да вмести спортните си хобита - футбола и тениса. Правейки равносметка на това, което има и е, Мартин споделя, че единственото, което му липсва, за да бъде напълно щастлив е...време.

- Преминал си през много професионални поприща - диджей, продуцент, издател. Каква мислиш, че е следващата логична стъпка в кариерата ти?

- Бих се занимавал с политика в един определен момент. Не крия, че съм имал няколко предложения от всякакви политически палитри. Но не съм се наиграл с моите игрички и не считам, че съм достатъчно зрял, за да мога да изляза пред хората и да говоря от тяхно име. Бих помагал с огромно удоволствие на политическа формация, която отговаря на моите виждания. Мисля, че ще съм по-полезен, помагайки отстрани, отколкото да бъда част от някакво ръководство.

- Ти си работохолик - времето ли е единственото нещо, което ти липсва, за да си напълно щастлив?

- Абсолютно. Времето се оказва изключителен дефицит за мен. Провокациите и любопитството към света са толкова много, че действително е трудно човек да пресее важното от недотам важното, да реши с какво трябва да се занимава.

- През последните години те идентифицират предимно със сп."Плейбой". Винаги ли лично отправяш поканите за корицата?

- Абсолютно, това е висшият пилотаж на "Плейбой". Всъщност само аз преговарям с дамите.

- Как ги избираш?

- Първо, според личния си вкус. Второ, търся все пак някакъв добър общественоприет имидж на дамата, разбира се, ако е известна. И трето, тя трябва да има своята лична мотивация, насила хубост не става. Аз считам, че силата на словото е изключителен инструмент в общуването с жените. Принципът на убеждаването е единственият възможен работещ принцип. Много пъти той е блокирал, виждал съм, че отсреща не е възможно да се получи по най-различни причини, тогава не съм и настоявал. Нещата винаги се усещат. Аз имам изградено 6-о чувство към хората и ако то не ми подскаже, че съм на прав път, се отказвам.

- Как приемаш определението "плейбой", когато го съотнасят към теб?

- Винаги съм се обръщал след хубава жена. Вие ми кажете, дали това означава, че съм плейбой или не...

- Ти си пъстър като човек и това се отразява и на твоя стил на обличане. Трудно ли ти беше да го запазиш в една консервативна медия като БНТ?

- Трудно ми беше. Когато бях водещ на "Всяка неделя", с Кеворкян постоянно имахме разногласия как трябва да се явявам в предаването. Аз понеже съм цветен човек, исках нещо по-шарено и ми беше трудно да вляза в неговия канон, но го направих, защото такива са правилата. Извън шаблоните и задълженията винаги съм обичал пъстрите цветове, шареното. Дори с риск някой да каже: "Погледни го тоя какъв е кич!", но какво като съм кич, аз нали се чувствам комфортно, нали съм себе си.

- Малко хора знаят, че си имал собствена група - "Швепс", в която сте свирили заедно с Дони и Момчил. Би ли възродил бандата, поне за едно парче?

- Ние бяхме съученици с Дони и Момчил в 7-а гимназия в столицата. Свирехме с още две момчета, по-скоро не заради това, че имахме качества, колкото заради момичетата в училището. Така привличахме тяхното внимание (смях). Ако група "Швепс" се събере отново, проблемът ще е в това, че легендата ще изчезне.

- Сред хобитата освен музиката е и спортът. Играеш редовно тенис, футбол. В живота какво предпочиташ повече - да бъдеш голмайстор или просто да си в играта?

- Аз съм солист на терена. Мисля, че и в живота съм такъв.

- В личния ти живот обаче не си сам, намерил си своята половина. Как би описал пътя на любовта със съпругата ти Жанет? Любов от пръв поглед ли беше?

- Любовта е свише. Аз не вярвам в любовта от пръв поглед, разбира се, пожелавам я на всеки. При мене очевидно процесите протичат по по-различен начин. При нас с Жанет нещата се развиха в доста дълъг период от време, но това закали любовта и връзката ни.

- Какво мислиш, че не успяваш да дадеш на Жанет?

- Истината е, че не успявам да й дам достатъчно внимание и време. Не само на нея, но и на сина си.

- Как компенсираш липсата на внимание?

- За мен не са важни нещата, които мога да й купя с пари, защото животът не се съизмерва с материални стойности и с желание за по-висок и по-висок стандарт. По-скоро важна е една целувка, един поглед, вниманието, грижата... Считам, че аз още забелязвам тези неща, както съм сигурен, че и Жанет ги забелязва, макар че нашата връзка надхвърля повече от 10 години.

