Изхвърлиха руските щангисти от Олимпийските игри в Рио де Жанейро
Германско списание провокира Ердоган: Неговият пенис също се бунтува
Григор Димитров отстъпи на 6-ия в света Нишикори в Торонто
Къде съм ? Начало /

Хитлер търсил тайната на новата раса в Тибет

Руснак разкри окултната магия на Третия райх

0:00, 03 септември 2005 8785 3 коментарa

Сергей Зубков е всичко друго, но не и стандартен автор. Дълги години се ровил в нацистки документи, без да има никаква гаранция, че ще открие нещо повече от това, което е вече известно. Но противно на логиката, той все пак успява да достигне до трудове, останали неизвестни на стотиците учени, посветили живота си на тази тема. Така се появява книгата "Окултната магия на Третия райх", която ще има съвместна премиера у нас с нашумялата продукция "Крахът на Третия райх", която бе номинирана за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.

В творбата си руският изследовател изважда на светло окултните тайни на Адолф Хитлер, за да разкрие колко далеч е стигнал фюрерът в езотеричните и магическите си познания. Зубков изследва скрития мистичен смисъл на знаците и символите, използвани от Хитлер. Той изважда на светло тайните на Окултното бюро в СС "Аненербе", чиито членове се занимават с езотерични търсения и експедиции за благото на Третия райх. Основна част от тях са в Хималаите и са посветени на диренето на Шамбала. Според окултния опит и знания на обществото "Туле" напълно изграденият свръхчовек може да бъде открит в Тибет.

В дъното на всичко се оказва, че стои древното общество "Армамненшафт", възкресено от Гвидо фон Лист. Облягайки се на историята на тайните общества, Лист е убеден в съществуването на таен заговор срещу арийците, начело на който стоят евреите, проникнали в масонските ложи.

Дали Хитлер е бил действително фюрер, изключителен лидер, или е бил просто марионетка в ръцете на тайнствени личности, стоящи зад кулисите и посветени в тайните на окултното? Анализирайки тайните на Третия райх, Сергей Зубков прави едно историческо разследване, което достига до неочаквани и изненадващи резултати.

За читателите на в. "Новинар" ИК "Персей" предостави откъс от книгата, която ще излезе от печат в понеделник.

Митът на кръвта

Както показват изследванията на документите на райха, голяма роля при вземането на решения на най-различно ниво играят хора, свързани с определени окултни общества. Тяхното присъствие и въведените от тях ритуали осигуряват наличието в целия военен апарат на някакъв мистичен дух, изцяло подчиняващ на себе си разума на всеки.

Германия от 1920 - 1930 г. живее с идеите за възраждане на предишната мощ, изгубена след поражението в Първата световна война. Въпреки това в умовете на определени религиозни хора тази идея се превръща в мисъл за възраждане на изконната германска култура, основаваща се на природата. Това време им се струва златният век на боговете и героите, описани в епическите сказания - Едите. Както ще видим по-нататък, много обреди и символи са заимствани от архаичните митове, които привличат със своята необикновеност и скрит смисъл. Затова корените на мистичните учения на Третия райх трябва да се търсят в далечното минало.

Окултизмът е основан на тайната и посвещението, затова за съхраняване на тайната се създават тайни ордени и организации. От само себе си се разбира, че в преживялата окултно възраждане Германия има много такива ордени. Някои от тях са просто прикритие за жадуващи за власт интриганти, спекулиращи с хорските предразсъдъци, но има и такива, в които се съхраняват останки от древни знания.

Главната идея на езотеричните общества се оказва по вкуса на Хитлер и неговото обкръжение. Още на младини той става член на няколко тайни религиозни организации и впоследствие пренася много от обредите им в СС и Гестапо. Такива общества като "Туле" и "Арманеншафт" му оказват подкрепа в периода на формиране на фашистката идеология, а по-късно даже влизат в ръководния апарат на Третия райх.

Самият Хитлер е необикновено притегателна фигура за любителите на всякакъв род мистични учения. Първите признаци за високата му възприемчивост към религиите се проявява още на осемгодишна възраст, когато той прекарва дълги часове пред разпятието, чиято основа е - ето нещо интересно - древногерманската свастика. А настоятелят на абатството Йорг Ланце фон Либенфелц, който впоследствие става основател на тайния орден на Новия храм, дава на Хитлер първото посвещение.

И така, какъв е този човек: фюрер, вожд, притежаващ огромна мистична сила, или просто талантлив медиум, способен да препредава информацията, с която го снабдяват окултните "сиви кардинали" на Третия райх? Какъвто и да е отговорът на този въпрос, Хитлер без съмнение си остава демонична и интересна фигура не само от гледна точка на политическата си кариера, но и като личност, надарена с необикновени възможности.

