Солар импулс 2 започна последния етап от околосветския си полет
Мат Деймън забрани социалните мрежи на дъщерите си
Новата история от междузвездната сага "Стар Трек" оглави класациите в Северна Америка
Къде съм ? Начало /

Нелегални секти действат под прикритието на фондации

Мюсюлмански организации у нас проповядват краен ислямизъм

13:57, 07 август 2008 158288 1227 коментарa
Десислава Пулиева Фото: Диана Милева
01/03

Върховна административна прокуратура започна преди няколко дни проверка на законността на нетрадиционните вероизповедания в страната. До края на миналата година у нас са регистрирани 94 нетрадиционни религиозни институции, изповядващи християнство, ислям и будизъм. 418 техни местни поделения развиват дейност из страната. По време на проверката прокурорите са установили, че реално действащите общности са много повече от регистрираните. Най-често нестандартните религиозни идеи се проповядват под прикритието на юридически лица, регистрирани като фондации или сдружения или като фирми. Така под формата на хуманитарна или културно-просветна дейност всъщност се проповядват религиозни идеи. След проверката от прокуратурата са внесли 5 искови молби пред окръжните съдилища за прекратяване на дейността на юридически лица, при които е констатирано закононарушение при регистрацията, или дейността им по същество представлява проповядване на верски убеждения в съчетание с богослужебна практика.
Софийският градски съд ще гледа делото за дейността на фондация “Вяра” и сдружение “Съюз на мюсюлманите в България”.
Ислямската благотворителна фондация “Вяра” е регистрирана на 16 юли 2002 година. През юни месец тази година стана ясно, че Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС) проверява дейността на фондацията, която през последните години била проводник на нетрадиционни за българските мюсюлмани духовни идеи. От ДАНС съобщиха, че “Вяра” развива дейност, несъответстваща на целите, заложени при учредяването й. По тази причина агенцията предявява иск за прекратяване на юридическото лице поради нарушения при регистрацията. Тримата учредителите и членовете на Управителния съвет на “Вяра” се срещат със служители на ДАНС. Учредителите са трима българи, завършили висше религиозно образование в Саудитска Арабия. Според агентите на ДАНС те поддържат връзка със саудитски граждани, които финансират и определят насоките и дейността на фондацията. Финансирането обаче не се извършвало по банков път и това пречело на прозрачността и контрола на размера, произхода и предназначението на парите.
Другото сдружение “Съюз на мюсюлманите в България” стана известно за обществеността през февруари миналата година. Тогава при съвместна акция на Национална служба сигурност (НСС) и антимафиотите от ГДБОП бяха неутралзирани два интернет-сайта, проповядващи радикален ислямизъм и промяна на конституционния ред. При акцията бяха задържани 4-ма души, за които се твърдеше, че са свързани с учредяването през 2000 година на “Съюз на мюсюлманите в България”. Задържаните бяха двама мъже и две жени. Двама от тях са мюсюлмани по рождение, а другите двама били приели скоро исляма. Групата поддържала контакти с фундаменталистки организации в Западна Европа и арабския свят. Имали тясна връзка и с йорданския гражданин Ахмат Муса, който беше експулсиран от България през 2000 година заради създаването на радикалната организация “Мюсюлмански братя”.
Прокуратурата е внесла иск и в Окръжен съд Бургас по отношение на фондация “Благотворителни проекти”. В Смолянския съд пък ще се гледат делата на сдружение “Обединение за ислямско развитие и култура”. То беше учредено през ноември 2004 година в Смолян от мюсюлмански духовници и граждани. Целта на формацията беше представена като стремеж за повишаване на религиозната грамотност на последователите на исляма в страната. Освен това учредителите очертаха и благотворителната дейност, която ще развива сдружението.
В Пловдив ще се занимават със законността на фирма “Гюнеш 2004” ООД. През март тази година Окръжната прокуратура в Пловдив внесе иск в съда за прекратяване на дейността на дружеството. Според обвинителите офисът на дружеството бил превърнат в пансион за турски студенти. При съвместната акция прокуратурата, икономическа полиция и данъчните са иззели купища религиозна ислямска литература. Фирмата се занимава съгласно с решението за регистрация със стоки, търговско представителство, предоставяне на заеми, превозни, лицензионни и спедиторски сделки, счетоводни услуги, строеж. В полицията обаче има данни, че тя развива религиозно-просветна дейност в противоречие с конституцията и закона за вероизповеданията. В офиса на фирмата униформените установили, че обявената официална дейност служи за параван на друга развивана дейност - религиозно-просветителна, на организация “Сюлейманджълар”, която няма официална регистрация в България. Сградата, посочена като адрес на дружеството в Пловдив, е пуста. В исковата молба на прокуратурата към съда се посочва, че “Сюлейманджълар” има значителен капитал и организационни структури в почти цяла Европа. В Турция на тази организация било забранено да води просветителска дейност на деца под 16 години. В България според прокуратурата тя финансирала мюсюлмански училища. През март мюфтията на Пловдив Осман Хилми каза, че не познава представители на фирма “Гюнеш 2004”, и отрече информацията в Пловдив да има религиозно училище, проповядващо радикален ислям.
Проверка е направена и на три частни средни общообразователни духовни училища в Русе, Шумен и Момчилград. Там са констатирани редица нарушения. Учебни програми по духовни предмети, учебниците и учебните помагала по богословските дисциплини, които са на турски език, не били одобрени от министъра на образованието. Установени са нелегализирани дипломи на част от преподавателите по религиозните предмети, завършили образованието си в чужбина. От прокуратурата са отправили предложение до министъра на образованието и науката Даниел Велчев за предприемане на предвидените в закона мерки. Освен дружества и фирми усилено се проверяват и множеството нови молитвени домове, храмове и сгради с религиозно предназначение.ИНТЕРВЮ
Десислава Пулиева: Близо 100 са регистрираните секти у нас


Десислава Пулиева е директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации “Св. Кирил и Методий” при храм “Св. Кирил и Методий”. Специализирала е в Кеймбридж и Оксфорд. Помага на хората и техните семейства да се избавят от зависимостта си към сектите.

- Г-жо Пулиева, какво е секта?
- “Секта” е термин, който не е нещо мръсно или срамно. Това е религиозна общност, която се е оттеглила, самоизолирала от дадена основна религия или пък е възникнала на базата на някакво учение, като съдържа крайни елементи. Сектата има няколко основни признака - тоталитарен водач, затвореност на групата, спазване на стриктни правила, които нарушават човешката свобода. Когато имаме тези фактори, когато имаме зависимост на човека от сектанта, категорично става въпрос за секта. Ще ви дам пример. Има много ревностни християни или ревностни мюсюлмани по света, но те имат и здрави семейства и работа. Сектантите се намират в състояние на зависимост. Обикновено сектантът радикално се променя и започва да страни от приятелския си кръг. Често се разделя с работата си или с учебното заведение, което посещава, и в крайна сметка се стига до сериозни психически проблеми, дори до самоубийства.
- Как тези религиозни движения успяват да зарибят информирани и интелигентни хора?
- Това е друг характерен признак на сектата. Дава много светли обещания за кардинална, мигновена промяна в положителен план на живота на човек. Всеки от нас има някакви проблеми. Копнее да се хване за нещо, което да му оправи живота. Човек лесно се хваща на обещания и така се стига до въвличането му в сектата. Преди да попаднеш в такъв тип религиозно движение, те се опитват да разберат проблемите ти. Интелектуалността, ерудираността не винаги върви редом с духовната опитност. Съвременните хора сме духовно неопитни, ограбени сме откъм духовно образование и възпитание. Много често хората се самонадценяват и смятат, че просто ще отидат, ще видят и после ще си излязат. Човек търси религия, която му е удобна, в която се чувства свободен, но това е само на пръв поглед. Или другият вариант - сектата много умело се представя за културно дружество, фондация, сдружение с идеална цел, образователно сдружение или екологична организация. Под формата на такива активности де факто привлича хората с подобни интереси. Това са прикритията на тези, които са нерегистрирани.
- Как водачите на алтернативни религиозни движения разбират проблемите ти?
- В повечето случаи има форма на прослушване, интревю. За което неопитният бъдещ последовател не подозира. Те го разпитват уж под формата на лично внимание, на заинтересуваност и така научават повече. Има и секти, в които се дава точен писмен отчет на миналото ти. Така е при сциентолозите. Там разказваш всичко от момента на своето детство до последния ден, в който си прекрачил прага на сциентоложката църква.
- Какви са най-честите негативни последствия от членството в подобна общност?
- Най-страшното е краят на човешкия живот и самоубийството, но аз като принадлежна към православието мога да кажа, че духовното самоубийство не е по-малко страшно
- В България има ли случаи на самоубийства на хора, членували в секти?
- За последните 5 години знаем за около 15 случая, в които секти са подтикнали към самоубийства. И са успели в Хасково, в Ямбол, Видин, Варна, София.
- Ако вече сме попаднали под влиянието на такава общност, как бихме могли да се измъкнем?
- Вариантите са три. Първият, или твои близки, най-често родители или съпруг, те спасят чрез любов, чрез постоянство, чрез даване на противодействие с помощта много често на Българската православна църква. Зависимите се водят за молитва, за духовно наставление.
Вторият вариант е човек сам да стигне до извода, като види фрапиращите несъответствия между проповедта на сектантския лидер и практическите му действия. Като види негативните последици върху собствения си живот, да се замисли. Тогава той съумява да се измъкне от там, макар и мъчително, макар и след години, макар и с тежки последствия върху психиката. Някои казват, че 3 години са им били нужни да се възстановят. Третият вариант е да останеш завинаги зависим.
- Колко регистрирани секти има в България?
- Ние не ги делим на това дали са регистрирани или не. Близо 100 са регистрираните общности от този тип в малка България. В страни като Белгия, Австрия, Румъния има между 6 и 13 вероизповедания. Законът ни е твърде либерален и той трябва да бъде коренно променен.
- Как трябва да се промени законът?
- Това, което трябва да се направи, е първо да се сложи праг с различни изисквания, над които да могат да преминават възможно най-малко религиозни движения. Да се предотврати регистрацията на откровени секти, трябва да има минимален праг на членовете и той да е колкото може по-висок. В Румъния минимумът е 22 000 души, за да се регистрира. Това снема автоматично броя на регистрираните. Второ, може да се проследи досието на тази общност. Ако тя има смутни практики, ако има съдебни производства, свързани с престъпления на религиозна основа или заплаха на човешки права, да не се разрешава такава регистрация. Законът трябва да предвиди създаването на специален контролен орган, който да се занимава със сектите. В момента контролът е, бих казала, единствено на ниво наблюдение. Сектите не могат да бъдат спрени в своето съществуване, но могат да бъдат контролирани и ограничени.
- Дават ли наркотици там?
- Да, има практики. При нас постъпи оплакване на майка на едно момче, студент от Русе, който участва в баптистка църква. Тази майка сподели, че в Русенската окръжна болница често постъпвали младежи, след като падат на улицата, след прием на някаква двойка хапченца, докато си пиели кафето с техния пастор. След като им се вземе кръв, се доказва, че са взимали някакви психотропни вещества. Интересното е, че тези младежи, когато вписват имената си в техните листове, срещу името винаги пишат пастора, тоест той да е човекът, който да ги вземе от клиниката. Лаборантките са казали на тази майка.
- Как можем да разберем, че детето ни е попаднало в секта?
- То винаги става ясно. В началото детето е в еуфория, че е сред “спасените”. После децата стават агресивни или затворени. Това е най-честата случка. Аз съветвам родителите да запазят самообладание. Да продължат да обграждат с внимание и любов детето си и най-вече да се просветят духовно те самите. Иначе детето ги разглежда като едни ограбени духовно родители, които не могат да му бъдат за пример. Когато децата влязат в диспут с родителите, родителите нямат аргументи, защото са непросветени.
- Къде могат да потърсят помощ пострадалите от недобронамерени религиозни общности?
- Помощ можете да получите и в Центъра за религиозни изследвания и консултации на ул."Г. Вашингтон” 47. Там можете да получите безплатна консултация и помощ. Освен това там има целогодишни курсове и ежемесечни лекции, всеки първи четвъртък на месеца.