- Имаш син, който носи твоето име. Как те промени появата на Мартин Захариев-младши?

- Промяната е чудовищна! Получаваш един нов фокус и един нов смисъл на живота си. Освен това има нещо изключително важно, което аз си дадох като равносметка малко по-късно. Това е, че аз му дадох името си. Ако аз сега се орезиля, той цял живот ще носи това петно. Просто защото се казва по същия начин. Аз нямам никакви криви и грешни амбиции Мартин да наследи моята професия или тази на майка си - ние сме юристи. Ще съм щастлив той сам да намери пътя си!

Жанет Захариева, съпруга

Запознахме се на рокконцерт. Много добре си спомням тази първа вечер на нашето запознанство, защото тогава открихме много общи интереси и любов към музиката. Пътят беше дълъг, докато открием любовта си един към друг. В началото Мартин ми предложи да работя с него и за него. Постепенно открихме, че освен заедно да работим, ние можем и да живеем заедно добре. С него ежедневно ми е интересно и това поддържа любовта ни изключително жива. Иска ми се само да работи по-малко и да има повече време за семейството. Работата му е много напрегната и категорично мога да кажа, че когато е ядосан, е много зъл. За радост обаче в тези моменти има чуваемост.

Предизвикателство

Марти, доказа, че можеш да имаш момченце на твоята дата, сега предлагам - едно момиченце независимо на коя дата.

Мартин Захариев

И аз винаги съм искал да бъда баща на момиче. Така че - започваме да действаме.

(б.р. Мартин и Жанет вече очакват второто си дете.)

Александър Грънчаров, изп. директор на "Карлсберг" - България

С Мартин Захариев се познавам от 1984 година. Поводът за нашето запознанство бяха 2 албума на група "Зи Зи Топ". Понякога има странен стил на обличане. Веднъж му казах, че след като спря да води предаването "Топ видео" по БНТ, в което излизаше облечен със странни ризи, на мен ми беше много трудно да си настройвам цветовете на телевизора (смях). Мартин е доста деен, жив и експресивен човек. Тези качества са много по-подходящи за това, с което се занимава в момента, отколкото да бъде дори и най-успелият адвокат.

Предизвикателство

Моето предизвикателство към него е всъщност предизвикателство и към самия мен: да станем толкова добри като двойка на тенис, че тази година да спечелим поне един турнир заедно.

Мартин

Аз не мисля предизвикателството на Сашо Грънчаров за реалистично, защото ние все пак сме лаици в тениса. Но е хубаво да имаме такава цел, защото тя ще ни даде стимул да я гоним.

коментирай

Коментари (7)

 • 007
  2 / 2
  Елина 15-04-14 10:44ч
  Обичам Го
 • 006
  2 / 2
  Анонимен 25-02-14 20:53ч
  Когато преспиш с мен ,както искаше в началото и ме чакаше да ти се обадя ,но аз тогава прежалвах заедно с мъжа си разбитите ни пред всички хора чувства ,заради жена ти, тогава ще разбереш какво е див секс и още
 • 005
  2 / 2
  lora 28-04-05 15:08ч
  S tazi bojadisana kosa i s tazi tajna rizka...kartinka,be!:)
 • 004
  2 / 2
  АНТИ 28-04-05 01:01ч
  Даскале, Даскале, ако не си опитал някого не можеш така лесно да твърдиш, че е "pederas4e". И след опита не ти се ще да го отстъпиш на жените ли, та се мъчиш да уязвиш човека? Сигурно е много добър, щом още
 • 003
  2 / 2
  Daskala 28-04-05 00:33ч
  Ama toi e palno pederas4e
 • 002
  2 / 2
  NONA 28-04-05 00:12ч
  Докато се обръщате след хубавите жени, няма да остареете! А докато смятате всяка жена за хубава- няма да помъдреете! Бъдете жив и здрав с вашия НЕДОСТАТЪК!
 • 001
  -2 / 2
  peder 27-04-05 20:44ч
  obzalagam se , 4e se obra6ta6 i kam hubavite maze!
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Спорт

Ивет Лалова ще е българският знаменосец в Рио

Свят

В метежа в Турция са участвали 8651 военни, 74 танка и 35 самолета

България

Внукът на цар Киро качи шокиращ клип във Фейсбук: 320 км/ч на фона на чалга

България

Кой и защо изсече на квадрати горите край Хасково

Последно обновяване 27 юли, 2016 19:47 ч.

Development PIMDESIGN