Чужди банки, закрили клоновете си в Русия, са изгубили 2 млрд. долара
Зукърбърг постигна събаряне на 4 къщи в близост до дома му
Гръцките власти започнаха евакуация на лагера в Идомени
Къде съм ? Начало /

КАКВА БЪЛГАРИЯ В КАКВА ЕВРОПА?
Циганизацията е най-голямата заплаха за нацията ни!

Дори ЕС мисли по въпроса. А ние?..

12:58, 04 ноември 2008 25327 181 коментарa
Атанас Семов Снимка архив "Новинар"
01/02

Д-р Атанас СЕМОВ, директор на Института по европейско правоТака и предполагах – като отшуми циганията с отнетата награда на Калин Руменов, и темата за циганите отново ще се забрави…

 


Два факта обаче остават:


1. Българският народ е най-бързо намаляващият в света.
2. България е държавата с най-бързо нарастващ процент циганско население.

 


Тези факти са официални. Има и два неофициални:


1. Сред съставките на българския народ най-бързо намаляват „българите”, българската нация.


2. За (проблемите на) циганите у нас се говори, само когато стане някакъв жълт скандал, май никога по същество.
Неотдавна темата отново „се върна” в медиите заради това, че на един млад журналист му отнеха наградата за млад журналист. Отнета точно така, както беше връчена – въз основа на „два текста” – и навярно точно за това, за което му беше дадена: за впечатляващо надскачане на правилата.
Наградата ще отболи, Калин ще порасне (или не), напролет пак ще има наградени.
Страшното е, че проспиваме най-голямата заплаха за бъдещето ни:


1. Демографската криза в България отдавна е катастрофа – второ десетилетие имаме най-високият отрицателен прираст в Европа и света.


2. Без да се залъгваме от бледото подобрение (основно в София и Варна) най-малка е раждаемостта сред етническите българи, т.е. най-слабо се възпроизвежда българската нация.


3. Сред напускащите вече две десетилетия страната ни най-много са българите. От напусналите мнозина остават трайно на запад – почти само етнически българи. Другите, ако изобщо отидат навън, спечелват някакви „евра” и до година-две се връщат – просто нивото им не позволява да се адаптират във високо цивилизования свят.


4. Сред напускащите страната най-висок процент са младите хора, а сред тях – образованите. От 100 човека, които започват първи курс в Софийския университет, в пети курс намираш 60-70. Останалите са изчезнали – но не заради трудните изпити, а заради лесните бригади. От завършващите 60-70 поне половината искат веднага да заминат – вече с валидна навсякъде диплома, а направят ли го – завинаги „отлагат” завръщането в Отечеството. И ако щете – от тези, които заминават и остават, поне половината са от най-доброто, което висшите ни училища произвеждат.
Това, че там са сред най-добрите студенти, е хем естествено, хем не ни утешава…


5. Кой остава тук? Онези млади българи, които или силно вярват, че могат да постигнат нещо на родна земя, или ги мързи да рискуват навън…


6. Освен тях остават турци и цигани. Другите етнически групи са пренебрежимо малки или интегрирани (и поради това симпатични – като арменците, да речем).


7. Турците – най-болезнената тема на новата ни история (истински болезнена не като кръчмарския антикомунизъм, да речем) – за мен са по-малкия проблем. Дръзвам да го кажа: едно, защото продължавам да имам сериозни съмнения колко от българските мюсюлмани са „турци”, с турска кръв и ген – още една тема, по която крещящо се мълчи... Второ, повечето от тях имат подобни проблеми като нас, а и в основната си част несъмнено принадлежат на европейския начин на живот (най-общо). Дори с друг език, религия, традиции или „специално” отношение към българите – те живеят като европейци, или както казва клишето: „като бели хора”. Бедни, изостанали, но като европейци: живеят в къщи, плащат данъци и сметки, ходят на работа, къпят се и пращат децата си на училище (и даже строго следят какво учи и как се държи отрочето…). Спазват ясни морални правила, а и законите. И мюсюлманин може да открадне – домати, пари (или милиони…), но май няма спор – това е рядкост.
Останалото – тежките исторически натрупвания и днешни партийни безобразия – са напълно друга тема. Както и дискриминацията на българите в някои смесени райони – също безспорен факт, за който безмозъчно мълчим. Ако имаме поне малко акъл в главите си, българските мюсюлмани не биха били проблем – нито за държавата, нито за нацията. Същото – и в още по-голяма степен – се отнася за ДПС: ако наистина страната е пропищяла от техните безобразия, нека първо се попитаме кой позволи една относително малка партия да се вихри като господар на половината държава!
Овен това турците вече са по-малко от циганите...