коментирай

Коментари (1227)

 • 1227
  3 / 7
  KAK E -MENIJYP-NA RAZLICHNI IZICI; 15-04-16 22:42ч
  SEKTITI SA TOVA = AVANTAKIS=GURCIQ -I-DAI PAK = QPONIQ.ETO TOVA SA SEK-SEK-SEK-TANTI-TANTI-TANTI-TE-TE-TE I PAK TE I SHTE SA TE VITRE TUPKANO E DO MUDE.
 • 1226
  5 / 9
  KAK E -MENIJYP-NA RAZLICHNI IZICI; 15-04-16 22:28ч
  ,,VQRVAM CHE ZA VSQKO NESHTO SI IMA PRICHINA,-HORATA SE PROMENQT ZA DA SE NAYCHAT DA NE SE PREVURZVASH - NESHTATA SE OBURKVAT ZA DA MOJESH DA GI OCENISH KOGATO SA NARED,- VQRVASH NA LUJI, I SE RAZOCHAROVASH ZA DA SE още
 • 1225
  2 / 10
  KAK E -MENIJYP-NA RAZLICHNI IZICI; 15-04-16 22:19ч
  QBULKA=VITAMINI,-VITAMINI=YSPEH,-YSPEH=RABOTA,-RABOTA=PARI,-PARI=JENA,-JENA=STRES,-STRES=RAK,-PAK=....POCHINAL;= NQKOI QBULKA IZKALIIIIIIIIIIIII.....
 • 1224
  6 / 10
  KAK E -MENIJYP-NA RAZLICHNI IZICI; 15-04-16 22:15ч
  - DQDO ZASHTO PIESH RAKIQ SUS = ZATVORI OCHI;- ZASHTOTO OBESHTAH NA BABATI POVECHE DA NE POGLEJDAM ALKOHOL.
 • 1223
  2 / 8
  KAK E -MENIJYP-NA RAZLICHNI IZICI; 15-04-16 22:13ч
  NA LUJATA KRAKATA SA KUSI=REKUL GOSPOD BOG =I ZA TOVA SUZDAL DAMSKITE YBYVKI S TOKCHETATA.
 • 1222
  2 / 8
  KAK E -MENIJYP-NA RAZLICHNI IZICI; 15-04-16 22:07ч
  1=BULGARSKI=GUZOVEIKA, 2=QPONSKI=MY SE SAKA NA POTAKA, 3=FRENSKI=REVW DE PYTE, 4=ITALIANSKI=PANORAMA DELAPICHONE, 5=KITAISKI=DE HYI DE, 6=GRUTSKI=VIDAKIS PYTAKIS, 7=ANGLIISKI=SKIV MAI SLIIV, 8=RYSKI=PYTEVIDENIE, 9=NEMSKI=MAINE PYTKIN ZEE, 10=IRLANDSKI=PYTNOPYTNIK. TOVA SA SEKTITE VI. NO V CURKVITE TAM SA SAMO YPQTI= PRAVI=ZDRAVI I KORAVI.ZATYI NISHTO NEIM още
 • 1221
  2 / 10
  KAK E -MENIJYP-NA RAZLICHNI IZICI; 15-04-16 22:07ч
  1=BULGARSKI=GUZOVEIKA, 2=QPONSKI=MY SE SAKA NA POTAKA, 3=FRENSKI=REVW DE PYTE, 4=ITALIANSKI=PANORAMA DELAPICHONE, 5=KITAISKI=DE HYI DE, 6=GRUTSKI=VIDAKIS PYTAKIS, 7=ANGLIISKI=SKIV MAI SLIIV, 8=RYSKI=PYTEVIDENIE, 9=NEMSKI=MAINE PYTKIN ZEE, 10=IRLANDSKI=PYTNOPYTNIK. TOVA SA SEKTITE VI. NO V CURKVITE TAM SA SAMO YPQTI= PRAVI=ZDRAVI I KORAVI.ZATYI NISHTO NEIM още
 • 1220
  8 / 16
  vazmyten 06-11-15 00:12ч
  И аз познавам една сектантка от Бахайската религия - учителка по психология - Марина Александрова Грозданова в частно училище "Проф. Иван Апостолов", София. Точно тази преподава добродетели и семейни ценности. Точно тази е известна, че спи с бащите на учениците още
 • 1219
  3 / 3
  sarah 10-08-15 01:44ч
  Моето име е Сара от USA .I съм тук, за да даде показания за това как аз имам съпруга ми обратно. Съпругът ми ме остави без причина преди 3 години. Той се премества в с друга жена, аз се чувствах като се самоубия, животът ми стана много горчив и наскърбен. След 1 ден, един мой приятел ми каза за голямо заклинание пудра, че цената е много добра и, каза той му даде някои късмет номера, че той играе в томбола и той спечели. Аз не го вярвам, защото съм работил с толкова много от тях и той не работи. Той ме помоли допълнително, затова реших да опитам тази велика магия пудра нарича DR Ogbigbi. Аз все още не вярваше. I използва магията той ми даде и на следващия ден получих обаждане от моя скъпа съпруга Thomas миналия месец. Той се извини и се върна при мен. Той дори ми даде 10,000USD като средство за мен компенсиране. Много съм щастлив сега. Благодарим Ви, че DR OGBIGBI, Вие можете да се свържа с него по имейл: (drogbigbicastedtemple@gmail.com) или да му се обадя на номера му: 2348061182622 чрез

  Той може да реши всеки проблем като,  (1) Ако искате бившият ти върна.

  (2) трябва развод във вашата връзка.

  (3) Искаш ли да се насърчава във вашия офис.

  (4) Искаш жени и мъже, които да се движат след теб.

  (5) Ако искате дете.

  (6), които искате да бъдат богати.

  (7), които искате да се връзвам на вашия съпруг и съпруга да бъде твое завинаги.

  (8) Ако имате нужда от финансова помощ.

  (9) Той може да ви накара бременност.

  (10) Той може да ви излекува от всякакви болести.  свържете се с: drogbigbicastedtemple@gmail.com или му се обади: +2348061182622
 • 1218
  3 / 3
  Alex 04-04-14 18:30ч
  Моето име е Алекс Уилямс ч. от САЩ .. Аз никога не е вярвал в магии
  или Магии , докато не срещнах тази специална магия пудра , когато аз се свържем с този храм
  oralshrine@gmail.com Изпълнявам някои бизнес още
 • 1217
  3 / 3
  предложение за кредит между конкретно 14-02-14 13:57ч
  Здравейте г-н и г-жа
  Обръщам се към всички онези, които се нуждаят от финансиране
  Споделих им отпуска заеми на платежоспособно пари 1000 €
  3,500,000€ за всеки в състояние да изплати в размер на
  още
 • 1216
  3 / 3
  Mr.Richard Coleman 23-01-14 08:48ч
  Здравейте, аз съм Mr.Richard Coleman, аз кредитира тези, които се нуждаят, както и нова business.A Personal Loans, бизнес кредити, студентски заеми и фирмените кредити започват да се даде на тези, които биха искали да се даде кредит на частен кредитор още
 • 1215
  3 / 3
  Анонимен 27-11-13 20:41ч
  ?
 • 1214
  3 / 3
  Анонимен 25-11-13 15:40ч
  Когато тези, които са призвани да бъдат духовни водачи са търговци, бизнесмени, кариеристи, та даже убийци, когато официалната църква е мъртва и вместо да направлява хората се е капсулирала в себе си и съществува само формално, няма как да не още
 • 1213
  3 / 3
  BROOKS finančné pôžičky FIRM 17-09-13 13:45ч
  BROOKS finančné pôžičky FIRM
  ОБЛАСТ : Servis > Financie , poistenie на hypotéky .
  BROOKS finančné pôžičky FIRM
  Ponúkame Vám ZÁKONNOSTI financovanie pôžičiek , kontaktujte NAS ProSIM now.BROOKS finančné pôžičky firmy .
  ================================================== ========================================
  ================================================== още
 • 1212
  3 / 3
  РОСС 04-06-12 15:40ч
  Български производител на свещенически и монашески калимавки(тип гръцки)представя новости в своята продукция.Фирма Росс,създадена 1992 г.,вече 20 години се занимава с производство на църковни облекла.Като производител с дългогодишен опит,фирмата разширява своя асортимент и сега произвежда и продава: свещенически, монашески,монашески разглобяеми калимавки, още
 • 1211
  3 / 3
  desebg.com-Доносници! 02-06-12 10:47ч
  Проверката е обхванала общо 32 лица.В началото на 2012 г. комисията по досиетата започна мащабна проверка на ръководителите и членовете на управителни органи на религиозните общности.Тогава бяха обявени и сътрудниците на ДС в ръководството на БПЦ.До този момент Светия синод още
 • 1210
  2 / 2
  desebg.com-Доносници! 02-06-12 10:43ч
  В близките месеци ще станат публично известни имената на агентите на бившата Държавна сигурност в епархиите на Българската православна църква БПЦ.Комисията по досиетата вече обяви първия резултат от проверката за принадлежност към ДС на Врачанската епархия (решение №2-10 от 31 още
 • 1209
  0 / 0
  Честито на НОВИНАР! 05-05-12 22:29ч
  90000 и кусур читатели вече наброява ел.страница на изданието.Най посещаваната в цялото ИНТЕРНЕТ-пространство.Това иде да подскаже,че не е достатъчно за хората да пълнят коремите с хляб и салами.Най важното е ДУШАТА,а тя вечно търси...!Ето я ХРИСТОВАТА ИСТИНА тя е пред още
 • 1208
  0 / 0
  Москва не вярва на сълзи, 05-05-12 19:36ч
  ИЗВОД:
  ......
  1.Ясно като бял ден за онзи,който има очи да види истинската страна на конфликта!В основата му стоят ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ и НИКОЙ не желае да съобщи това на висок глас.Мълчи се пред обществото;
  2.Бе вече някъде още
 • 1207
  0 / 0
  Москва не вярва на сълзи, 05-05-12 19:22ч
  От КОМЕНТАРНАТА СЕКЦИЯ!
  ……………………………
  #25 Алекс К. 2012-05-04 14:53
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  БЪЛГАРСКИТЕ СВЕЩЕНИЦИ В ХРАМА НА РПЦ В СОФИЯ ИМАТ 5 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАТА ОТ КОЛЕГИТЕ СИ В ХРАМОВЕТЕ НА БПЦ И 3 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ още
 • 1206
  0 / 0
  Москва не вярва на сълзи, 05-05-12 19:19ч
  Автор:Андрей Романов,27.04.12,http://www.pravoslavie.bg/Анализи/Москва-не-вярва-на-сълзи
  .................................................
  Завърши мирното посещение на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил в България.В него имаше доста знакови моменти и рояците журналисти и коментатори тепърва ще бръмчат около тях–това им е работата.Но поне едно от посланията още
 • 1205
  0 / 0
  Некои сЪображения! 04-05-12 22:17ч
  Бел.ред:Гювеча свърши Господа!Това не го ли разбрахте? Тук става въпрос за ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ!Чисто и просто домакините на РПЦ не ги искат.Професора Янакиев трябва да е наясно,че щом в един дом си нежелан гост няма какво да се натискаш да ходиш още
 • 1204
  0 / 0
  Некои сЪображения! 04-05-12 22:15ч
  Православно ел.издание ДВЕРИ.БГ много се активизирало напоследък.Сега “хита” на страниците му е така наречения скандал в РПЦ.Събота /утре/ в предаването „Вяра и общество” по БНТ-1,зрителите ще бъдат излишно занимавани и облъчвани как служители от нашата НСО видите ли биле изгонили още
 • 1203
  0 / 0
  Логично! 04-05-12 09:00ч
  Както впрочем и доста други решения,особено в стопанската част,си останали само пожелания.
  ...........
  Бел.авт:Нищо ново под слънцето,съвсем логичен резултат.АВТОРА отдавна бе предупредил Светия Синод и други "специалисти" какво ще се случи в БПЦ през недалечната 2008г.В тази връзка още
 • 1202
  0 / 0
  Логично! 04-05-12 08:57ч
  Не достигат средствата за заплати на свещениците от Видин Алармира Двери БГ от 03.5,http://dveri.bg/k9wkx. Изданието посочва,че не достигали средствата за заплати на свещениците от Видинска и Кулска духовни околии". Темата била обсъдена на месечната свещеническа конференция, която се провела на още
 • 1201
  0 / 0
  Читателка 01-05-12 22:17ч
  vesti.bg:Днес Премиерът Борисов каза:Гордея се,че днес съм с работниците."Поздравявам всички трудещи се с празника на труда и се гордея,че днес съм с работниците, които изграждат ЛОТ 4 на магистрала "Тракия".
  ..............
  И аз се възползвам се от този още
 • 1200
  0 / 0
  Боже, Боже, 28-04-12 22:22ч
  Православен център „Проф.Т.Коев”,се радвал на "приятелството и подкрепата на известния наш богослов и мисионер г-н Пламен Сивов".Е, т"ва си е вече предпразнична новина.Какви "нови личности" е родила българска майка юнашка."Мисионери",няма що...?
 • 1199
  0 / 0
  ! 01-04-12 16:39ч
  !!!
 • 1198
  0 / 0
  Гост 30-03-12 21:58ч
  «ДА ОТВОРИМ ДОСИЕТАТА НА СВЕТИЯ СИНОД,НО ЗА КОГО?», пита в статията г-н Руси Русев озаглавил я по този начин.http://www.sveta-nedelia.org/ tm/ komentari/ 2011/2011-12-23-da-otvorim-dosietata.html)Автора пише: ”Само че Църквата не е силна,поради хората в Нея!Тя е сила,защото Бог е Нейният Първосвещеник!Разбирате ли на още
 • 1197
  0 / 0
  Гост 30-03-12 19:56ч
  СМИ информираха обществеността,че Св.Синод дал своето благословение в периода 18-20.05.2012г.,в Рилската св.обител да се проведяла работна среща на епархийските катехизатори и на сътрудниците в културно-просветното дело на светата ни Православна Църква.Странно защо по въпроса за доносниците Св.Синод все още обаче още
 • 1196
  0 / 0
  ~~~!>>> 23-06-11 13:16ч
  Малко хора знаят обаче казаното от Анна пророчица:Дръзки думи да не излизат из устата ви...(1 Цар.2:3),както и думите на Господа: Лицемерецо,извади първом гредата от окото си,и тогава ще видиш,как да извадиш сламката от окото на брата си.Мат.7:5).Да,ама НЕ!Всички поставени в още
 • 1195
  0 / 0
  ~~~!>>> 23-06-11 13:12ч
  Наскоро излезе Решение № 230/16.06.2011г.,на Комисията по досиетата и освен всички имена бяха оповестени и имената на 3-ма професори богослови,агенти на ДС.Сред обявените се оказа лицето Иван Желев,собственик и създател на елекронен портал “ДВЕРИ” БГ.Интересна реакция след оповестяването се получи още
 • 1194
  0 / 0
  Анонимен 20-06-11 13:17ч
  В СМИ,публични фигури уредени в годините на прехода и живеещи доволно днес често казват "нямало било умен и образован човек който да бил беден”.България е пълна с такива хора,а извън държавата излязоха хиляди умни и образовани хора но и там още
 • 1193
  0 / 0
  християнка 18-06-11 16:11ч
  Как не ги е срам тия доносници все видни фигури - професори,декани,доценти,асистенти от БПЦ за вяра за Православие да говорят,когато самите доносничели липса на всякакъв морал, загубили човешки образ и подобие.Че и претенции за водачество,"мисионерство" какво ли не.Връх на наглост още
 • 1192
  0 / 0
  Анонимен 18-06-11 09:07ч
  Трима професори богослови-проф.Димитър Киров, проф.Иван Желев и проф.Казимир Попконстантинов са сред сътрудниците на бившата ДС от списъка,който беше оповестен в Решение №230 на Комисията по досиетата.Иван Желев Димитров, преподавател по Нов Завет,бивш декан на Богословския факултет на Софийския университет и още
 • 1191
  0 / 0
  Анонимен 16-06-11 19:35ч
  Р Е Ш Е Н И Е № 230/ 16.06.2011 г. На Комисията по досиетата.Професор Пламен Анатолиев Легкоступ,роден 1959г.,гр.В.Търново.Ректор на Великотърновския университет,член на научна комисия по педагогика от 2010 г.Привлечен в органите на ДС в качеството на секретен сътрудник от още
 • 1190
  0 / 0
  ! 01-06-11 19:19ч
  Изказвам най сърдечна благодарност на Наблюдател!27-05-11 14:14ч.Абсолютно точен в коментара с една малка корекция.Тиквички наистина кусал и биричка пил,“мухи” обаче не са броени малко е раничко за тях!Статията за “слепеца” няма нужда от повторен прочит.Всичко е ясно.

