Преводач на нелегални имигранти: През България са минали стотици терористи
10 минути смях

10 минути смях

преди 18 мин.
Григор Димитров се справи бързо със 17-годишен талант в Торонто
Къде съм ? Начало /

Д-р Емилова: Ефектът от лечение с глад идва на осмия ден

0:00, 21 март 2005 87068 62 коментарa

"Всеки лекар има право да предписва някаква диета на своите пациенти и това е записано във всички учебници по медицина. Там няма никакво ограничение за това колко време тя трябва да продължи."

Миналата седмица беше публикувана наредба на здравното министерство за нетрадиционните методи на лечение. Документът изрично ограничава лечението чрез гладуване до 7 дни. За коментар потърсихме известния специалист по тази програма д-р Емилова.

Д-р Людмила Емилова е специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология. От май 1993 г. работи по методите на природонаучната медицина. Основател и ръководител е на Центъра за лечение с плодове, който се намира в курорта "Св. Константин и Елена" край Варна. Освен нея още около 50 лекари в целия свят прилагат гладолечение.

- Д-р Емилова, какво не приемате от наредбата на здравното министерство, засягаща нетрадиционните методи на лечение?

- Законът за здравето в частта си за алтернативната медицина разрешава лечението с плодове и чай или по-строга или омекотена форма на гладуване, докато в наредбата срокът, за който може да става това, е ограничен до 7 дни. Така тази наредба обезсмисля закона.

В действителност оздравителният ефект при тези програми започва от осмия ден на очистителното лечение. Ако искаме да се стигне до оздравяване по този начин, не е възможно, защото срокът е ограничен и след седмия ден винаги трябва да има почивка, след която лечението да се започне наново, а така ефект не може да настъпи. Ако все пак има някакви резултати по отношение на затлъстяването например, то те ще са за много кратко време, вместо да се получи дълготрайна полза.

- Има ли научни доказателства за това, че при подобни диети лечебният ефект настъпва след 8-ия ден?

- Откакто съществува човечеството, е известно лечението с глад. Даже и когато животните са болни, гладуват. Скриват се на топло и тъмно и не се хранят, а когато се покажат, са оздравели. В света от години има много клиники, където се прилагат тези методи на лечение.

Подобни доказателства имаме и в нашата клиника. Установили сме например, че т.нар. омазняване на черния дроб се повлиява благоприятно, ако един възрастен човек направи диета от 20 дни на плодове, чай и мед и промените настъпват именно след осмия ден. Когато се направи доплерсонография пък, за да се установи в какво състояние са мозъчните артерии, а след това се приложи двадесетдневна диета и отново се направи изследването - то се установява, че спазъмът на артериите е преодолян. Ако има артеросклеротични плаки, тяхната дебелина е значително намаляла след тези 20 дни на плодове, чай и мед. Нещо, което на 7-8-ия ден не се наблюдава.

Когато измерваме съдържанието на мазнини, течности и твърда тъкан в организма на човека, със специализирани кантари, ние установяваме, че осмият ден е първият, в който започва намаляването на мазнините в тялото. Колкото повече продължи диетата след това, толкова повече килограмите, които се свалят, са за сметка на мазнините. А когато трайно намалим мазнините в организма, може да се очаква благоприятен ефект върху здравето. До осмия ден всъщност всички свалени килограми са за сметка само на течностите. Това е само една малка част от обективните доказателства за благоприятния ефект върху организма на човека при подобни диети, но той се проявява след осмия ден от началото им.

- Докога може да продължава подобна диета?

- Това трябва да реши лекуващият лекар в зависимост от състоянието и болестта на пациента. Смята се, че една умерена програма за възрастен човек, без да се прекалява, продължава около 20 дни. Естествено, това зависи от килограмите на човека, възрастта, болестите, лекарствата, които приема. Понякога може да се направят 1-2 дни на плодове, чай и мед, а след това да се премине на природосъобразно хранене. При други пациенти пък може да се направят 5 дни диета, захранване и след това наново диета. Да кажем, при болни от подагра, ако още в началото има високи стойности на пикочната киселина, тя се следи редовно и ако продължи да се повишава, това лечение трябва да се спре и да се започне захранване, за да не се получи пристъп от подагра. Нещата са много специфични. Лекарят, който лекува, може да прецени колко време да приложи подобна програма, в какъв вид да бъде тя - дали пациентът да бъде само на вода, дали на плодови сокове фреш и чай, дали да се включат и зеленчукови сокове и т.н.