И не само доктрината и идеологията на фашистка Германия са пропити с митология и окултизъм. Практическото въплъщение на нацистката теория, т. е. непосредственото провеждане на военните действия, също не избягва "магическото" влияние. Датите на много от решаващите настъпления и направленията на основните удари не са случайни: по всички тези въпроси ръководителите на военните операции се съветват с хора, посветени в тайните на нумерологията и пророчествата.

Не е тайна, че подобни увлечения по мистиката съществуват и в други страни, но в Третия райх интересът към окултните науки придобива наистина застрашителни мащаби. Не всички ръководители на империята имат еднакво отношение към мистицизма.

Много генерали, които изкарват войната предимно на фронта, гледат скептично на маговете на райха. Има и такива, като доктор Гьоринг - шеф на фашистката пропаганда, - които използват магически символи, за да подстрекават тълпата и да накарат хиляди хора да умрат за идеята. Но в същото време не можем да кажем, че цялата държавна идеология се основава само на експресивния Хитлер и на фанатично вярващото му обкръжение. В Германия времето на господство на фашизма съвпада с настроенията на по-голямата част от обществото и ясно е изразена готовността на хората да вярват във възраждането на нацията. От друга страна, с огромно влияние се ползват привържениците на окултните традиции.

Разбира се, в литературата, появила се след краха на Третия райх, ролята на окултните течения и магическите практики се оценява нееднозначно. Едни описват съществуващите тайни ордени и култове и се придържат към мнението, че тяхното влияние е определящо за първоначалните успехи на нацистката армия. Фигурата на Хитлер се вижда като въплъщение на Антихриста, а създаденият от него Трети райх - като царство на Мрака. На тази мисъл навеждат невижданите дотогава мащаби на жестокост, преследването на цели народи и загърбването на традиционните ценности. За да се извърши такова дело в мащабите на световната история, са необходими сили, значително превъзхождащи човешките.

Има и друга гледна точка, която всъщност е отклик на науката на необяснимия източник на привлекателност на фашизма. Тя е представена в трудовете на такива психолози като Ерих Фром и Вилхелм Райх, принадлежащи към психоаналитичното направление. Те разглеждат популярността на фашистките идеи като следствие от безсъзнателни мотивации.

Тиранинът отхвърля културата (да си припомним масовите изгаряния на книги, устройвани от нацистите) и освобождава тези инстинкти, които след това насочва към нови разрушения. Магичната привлекателност на Хитлер според тези учени е следствие от дълбоко душевно разстройство, започнало още в ранното му детство.

На официално ниво един от окултните теоретици на фашистка Германия, Алфред Розенберг, през 1933 г. провъзгласява така наречения мит на кръвта. Той приписва на тази субстанция свещена ценност и вижда в нея залог за мистичната сила на нацията. Той се изказва и против обредите и тайнствата на католическата вяра, които по негово мнение са заблуждения и представляват опити за подриване на могъщия арийски дух.

Като практически действия теорията призовава към ограничаването на неарийците, особено на еврейските полукръвни, във всички сфери на обществения живот. Точно това е направено, когато през 1934 г. е въведен в действие законът за поддържане на расовата чистота.

Кой, какво, къде

Нов роман от сагата за Цезар

Кон Игълдън е успял да направи това, което е голяма рядкост в световната литература: да впечатли с тема, по която вече има написани стотици творби. Несъмнено успехът му се дължи както на блестящия му стил, така и на подробната фактология. "Цезар: земя на славата" (ИК "Бард") е посветена на една от най-легендарните личности в човешката история. Тя е продължение на предишните два романа от сагата за него "Вратите на Рим" и "Смъртта на царете".

Книгата започва в момента, когато Цезар избира хората, които ще бъдат негови военачалници. Заедно с Помпей и Крас той създава съюз, известен като Първия триумвират. За Юлий Цезар това е възможност да реализира амбицията си да завладее Галия и Британия, но пътят му е осеян с много заговори и предателства.

Милионерка описва проблемите на ислямските жени

Сблъсъкът между различните култури е сред най-актуалните теми през последните няколко години, особено след атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. На нея е посветен и романът на Сохер Кашоги "Забрави децата си!" (ИК "Прозорец"). Авторката е от семейството на скандалния милионер Аднан Кашоги. Въпреки че е отраснала в луксозна среда, в която никога не е изпитвала нуждата от пари, тя добре познава проблемите на мюсюлманските жени. Сохер Кашоги описва историята на Дина Ахмад - преуспяваща бизнесдама, чийто живот се променя драстично, когато разбира, че съпругът й е заминал за Йордания заедно с двете им деца. Изправяйки се срещу законите на исляма и многото неприятели на "покварата" на Западния свят, тя е готова на всичко, за да върне синовете си.