8. Остават циганите. И страшното е, че наистина „остават”. Остават в страната – единици заминават навън и то за кратко. Остават си същите, остават в дъното, остават в същия клас в училище, все по-рано изобщо остават вкъщи и не ходят на училище, остават неизкъпани „и днеска”, остават без работа, без доходи, без обществен смисъл на съществуванието си. Остават „вътре” и се множат с напълно неевропейски мащаби. Остават на социални помощи, които пропиват. Поради това мнозина остават вечно млади... Дали поради гладуването, или поради етнически навици – но остават извън и все повече отвъд всякаква законност. Остават в трамвая с ръка в чантите ни, с фенерче в мазетата ни, с клещи по жиците (и не ги спира това, че някои остават на жиците завинаги…). Остават с години по затворите, повечето остават и извън затвора. Остават изолирани и все по без бъдеще. Остават пред изборните секции да си чакат „лявата маратонка” или „втората десетолевка”. Откъдето и да го погледнеш – остават извън и много далеч и от Европейския съюз, от всичко българско.
Това не е език на омразата. Отричането на тези факти е самоубийствена глупост… Ясно е, че сред циганите има читави и успели хора. И все пак…


9. Дали на самите цигани им харесва да живеят така или не – не зная, силно вярвам, че и те биха предпочели да миришат поне на „Ален мак”. Ала дори надменно да приемем, че на тях така им е добре, че са свикнали – на нас харесва ли ни?
И харесва ли ни доказаната перспектива докато мине половината от този век, те да станат половината от населението на България? Пресилено ли е? Питайте доц. Михаил Мирчев или - ако предпочитате - Световната банка.
Такава България ли ще отбележи 150-годишнината от независимостта си? На какъв точно език ще прочете словото си тогавашният президент – и ако се казва Хасан, което е най-вероятно, дали ще може да чете изобщо…

 


Възможностите пред нас днес са две:


1. Да продължим да се правим на „антидискриминационни демократи” и да отричаме идещата катастрофа;


2. Или незабавно, без глупаво партийно делене, да потърсим решения – с помощта и на Европа. Този проблем все повече е и неин. На 16 септември по него в Брюксел заседаваха над 400 висши представители и експерти на ЕС. Да сте чули кои българи участваха и какво решиха?...П.П. Ако някой реши, че на този текст му липсват числа, нека ги потърси – може да установи дори по-болезнени истини от тези тук. Това, че у нас няма статистика по тези въпроси, е хем страшно, хем показателно – и не е само от некадърност, бъдете сигурни!...В. "Новинар" е готов да предостави трибуна на всички, които се почувстват засегнати от този текст или имат какво да кажат по темата.- Б. ред.

коментирай

Коментари (181)

 • 001
  2 / 2
  Marko 04-11-08 14:02ч
  Г-н Семов, адвокате, това пръво не са цигани, ами ромове. И второ - проблема е нерешим с цивилизовани средства. С нецивилизовани - тоже!
 • 002
  0 / 2
  една Българка 04-11-08 14:02ч
  Единственото което мога да кажа е, че статията е прекрасна и за съжаление това е цялата истина, колкото и да ни боли! Тук може и да се зададе въпроса: Кой е виновен за всичко това?
 • 003
  -2 / 2
  ВЕСЕЛЯК ХАНЧЕВ I 04-11-08 14:11ч
  ПО-ДОЛУ ПОМЕСТВАМ ОТНОВО ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ПОСТИНГИ НА ХАН КРУМ, КОИТО ДАВАТ ОТГОВОР НА ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ЗА СЕГАШНОТО НИ ДЕРЕДЖЕ И В ЧАСТНОСТ ЗА ЦИГАНИЗАЦИЯТА