  още
 • 1189
  0 / 0
  до Светия Синод на БПЦ 29-05-11 18:20ч
  2.Само,че той няма да се създаде,ясно е защо по понятни причини коментирано по рано но все едно живота ще го наложи!3.И другото е ясно,че новия катахизационен център е вече планиран.Кадрите уточнени,длъжностите също и на този етап е ненужно финансово натоварване още
 • 1188
  0 / 0
  до Светия Синод на БПЦ 29-05-11 18:17ч
  Както стана вече известно на Катехизаторската конференция в Рилския манастир(27-29.05)на нейното 2-ро заседание бил разгледан проект за съдаването на „Синодален катехизически педагогически център”,неговите евентуални структури и насоки за работа.В тази връзка АВТОРА обръща внимание на митрополит Дометиан ръководил конференцията и още
 • 1187
  0 / 0
  Info 29-05-11 12:43ч
  Мерцедеси,БМВ-та,лимузини разни Божееее,хората не могат да ги гледат.Къде е тръгнал игумена на Бачковския дядо Борис с возило S-класа.Лош пример за църквата е този игумен и колкото по вече стои и такива като него стoят в църквата, толкова това не е още
 • 1186
  0 / 0
  Info 29-05-11 12:40ч
  БПЦ като част от това общество не прави изключение от грабителския му преход.Процесите на кражби и грабежи в пълна сила протекоха и под лоното на храма.Дори хотел “Царев връх” 2 къде отседнали миряните е плод на такъв грабеж станал в още
 • 1185
  0 / 0
  Info 29-05-11 12:36ч
  Да оставим настрани също и подбора на “помощниците”-миряни присъстващи на конференцията,критериите за този подбор и т.н.Ясно е,че няма случаен “избор” и това не е важно защото “изборите”,“конкурсите” процеса по избора винаги да съотвества на “точния”,”нашия” човек.По важното е,да се разкрие още
 • 1184
  0 / 0
  Info 29-05-11 12:33ч
  Днес 29.май 2011г.,по обяд завършва проведената в Рилската обител от нашите братя и сестри “Национална катехизаторска конференция” продължила 3 дни.Дори по програма вече е закрита,обяд 12.30 и 14.00ч тръгване към родните места.Едни ще се завърнат в столицата други по родните още
 • 1183
  0 / 0
  Анонимен 28-05-11 21:25ч
  Ноще,тъй светло примирен,аз гледам звездния покров и тихом се струи над мен крепне земната любов.Разстлала се е ясна шир и в нея странникът недраг след много бури най-подир намира своя роден бряг.Ето минахме сънни гори и летим над морета и още
 • 1182
  0 / 0
  Знаещ 27-05-11 17:49ч
  Браво,най после неутрализирането е факт! "Умниците" организатори на "НАЦИОНАЛНАТА КАТЕХИЗАТОРСКА КОНФЕРЕНЦИЯ" добре си свършиха работа. Нека ги поздравим,че ако не бяха те тоя форумец разкрачил се по форумите абсурд да го преодолееш.Бесен и непробиваем.Сега нека ближе рани,пада му се.Тъпаците кого още
 • 1181
  0 / 0
  Наблюдател! 27-05-11 14:16ч
  Къде ги търсиш тези"мисионери"по форумите да защитавaт Православие,БПЦ и изявени публични лица.Как ще излязат това да не е масата с пържолите къде лъчезарната управителка на комплекса им приготвила и студеното манастирско шушукане изненадата на дядо Евлогий.Там такива канят лапачи разни,смирени още
 • 1180
  0 / 0
  Наблюдател! 27-05-11 14:14ч
  Напразно сте си хабили енергията форумецо!Истинския победител в линк: http://www.blitz.bg/index.php?news=107698#comments не сте ВИЕ,а "Deer"2011.05.26 21:47:30,който в момента разтоваря куфарите в Рилската обител.Духовните лица за които пишете,отсъствали и не излезли в защита на г-н Доктора Дечев в упоменатите ел.издания,г-жа Д.Пулиева и още
 • 1179
  0 / 0
  „EПИСКОПЪТ ПРЕД НЕВЕДОМА СВЕТЛИНА" 21-05-11 15:51ч
  Наскоро пишещо перо във форума писало в статия, че комуната просъществувала едва няколко месеца и после се било върнало всичко постарому”.Е, какво да каже човек на тази глупост?Пишещото перо е наясно,че дошлата “ДИРЕКТОРИЯ” на власт е върнала статуквото с реки още
 • 1178
  0 / 0
  „EПИСКОПЪТ ПРЕД НЕВЕДОМА СВЕТЛИНА" 21-05-11 15:44ч
  3. Резултати:
  ~~~~~~~~~~
  1.унищожаване на робството;2.провъзгласяване на братството;3.защита на човечеството; 4.превъзпитание на човешкото съзнание;5.закон за защита на труда,който от бреме стана право; 6.защита на детството;7.просветление навред;
  8.подпомагане на всички нуждаещи се; 9.оповестяване на принципите;10.Най главното за пръв още
 • 1177
  0 / 0
  „EПИСКОПЪТ ПРЕД НЕВЕДОМА СВЕТЛИНА" 21-05-11 15:41ч
  2. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ- учени, творци, общественици:
  - Карно, Лазар (1753-1823) - виден математик. След реставрацията бил екстерниран от Франция;
  - Руже дьо Лил, Клод - Жозеф (1760-1836) - офицер и поет, автор на “Марсилезата” (1792) и на други още
 • 1176
  0 / 0
  „EПИСКОПЪТ ПРЕД НЕВЕДОМА СВЕТЛИНА" 21-05-11 15:38ч
  1.Участвали в комуната висши архиреи от ФРЕНСКИЯ СВЕТИ СИНОД:
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  - Вожоа - главен ВИКАРИЙ на Парижката Архиепископия, член на революционния комитет, ръководил ЛИЧНО революцията в Париж на 10 август 1792г;
  - Шнайдер, Ейлок (1756-1794) - френски още
 • 1175
  0 / 0
  „EПИСКОПЪТ ПРЕД НЕВЕДОМА СВЕТЛИНА" 21-05-11 15:36ч
  “На 15 май 1851г.,В.Юго пише в дневника си:“Защитавал съм,под всички възможни форми всички идеи за свобода,справедливост, националност,хуманност,мир.Борил съм се под всички възможни форми,срещу идеите на деспотизма,анархията,лъжата,варварствато, насилието,тиранията.Произведенията на Виктор Юго “деветдесет и трета година” и “Клетниците” все едно четеш Библията още
 • 1174
  0 / 0
  „EПИСКОПЪТ ПРЕД НЕВЕДОМА СВЕТЛИНА” 07-05-11 21:57ч
  КОНВЕНИСТЪТ повдигна клепачи.Величие,забулено от сянката на смъртта,осени лицето му:
  -„Господин Епископ,промълви бавно конвенистът не толкова защото силите Му го напускаха,а по скоро от чувство за вътрешно достойнство!Животът ми премина в размисъл,учение и съзерцание.Имаше злоупотребения,борих се срещу тях?Имаше подтисничество,премахнах го.Имаше още
 • 1173
  0 / 0
  Наблюдател 03-05-11 12:27ч
  Обаче водени от интереса окото им в чуждото, забравили финикийските знаци получаващи помесечно с няколко нули отзад но иначе видяли ведомостта къде Пулиева и Найденова разписвали?Браво на професора момчетата и момичетата,
  добре си вършат работата като вдигнаха пушилка и още
 • 1172
  0 / 0
  Наблюдател 03-05-11 12:26ч
  Не бойте се,братя и сестри!Сега засега „комунизъмът” победи само в някои частни комуни тръгнали уверено по пътя на „светлото кап.бъдеще”.Към тях тръгна потокът от материални блага разпределен в годините на прехода.Тези богати „братя” и „сестри” си личат днес и много още
 • 1171
  0 / 0
  до ГРОБОКОПАЧИТЕ на социализма! 01-05-11 14:04ч
  Велики дела от велики хора!19.04.2011г.,218 години след ХРИСТОВАТА РЕВОЛЮЦИЯ.На тази светла дата е бил създаден – “КОМИТЕТА ЗА ОБЩЕСТВЕНО СПАСЕНИЕ” към КОНВЕНТА.Най страшния орган в борбата с контрареволюцията, безмилостен към враговете на Революцията посегнали на придобивките на Народа.Светла дата за още
 • 1170
  0 / 0
  до ГРОБОКОПАЧИТЕ на социализма! 01-05-11 14:03ч
  Комунясващите” Антоанови кабеларки и Петър-Стоянови телевизии денонощно бълват помия в заблуда съзнанието на “електората”.“ДЕМОКРАТИ” невиждащи хилядите братя и сестри ровещи из кофите, явление непознато преди 89-та година!“ДЕМОКРАТИ ” обрали държавната хазна,ширещи се в замъци,дворци и палати.“ДЕМОКРАТИ” докарали милиони български граждани още
 • 1169
  0 / 0
  до ГРОБОКОПАЧИТЕ на социализма! 01-05-11 14:02ч
  Днес с пяна на уста хиляди дребни души с расо и без расо плюят колко бил лош социализма, сякаш милионите не са живяли при него и ползвали неговите придобивки.Здравеопазване,образование,работа, жилище,почивната база.Всичко това бе достъпно за обикновения гражданин. Огледайте се,хубаво погледнете още
 • 1168
  0 / 0
  до ГРОБОКОПАЧИТЕ на социализма! 01-05-11 14:00ч
  “На 15 май 1851г., В.Юго пише в дневника си: “Защитавал съм, под всички възможни форми всички идеи за свобода, справедливост, националност, хуманност, мир. Борил съм се под всички възможни форми, срещу идеите на деспотизма, анархията, лъжата, варварствато,насилието,тиранията и затова в още
 • 1167
  0 / 0
  !- → → → 01-05-11 12:17ч
  Само,че трябва познаваш фактите,да си запознат с вътрешно-църковната обстановка,силите и оформилите се центрове за да е в състояние човек да чете „между редовете”.Иначе не става. Професора не е забравил към кого отправил на времето ПОКАНА и му било отказано да още
 • 1166
  0 / 0
  !- → → → 01-05-11 12:14ч
  На 2 ел.православни сайта,синодният „bg-patriarshia.bg” и „sveta-nedelia.org” е направено опровержение от г-жа БОРЯНА НАЙДЕНОВА, диригент при смесен хор при храм „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ”–София.Става въпрос за статия в сайт „Двери БГ” където е обвинена,че участвала в тържество организирана от секта.Наскоро В още
 • 1165
  0 / 0
  продължението 29-04-11 22:06ч
  Забележка:Скандалната далавера със 100-те дка църковна земя на църквата Камен бряг е забележителен случай на вършена наглост и дебелоочие.За да мине номера статутът на земята е бил сменен през 2008-ма година.Тогава от земеделска тя става земя за жилищни нужди. Разделена още
 • 1164
  0 / 0
  007!→ → → 29-04-11 22:02ч
  На този линк: http://www.ndt1.com/article.php?story=20101013151856746&query=%25CA%25E0%25EC%25E5%25ED%2B%25E1%25F0%25FF%25E3%2B
  ```````````````````````````````````
  Може да се видят Вилаетите на отец Методи /в строеж/ в село Българево.Пред екип на телевизия СКАТ той каза, че единственото нещо,от което се срамувал е било това,че служи на България.
  ~~~~~~~~~~ още
 • 1163
  0 / 0
  007!→ → → 29-04-11 20:45ч
  "Камен бряг остана без служба на Великден заради спор за църковни земи".Автор Ndt1.com,петък, 29 април 2011 http://www.dveri.bg/content/view/13205/29/
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Отец Методий иска митр.Кирил да го освободи от Камен бряг.По Великден жителите на Камен бряг за пореден път не са още
 • 1162
  0 / 0
  007!→ → → 29-04-11 20:43ч
  А,така,Ей ти булка Спасов ден.Браво на отец Методий Хлебаров обслужващ Камен бряг, Българево и Св.Никола.Като направи далаверата и то за МИЛИОНИ заедно с групата крадци.Сега отеца поискал негово Високопреосвещенство Кирил Варненски да го освободял от Камен бряг. Бандитите в сговор още
 • 1161
  0 / 0
  007 25-04-11 20:20ч
  Негово високо преосвещенство + ВАРНЕНСКИ И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ МИТРОПОЛИТ КИРИЛ на цели 2 сайта има публикувано негово интервю с автор: госпожица Весела Веселинова.Такива неща казал владиката,толкова са несериозни и лансирани в публичното пространство,че човек се чуди и вика, абе това нормални още