- Как си обяснявате тогава границата, наложена по административен път?

- Нямах идея защо, но в четвъртък чух изказването на представител на Министерство на здравеопазването, според когото тази граница се е наложила заради лечители, които нямат медицинско образование. Аз предлагам да се направи разграничение между лекарите, които прилагат тази програма, и нелекарите, като съответно ограничението за лекарите да отпадне.

- Ще внесете ли официално предложението си, или ще атакувате наредбата в съда?

- Да, ще внесем обосновано предложение за промяна в наредбата в Министерство на здравеопазването да се отмени това ограничение, защото то обезсмисля закона. Мисля, че всички лекари, които работят по тази система в България, ще застанат зад това предложение, защото на практика и тяхната работа се обезсмисля.

- Има ли ограничения във времето за прилагане на диетите по света?

- Когато се готвеше законът за здравето, с моята адвокатка направихме запитване до много европейски държави чрез посолствата за това как е уредена алтернативната медицина там. Оказа се, че лечението чрез гладуване е разрешено и няма никакви ограничения, включително и за хората, които нямат медицинско образование. В същото време при нас новият закон задължава лечителите, които не са лекари, да преминат през 4 семестъра медицинско обучение и едва тогава да могат да прилагат тази система. Специално за България не знам да има хора, които да прилагат тази програма на гладуване по-строго или не, без да са лекари. Ако някой все пак нелекар приложи тази диета на пациент, той веднага може да бъде глобен и мисля, че никой няма да рискува.

Аз съм посетила 3 клиники в Австрия, които работят по тази система, както и клиниката на Ото Бухингер в Германия, която съществува от 50 г. Програмите на гладуване са разрешени, без да има никакво ограничение в дните, за които се прилагат. В немската клиника например лечението се провежда с омекотена форма на гладуване - билкови чайове, сокове фреш и зеленчукови бульони, но в ограничено количество. Там видях пациентка, която вече 35 дни правеше тази програма и щеше да продължи, докато не се получи необходимият резултат. Аз самата я приложих за 15 дни и се чувствам прекрасно.

Всеки лекар има право да предписва някаква диета на своите пациенти и това е записано във всички учебници по медицина. Там няма никакво ограничение за това колко време тя трябва да продължи. Всичко зависи от това как пациентът се повлиява и то винаги е различно при различните хора.

- Вие лично правите ли по-дълги гладни диети?

- Да. Преди време излекувах по този начин свои болести. От 1992 г. досега всяка година гладувам два пъти по 20 дни. Прилагам плодолечение и после 10 дни се захранвам. По принцип не съм абсолютна вегетарианка, но месо и сирене хапвам рядко. Предпочитам повече плодовете.

Все пак не бива да се забравя, че лечебният глад не е панацея. Не е добре да се прилага при базедова болест например. Не бива да се лекуват с гладуване и хора, чието тегло е под нормата. Гладолечението е противопоказно и за диабетици от т.нар. първи тип - млади хора и деца, но пък можем да им обясним как да променят храненето си, за да намалят дозата си инсулин и да предотвратят тежките усложнения на диабета.

коментирай

Коментари (62)

 • 062
  3 / 9
  Анонимен 06-12-15 19:31ч
  Половината коментари написани на ужасна латиница... Хора, нима не знаете да пишете на български - срамота.
 • 061
  4 / 10
  Анонимен 10-09-15 00:50ч
  Разгледах сайта на д-р Емилова ,според мен снимката на готвачката не е добра реклама!Трябва да се погрижи за персонала си за да не го загуби заради всички болести от които лекува хората!
 • 060
  3 / 5
  Анонимен 02-08-15 18:00ч
  Да. МС може да се лекува така!
 • 059
  1 / 5
  Анонимен 01-07-15 16:30ч
  С много продължително гладуване се лекува всичко... :-)
 • 058
  2 / 6
  Анонимен 15-06-15 17:13ч
  някой може ли да ми каже лекува ли се множествена склероза с гладолечение