Лекар предлага спасение от артрита

Книгата на Робърт Янгсън "Ревматизъм и артрит" е един от най-компетентните трудове, посветени на тези болести, които могат да се намерят на българския пазар. Тя е включена в поредицата на ИК "Труд" "Как да се справим с..." и предлага всички видове лечения, познати до този момент в медицината. Янгсън разяснява не само спецификата на заболяванията и рисковите фактори за тяхната поява, но и различни природни методи за облекчаване на болките, като например загряващи компреси, студолечение, хидротерапия, упражнения. Заедно с това той предлага и най-новите изследвания на официалната медицина. Българското издание на книгата е под редакцията на доц. д-р Румен Стоилов и е издадено с подкрепата на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване.

Тестове за проверка на отношенията

Кога приятелството би могло да прерасне в сериозна връзка? Как се поддържат добри отношения с родителите на партньора? На тези и други въпроси отговаря книгата на Алън и Барбара Пийз "Подходящи ли сте един за друг?" (ИК "Сиела"). Авторите са сред най-известните психолози в света, познати у нас с някои от популярните си заглавия като "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" и "Защо мъжете лъжат, а жените плачат?". В най-новата си книга те са включили тестове за проверка на личните взаимоотношения, които разкриват "подмолните камъни" в тях, податливостта на стрес, способността за шофиране и пространствено ориентиране.

Деца воини спасяват човешката раса

"Сянката на Хегемона" (ИК "Ера") е втора част от сагата за Ендър, добре позната на почитателите на фентъзито у нас. Орсън Скот Кард разкрива борбата на Бийн - един от малкото членове на армията "Дракон", който успява да се спаси от мистериозно изчезване. Той търси помощ от брата на Ендър Питър, който има голям опит в манипулирането на политиците. Комбинацията между неговия опит и находчивостта на Бийн може да се окаже решаваща за целия свят. Двамата обединяват усилията си, за да разберат на какво се дължи изчезването на "Дракон" и кой се крие зад мистериозните им врагове.

"Сексът и градът" но с по-млади героини

Героините на "Интригантката" са затруднени от един голям проблем - имат толкова много пари, че не знаят как да ги харчат. Авторката Сесили фон Зигесар разкрива света на нюйоркските млади жени, които нямат ограничения в интригите, алкохола и забавленията. Поредицата й за щурите авантюри на хайлайфа постигна достатъчен успех, който да я стимулира да пише непрекъснато нови продължения на книгата, издадена у нас от "ИнфоДар". В първата част се проследява историята на 17-годишната Серена, която се забърква в непозволена любов с гаджето на най-добрата си приятелка и трябва да понесе всичките неприятни последици от това.

Класация "Пингвините"

Най-продавани книги в периода 27 август - 2 септември по данни от книжарската верига:

1. "Шифърът на Леонардо" - Дан Браун, ИК "Бард"

2. "Подсъзнанието може всичко" - Джон Кехоу, ИК "Феникс Дизайн"

3. "Шестото клеймо" - Дан Браун, ИК "Бард"

4. "Захир" - Паулу Коелю, ИК "Обсидиан"

5. "Разказ за историята на България" - Божидар Димитров, ИК "Фондация "Ком"

коментирай

Коментари (3)

 • 003
  1 / 1
  Анонимен 04-03-12 09:26ч
  Има голяма доза истина в тази статия.Но да не забравяме че Хитлер е бил и е единствения политик,който е живеел заради европейските народи,който е дал всичко от себе си,Европа да не загине,да не се превърне в това което е сега още
 • 002
  1 / 1
  окултист 03-09-05 07:09ч
  Прочетете новата статия: Сахаджа йога – още едно превъплъщение на дявола. - http://www.religiabg.com/?p=news&id=6361.
 • 001
  1 / 1
  ZAHARIBRIZ 02-09-05 20:45ч
  HITLER DA MU EBE MAIKATA NA EMIGRANTA
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Спорт

ЦСКА победи с 2:0 Славия в първото столично дерби за сезона

Култура

Приказки от календара: АВГУСТ

България

ВКС: Александър Томов е невинен за присвояване

Икономика

"Карфур" не работи поради "технически причини", измамени доставчици завеждат дела

Последно обновяване 30 юли, 2016 12:30 ч.

Development PIMDESIGN