100% нарушения при проверките на пиротехника в Пловдив
Сливат "Литекс" и ЦСКА
“A” група XXXI кръг
Къде съм ? Начало /

Фотоизложба разказва за загадки и забравени художници

14:26, 31 октомври 2011 971 0 коментар
Архивни кадри разказва за живота на Иван Маринов в Торино. На фотографията е в компанията на италианския художник Джузепе Бодзала.
01/02

„До Торино и назад” се казва изложбата, посветена на художника Иван Маринов (1877-1941) в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Експозицията разкрива загадки около живота му, разказва за забравени художници, показва техните картини и архивни кадри от Кралската академия Албертина в Торино, градчето Полоне в Италия и светилището Оропа с Черната мадона.

Изложбата е организирана по повод на 150-годишнината от обединението на Италия. Затова в „До Торино и назад” са представени кръг от личности с принос в културния живот на София и влиянието, което италианската живописна школа е оказала върху българските художници от края на деветнадесети век.

За първи път ще бъде показано италианското наследство на Иван Маринов - негови картини от студентските му години, когато е учил в академия Албертина в Торино. Документалните ретро фотографии и живописни платна на художника могат да бъдат видени до 20 ноември 2011 г. в НГЧИ.

коментирай

Коментари (0)

Все още няма коментари към тази новина. Бъди първи!

Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Икономика

100% нарушения при проверките на пиротехника в Пловдив

България

Откриха училищно знаме с лика на Симеон

България

БАН провери правописа с диктовки на улицата

България

Мобилните камери заснеха 460 нарушители само за ден

Последно обновяване 24 май, 2015 16:19 ч.

Development PIMDESIGN