Френската полиция ликвидира двамата нападатели, свещеникът е бил заклан (обновена)
Защо са важни детските очила
За качествените услуги на салоните за красота
Къде съм ? Начало /

Джон Кехоу: Не се задоволявайте с нищо по-малко от мечтите си

Прочутият лектор идва в София да ни учи как да овладеем успеха

6:03, 09 април 2010 18995 12 коментарa
Джон Кехоу
01/04

На 20 април в София идва световноизвестният канадски автор, лектор и филантроп Джон Кехоу. Той е автор на книгите „Подсъзнанието може всичко”, „Подсъзнанието може всичко за деца”, „Успехът и парите”, „Път към могъщество и слава” и „Практика на щастието”. Канадецът ще има двудневен семинар в София на 24 и 25 април в зала 3 на НДК и там ще запознава хората с техниките, които преподава през последните 30 години. Семинарът и посещението са организирани от рекламно-издателска къща „Феникс Дизайн”, която от 2005 г. издава книгите на канадския автор. В София Кехоу ще представи за първи път новата си книга „Възможностите на подсъзнанието в квантовия свят”.
Джон Кехоу прекарва продължително време в горите на Британска Колумбия, за да изучава и анализира принципите и механизмите на човешкия мозък. Там достига до извода, че моделите, заложени в подсъзнанието, оформят и моделират материалната действителност и че променяйки ги, човек променя и качеството на живота си. Това прозрение стимулира канадеца да започне да изнася семинари, чрез които да преподава своята методика на стотици хиляди души из целия свят.
„Подсъзнанието може всичко” достига феноменалния за страната ни тираж 240 000 бройки и въпреки финансовата криза и недобрата покупателна способност на българина, продажбите бележат ръст. Издателят Ивомир Димчев е имал възможността сам да изпробва техниките от книгите и ентусиазиран от добрите резултати след прилагането им, решава да откупи авторските права, за да може методиката на канадския автор да стане достояние за българския читател.
Ето какво каза Джон Кехоу специално за "Новинар":


- Господин Кехоу, ще проведете семинар в София, базиран на техниките и методите, които преподавате вече 30 години. Наистина ли благодарение на този семинар хората ще могат да овладеят силата на мисълта и да променят живота си в положителна посока?

- Ако не постигнем такъв ефект, значи си губим времето. Един от крайъгълните камъни в моето учение е, че вие трябва да можете да демонстрирате овладяването на силата ни мисълта. Няма никаква полза от теории и концепции за силата на мисълта, ако не сте способни да я направите част от всекидневните си предизвикателства и да я използвате. Силата на мисълта работи, когато упражнявате техниките редовно и ако го правите, то вашият живот наистина ще се промени в положителна посока.

- Как достигнахте до прозрението, че нашата мисъл може да променя материалната действителност? Вие убедили ли сте се от личен опит, че положителните мисли при всички случаи водят до хубави събития и осъществяване на съкровени желания?

- Първо нека да поясня, че това не е положително мислене. Силата на мисълта представлява система от техники и практики, които се “задвижват” от енергия по научен начин. Всичко това е в унисон със законите на физиката. Второ, няма човек, който да ви обещае, че всяко ваше желание ще се изпълни автоматично чрез използването на тази система. Има много фактори, които определят какво можем да приемем за успех и какво – за провал. Това, което силата на мисълта ви дава, е един инструментариум, който сериозно да наклони везните във ваша полза. Накрая ще кажа, че овладях тази система чрез задълбочени проучвания и практика. Трийсетте, че и повече години, през които я преподавам и наблюдавам как другите я използват, са доказали ефективността й.

- Разкажете нещо за времето, прекарано в горите на Британска Колумбия. Там ли достигнахте до прозрението, че качеството на нашия живот зависи от качеството на мислите ни?