 • 057
  0 / 4
  Aneliya Ivanova 18-04-15 10:20ч
  EDNO E SIGURNO;CE ZATLUSTJVANETO TRJBVA DA SE ATAKUVA TOCNO S TAKAVA DIETA:VREDNO E DA SME DEBELI ; DA NE GOVORIM ;CE PRECI NA DVIGENIETO;NA DISANETO I POSLE NA GARDEROBA:TOVA E NAI-NEUDOBNOTO I STRASNO BOLEDUVANE-TRUPANE NA KILOGRAMI:AZ PRAVJ TAZI DIETA ;NO още
 • 056
  -8 / 16
  Анонимен 08-04-15 20:23ч
  Кога хора ще разберете, че това е маркетинг измама която може да ви навреди повече от колкото да ви помогне. Ако искате съвети по-добре отидете при личния лекар за съвет.
 • 055
  1 / 5
  Aneliya Ivanova 07-04-15 18:53ч
  Az licno gladuvam po tozi metod i napravo se vuzrodih.Moga da kaga samo edno,ce za da se uspee i izdurgi na gladuvaneto po lidia Kovaceva,tainata e da se nablegne na morkovite.Te davat stabilitet oste purvia den nared s drugite nesta.Vseki още
 • 054
  7 / 11
  koko 21-02-15 22:48ч
  Защо такава омраза бе хора

  Някой ,някого да е задължил да прави нещо на сила

  Емилова била шарлатанка,най-глупавото беше ,.че я обявиха за слуга на Дявола....а бе вие нормални ли сте бе!!!???

  Защо с омраза винаги?.....защо?
 • 053
  1 / 5
  Анонимен 10-02-15 16:11ч
  Аз съм правила гладуването два пъти - веднъж за 5 дни с 4 дни захранване и веднъж за 10 дни с 5 дни захранване. Много съм доволна не само от резултата, а и от състоянието си в момента на гладуване - много енергия и позитивна нагласа, защото всеки ден в огледалото се вижда ефекта от диетата
 • 052
  0 / 4
  Радка Илиева 21-07-14 21:07ч
  На 29.07.2014г. от 18:30 часа в гр.София, Гранд Хотел София, зала „София”, ще се проведе презентация на тема „Как да водим здравословен начин на живот, за да постигнем дълголетие.”, водена от д-р Джейн Яу.
  Вход свободен.
  Заповядайте и още
 • 051
  3 / 5
  Светлозар 20-06-14 11:11ч
  Имам въпрос към тези които имат опит в лечебния глад някои излекувал ли се е от радиколит и дископатия чрез лечебния глад мисля да приложа диетата на Лидия Ковачева
 • 050
  1 / 5
  Malaki 18-03-14 23:42ч
  49, отишъл си е защото очевидно е бил болен, не от ядене на плодове. Аз лично не приемам да се нарича "гладуване" нещо, което включва консумация на плодове и мед. Аз гладувам по италианска система само с вода и за още
 • 049
  -3 / 9
  ng 06-03-14 14:57ч
  Докога тази жена ще ни занимава с нейните дивотии.

  Достатъчно ми е, че познавах млад човек, който си отиде от така нареченото от нея здравословно гладуване. Хора мислете преди да й се доверите.
 • 048
  3 / 9
  Анастасия Димитрова 23-08-13 11:34ч
  Здравейте,
  Изпращам Ви захранването по дни:/копирано от книгата/
  Ако искате самата книга пишете ми на имейл: asya@bsgold.bg има я онлайн в интернет ,ще Ви я изпратя.

