Брокер

Брокер

преди 0 мин.
Моторист без книжка се уби, прати пешеходец в болница
3 по Рихтер разлюляха Кърджалийско
Къде съм ? Начало /

Фотоизложба разказва за загадки и забравени художници

14:26, 31 октомври 2011 996 0 коментар
Архивни кадри разказва за живота на Иван Маринов в Торино. На фотографията е в компанията на италианския художник Джузепе Бодзала.
01/02

„До Торино и назад” се казва изложбата, посветена на художника Иван Маринов (1877-1941) в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Експозицията разкрива загадки около живота му, разказва за забравени художници, показва техните картини и архивни кадри от Кралската академия Албертина в Торино, градчето Полоне в Италия и светилището Оропа с Черната мадона.

Изложбата е организирана по повод на 150-годишнината от обединението на Италия. Затова в „До Торино и назад” са представени кръг от личности с принос в културния живот на София и влиянието, което италианската живописна школа е оказала върху българските художници от края на деветнадесети век.

За първи път ще бъде показано италианското наследство на Иван Маринов - негови картини от студентските му години, когато е учил в академия Албертина в Торино. Документалните ретро фотографии и живописни платна на художника могат да бъдат видени до 20 ноември 2011 г. в НГЧИ.

коментирай

Коментари (0)

Все още няма коментари към тази новина. Бъди първи!

Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

България

Рецидивист смаза жена си от бой

България

Мъжете и жените ще се пенсионират на 65 години

България

Любители на сладкото задигнаха 2 тона мед

Икономика

Тристаен в тухлен блок до метрото е идеалният апартамент

Последно обновяване 29 юли, 2015 14:27 ч.

Development PIMDESIGN