- Стигнах до тези прозрения, преди да отида в планината. Там всъщност успях да споя всичките си изследвания и концепции в една работеща система. В този период “сглобих” програмата за обучение за силата на мисълта. Научих се как да достигам до подсъзнанието си и да черпя насоки от този “извор”. Голяма част от “материала”, с който се сдобих, не фигурира в нито един учебник, а просто подсъзнанието ми можа да достигне до този извор и да черпи от него. Времето, прекарано в планината, беше спокойно, изпълнено с прозрения и мечтания.

- Може ли човек да се лекува от тежки заболявания чрез овладяване силата на подсъзнанието?

- Мнозина успяват. Както вече казах по-горе, никой не може да ви обещае на 100%, че нещо ще се получи при всякакви обстоятелства, но мнозина боледуващи са се излекували. Добавянето на силата на мисълта към оздравителната програма е добавяне на много мощно средство. Има хиляди хора, които са се излекували посредством тези методи.

- Разкажете за някои положителни резултати на хората, овладели силата на мисълта след посещението на вашите курсове.

- Вече споменахме излекуването на болести. Хората използват силата на мисълта, за да печелят състезания, да получат повишение в службата, да подобрят финансовото си състояние, да срещнат партньора на живота си, да открият призванието и стремежите си в живота. Успехът е толкова различен, колкото различни са и хората, прилагащи този метод. Учащите се го използват, за да получат по-високи бележки. Методологията е една и съща, независимо дали създавате бизнес за стотици милиони долари, или търсите първата си работа.

- Кое ви провокира да преподавате науката за силата на мисълта и на децата? И при тях ли силата на самовнушението и самопрограмирането помагат така ефективно, както при възрастните?

- Насочената към децата програма за силата на мисълта първоначално беше съставена от група училищни преподаватели, които бяха мои студенти, познаваха работата ми и искаха да я внедрят в училище. Децата много бързо възприемат тези методи и какъв по-добър подарък за едно дете от самоувереност, самоуважение и позитивно отношение. Разбира се, това, на което учим децата, са съвсем елементарни неща, структурирани около игрите и забавленията. Представата ни за самите нас се оформя много рано и затова е много важно да научим децата как мислите им влияят върху живота им.

- Техниките от вашия метод много наподобяват техниките на метода Силва (учение за позитивното мислене, в което човек трябва да визуализира и програмира желанията си) и на НЛП (Невро-лингвистичното програмиране - съвкупност от модели, които съставят подход към успеха). Какви са приликите и разликите?

- И двете системи, за които говорите, “работят” с мисълта, така че очевидно е да има известно припокриване. Уникалното на тази система е, че съм я направил “юзър френдли” – адаптирана и добронамерена към потребителя. Това е една много проста система и много от техниките ги няма в другите системи, тъй като са уникални. Друго предимство на предстоящия семинар в София е, че ще можете да научите системата директно от нейния основател. Получавате различни вибрации и енергия, когато този, който ви преподава, е човекът, която я е разработил и познава всеки детайл и начина й на работа.

- В днешните времена на криза и обезверяване на хората нужно ли е според вас науката за силата на мисълта да се преподава в училищата, за да се подобрява животът в различните му области?

- Тя трябва да се преподава и се преподава в училища, където има преподаватели, които са присъствали на мои курсове и са внесли елементи от програмата в класните стаи.

- И накрая какво послание бихте отправили към вашите български читатели?

- Вярвайте в живота и се доверете на себе си. Независимо от положението, в което се намирате в момента, знайте, че то може да се промени към по-добро, като разберете и използвате силата на своята мисъл по начина, по който тя е направена да работи. Ние сме предопределени да успяваме и животът трябва да ни носи наслада. Наслаждавайте се. Бъдете добри с другите. Бъдете себе си и не се задоволявайте с нищо по-малко от мечтите си.