  ЗАХРАНВАНЕ: ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИЯТ ПЕРИОД В ДНИ.
  ПЪРВИ ДЕН: още
 • 047
  5 / 9
  Анастасия Димитрова 23-08-13 11:24ч
  Здравейте,
  Мога да изкажа мнение по книгата на Лидия Ковачева "Гладът-приятел и лекарство"-впрочем прекрасна книга.След като я прочетеш разбираш идеята на всичко ,което правиш.Д-р Емилова е излекувана от тежка мигрена от Лидия Ковачева -случая е описан в книгата.За вкяка още
 • 046
  2 / 4
  Анонимен 25-06-13 22:14ч
  moga i da pomolq nqkoi da mi kaje zahranvaneto sled dietata shte bada mnogo bagodarna emaila mi e sweet_mih@abv.bg
 • 045
  0 / 4
  Гогов 24-04-13 10:07ч
  Що за простотия е този форум, в който е разрешено българския език да се изписва на латиница? Няма ли един свястен администратор на този сайт?
 • 044
  2 / 4
  Анонимен 12-04-13 08:20ч
  Za tapanarite koito govoryat za gladvaneto bez daje da poznavat i teoriyata mu,,,,,,,, Obicham da si piivam stabilno i ako ne gladuvam 3-4pati po 20dni v godinata do sega da sam umryal. Gladuvaneto purvo ti spasyava jivota i ednovremeno s още
 • 043
  0 / 2
  Анонимен 22-01-13 17:55ч
  mili4ki,nqkoi moje li da mi kaje zahrankata mnogo 6te sam vi blagodarna :*
 • 042
  2 / 4
  mfqwemfk 20-01-13 22:30ч
  Iskam da pomolq vsichki zapoznati s proizvedeniqta na doktor Emilova i Lidiq kovacheva da mi kaje tochni zaglaviq na tehnite knigi blagodarq vi
 • 041
  1 / 5
  Анонимен 04-12-12 15:59ч
  do nomer 40: bravo na teb, i az se strema da postigna su6toto,tejax 83 kg ,ve4e 9ti den sum na plodovo 4aen regim i svalix okolo 6 kg.4ustvam se mn dobre,no za jalost izbrax mn nepodxodq6t moment-idvat koledni praznici:), no още
 • 040
  4 / 6
  Анонимен 24-11-12 16:31ч
  Poslednite nqkolko izkazvaniq sa na izklu4itelno nisko obrazovani hora. Az sam hodila v klinikata na Doktor Emilova na pregled koito struva 12 leva (ne mislq 4e e zabogatqla koi znae kolko s tezi 12 leva). Tam mi dadoha listovki i още
 • 039
  0 / 4
  Анонимен 04-11-12 09:34ч
  stiga gluposti.as vjarvam na Dr Emilova i skoro schte ja posetja!
 • 038
  0 / 4
  gabrovo4 22-08-12 21:32ч
  po lesno e palen glad otkolkoto sokove ..plodove...dpone za mene e taka..pie se samo voda ...probval sam do 72 chasa trudno e iskam da opitam 7-8 dni ama ako ne sam na rabota...
 • 037
  2 / 6
  Анонимен 19-08-12 17:42ч
  Ve4e za 3-ti pat pravq tazi dieta, i samo sled 2-den se 4ustvah mnogo po dobre, imah pove4e energiq. Prepora4vam q.
 • 036
  3 / 7
  Анонимен 20-07-12 00:26ч
  iskam da znam ako napravq tazi dieta i vseki den qm samo plodove- qbulki, pupesh i ananas, i voda a ne chai, za 1 sedmica kolko kilograma shte svalq (visoka sum 169 i teja53 kilograma) iskam da stana 47-8? tova още
 • 035
  0 / 10
  Анонимен 09-06-12 21:07ч
  Гладуването е много добър метод със страхотни резултати при много забоялвания, но д-р Емилова нещо се е объркала с дните. Дори един ден на гладуване дава фантастични резултати - има достатъчно доказателства, че веднага след спиране на храненето започват оздравителните още
 • 034
  4 / 6
  Mitev 25-04-12 20:28ч
  iamam zapitvane moje li da se izlekuva hroni4en pleksit s le4ebno gladuvane
 • 033
  5 / 9
  Анонимен 21-04-12 19:12ч
  Диетата е прекрасна.Аз я практикувам вече 10 години.Чувствам се великолепно и подмладена.Най-хубаво е 20 дни на дини.Трябва години наред да я практикувате ,за да знаете колко леко се чувства тялото.Чувствам си пречистен целия организъм.Препоръчвам го на всички.
 • 032
  1 / 9
  Ginka Petkova Petrova 10-04-12 13:22ч
  Zdraveite 6te zapo4vam dietata iskam samo da znam po vreme na dietata moje li da upotrebqvam kafe i cigari.
 • 031
  2 / 6
  Виктор 01-12-11 08:54ч
  Тази програма на мен ми се отрази много добре на килограмите...

  Изобщо не съм има чувство на глад, до като бях само на плодове и чай, а даже и си спортувах!
 • 030
  1 / 5
  Николай 15-11-11 08:12ч
  Методът на др. Емилова е подходяща за пречистване на организма, а и никой не казва, че човек трябва да гладува напълно.