  2008-09-15 21:43:15, Хан Крум
  Калине, преди време една твоя адашка пак тук още
 • 004
  -1 / 1
  ВЕСЕЛЯК ХАНЧЕВ II 04-11-08 14:12ч
  2008-09-15 22:06:17, Хан Крум
  Разбираш ли , Калинчо, тук останаха комунистите, престъпниците и циганите. Ти се чудиш,че циганите живеят в коптори и мизерстват, че беднотията е заради тях. Лошото е, че четири милиона българи - здравни работници, учители, пощаджии, още
 • 005
  1 / 1
  TOI E! 04-11-08 14:13ч
  Edinstvenoto, koeto moga da kaja e, che razvitieto ili degradaciata na edno obshtestvo e ogledalo na upravlenieto mu.
  V Balgaria vinagi vsichko zapochva da se rushi, kogato ia vazsednat raznovidnostite i proizvodnite na BKP i DS.
  Svetlina v още
 • 006
  0 / 2
  Garga Roshava 04-11-08 14:25ч
  За съжаление, това е голата истина! Досега само се спекулира с ромския проблем, мнозина извлякоха яки дивиденти със смехотворните си пректи от сорта "16 роми се обучават да пишат блогове". Институциите, които уж се занимават с проблемите на ромите, правят още
 • 007
  1 / 1
  Проф. Вътьо Цонев 04-11-08 14:44ч
  Другари и Господа, пред Вас е един типичен татаро-циганин, с очила, за да изглежда по-интелигентен и съответно, вестник пред себе си. Та тоя се пише и за юрист, може би от рабфаговците - трактористите и комбайнерите, да не се обиждат още
 • 008
  1 / 1
  Nik Kolev 04-11-08 14:46ч
  Syzhaliavam, no namiram statiata za dosta neumestna. NEpriatnoto e che podobni hora kato Semov mogat da bydat direktori. Selianiata pri tiah prosto ne se lekuva!
 • 009
  0 / 2
  Анонимен 04-11-08 15:34ч
  Познавам лично Семов - много образован, прекрасен юрист и лектор (преподавал ми е) и нямам никакви впечатления да е расист или нещо подобно. Просто иска да се замислим върху важен проблем.

  Добър текст!
 • 010
  0 / 2
  водач на МПС 04-11-08 16:31ч
  Статията е манипулативна.Липсва причинно следствената връзка.Не става ясно кое пред кое е.Умишлено.Благодатна почва за Атака и Герб.

  Пойнта го няма или е изцяло подменен.
 • 011
  0 / 2
  milan-antonov 04-11-08 16:33ч
  za-tova-v-kakvo-polojenie-e-bulgaria-ne-vinovni-sa-ciganite-a-balgarite-i-tezi-opravdania-sa-glupavi-i-rasistki-na-kalpavia-kosmonavt-kosmosa-mu-preci-ciganite-ne-zaemat-rakovodni-postove-vdarjavata-iza-ikonomikata-na-bulgaria-sa-vinovni-balgarskite-darjavnici-vinata-da-se-mahat-mladite-ot-bg-e-ce-dohodite-stigat-za-nujdite-na-dom.lubimec-a-jiveem-v-21-vek
 • 012
  0 / 2
  pepa 04-11-08 16:51ч
  moja biznes se sastoeshe ot- romi-moga da kaza 4e na tezi xora ako im se provede agita4ija i im se objasni kakvo trjava i ne trjabva-njama da imame nikakvi problemi-no kazete kak da stane tova kato zakonite za tjax sa още
 • 013
  0 / 2
  HURAHAY 04-11-08 16:58ч
  ako inteligentnite hora v edna strana sa kato tozi avtor koyto gleda sys simpatiya na edna etnost a huli druga to tazi strana e obrechena na pagub. Shtom kato romite imat visok prirast ednstvenoto koeto moje da se napravi za още
 • 014
  2 / 2
  bg 04-11-08 17:01ч
  Stiga s tezi ciganii!
  Kakto pisa niakoj tuk sastoianieto na niakoi balgari e po-lo6o ot tova na ciganite,blagodarenie na pravitelstvata.
  Prestanete s tezi delenia.Prestapnikat si e prestapnik,bez zna4enie balgarin, ciganin ili patagonec.Hva6tajte prestapnicite i gi osajdajte!
  още
 • 015
  1 / 3
  aporist 04-11-08 17:04ч
  Браво Семов,

