Солар импулс 2 започна последния етап от околосветския си полет
Мат Деймън забрани социалните мрежи на дъщерите си
Новата история от междузвездната сага "Стар Трек" оглави класациите в Северна Америка
Къде съм ? Начало /

Янко Янков: Ръководството на Столичната община се е затворило на „Московска” 33 и не излиза от там

Някои социологически агенции са като оркестрите в кръчмите – плащаш и ти свирят на ухо

13:58, 12 октомври 2011 3038 1 коментар
Янко Янков Снимка Ани Петрова

Янко Янков е роден през 1955 г. Той е завършил ВВУ във Велико Търново, Военна академия. Той има магистърска степен по транспортно строителство и по публична администрация. След края на военната му кариера от 2002 г. той е член на ССД. В момента е зам.-председател на тази партия и неин организационен секретар.Той е трети в листата на ОДС за СОС.

- Г-н Янков, вие сте били районен кмет в столицата – на Връбница до 2004 г., защо сега се кандидатирате за общински съветник от ОДС?
- Аз и моите колеги бяхме провокирани от неспособността на сегашната управа на столицата да реши който и да е проблем в града, въпреки че разполагат с бюджет, който е в пъти по-висок, отколкото преди 7 години, да речем. Кметската управа и СОС сега нямат никаква икономическа политика, нито пък нови инвестиционни проекти. Забравени от управата са райони като Надежда, Връбница, Нови Искър, Панчарево и др., които в границите си включват освен квартали и села.

- Вие познавате 24-те кметства в столицата, знаете проблемите на гражданите, за кой от тях не се коментира в публичното пространство?
- Очаквам съвсем скоро да избухне със страшна сила един проблем, който умишлено се пренебрегва от много време. В София има остър дефицит на гробни места. В села като Волуяк, Мрамор и др. гробищните паркове са запълнени. Преди години се опитахме да стартираме програма за решението на този проблем, изготвихме нова общинска наредба, проучвахме терени, но дойде вотът и софиянци избраха други управници. Имаше идея гробищният парк в Бакърена фабрика да се отдели от жилищните квартали в съседство чрез залесяване. Има идеен проект за спортна зала на старото колело за Аерогарата, всички спортни федерации одобриха този проект за зала с 14 000 седящи места и 3500 подвижни. Но уви, не се случи. А в развитите държави такива обекти се правят в иначе неглижирани квартали и райони, за да ги облагородят. С две думи, ръководството на Столичната община се е затворило на „Московска” 33 и не излиза оттам. Няма правилна политика за устройството и развитието на София.

- Какъв кмет е нужен на най-населения български град?
- Като Стефан Софиянски. Грях имат онези, които не признават, че новият облик на столицата бе направен през неговите 10 години управление. Колко пробива по булевардите направи той, а колко са направени, след като го отстраниха зорлем от поста чрез тъпи политически постановки.

- Бъдете обективен – казахте какво не ви харесва в управлението на града през последния мандат, а кое е доброто?
- Харесва ми гербът на София на алея „Яворов”, който направиха от цветя и го поддържат. Има няколко новопостроени детски градини, но по един ощетяващ общината начин. За друго направено не се сещам.

- Кой от проблемите, които управата преди ГЕРБ не успя да реши докрай, бе преодолян от настоящата власт, която безспорно разполага с поне три пъти повече бюджетни пари?
- Нито един – ползват сметището, изградено от Софиянски, няма завод за отпадъци, кучетата са по улиците – пред кметството и МС също. Ремонтите на улиците продължават да са калпави, транспортът е ужасен. Районната администрация беше навсякъде подменена с хора, които, меко казано, са некомпетентни и неграмотни.

- Социолози обаче дават някакви други прогнози, според които вотът е толкова ясен, че е чудно защо ще се харчат от парите на данъкоплатците за това упражнение?
- Социолозите сугестират хората. Човекът е обществено същество и се поддава на определи влияния. Някои социологически агенции са като оркестрите в кръчмите – плащаш и ти свирят на ухо.

коментирай

Коментари (1)

  • 001
    2 / 2
    леля Веска 19-10-11 11:46ч
    Ами ако си изберем послушното страшилище (ама па толкова грозна жена няма!!!)
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Свят

Уникална операция: Направиха трансплантация на двете длани на 57-годишен мъж

Свят

Стрелба окървави парти на суингъри в Англия, има загинал

Спорт

Показаха екипировката на олимпийците ни за Рио 2016 (галерия)

България

Един загина, а 6-ма са ранени след жестока катастрофа край Поморие

Последно обновяване 25 юли, 2016 20:15 ч.

Development PIMDESIGN