 • 1160
  0 / 0
  ПАРИ,ВЛАСТ, ИНТЕРЕСИ! 14-04-11 21:53ч
  ПАРИ,ВЛАСТ, ИНТЕРЕСИ!
  Видяхте ли сега как се перат € 100 000 за 20 дни?Сключваш фиктивна сделка,след това я разваляш и този,който има недекларирани пари от наркотици и проституция изведнъж ги получава като неустойка по договор и вече са му още
 • 1159
  0 / 0
  !-търговци в храма 13-04-11 22:50ч
  ЕПАРХИЯ КУПИ ХОТЕЛ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА 1,3 МЛН. ЕВРО
  13 април 2011,Гоце Делчев, България, http://www.blitz.bg/news/article/105533
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Договорът е подписан от неврокопския митрополит Натанаил Неврокопската епархия си купи хотел и 4 дка прилежаща земя в Гоце още
 • 1158
  0 / 0
  ! 13-04-11 22:48ч
  Свещениците от БПЦ биле с малки заплати не достигали биле,или със закъснение получавани и т.н.Спрени са всякакви проверки на соц.министерство относно осигуряването на служителите на църквата поради отказ за съдействие на инспекторите от страна на висшите архиреи (владиците).Без съмнение е още
 • 1157
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! 13-04-11 20:44ч
  Бел.авт:
  ~~~~~~
  Много пъти е коментирано по форумите включително на страницата на доктор Д.Пулиева относно създаването на ЦЕНТРАЛЕН ОРГАН в подчинение на Патриарха и Светия Синод.Такъв можеше да бъде създаден още през 2008г.,и ако бе налице,сега този проблем още
 • 1156
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! 13-04-11 20:40ч
  ДВЕРИ:От Св.Синод отрекоха информация на "Новинар" за среща с властите,Автор Иван Димитров понеделник,11април 2011
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  От Св.Синод,който днес се събра на няколкодневни заседания,отрекоха твърдението на в."Новинар", че са се срещали с премиера Бойко Борисов и председателя на Народното още
 • 1155
  0 / 0
  Капка Стефанова 13-04-11 19:40ч
  Компромисите в живота са едно,истинското чувство,огъня в сърцето съвсем друго!Два други примера напълно достатъчни:Първия:-Джек Лондон с неговата автобиографична книга „Мартин Идън”.Ако не бе жената Рут,нямаше простия недодялан моряк,перач в пералня да стане световноизвестен писател.И втория:-Художника Леонардо Да Винчи,ако не бе още
 • 1154
  0 / 0
  Капка Стефанова 13-04-11 19:37ч
  Здравейте,днес е културно-просветен ден.Малко за изкуство и култура ще си поприказваме и отрази на страницата на доктор Пулиева.Темата за красивото в живота,човешкото съществувание, енергетично състояние на организма и неговите необятни възможности за изява и творчески процес за смисъла и значението още
 • 1153
  0 / 0
  минувач 09-04-11 21:19ч
  Тревожно е положението с жените в РБългария.За това ни информират днес редица електронни издания.Положението не е добре,защото по дефиниция дамите са финни създания не по различни от цветята,грижата и вниманието към тях тях трябва да бъде ежедневна.Любов,по вече нежност и още
 • 1152
  0 / 0
  АНАЛИЗАТОР 31-03-11 10:01ч
  СМИ информират,че с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим на 1 април(петък)от 10,30 ч. в салона на Софийската св.митрополия ще се проведе конференция на свещенослужителите от София-град и Софийска духовна околия.На конференцията ще бъдат разгледани административно-стопански още
 • 1151
  0 / 0
  АНАЛИЗАТОР! 29-03-11 22:17ч
  „По добре късно,отколкото никога”,казва народна поговорка.В синодния сайт http://bg-patriarshia.bg/news.php е налице публикацията „Във Видин се проведе свещеническа пресконференция”.Същественото от решенията на тази конференция са набелязаните мерки в подобряване на финансовата стабилност при сформирането на свещеническата заплата влизащи в сила от още
 • 1150
  0 / 0
  Анонимен 23-03-11 19:26ч
  Светлина в небето,блясък,спектър алфа,бета,гама лъчи,невероятно спектрално явление появило се за миг сред тълпата и човешкото многобразие затъмнило всички,магическо въздействие париращо всяка мисъл,човешка клетка и пр.,стоиш,гледаш, слушаш и немееш,невярваш на очите си.Магическа светлина,която въздейства и субекта е безсилен да се съпротивлява.
 • 1149
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! 24-12-10 22:50ч
  На всички участници в този форум желая весели празници.Бъдете живи и здрави!Много радост и щастие.

  ~~~~~~~~~~~~~

  Lasgo - Alone (Live)

  http://www.youtube.com/watch?v=9yIexBLH1Js

 • 1148
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! 05-12-10 21:56ч
  България е в навечерието на КОЛЕДА!Богослужения най различни,богословски конференции всякакви, автори с публикации за Бога немалко правещи по свой си начин прочит на Евангелието и т.н.За проявяващите интерес към СЛОВОТО,към истинското слово- читатели,отци,богослови,презвитери, архиреи и др,отиват на ел.сайт http://frognews.bg и още
 • 1147
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 10 15-05-10 18:50ч
  2. На 24.11.1997г. е съставен списък на получилите владение на парцели в кв.24А в СО „Узунджата”. Вписаните в списъка са получили това след теглене на жребий, проведен в Читалището на гр. Приморско. За да станат собственици или ползватели на тези още
 • 1146
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 9 15-05-10 18:48ч
  9.С Договор от 02.02.2004г. Община Приморско продава на „Еврохолидейс” АД 2 197кв.м. част от УПИ ХІ-32,133,763 кв.29 по плана на гр. Приморско за сумата от 128 854лв. Няма изготвена пазарна оценка. Тогавашният Кмет- Димитров е приел цена на кв. м.- още
 • 1145
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 8 15-05-10 18:46ч
  2. С Договор от 22.06.2006г. Община Приморско продава на„Светлина” АД Стара Загора 3804кв.м. УПИ VІІ-292 кв.71 по плана на гр. Китен за сумата от 357 100лв., такава е оценката на оценителя, това прави по 94лв. на кв.м. По сведение от още
 • 1144
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 7 15-05-10 18:45ч
  =====================
  За продажбите на земя
  ==================
  Уважаеми общински съветници,

  като основание за продажба на общинска собственост се е ползвала разпоредбата на 235 ПМС/1996г. Тук основните слабости са свързани с неспазване на главното още
 • 1143
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 6 15-05-10 18:44ч
  10. С договор от 19.09.2005г. Община Приморско учредява ОПС на Тодор Любенов Цветанов за УПИ Х кв.36А
  -адрес в гр.Приморско ул. „Трети март” №3/дом. адрес на Калиопа Трендафилова/
  -адресна регистрация в Приморско от 30.11.2005г. Молбата още
 • 1142
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 5 15-05-10 18:43ч
  5.С договор от 15.03.2004г. Община Приморско учредява ОПС на Веселин Кирилов Войнов /син на Кирил Войнов- бивш шеф на Национална служба пожарна и аварийна безопасност/ за имот УПИ ІІ-733 кв.29 по плана на гр. Приморско с площ 616кв.м. за още
 • 1141
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 4 15-05-10 18:42ч
  Ето някои случаи:

  1.С Договор от 01.08.2006г. Община Приморско учредява ОПС на Георги Димитров Димитров за УПИ V-733 кв. 29 по плана на гр. Приморско целия с площ 743кв.м. за сумата 2897лв/ 3.90лв на 1кв.м./. Същият още
 • 1140
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 3 15-05-10 18:42ч
  Обстоятелствата по чл.5, ал.1, от т.1 до т.5 се удостоверява с декларация на гражданите, а по т.6 и т.7 от Комисията. Комисията е длъжна да ги проверява. Така или иначе всички хора е трябвало да са запознати с правилата, защото още
 • 1139
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 2 15-05-10 18:41ч
  Чл.8 Всеки Общински съвет може да издава Наредби, с които урежда съобразно нормативните актове с по-висока степен неуредени от тях обществени отношения с местно значение.
  Чл.15(1)Нормативният акт трябва да съответства на Конституцията и други Нормативни актове от още
 • 1138
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 1 15-05-10 18:39ч
  Приморско се оказа без общински терени
  ======================================
  Общинската земя в крайморския град още преди две години окончателно е била подарена, заменена, продадена на безценица или направо заграбена. Това показа доклад, изготвен от трима общински съветници в Приморско. още
 • 1137
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 2 15-05-10 18:38ч
  На линк:
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2010/05/14/901022_magistratut_i_prosiakut/ в статията: „Магистратът и просякът”,най-кратката дефиниция на заобикаляне на закона изглежда така:със законни средства се постигат незаконни цели.Нищо повече от това не е роднините на пет висши магистрати да се маскират като крайно нуждаещи се,за да още
 • 1136
  0 / 0
  „Да позволим Христос да ни свърже”! - 1 15-05-10 18:34ч
  Гражданското общество, не е мантра или нещо полагащо се по презумпция. Вярна е констатацията, че в България няма гражданско общество. Но това бе и целта на крадците на прехода, да няма гражданско общество ,да няма контрол за да може безнаказано още
 • 1135
  1 / 1
  До 008! 12-05-10 20:29ч
  Народна поговорка казва:“Един гледа сватба друг брадва”.Музика на двора,Тих бял Дунав се вълнува,всички ходом към площада.Така шаферът изкомандвал на множеството сватбари,зяпачи дошли на селската сватба.Пиене имало достатъчно,обаче свършили кюфтетата.Оркестърът засвирил марш,шаферът най отпред,тъпана до него и множеството тръгнало към площада.Там още
 • 1134
  0 / 0
  Анонимен 10-05-10 20:15ч
  В проповед за Неделя на слепия, писано във всички православни сайтове в http://www.pravmladeji.org/node/872 четем следното:
  ...............................................
  „Колко много около нас са слепи - не с физическа, телесна слепота, но много с по-страшна: слепота към смисъла на живота, слепота още
 • 1133
  0 / 0
  Анонимен 07-05-10 01:21ч
  За ГЛУПОСТТА-Дитрих Бонхефер

  Глупостта е още по-опасен враг на доброто и от злобата.Против злото може да се протестира,то може да бъде разобличено,в краен случай може да бъде и отсичано с помощта на сила.Злото винаги носи в себе още
 • 1132
  0 / 0
  НЕ КРАДИ –епилог! 03-05-10 23:25ч
  ........
  Бел.авт:
  ........
  1.Мой авторски материал "НЕ КРАДИ"- 1-8 препоръчвам на отеца и на всички като него автори,много внимателно да прочетат,анализират и пречупят собственото поведение и дейност в контекста на анализа;
