Определиха датата за следващите Оскари
20 лодки изгоряха в Пловдив
Четирима виновни за мелето в Бургас
Къде съм ? Начало /

Декоративни кладенци и езера съживяват двора

Джуджета, жабки и патици надничат от храстите

0:00, 04 юни 2005 10155 0 коментар
Разнообразието от аксесоари и кладенци за градината е голямо.
01/04

Ако не сте запален градинар, а имате около вилата си тучна ливада, можете да я съживите с най-различни дървени, керамични или метални аксесоари. За целта не са ви необходими кой знае колко пари, а малко повече фантазия и време, за да изберете най-доброто от специализираните магазини. Разнообразието е огромно.

Най-актуален в момента е стилът рустик, който връща неподправената селска атмосфера с нейните малко наивни, но трогателни керамични джуджета, фенери от ковано желязо, декоративни чешми, дъбови кашпи и бостански плашила. Отскоро на пазара се предлага огромно разнообразие от подобни украси. Хит са гипсовите двойни фонтани - 900 лв. или мраморните (250 лв.) и декоративните кладенци (189 лв.), досущ като едновремешните, само че от дърво.

Част от привидно примитивната селска атмосфера са и

чешмите - много модни тази пролет

Те са изработени от метал, изкуствено състарен със специални лакове и бои. Така на чешмичките им е придаден вид, който напомня зидария, зеленясала от влагата и времето. Без механизма те струват около стотина лева. Толкова са и естетските изкуствени езерца с най-различна форма и големина. Те се вкопават в двора, а с подходящ механизъм се осигурява достъп на вода.

Така вече можете да си имате в градината езеро по всяко време. Около него можете да направите малък алпинеум, да поставите керамични патенца, жабки или таралежи.

Още една краска в стил рустик можете да прибавите с инсталирането на съвсем истинската дървена каручка. На нея смело може да й поверите и друга функция - да я ползвате като

нестандартно място за цветя

или за почивка под дърветата в градината. Не бива да се лишавате от уюта, който създават огромните сандъчета и кашпи за цветя. Има ги в най-различни размери, форми и големини: керамични с рисунки, от камъшит, дърво, дори и от пресовани палмови листа. Можете да се снабдите и с пълен набор от чинии и тавички от нестандартния материал, за да бъдете съвсем в духа на екоестетиката.

Тави, сандъчета и ковчежета най-вече с естетическа функция, може да поставите на всяко по-закътано място около къщата, защото те са цинкови или керамични и издържат на капризите на времето.

Селският двор не може без фенери

- окачени, висящи, стоящи и каквито още ви хрумне. Разнообразието е огромно, цените - също. Най-стари, разбира се, изглеждат стоящите, високи около метър керамични фенери. В тях е монтирана лампа, която дава леко приглушена мека светлина. Струват 172 лв. Около тях край пътеката или на поляната можете да разположите керамични джуджета, зайчета или кучета, в някои от които също има вградени лампи.

Различни връзки от житни класове, бодили и макови глави, изсушени и оцветени в пастелни тонове, допълват уютната атмосфера. Дъбовите кашпи, които приличат на бъчви, са също сред по-оригиналните предложения за градината. По-малките могат да служат и за кошчета за отпадъци в двора, които се вписват в естествената среда.

От същата дъбова серия са и халбите за бира. Те са по 17 лв. Няма начин овошките и зеленчуците в градината да останат без надзор. За тях бдят бостанските плашила, изработени от плат и слама. Струват също 17 лв., но придават още малко първичен колорит на двора.

коментирай

Коментари (0)

Все още няма коментари към тази новина. Бъди първи!

Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Долче вита

Тати продаде App за $54 млн. и приключението продължава

Свят

Изчислиха кой колко не е спал след референдума

Спорт

Левски заплаши да напусне първенството

Спорт

Изтече снимка на Citroen C3

Последно обновяване 1 юли, 2016 11:53 ч.

Development PIMDESIGN