Когато уискито си има аксесоар
Харисън Форд бил на косъм от смъртта по време на снимките на „Силата се пробужда“
Холивудски знаменитости даряват дънките си за нуждаещи се бежанци
Къде съм ? Начало /

Декоративни кладенци и езера съживяват двора

Джуджета, жабки и патици надничат от храстите

0:00, 04 юни 2005 10219 0 коментар
Разнообразието от аксесоари и кладенци за градината е голямо.
01/04

Ако не сте запален градинар, а имате около вилата си тучна ливада, можете да я съживите с най-различни дървени, керамични или метални аксесоари. За целта не са ви необходими кой знае колко пари, а малко повече фантазия и време, за да изберете най-доброто от специализираните магазини. Разнообразието е огромно.

Най-актуален в момента е стилът рустик, който връща неподправената селска атмосфера с нейните малко наивни, но трогателни керамични джуджета, фенери от ковано желязо, декоративни чешми, дъбови кашпи и бостански плашила. Отскоро на пазара се предлага огромно разнообразие от подобни украси. Хит са гипсовите двойни фонтани - 900 лв. или мраморните (250 лв.) и декоративните кладенци (189 лв.), досущ като едновремешните, само че от дърво.

Част от привидно примитивната селска атмосфера са и

чешмите - много модни тази пролет

Те са изработени от метал, изкуствено състарен със специални лакове и бои. Така на чешмичките им е придаден вид, който напомня зидария, зеленясала от влагата и времето. Без механизма те струват около стотина лева. Толкова са и естетските изкуствени езерца с най-различна форма и големина. Те се вкопават в двора, а с подходящ механизъм се осигурява достъп на вода.

Така вече можете да си имате в градината езеро по всяко време. Около него можете да направите малък алпинеум, да поставите керамични патенца, жабки или таралежи.

Още една краска в стил рустик можете да прибавите с инсталирането на съвсем истинската дървена каручка. На нея смело може да й поверите и друга функция - да я ползвате като

нестандартно място за цветя

или за почивка под дърветата в градината. Не бива да се лишавате от уюта, който създават огромните сандъчета и кашпи за цветя. Има ги в най-различни размери, форми и големини: керамични с рисунки, от камъшит, дърво, дори и от пресовани палмови листа. Можете да се снабдите и с пълен набор от чинии и тавички от нестандартния материал, за да бъдете съвсем в духа на екоестетиката.

Тави, сандъчета и ковчежета най-вече с естетическа функция, може да поставите на всяко по-закътано място около къщата, защото те са цинкови или керамични и издържат на капризите на времето.

Селският двор не може без фенери

- окачени, висящи, стоящи и каквито още ви хрумне. Разнообразието е огромно, цените - също. Най-стари, разбира се, изглеждат стоящите, високи около метър керамични фенери. В тях е монтирана лампа, която дава леко приглушена мека светлина. Струват 172 лв. Около тях край пътеката или на поляната можете да разположите керамични джуджета, зайчета или кучета, в някои от които също има вградени лампи.

Различни връзки от житни класове, бодили и макови глави, изсушени и оцветени в пастелни тонове, допълват уютната атмосфера. Дъбовите кашпи, които приличат на бъчви, са също сред по-оригиналните предложения за градината. По-малките могат да служат и за кошчета за отпадъци в двора, които се вписват в естествената среда.

От същата дъбова серия са и халбите за бира. Те са по 17 лв. Няма начин овошките и зеленчуците в градината да останат без надзор. За тях бдят бостанските плашила, изработени от плат и слама. Струват също 17 лв., но придават още малко първичен колорит на двора.

коментирай

Коментари (0)

Все още няма коментари към тази новина. Бъди първи!

Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Долче вита

Интернет отслабва имуннета система

Свят

Тръмп в атака: Хилари Клинтън е „скапана”

Спорт

Битови неуредици посрещнаха първите ни олимпийци в Рио (галерия)

Икономика

Спипаха софтуер за укриване на обороти по морето

Последно обновяване 26 юли, 2016 19:27 ч.

Development PIMDESIGN