  2.Християнските нравствени ценности и норми още
 • 1131
  0 / 0
  НЕ КРАДИ –епилог! 03-05-10 23:21ч
  На ел.сайт http://www.pravmladeji.org/ където въпреки моите нееднократни предложения към ръководството му все още няма открита ФОРУМНА ЛИНИЯ, автора: Свещ. Йоан Карамихалев е излязъл с поредния материал на тема:„Слово за св.мъченица Ирина”.В първата част на изложението в чисто Богословски и църоковен още
 • 1130
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -8 21-04-10 14:14ч
  III./ ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
  =================
  - Днешният печат гърми под надслов: „Цялата държава е превърната в схеми за ограбване”. Какво по вече от това за което дълго време предупреждавал.
  - Предупреждавал неведнъж обществото, светски лица, БПЦ за тези още
 • 1129
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -7 21-04-10 14:11ч
  6.ЖЕТВАТА
  = = = = =
  Накрая бих искал да покажа, че крайният резултат от кражбата е унищожителен за всички, които вършат това.
  - Бог казва в Галатяни 6:7: "Каквото посее човек, това ще и да още
 • 1128
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -6 21-04-10 14:10ч
  5.ЗАТВОРЕНИ ВРАТИ
  = = = = = = = = =
  ЧЕТВЪРТОТО нещо е това, че: НЕБЕСНИТЕ ВРАТИ СА ЗАТВОРЕНИ ЗА КРАДЦИ. Библията казва това много ясно. В проповедта на планината Исус казва, че никакви крадци няма да още
 • 1127
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -5 21-04-10 14:00ч
  4.ПРОКЛЯТИЕТО
  = = = = = = =
  ТРЕТИЯТ факт е, че Бог е определил специално проклятие за тези, които практикуват две неща: КРАЖБА и ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВО. Това се намира в Стария Завет, в Захария 5:1-4.
  а.)Бог още
 • 1126
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -4 21-04-10 13:59ч
  2. ПРИЧИНИТЕ:
  = = = = = = =
  Забележително е понякога как религията в действителност затваря очите на хората за истинската същност на техните действия. В Римляни 2-ра глава, апостол Павел пише на хора, които твърдят, че още
 • 1125
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -3 21-04-10 13:57ч
  1.КАКВО ОЗНАЧАВА ДА КРАДЕШ?

  = = = = = = = = = = = = = =

  Да погледнем дефиницията на думата крада в речника: "Да крадеш означава да вземеш нещо, което не ти принадлежи." Има две важни неща, на които ще обърнем внимание в това определение.

  - Преди всичко, не е посочено точно в какъв смисъл е използвано да вземаш неща. Те могат да бъдат взети със сила, с измама или по таен начин. Вземането може да бъде прикрито с различни и най-разнообразни извинения или аргументи;но вземането си е вземане и това е факт, в какъвто и контекст да е използвано и всяка една форма на вземане на нещо, което не ни принадлежи е кражба.

  - Второ,не е важно на кого са взетите неща. При условие, че нещата не принадлежат на човека, който ги взема, този човек краде.Важно е да обърнем внимание на това, защото много хора по един или друг начин са духовно слепи за определени страни на кражбата. Това определено се отнася за днешното общество.Например много хора не крадат директно от друг човек.Те не биха отишли преднамерено в къщата на съседа си да вземат пари, скъпоценности или други ценни неща. Или ако работят непосредствено до някой мъж или жена в офис или завод, те няма да откраднат тяхното портмоне, цигари или нещо подобно.Те биха признали, че това е напълно погрешно и извън техните морални критерии да направят подобно нещо.

  - Но странното е, че често подобни хора не изпитват угризение или чувство за вина,когато става въпрос за кражба от неизвестна организация или група, която не познават лично, като например дружество, институция, армията или правителството. Това дори се отнася до хора, които изповядват някаква религия и претендират, че живеят по определени морални стандарти.

  - В продължение на много години съм пълната възможност да наблюдавам как много хора, които твърдят, че ходят на църква и имат твърде високи морални и религиозни критерии, никога не биха откраднали от другар в армията, но на драго сърце биха откраднали от самата армия.Биха взели провизии, снаражения, дрехи или други ценни неща, които знаят, че принадлежат на армията, а не на самите тях; при все това не изпитват угризение или чувство за вина като ги вземат, просто защото това не е личност или индивид, но група,нещо голямо, неизвестно и неопределено, което не изглежда да е толкова стойностно и значимо.

  - Един човек, който работеше за армията в едно голямо предприятие съгласно повечето стандарти бе един високо-нравствен човек,който посещаваше църква. Но не изпитваше чувство за вина, когато крадеше от мястото, където работеше. Той можеше редовно да взема части или други съоръжения, които или продаваше на по-ниска цена, като за неофициален ремонт или ги използваше за свои собствени цели.

  -Този човек който ходеше на църква, се представяше за добър човек с нравствени критерии. Вероятно почитал десетте Божии заповеди и признаваше техните морални ценности. Въпреки това бе виновен за често извършвана кражба. Кражба, не от приятел или съсед, но от предприятието, което в случая работеше за армията.

  - Такъв човек, който посещава църква вероятно щеше да бъде ужасен, ако някой приятел или съсед влезе в дома му и съзнателно открадне нещо, което му принадлежи. Той би определил този човек като крадец. Сигурно би го причислил към едно много ниско социално и нравствено равнище и вероятно би предприел законни действия срещу него.

  - Не е ли забележително, че този мъж може да установи, че човекът който е влязъл в неговата къща и е взел нещо, краде; и все пак не може да осъзнае, че когато той взема неща незаконно, без позволение, нечестно, тайно, по втория начин - от предприятието където работи краде точно толкова, колкото и човекът, който влиза в неговата къща и си взема нещо от собствеността му.
 • 1124
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -2 21-04-10 13:55ч
  II./ СЪДЪРЖАНИЕ
  =================
  А.)Тази Божа заповед е много по-актуална, отколкото предполагаме. Тя е 8-ма по ред от десетте Божии заповеди дадени на Моисей от Бога. Тези десет заповеди са записани в Изход 20:1-17. От тези десет, първите четири още
 • 1123
  0 / 0
  НЕ КРАДИ -1 21-04-10 13:53ч
  I./ УВОД
  =======
  BLITZ.BG: Проф.Кръстьо Петков: БЪЛГАРИЯ E ПРЕД ФАЛИТ! Той допълва,че сме били в окото на бурята, но щяло да има второ дъно - през 2012 г. Днешната криза превъзхождала тая от 1997 г. Световната банка в още
 • 1122
  0 / 0
  Анонимен 15-04-10 01:37ч
  http://www.youtube.com/watch?v=j9SgDoypXcI
 • 1121
  0 / 0
  Анонимен 14-04-10 20:50ч
  1. „Слушайте, безжалостни и жестоки, - казва св. Иоан Златоуст, - вие сте жестоки не за другите, за самите себе си”. „Когато ти изпитваш злоба, то ти я изпитваш към самия себе си, а не към другия”.Нима не е такова още
 • 1120
  0 / 0
  Анонимен 11-04-10 02:03ч
  Известна е поговорката "Безплатени обяд няма".
  Много интересно как става така,че 10 години
  две католически фондации оформени по късно в
  асоциация „Свети апостол Андрей Първозвани”, издържат безплатно деца, като само за миналата година те са още
 • 1119
  0 / 0
  Анонимен 07-04-10 02:22ч
  Писна ми,Драголюб Стоянов, кмет на с.Драговищица, Кюстендилско.ПОПОВЕ СИ МЪЛЧАТ ЗА 4000 ЛЕВА.
  Свещениците трябва да дават пример за честност, смирение, доброта, а ето, че на мен като на кмет ми създадоха доста неприятности. Става дума за 4000 лв., още
 • 1118
  0 / 0
  Анонимен 07-04-10 02:22ч
  Писна ми,Драголюб Стоянов, кмет на с.Драговищица, Кюстендилско.ПОПОВЕ СИ МЪЛЧАТ ЗА 4000 ЛЕВА.
  Свещениците трябва да дават пример за честност, смирение, доброта, а ето, че на мен като на кмет ми създадоха доста неприятности. Става дума за 4000 лв., още
 • 1117
  0 / 0
  ! 01-04-10 20:49ч
  „Мисля, че има неразбиране за това, каква е природата на Църквата. Църквата не е социално заведение, гише пред което, срещу няколко запалени свещи през годината ти се полагат определен пакет от услуги. Църквата е Бого-човешки организъм в който вярващите са още
 • 1116
  0 / 0
  ! 30-03-10 13:59ч
  1.В-к Монитор от 30.03.2010 в публикация „Погват “Свидетели на Йехова” в Русе, с автор Жанета Йорданова запознава читателите как Активисти на ВМРО в града започнали акция с листовки срещу религиозното движение „Свидетели на Йехова". С това те се обявили против още
 • 1115
  0 / 0
  Анонимен 25-03-10 23:33ч
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=3Qwjoo-YqE8
 • 1114
  0 / 0
  . 23-03-10 11:18ч
  10 неща,които всяка жена трябва да изисква от мъжа
  ...............................................
  Всяка жена има свой собствен напълно основателен комплект критерии за мъжа – да бъде честен, да я уважава, да я разбира... Но има някои условия отвъд честността, уважението още
 • 1113
  0 / 0
  до М.Б 21-03-10 22:11ч
  СВЕТЛИНА
  2008-06-21 21:18:33
  Направен за пръв път на линк:
  http://frognews.bg/news_5684/ интервю от 15 Май 2008 на Д-р Панайотова/Пулиева/.
  ..................
  I.)УВОД:
  Воден от вътрешното убеждение да бъда полезен на обществото в това число и още
 • 1112
  0 / 0
  В заключение М.Б: 21-03-10 19:41ч
  Пример от съседна Гърция!
  ========================
  Гръцкото правителство хвърли за пореден път Гръцката църква в шок с намерението си да обложи всички църковни приходи с 20% данък, включително и тези от даренията. Само преди броени месеци бе постигнат труден още
 • 1111
  0 / 0
  корекция 21-03-10 19:10ч
  ръководствоно на - ръководство на;

  авторката М.В - авторката М.В;
 • 1110
  0 / 0
  до М.Б 21-03-10 19:03ч
  Няма манипулация.Всяко ел.издание има ПОЛИТИКА, СТРАТЕГИЯ,ЦЕЛИ и ТАКТИКА по реализацията на тази политика в информационната среда.Всичко е ПОЛИТИКА, иначе другото обезмисля съществуването на който и да бил ел.сайт,включително сайта в който пише авторката.Какви са целите и търсеният ефект на тази още
 • 1109
  0 / 0
  МБ 20-03-10 13:59ч
  НЕ мога да разбера защо есето се използва по такъв манипулиран начин! То е написано с особена идея по повод конкурс за деца и възрастни преди 2 години. Есето е отличено в категория до 18 години, защото е въздействащо, а още
 • 1108
  0 / 0
  до pravmladeji.org 18-03-10 11:32ч
  ОТ ОСТРОВА - моето отворено писмо