  До колкото знам плодовете са позволени, а те все пак са храна!
 • 029
  2 / 6
  Анонимен 09-04-11 15:11ч
  :) mnogo loshi izkazvaniq,no tova e zashtoto nikoi ot vas ne e hodil pri d-r Emilova.Az bqh tam i sam strashno dovolna,ako imah svobodno vreme pak bih otishla.Na dumi nikoi ne vqrva,no na dela vseki bi spodelil moeto mnenie.Samo ako още
 • 028
  4 / 8
  Анонимен 09-04-11 15:10ч
  :) mnogo loshi izkazvaniq,no tova e zashtoto nikoi ot vas ne e hodil pri d-r Emilova.Az bqh tam i sam strashno dovolna,ako imah svobodno vreme pak bih otishla.Na dumi nikoi ne vqrva,no na dela vseki bi spodelil moeto mnenie.Samo ako още
 • 027
  -6 / 10
  Гризелла 24-03-11 23:47ч
  Шум, помпозност, реклама,бизнес, суета, окултизъм ...и в крайна сметка един миш-маш с привкус на морре.
  ИЗТОЧНИТЕ ЛЕЧЕНИЯ - ЙОГА, АСАНИ, ТИБЕТСКИ МЕТОДИ И Т.Н. НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ САТАНИНАСКИ, ОКУЛТНИ ПРАКТИКИ; ПЕТЪР ДЪНОВ Е ЕРЕС!
  ТАЗИ още
 • 026
  4 / 6
  Анонимен 22-03-11 13:36ч
  много добра диета правил съм я неколкократно и ефекта е голям но трудното е след това да успееш да се храниш природосъобразно
 • 025
  5 / 7
  Анонимен 24-01-11 18:29ч
  метода е страшно ефикасен
 • 024
  0 / 4
  Анонимен 23-01-11 09:34ч
  AKO IMAH MN. PARI 6TQH DA OTIDA PRI D-R EMILOVA I DOSEGA DA SAM SMAKNALA MOITE IZLI6NI 30 KG.IMAM NUJDA OT KONTROL.NO PRI NEQ E MN. SKAPO.MOLQ PI6ETE MI.
 • 023
  1 / 3
  Анонимен 23-01-11 09:24ч
  KAK DA NAMERQ SAMATA RETSEPTA NA D-R EMILOVA.MNOGO SAM OT4AQNA

 • 022
  6 / 6
  ВАНЯ НЕДЕЛЧЕВА ГЕОРГИЕВА 17-05-10 23:38ч
  АБСОЛЮТНО ПРАВА Е Д-Р ЕМИЛОВА

  ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛОТО И

  САМА СЪМ ИЗПРОБВАЛА МЕТОДА И ЗНАМ ,ЧЕ ТОЙ ДЕЙСТВА

  НЕ СЕ И СЪМНЯВАЙТЕ

  И НАИСТИНА ТРЯБВА ДА Е ДЪЛГО, ЗА ДА ИМА ЕФЕКТ
 • 021
  0 / 4
  Анонимен 06-01-10 00:28ч
  ot visokite kilogrami si dignah kravnoto razbih si ot vsqkade hormonalnata sistema.ligavete se.to ina vas moje da se slu4i.ne ste li malko neobrazovani 4e ne znaete 6to e tova zatlastqvane i do kaKVI BOLESTI I DEGENERACII VODI.DR EMILOVA VAZMOJNO LI още
 • 020
  2 / 6
  мария 23-09-09 14:51ч
  Гладувах 20 дни и се чуствах отлГично,но неможах да напавя захранване и сега се чувствам отвратително.Грешката е моя не се справих.
 • 019
  -4 / 4
  маргарита 19-03-08 17:16ч
  защо давате само диети с плодове само това ли знаете
 • 018
  4 / 8
  Веселина 22-03-05 10:33ч
  Навремето като излезе книгата на Лидия Ковачева аз направих няколко (ако не се лъжа 3) цикъла на диета и захранване по описания начин. Резултата бе повече от окоизваден - това че свалих около 35 кг бе най-малкото, тежката парадонтоза бе още
 • 017
  1 / 5
  Иванчо 21-03-05 20:28ч
  Тате бе какво е това "разделно хранене?"

  "Това, сине, е като у нас- аз ям и пия в кръчмата, а майка ти - докато готви". А кой отслабва бе тате? Отслабва комшията, сине, че вече не идва в кръчмата..."
 • 016
  0 / 4
  МАЦКА ХХХL 21-03-05 20:22ч
  Един стар анекдот: Попитали радио Ереван може ли жена 100кг да стане 60 за 1 месец. Радиото зацъкало и след три дни казало: "Като вие българите си сбъркахте управлението, оставете поне