коментирай

Коментари (12)

 • 012
  2 / 12
  Анонимен 07-08-12 07:10ч
  На 20 години съм и от както знам за тази техника, живота ми се промени изцяло в положителна посока. Имам човека до себе си, имам работата, за която мечтаех, в университета съм който искам! Имам всичко, което пожелая. Продължавам да още
 • 011
  6 / 14
  Анонимен 07-12-10 00:33ч
  аз му повярвах и спечелих от тотото
 • 010
  6 / 12
  до Анонимен 09-04-10 07:26ч 10-04-10 21:05ч
  "Мина времето на старите секти и започна времето на психоокултистите, които лъжат, че със самовнушение може да се постигне всичко."
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Не, Павка, мина времето на старите църкви, които лъжат, че имат нещо общо с Христос и Неговия още
 • 009
  3 / 15
  Анонимен 09-04-10 22:58ч
  Чудя се кой е по-луд - Чолаков или Ифандиев. Сетих се кой е най-луд - Дилов.
 • 008
  4 / 16
  водач на МПС 09-04-10 19:40ч
  Прав е за силата на мисълта!

  Съветвам всички да го посетят!

  Ей така!Ако не за друго ,поне за обща култура!
 • 007
  5 / 17
  KOPI - STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SVERIGE 09-04-10 19:05ч
  Чрез медиите до българофобите:

  Flagga det här meddelandet
  [Inget ämne]fredag 9 april 2010 15.57Från:

  Den här avsändaren har verifierats med DomainKeys
  "Георги Ифандиев" - mejdu_redovete@abv.bg

  Lägg till avsändaren още
 • 006
  10 / 10
  Анонимен 09-04-10 16:37ч
  Какви нахални, прости и дебелооки има!
  Той пише на български език с латински букви.Така ги употребява, че човек трябва да има много богата фантазия, за да може да разбере, коя дума е написал.Слага препинателни знаци където му падне и още
 • 005
  8 / 14
  Анонимен 09-04-10 16:04ч
  SAvsem ste oglupee naselenmieto , blagodarenie i na vashata "zhurnalistitcheska "liubesna namesa.
  Niama li da se zalovite s nesto smislena, kato tova naprimer , da si nauchite po-dobre rtodnata gramatika.
  Mnogo vi molia, zagreite , zapomnete nai-setne, ne още
 • 004
  -1 / 15
  o 09-04-10 15:20ч
  Eгати простотията....Правят ти семинар и веднага забогатяваш,правят още един и....всичките престъпници в България се намират по затворите.Дас ист фантастиш стил глупаците.
 • 003
  -1 / 9
  СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ 09-04-10 12:40ч
  ПИПИ-ПРОВОКАТОР, ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ,
  ТАМ ОТ СЕЛОТО НА ДУРАН КУЛАК НА 4 КИЛОМЕТРА СЕВЕРНО ИМАШЕ РЕСТОРАНТ И НЯКОЛКО ЛАГЕРИ В 1979 ГОДИНА В ТОВА ЧИСЛО И НА ВРАЧАНСКИ ОКРЪГ, КОЙТО СЕГА Е ПРИВАТИЗИРАН ПРИ ПРЕСТЪПНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. ТАМ СЪМ БИЛ още
 • 002
  -1 / 13
  Питащ 09-04-10 08:40ч
  Това да не е някакво разклонение на сциентологията !?
 • 001
  -4 / 12
  Анонимен 09-04-10 07:26ч
  Мина времето на старите секти и започна времето на психоокултистите, които лъжат, че със самовнушение може да се постигне всичко.

  .

  Вивалди, "Четирите сезона" -

  http://archiman.livejournal.com/
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Свят

Преименуват моста над Босфора в памет на жертвите от метежа

Свят

Уникална операция: Направиха трансплантация на двете длани на 57-годишен мъж

Свят

Стрелба окървави парти на суингъри в Англия, има загинал

Спорт

Показаха екипировката на олимпийците ни за Рио 2016 (галерия)

Последно обновяване 26 юли, 2016 12:42 ч.

Development PIMDESIGN