  http://www.pravmladeji.org/node/816
  .................................
  Автор: Милеслава Богданова
  .................................
  "Здравей приятелю"...
  ========
  Бел.авт:
  ========
  „Не се притеснявай, скъпи ми другарю, аз ще успея да избягам надалеч още
 • 1107
  0 / 0
  до pravmladeji.org 18-03-10 11:26ч
  ОТ ОСТРОВА - моето отворено писмо
  http://www.pravmladeji.org/node/816
  .................................
  Автор: Милеслава Богданова
  .................................
  "Здравей приятелю",
  Пиша ти от Острова. Не, не от онзи Остров, който е от другата страна на Ла Манша! Нищо против още
 • 1106
  0 / 0
  Анонимен 17-03-10 23:43ч
  http://glasove.com/article-7349.php
 • 1105
  0 / 0
  последовател на Христос 07-03-10 22:52ч
  Като AC/DC на турне изглеждаше попската компания, предвождана от дядо Николай, която премина като тайфун през град Девин за освещаване на новото петзвездно бижу - хотел “Персенк”. Разликата между рок великаните, които в момента обикалят из Европа, и нашите момчета, още
 • 1104
  0 / 0
  Анонимен 04-02-10 16:42ч
  Беззащитна ли е жената на работното си място?
  ================================================
  65% от жените се оплакват от сексуално натрапничество. То се случва най-често на работното място с нежелано докосване, опипване или задявки, коментари за външния вид или със съвсем недвусмислени още
 • 1103
  0 / 0
  Анонимен 04-02-10 16:40ч
  Женската сексуална разкрепостеност мит ли е или реалност.
  ============================================
  Съвременните жени не си падат по “секс за една нощ”, съобщават британски психолози. Въпреки че поведението на жените се е променило много след осъществяването на т.нар. сексуална революция още
 • 1102
  0 / 0
  Анонимен 04-02-10 00:08ч
  3.Сексуалното въздържане вредно ли е за физическото и за психичното здраве на човека
  ===========================================================
  Американски учени съобщават, че при 70 на сто от жените и при 25 на сто от мъжете рязко се понижава работоспособността, ако изпитват още
 • 1101
  0 / 0
  Анонимен 04-02-10 00:07ч
  До голяма степен редовните интимни общувания укрепват здравето на човека изразено в някои основни направления.
  ===========================================================
  1.Сексът защитава ли сърцето от инфаркт
  ================================
  Да. Сексът е превъзходна тренировка за сърдечното кръвообращение, защото в промеждутъка между още
 • 1100
  0 / 0
  Анонимен 04-02-10 00:05ч
  БИБЛИЯТА казва, че „Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците.” (Евреи 13:4). Писанието никъде не говори за това какво на съпруга и съпругата е или не е разрешено да прави още
 • 1099
  0 / 0
  Анонимен 02-02-10 22:42ч
  Кризата, не стига, че удари по българския джоб, ами и до леглото стигна. Стресирани, повечето мъже не могат да вдигнат самолета, дори проучванията на фармацевтичните фирми показват, че заради това 75% от мачовците предпочитат да гепят хапа и да се още
 • 1098
  0 / 0
  ~ 02-02-10 12:47ч
  „Всичката Мара втасала, само за...ка си непочесала” - гласи една народна поговорка. Става въпрос за Glasove.com започнал наскоро дебат за качеството на българските интернет форуми. Авторите взели досега отношение по темата са господата: Бойко Пенчев, Ани Илков и Иво Христов, още
 • 1097
  0 / 0
  Анонимен 31-01-10 23:44ч
  А,какво става тука?
 • 1096
  0 / 0
  Анонимен 27-01-10 17:16ч
  СТАНОВИЩЕ на Ловчанския митрополит ГАВРИИЛ относно Особеното мнение на Неврокопския митрополит НАТАНАИЛ за Синодалната наредба от 01.12.2009, 27 януари 2010 13:33, Ловчанска митрополия
  .................................................
  „Епископът в Църквата трябва да се ръководи и да следва до края на живота още
 • 1095
  0 / 0
  ! 26-01-10 15:06ч
  Е, ама тука страницата продължава да лети денонощно. Скоро не бях я отварял. Впрочем те са две! Наплив читателски голям и на специалисти също и в двете страници. Как човек с няколко реда да не каже приключено на полето православна още
 • 1094
  0 / 0
  Бориславов 19-01-10 17:16ч
  Борислав Цеков: "Трябва да се отхвърли всеки опит да се ограничава свободата на вероизповеданията" 02.10.09 - Интервю
  ================================================
  Миналата седмица депутати от "Атака" заявиха желанието си да внесат предложение за промяна в Закона за вероизповеданията. Аргументите им бяха, още
 • 1093
  0 / 0
  ! 17-01-10 19:58ч
  Днес 17 януари е Антоновден. Това е денят в който църквата и всички християни почитат паметта на свети Антоний Велики.
  ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН,на всички Именници - Антон, Антония, Антоан, Антоанета, Антонина, Андон, Андония, Донка, Дона, Дончо,Тончо, Тонко, Тони, Тоня, още
 • 1092
  0 / 0
  ~ 13-01-10 23:12ч
  В неделята,14 ноември 1965г.,в 10.48 ч., п-к Хал Мур(Мел Гибсън)и неговият ВЗВОД батальон)от 400 души,7-ма въздушна кавалерия хеликоптери се приземяват в зоната за кацане “Х “,района на “Ай Дранг” известен във Виетнам като “Долината на смъртта”.Войниците се оказват обградени от още
 • 1091
  0 / 0
  Днес интересна веселба 04-01-10 00:56ч
  Елементарната етика изисква, когато публикуваш текст, излязал първо на друго място в мрежата (особено, щом говорим за сайт с огромна за българските стандарти посещаемост) да цитираш първоизточника - нещо, което аз лично правя, дори когато качвам текстове на блога си. още
 • 1090
  0 / 0
  Честита Нова Година 02-01-10 23:24ч
  Нека тя да донесе на личният състав на ел.издание novinar.net,на читатели по вече радост,здраве,щастие и много любов!Новогодишен ПОЗДРАВ за всички БЪЛГАРИ,авторката на статията г-жа Валентина Йончева и интервюираната г-жа Д-р Десислава Панайотова/Пулиева/.Нейното интервю, е причината предизвикала този небивал най-висок читателски още
 • 1089
  0 / 0
  Рождественски поздрав на всички от ФОРУМА! 24-12-09 18:38ч
  и екипа на ел.издание novinar.net. Весели Коледни празници, много здраве и успехи през Новата година!

  .............................................

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=-_bqVwUBe2A

  ..............................................  София, 24.12.2009г.

 • 1088
  0 / 0
  Рождественски поздрав на всички от ФОРУМА! 24-12-09 18:38ч
  и екипа на ел.издание novinar.net. Весели Коледни празници, много здраве и успехи през Новата година!

  .............................................

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=-_bqVwUBe2A

  ..............................................  София, 24.12.2009г.

 • 1087
  0 / 0
  ПОП КРЪСТЮ 11-11-09 20:52ч
  ТАЯ Е ЛУДА ЗА ВРЬЗВАНЕ. НО КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ ЕДНА НЕЗАДОВОЛЕНА БРАНТИЯ
 • 1086
  0 / 0
  Русенския митрополит Неофит и 11-10-09 14:27ч
  Стобийския епископ Наум, главен секретар на Св. Синод,на 12 октомври в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”двамата ще отслужат благодарствен молебен по случай 140 години от основаването на БАН.Така ни осведомява сайта dveri.bg.Друг пр.сайт ни осведомява за "Народната музика и храма",трети още
 • 1085
  0 / 0
  Докато Гл.Редактори мислят, 10-10-09 23:15ч
  едив виц за читателската аудитория малко за отпускане...
  ============
  В психиатрията пациенти гледат новините.Един от тях след всяка новина се пляска по краката и радостно казва:
  -Добре,че съм в лудницата!
  -Тоя май е време още
 • 1084
  0 / 0
  Уважаеми Главни Редактори, 10-10-09 21:07ч
  имате тема:"БЪЛГРАСКИЯТ НАРОД ДНЕС" и в този контекст-случващото се в БПЦ.
  Налице са 2/два/ драстични случая на нарушение на КАНОНА в Доростолската и Старозагорската епархии.Конкретно едзическият ритуал вЦърква ислужението с масоните -Тамплиери.
  Не е ли срамота зда мълчите още
 • 1083
  0 / 0
  Българският народ днес 10-10-09 14:56ч
  P.S.Уважаеми читатели,сигурно се питате защо публикуваме текст на Гео Милев отпреди над 85 години.Много вода е изтекла оттогава.В света властва интернет,в Космоса летят совалки,Барак Обама е президент на САЩ, на власт у нас е ГЕРБ, а БСП се гърчи под още
 • 1082
  0 / 0
  Българският народ днес! 10-10-09 14:51ч
  Народът чувства това; народът знае това. Унинието е всеобщо, мъртвилото е безплодно, порабощението на духовете е безизходно и всички погледи очакват спасение. Спасение, което би било чудо. Изход из безизходността на окончателното помъртвяване.
  И възврат към светлите завети на още
 • 1081
  0 / 0
  Българският народ днес! 10-10-09 14:50ч
  Събота, 10 Октомври 2009, Статия - http://frognews.bg/news_15954/Balgarskiiat_narod_dnes/
  ====================================
  Години наред българският народ е живял бавно и томително обсаждан в някаква влажна, студена крепост – без слънце и без простор пред погледа – без творчески устрем на духа: обезверен, още
 • 1080
  0 / 0
  09.10.2009! 09-10-09 15:20ч
  Trance Shooting star, Forever young, Forever Deedee  http://www.youtube.com/watch?v=qhPnBPtsNw0&feature=related  гр.София!.
 • 1079
  0 / 0
  ! 09-10-09 13:04ч
  Бел.авт:
  1."Свидетели на Йехова" изпълняват своите предначертания и мисия по разлаганена бълг.общество. Преди това във Габрово,още по преди във Варна и т.н.;
  2.И какво от това?Някакви ефективни мерки от държавата да са взети?И как да се вземат още
 • 1078
  0 / 0
  ! 09-10-09 12:58ч
  В-к „Дневник” от 08.10.2009г., на линк :
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/10/08/796766_sveshtenici_ot_dobrich_izlizat_na_litiino_shestvie/
  излязъл със статия: - Свещеници от Добрич излизат на литийно шествие срещу "Свидетели на Йехова"
  ==========================
  Българската православна църква организира на 11 октомври литийно шествие в Добрич още
 • 1077
  0 / 0
  Александре, Александре, 07-10-09 22:11ч
  късно те видях.Ама днес цял ден ми бе натоварено и сега пиша през премрежен поглед с половин око и душа та затова.Нямам време.Сега съзрях статията ти:"Как да бъдем добра духовна почва"?-автор:По протойерей Александър Мен http://www.pravmladeji.org/node/646
  ======================
  Съавтора де още
 • 1076
  0 / 0
  Тамплиерите и БПЦ! 07-10-09 21:28ч
  Г-н Диковски,
  Виден богослов сте и това ли сега е важното?: „ОБЛЕКЛОТО И ВЪНШНОТО БОГОПОЧИТАНИЕ”, http://www.globalorthodoxy.com/ Това ли е гвоздея на деня?Ама май най накрая ще взема да пусна някой имейл на Доктор Р.Колева та да се усети малко...? още