  хубавите жени на мира!"
 • 015
  1 / 3
  Protiv 21-03-05 19:25ч
  Az sam za razdelnoto hranene.Evreite sa go izmislili v religiata si predi hiliadi godini. Sega se preporachva ot nai-modernite dietolozi.Ne se pretovarva organizma da smila razlichni po vid hrani i nai-vazhnoto ne se gladyva ,a i efekta e absolutno traen,makar още
 • 014
  2 / 6
  freedom fiter 21-03-05 19:00ч
  Mnogo e prosto obqsnennieto forumci .Lekarite sa s vurzani ruce ,pari ot kasata nqma ,suma ti narod ne e osiguren-to4no kato jivotinkite deto ni gi citira doktorkata.Kakvo ostava kato ne mojem da si kupuvame dobri ,no skupi lekarstva- da още
 • 013
  -2 / 8
  скептик 21-03-05 18:48ч
  Не вярвам на Емилова.Има нещо шарлатанско в нея.Механизмите на повлияване при това лечение звучат неубедително. Много е крайно, небалансирано - голям тормоз.
  Не съм видяла траен ефект при преминалите през това лечение.
  Истината е в подбор на още
 • 012
  -2 / 8
  Питащ 21-03-05 18:10ч
  Бе докога ще занимават хората с дивотии?Тая докторка не знае ли, че за болния сиромах е по-евтино да си купи кило "кучешка радост", дето и кучета не я ядат, отколкото кило нитрирани домати? И човек си мисли - три още
 • 011
  -2 / 6
  обективен 21-03-05 16:04ч
  Като гледам бившата ми учителка,която всеки ден бърка в контейнера за боклука,си мисля,че вече 15 години чувства ефекта и няма начин да качи килограмите.
 • 010
  0 / 6
  СДЗЦ+О 21-03-05 15:30ч
  дрлб 6рлб 6рлб 6рлб 6666666тгжоажпхфпхфжпхфрлб 66666666тгжоасдзцццц890-30о-|ддгжоаааааа
 • 009
  1 / 5
  Билкарката 21-03-05 11:12ч
  Аз пък съм го правила-7 дни ябълки и билкови чайове и 7 дни захранване по рецепта на Лидия Ковачева.Доколкото си спомням и д-р Емилова е работила с нея.Чувствах се отлично с изключение на 3 -тия ден, когато обикновенно има криза.Тогава още
 • 008
  1 / 5
  Билкарка 21-03-05 11:09ч
  Аз пък съм го правила-7 дни ябълки и билкови чайове и 7 дни захранване по рецепта на Лидия Ковачева.Доколкото си спомням и д-р Емилова е работила с нея.Чувствах се отлично с изключение на 3 -тия ден, когато обикновенно има криза.Тогава още
 • 007
  5 / 7
  hipodilen 21-03-05 09:45ч
  интересни мнения - не съм го правил, но е тъпо, а тая лъже....е аз пък съм го правил 20-ина пъти и е хубаво, но вие по-добре не го правете , защото за вас е по-убаво да умрете по-бързо и да не цапате
 • 006
  -2 / 8
  Dundaky 21-03-05 09:26ч
  Даже и след петнадесетата година няма ефект от гладуването, освен за мошениците и всемирните спасители.
 • 005
  -2 / 8
  Bai Ganyo 21-03-05 06:50ч
  Ha taka, momcheta, napopurdjaite ya taz doktorka, ama solenichko-o-o! Che to drugo kakvo vi ostava, de, koi kakvoto moje.
 • 004
  -3 / 9
  ilia 21-03-05 04:57ч
  mislia tce doktorkata ima nai=goliama nuzda ot dieta,za preporucvane HORMOHHA.
 • 003
  0 / 8
  Христов 21-03-05 01:51ч
  Тази крава като я гледам не е гладувала особено. Ама то така е- рецептите са за пациентите, а за тия като нея са парите от алтернативната измама... така де медицина да кажа.
 • 002
  1 / 7
  ! 21-03-05 00:12ч
  ... ех - те пенсионерите доктор не биха видяли ако беше вярно
 • 001
  0 / 6
  peno 20-03-05 21:09ч
  Tochno taka,i moito kuchence kato beshe bolno ne iadeshe,skri se na edno tumno miasto,obache poveche ne se i pokaza ot tam sled gladnata dieta!Taka si umria gladuvaiki!
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Спорт

Григор Димитров се справи бързо със 17-годишен талант в Торонто

Спорт

Ивет Лалова ще е българският знаменосец в Рио

Свят

В метежа в Турция са участвали 8651 военни, 74 танка и 35 самолета

България

Внукът на цар Киро качи шокиращ клип във Фейсбук: 320 км/ч на фона на чалга

Последно обновяване 28 юли, 2016 09:27 ч.

Development PIMDESIGN