 • 1075
  0 / 0
  Далаверите не спират... 07-10-09 13:40ч
  Прокуратурата проверява общ. съветник от Садово, взел от местния свещеник пари за ремонт на храм!
  Автор Агенция "Фокус", в. "Марица" – Пловдив
  =============================
  Окръжна прокуратура-Пловдив проверява общински съветник от Садово,поискал от свещеник пари за ремонт на църкви. още
 • 1074
  0 / 0
  Страхът скова езиците! 07-10-09 12:27ч
  Да,така се и очакваше.Няма изненада.Припомням става въпрос за случая станал вСтара Загора и пробива на ТАМПЛИЕРИТЕ привлекли в тържеството видни представители от БПЦ по което също МЪЛЧАТ Семейният „Православие Бг” на съпрузите Пламен и Илиана Сивови, и „Всемирното Православие” с още
 • 1073
  0 / 0
  Страхът скова езиците! 06-10-09 23:45ч
  Сайт "Православна младеж" след малко ослушване продължи по старата утъпкана пътека излязъл с тема под наслов "СЛОВОТО" с автор Яна Радилова на линк: http://www.pravmladeji.org/node/645
  Прекрасно написана статия, сякаш Господ Бог е водел ръката на тази дама. Прекрасно и така още
 • 1072
  0 / 0
  Страхът скова езиците! 06-10-09 22:21ч
  Както и предполагах така стана.
  ================================
  1.Пръв наруши мълчанието оф. сайт на БПЦ,който информира читателите за "Мощите на св. Йоан Рилски във Велико Търново", за отворените
  "Енорийски центрове и неделни училища" в София,което е добра новина но още
 • 1071
  0 / 0
  Прав.сайтове заспаха, 06-10-09 20:26ч
  на една и съща тема и дума не смее да обели никой по въпроса с масоните- тамплиери.А,сега войни на Христа, вижте се всички!Да правите мръсно и да пречите кога НЯКОЙ иска да бъде част от БПЦ и всеотдайно помага ТАМ още
 • 1070
  0 / 0
  Мощен Удар по Православие и БПЦ! -коварен. 06-10-09 17:07ч
  Бел.авт:
  =======================
  Никой не може да слугува на двама господари:защото или единия ще намрази, адругия ще обикне; или единия ще се привърже, а другия презре.Не можете да служите на Бога и на мамона(на богатството)
  Матея, глава още
 • 1069
  0 / 0
  Мощен Удар по Православие и БПЦ! -коварен. 06-10-09 16:34ч
  Владика приветства рицари тамплиери в Стара Загора
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=244386
  ========================================
  Първият Духовен Събор на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България се проведе на 4 октомври в Стара Загора, съобщиха от ордена.Инициативата се организира съвместно още
 • 1068
  0 / 0
  ! 06-10-09 15:48ч
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=vQVeaIHWWck
 • 1067
  0 / 0
  "Местата са заети"? -Е, И? - до Гл.ред.пр.сайтове 06-10-09 14:35ч
  2.Там се вижда всичко.Можещи и неможещи.

  Останалото са приказки. Така се прави ИНФОРМАЦИЯ или борави с ИНФОРМАЦИЯ.

  С аматьорство или желание, не е достатъчно:- не става!  София,06.10.2009г.
 • 1066
  0 / 0
  "Местата са заети"? -Е, И...? - до Гл.редкт.пр.сай 06-10-09 14:32ч
  Сега уважаеми ГЛАВНИ И ООТГОВОРНИ РЕДАКТОРИ,
  като отидете в заглавните ТЕМИ на "Новинар", Дарик, Нюза-ВСИЧКО Е БЛОКИРАНО и мълчи.
  ==========================
  1.Това значи да МОЖЕШ, да знаеш как, да си ИНФОРМАЦИОННО подготвен, ТОРПЕДО за всеки измамник,манипулатор и лъжец; още
 • 1065
  0 / 0
  "Местата са заети"? -Е, И...? - до авторката! 06-10-09 12:39ч
  "Всички знаем,че БНТ е едно голямо семейство, както се опитва да ни внуши,но никой не се беше сетил да го покаже.Браво Цонев! Самият ти си нагледен пример на идеята за БНТ като майка кърмилница.На „Сан Стефано” 29 са бозали и още
 • 1064
  0 / 0
  "Местата са заети"? -Е, И...?- "Богоизбрани" може 06-10-09 12:18ч
  Телевизионни кръвосмешения
  05-10-2009,автор Аглика Георгиева
  ==================================
  Песни и танци на народите. Това е посланието, което на талази се носи от екрана и кара дори пържолата в чинията да подскача в ритъм. Поне 4 бенда късат струни в още
 • 1063
  0 / 0
  ИМА въпрос 05-10-09 21:57ч
  Някой умник като Тотю Младенов да отговори след като смев ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА каква е логиката едни с таван другите -НЕ!
  За едни ЗАКОНИТЕ в сила, за други не важат!
  Айде дървени философи. Отговор по същество а не лозунги още
 • 1062
  0 / 0
  ! 05-10-09 19:46ч
  Проявява твърдост, целеустременост и преди всичко вълнуващата любов със София повярвала в него и делото му,както и подкрепата на английския министър-председател Уилям Гладстон му дават сили. Изпитанията се превръщат във вдъхновение за Шлиман. През 1870 г. той започва разкопки на още
 • 1061
  0 / 0
  ! 05-10-09 19:42ч
  Странен обрат в живота на 47-годишния Хенри Шлиман го тласка по трудния път към откриването на Троя и царските гробници в Микена. Митични места, погребани под останките на други цивилизации. По онова време историци и археолози твърдят, че Троя не още
 • 1060
  0 / 0
  Боже, Боже, 05-10-09 17:57ч
  тия тамплиери в гащите им влезнаха, бикините им ще откраднат,ТЕ седят, гледат, мълчат и се ослушват...Е, защо бе защо. Да слушаме глупостите на археолога Овчаров, че били успешните хора на прехода.Че Румен Ралчев по бай Тошово време дори ПОЛКОВНИК не още
 • 1059
  0 / 0
  Анонимен 03-10-09 19:30ч
  -Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори;

  -защото всякой, който иска, получава, и който търси, намира и на тогоз, който хлопа, ще се отвори;

  Матея 7:8-9
 • 1058
  0 / 0
  Аферата БЧК-Главно мюфтийство! 02-10-09 21:38ч
  В национален ефир водещият от Би Ти Ви Николай Бареков зададе риторичен въпрос правдоподобно ли е една далечна на България, бедна и населявана от християни и будисти страна като Виетнам да изпраща хуманитарни помощи за „братята-мюсюлмани” от Кърджалийско. На този още
 • 1057
  0 / 0
  Аферата БЧК-Главно мюфтийство! 02-10-09 21:24ч
  Подобен бе случаят и с вноса на внесеното у нас двадесетгодишно месо. Единствената легитимна форма за учредяване на представителство пред митническите органи е нотариално завереното пълномощно. В същото упълномощителят посочва обема и териториалния обхват на представителната власт, делегирана на упълномощеното още
 • 1056
  0 / 0
  Аферата БЧК-Главно мюфтийство! 02-10-09 21:22ч
  Излиза, че или митническите началници са разрешавали безмитния внос слепешком, без да са установявали наличието на коректна отчетност, или, ако такава е съществувала, години наред не са контролирали дали стоките са били използвани по декларираното пред митницата предназначение. Такива проверки още
 • 1055
  0 / 0
  Аферата БЧК-Главно мюфтийство! 02-10-09 21:20ч
  Не е възможно четири години да е действал контрабанден канал за ИЗТОЧВАНЕ на бюджета зад паравана на БЧК и по веригата му да не са замесени митнически служители. На такова мнение са разледващи на аферата за безмитен внос на лекарства, още
 • 1054
  0 / 0
  ЩО Е ТО СЪВЕСТТА? - Александра Карамихалева! 02-10-09 13:19ч
  Приключих с категорията "СЪВЕСТ" оставил на размисъл на визираните по долу отговорни лица и читателска аудитори.
  ................................
  1.Само думи, думи, думи,...на изхода нищо!;
  2.Думите трябва да съотвествет на ДЕЛАТА, ако искаме да имаоПравославие,Българщина и държава;
  3.Играта още
 • 1053
  0 / 0
  поправка: 02-10-09 13:07ч
  ИД-Илина Александрова - ИД-Илиана Александрова;

  ПУБЛЕЧНЕ ИЗЯВИ - ПУБЛИЧНИ ИЗЯВИ;

  БЪГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ - БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ

 • 1052
  0 / 0
  ЩО Е ТО СЪВЕСТТА? - Александра Карамихалева! 02-10-09 13:00ч
  Г-жа Велислава Дърева с държавно отличие за принос в българската култура и за защита на Българската православна църква
  01 октомври 2009 14:24, Българска Патриаршия
  http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=13114
  =================
  "След решението от 22 януари т. г. на Европейския съд още
 • 1051
  0 / 0
  ЩО Е ТО СЪВЕСТТА? - Александра Карамихалева! 02-10-09 12:25ч
  Като прочетеш това интервю госпожо презвитера ще имаш възможностТИ, екипа ти и всички ръководители на пр.сайтове да видите ПРИМЕР на ПРЕДАТЕЛ на Православие, Хр.вяра и БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.
  =================================
  Борислав Цеков: Трябва да се отхвърли всеки опит да още
 • 1050
  0 / 0
  ЩО Е ТО СЪВЕСТТА? - Александра Карамихалева! 02-10-09 12:18ч
  Бел.авт:
  1.Изказвам сърдечна благодарност на протойерей Александър В.Георгиев,подбрал актуален материал,който най вече трябва да чете лицето Борислав Цеков,с публичните си изяви и действия работещ против Православието и Хр.вяра, против интересите на БПЦ;
  2.Неговото интервю на пр.сайт „Православие Бг” още
 • 1049
  0 / 0
  ЩО Е ТО СЪВЕСТТА? - Александра Карамихалева! 02-10-09 12:10ч
  Становище на австралийското правителство относно мюсюлманите....
  http://symvol.org/rm/komentari/04_09_2009_news.html
  =====================
  В Австралия бе публикувано постановление прието на 20 септември, в което се посочва,че мюсюлманите,които искат да живеят в Австралия съгласно законодателството на шериата,трябва да напуснат страната, защото правителството чувства още
 • 1048
  0 / 0
  ! 29-09-09 22:29ч
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=UGreL0M-uDU
 • 1047
  0 / 0
  ЩО Е ТО СЪВЕСТТА? 29-09-09 13:14ч
  http://www.pravmladeji.org/node/637
  Автор: Александра Карамихалева
  =================
  ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
  .........
  Съвестта като морална категория, се съди по постъпките и действията на индивида.
  Тоест – ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!
  1.На 14.09.2009г., Новинар излезе с тема още
 • 1046
  0 / 0
  ЩО Е ТО СЪВЕСТТА? 29-09-09 11:28ч
  http://www.pravmladeji.org/node/637
  Автор: Александра Карамихалева

  1.Единственият път към душевно здраве и добруване е пътят на покаянието, на очистването на сърцето, на съвестта. А дали съвестта ни е лукава или добра, можем да проверяваме чрез Христовото Евангелие, чрез още
 • 1045
  0 / 0
  . 27-09-09 16:16ч
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=8c_1nzYhJig
 • 1044
  0 / 0
  ! 26-09-09 02:19ч
  На линк:http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MzA1ODs5NQ==&sql=MzA1ODszNQ==
  е поставена за обсъждане темата: "Имаме 101 легални вероизповедания, даже и сатанисти"
  ========================
  1.В НС предстои да се приемат редица ПРОМЕНИ в действащия "Закон за вероизповеданията";
  2. С оглед на това много е важно още
 • 1043
  0 / 0
  "точните хора" - царя и Борислав Цеков! 25-09-09 16:17ч
  Имаме 101 вероизповедания, между които и сатанисти - Автор БТА / News.dir.bg
  ..................................
  "Вероизповедание у нас се регистрира по-лесно, отколкото политическа партия и поради тази причина сега има регистрирани 101 вероизповедания в Софийския градски съд (СГС)". Това още
 • 1042
  0 / 0
  на "точните места"! 25-09-09 15:06ч
  4. Както е добре известно на обществото есента на 2008г, държавите от ЕС драстично намалиха лихвените проценти до 2%.От 100 години насам за пръв път Норвегия прави това за своите граждани свалила лих.процент от 5 на 1.25 %;
  3.Какво още
 • 1041
  0 / 0
  на "точните места"! 25-09-09 15:03ч
  Банките завързаха кесията
  Понеделник, 10 Ноември 2008
  http://frognews.bg/news_8822/Bankite_zavarzaha_kesiiata/
  ==========================================
  Повечето от чуждите трезори, които имат клонове у нас,както и българските банки сериозно ограничиха отпускането на кредити и вдигнаха лихвите.Тази тенденция се наблюдава от няколко седмици.Мерките се още
 • 1040
  0 / 0
  "точните хора"! 25-09-09 12:05ч
  Махат тавана на пенсиите
  16:35 24-09-2009 Румяна Гочева
  http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=right&mater=MzA1Nzs2OA==&sql=MzA1NzszNQ==
  ..............................
  Таванът на пенсиите ще бъде премахнат от началото на следващата година,съобщи зам.-министърът на труда Христина Митрева след първото заседание на консултативния съвет за реформа в още
 • 1039
  0 / 0
  На точните места, точните хора! 25-09-09 11:35ч
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=aFVsPtL7-Og • 1038
  0 / 0
  Анонимен 24-09-09 13:17ч
  Бел.авт:
  ............
  1.„СОЦА” е оплют, но плюещите автори с расо и без расо по всички ел.сайтове забравят как ЛИЧНО са участвали на времето в ПЛАДНЕШКИЯТ грабителски процес през годините на "прехода";
  2.Маса народ с расо и още
 • 1037
  0 / 0
  На ел.сайт "Православие.Бг" 24-09-09 13:09ч
  е публикувана статия от 24.09.2009г.- „Повече духовна светлина в нашите училища!
  В точка пета четем следното:
  ..........................................
  5.Обезверяване на народа и грозните последствия от него.
  ========================================
  „ Уви,твърде малко нашият народ живя мирно и щастливо още
 • 1036
  0 / 0
  ! 23-09-09 22:37ч
  Протести на десетки граждани срещу изграждането на дом за "Свидетелите на Йехова" в гр.Варна ни уведомява News.varna24.bg от 18.09.2009 г.
  ===========================
  Десетки граждани на кв."Младост",както и активисти на ВМРО и Атака протестираха снощи срещу изграждането на дом още
 • 1035
  0 / 0
  ! 23-09-09 13:25ч
  ПЪТЯТ КЪМ МЕЧТИТЕ
  Автор: Мария Николова
  http://www.pravmladeji.org/node/627
  ====================================
  Винаги съм обичала пътешествията.Особено онези, които ме отвеждат до вълшебни,непознати места. Красива алена пътечка,която губи своя край в небосвода,се открива нагоре.Обличам чаровна усмивка,добавям бижута от увереност и парфюм още
 • 1034
  0 / 0
  ~ 21-09-09 23:11ч
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=lyo-Z0tosN0
 • 1033
  0 / 0
  "Великденска акция" за три бонаq 17-09-09 21:07ч
  аглавиена статия,автор: Цветан Диковски.
  .....................................
  Скандална ситуация се е разиграла по време на великденските празници тази година във Врачанска епархия,или по-точно в Белослатинска духовна околия.В началото на март Врачанският митрополит Калиник назначава за архиерейски наместник там иконом Веселин още
 • 1032
  0 / 0
  ! - Докога ще спим, а чергата гори...? 17-09-09 13:49ч
  "Уникален златен Ролекс блесна на ръката на митрополит Николай тази сутрин.Владиката за пореден път показа,че нищо човешко не му е чуждо и че си пада по скъпите и лъскави играчки,и то пред погледите на голобрадите възпитаници на духовното школо.Главата на още
 • 1031
  0 / 0
  Господ на небето, кесаря на Земята! 17-09-09 11:31ч
  Кесаря Тотю:
  ...............
  "Новите пенсионери след 1-ви януари 2010 г. няма да имат таван върху пенсиите си, а таванът на останалите трябва да се гледа заедно с движението на другите пенсии след 1-ви юли 2010 г.,обясни министър Тотю още
 • 1030
  0 / 0
  ! 16-09-09 22:43ч
  www.sveta-nedelia.org/tm/nachalo/ -публикация!
  "ОТВОРЕНО ПИСМО ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗНАЧЕНИЕТО НА ПРОПОВЕДТА НА ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ НА 6 СЕПТЕМВРИ 2009 Г. В ПЛОВДИВ.
  Автор - Велиянка Янева
  =====================================
  ..."Словесната атака срещу личността на митрополит Николай е породена вероятно още
 • 1029
  0 / 0
  Храм Св. св. Кирил и Методий! 15-09-09 16:37ч
  ОТКРИВА СЕ НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА ПРИ ХРАМ „СВВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В СОФИЯ (ДО ЖЕНСКИ ПАЗАР)
  ==========================================
  Енорийският център при храм „Свв.Кирил и Методий”(до Женския пазар)открива Неделно училище за деца.Всички деца,желаещи да се докоснат до съкровищницата на още
 • 1028
  2 / 2
  „На Твоя Кръст се покланяме, Христе”, 15-09-09 13:26ч
  статия с такова заглавие е излязъл пресцентъра на http://globalorthodoxy.com/.Щракваме смишката и снимки всякакви.Една от тях:"Духовници пред светия Престол"-покланят се! Когато се покланяме и то особено служители на Христа,то ХРИСТОС иска от нас ДЕЛА, а не само преклонение.Спасителя иска да се още
 • 1027
  0 / 0
  ! 14-09-09 21:45ч
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=3GtXI7xtTNw
 • 1026
  0 / 0
  bg-patriarshia.bg 14-09-09 13:48ч
  В Троян стана чудо пред светините донесени от Зографския манастир!
  ===========================
  В продължение на една седмица светите мощи на св. Мария Магдалина,св.Пантелеймон,св.Яков Персиец,св.Йоан Милостиви и св.Мина и чудотворната икона на Успение Богородично, известна като "Кипърска",които се съхраняват в още
 • 1025
  0 / 0
  ! 14-09-09 11:19ч
  „Софийската духовна семинария съкращава учители (обновено)” уведомява читателите сайта: http://www.dveri.bg/content/view/9763/74/ .
  Дори пред репортер на Двери.бг тримата съкратени изразили недоволството си,че оставяли на работа учители без завършено висше образование,а се съкращавали опитни преподаватели,които на тази възраст не могат още
 • 1024
  0 / 0
  На сайта sveta-nedelia.org 13-09-09 14:15ч
  е публикувана статията:"ЧЕСТВАМЕ 100 ГОДИНИ ОТ ОСВЕЩАВАНЕТО НА СОФИЙСКАТА СИНАГОГА" с източник bTV.
  ........
  Прави впечатление и не само на този сайт че автори и Отциа много държат де има публична новина щом сред гостите е величеството и още
 • 1023
  0 / 0
  ! 12-09-09 20:56ч
  От коментарната рубрика на forums.pravoslavie.bg
  .......................................
  1.читател #2 chingis 2009-09-12 08:09
  ..."според модерната православна пропаганда истината е Личност,т.е.всички помисли и действия досежно истиността отвеждат към Христос.А не е ли оценка на истината факта,че българите,които са заслужили с още
 • 1022
  0 / 0
  ! 12-09-09 20:49ч
  На ИСТИНАТА – без обич и с омерзение!
  Автор:Диляна Тинева
  http://www.pravoslavie.bg/Анализи/На-истината-–-без-обич-и-с-омерзение
  .............................................
  "Сензацията на есента"-шоуто,което разтресе света, започна!Цената.Цената на истината. Шумно и непрестанно рекламираната игра най-сетне почна и взе първата си жертва-човешката милост и търпимост още
 • 1021
  0 / 0
  ! 11-09-09 20:58ч
  Как биха могли да реагират висшите ни духовници след като дори не им се обяснява,че дядо Николай не е произнесъл изречението,което му се приписва? Измамени те реагират според вярата и убеждението си...Нека сега да помислим:има ли нещо общо между онази още
 • 1020
  0 / 0
  ! 11-09-09 20:51ч
  ЦЪРКВАТА Е ЗЛАТНА МИНА ЗА НЕКАДЪРНАТА ЖУРНАЛИСТИКА
  Петък, 11 Септември 2009,Автор:Руси Ст.Русев
  =============================
  Как се прави новина?Ами,намирате някоя известна личност,която говори каквото мисли,задавате въпрос,чийто отговор можете да предвидите, после пришивате някое подходящо крещящо твърдение и работата е още
 • 1019
  0 / 0
  Революцията на ХРИСТОС! 09-09-09 16:38ч
  Г. ДУХОВНИ ЛИЦА- участници в революцията:
  - Вожоа - главен ВИКАРИЙ на парижката архиепископия, член на революционния комитет, РЪКОВОДЕЩ въстанието на 10 август 1792г;
  - Шнайдер, Ейлож (1756-1794) - френски ЕПИСКОП, обществен обвинител при Революционния трибунал;
  още
 • 1018
  0 / 0
  Революцията на ХРИСТОС! 09-09-09 16:38ч
  Г. ДУХОВНИ ЛИЦА- участници в революцията:
  - Вожоа - главен ВИКАРИЙ на парижката архиепископия, член на революционния комитет, РЪКОВОДЕЩ въстанието на 10 август 1792г;
  - Шнайдер, Ейлож (1756-1794) - френски ЕПИСКОП, обществен обвинител при Революционния трибунал;
  още
 • 1017
  0 / 0
  Революцията на ХРИСТОС! 09-09-09 16:36ч
  Г. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ- учени, творци, общественици, участвали в революцията:
  - Карно, Лазар (1753-1823) - виден математик. След реставрацията бил екстерниран от Франция;
  - Руже дьо Лил, Клод - Жозеф (1760-1836) - офицер и поет, автор на “Марсилезата”(1792) още
 • 1016
  0 / 0
  Революцията на ХРИСТОС! 09-09-09 16:35ч
  В. РЪКОВОДИТЕЛИ:
  1. Робеспиер, Максимилиан - Мари - Изидор (1758-1794г) - адвокат. Страстен борец за идеята за политическо равенство. През 08.1792г., бил избран в революционната Парижка комуна. След термидорианския преврат и падането на Парижката комуна Робеспиер и неговите съратници още
 • 1015
  0 / 0
  Революциянта на ХРИСТОС! 09-09-09 16:33ч
  A. УВОД
  “На 15 май 1851г., В.Юго пише в дневника си: “Защитавал съм, под всички възможни форми всички идеи за свобода, справедливост, националност, хуманност, мир. Борил съм се под всички възможни форми, срещу идеите на деспотизма, анархията, лъжата, още
 • 1014
  0 / 0
  Анонимен 09-09-09 16:08ч
  Голям скандал се разрази във Франция във връзка с методите,използвани от жандармерията при проверка на документите на група български и румънски роми в департамента Есон.Френският министър по имиграцията Ерик Бесон разкритикува жандармерийско подразделение,което маркирало с печати над сто румънски и още