  От десет години се опитвам да повдигна тази тема, но кой ли да ме чуе. Всъщност, именно за това влязох във форума на този вестник.
  Проблемът е изключително комплициран и не само поради етническия още
 • 016
  -1 / 3
  aporist 04-11-08 17:06ч
  За съжаления, в следствие на тоталната глупост в държавната ни политика ( как никой досега не разбра, че ум не е равно на диплома и партийна принадлежност), 45г+20г, етническите българи, турци,траки, славяни (генетично съвместими помежду си) бяха преднамерено смесвани с още
 • 017
  1 / 3
  мнение 04-11-08 17:08ч
  Статията е точна и обективна. Проблемът са политиците, които разчитат предимно на циганите за избирането или преизбирането си. Те нямат интерес циганите да се цивилизоват, а да останат на животинско ниво, защото така се подкупват най-лесно. Изход - трябват политици още
 • 018
  1 / 3
  ориана фаачи 04-11-08 17:25ч
  http://fishki.net/comment.php?id=33657 http://data-bg.com/ksenofobia.htm http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=14210http://georgi-nz.blogspot.com/2008/01/blog-post_31.html
 • 019
  -1 / 3
  Митьо Пищова учуден 04-11-08 17:28ч
  Господин Семов прилича на фелдшер, който прислушва болния отгоре-отгоре, без даже да си направи труда да го съблече. След което констатира очевидния факт, че болният е тежко болен и требе да се лекува. Не знае само как и с какво. още
 • 020
  1 / 3
  Ставрев 04-11-08 17:28ч
  Ако погледнем в Google, ще видим, че никакъв Институт по европейско право не съществува. Съществува фондация "Институт по европейско право" с основател Атанас Марков Семов. У нас има над 3000 фондации и поради безхаберието на българския съд те могат да още
 • 021
  2 / 2
  апорист 04-11-08 17:33ч
  До мнение  Катастрофата приближава!? - Не, ние отдавна сме в катастрофата и сме пометени, въпросът е дали е останало нещо читаво.
 • 022
  1 / 3
  Митьо Пищова до Ставрев 04-11-08 18:02ч
  Ей, Ставрев, значи такваз била работата, а? Значи това било фондация - институт, дегоеба !!!!! Убаво, че ме светна в кухата лейка. :-)))) И кой дава пàрите?
 • 023
  1 / 1
  хамалин 04-11-08 18:09ч
  сега ли се разбра,че корабът потъна...
  но ужасът ще го подарим на западните европейци,защото ние ще се пръснем по севта,те да му мислят,каква бомба ще им завещаем
  една от първите мерки е да бъдат ограчени да се възпройзвеждат още
 • 024
  1 / 3
  Семо Атанасов 04-11-08 18:10ч
  1. Проблемите на България дойдоха не от циганите, а от тези, които я ограбиха и съсипаха.

  2. Калин Руменов да вземе да се ожени, да направи 3 – 4 деца и да ги отгледа, а не още
 • 025
  -2 / 2
  Пак Ставрев 04-11-08 18:19ч
  Обърнете внимание на подзаглавието на статията: "ДОРИ ЕС мисли по въпроса..." Какво се крие в думичката "ДОРИ"? Нима директорът на Института по ЕВРОПЕЙСКО право, смята ЕС за толкоз тъп, че го потупва по кратунката: "Абе, вижте ДОРИ този тъпчо мисли още
 • 026
  -1 / 3
  Академик Диоген Бъчваров 04-11-08 18:22ч
  БРЕХ, МАМА ВИ ГЛУПАВА!
  ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, БЕ ДЕБИЛИ С ДЕБИЛИ, А СТЕ СЕДНАЛИ ДА ОБСЪЖДАТЕ ДАЛИ АВТОРА Е ДОЦЕНТ ИЛИ АКАДЕМИК.
  СПОРЕД ВАС НЕ ТРЯБВА ДА ЧЕТЕМ ШЕКСПИР ЗАЩОТО НЕ Е АКАДЕМИК, А ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ ЗАЩОТО още
 • 027
  -3 / 3
  СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ 04-11-08 18:23ч
  ДА ЖИВЕЕ УНГАРСКИЯ ЮДЕЙСКИ-ЦИГАНИН ИМРЕ КЕРТЕС ПОЛУЧИЛ НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА - ДА МУ ГО ТУРА НА КНИГАТА "КАДИШ", КОЯТО БИЛИ ПРЕСЛЕДВАНА В УНГАРИЯ ИЛИ ТОЙ Е ПРЕСЛЕДВАН В УНГАРИЯ МОЖЕ БИ КАТО ПРЕСТЪПНИКИ В 1956 ГОДИНА И ТОЙ Е още
 • 028
  0 / 4
  вопроз 04-11-08 18:53ч
  Вярно ли е, че Стефан Чолаков е преоблечен циганин и не сере, пардон - пише, от Швеция, а от Факултето?
 • 029
  0 / 6
  gfffkgk 04-11-08 18:56ч
  Мда цигани, турци и още етноси хората не са виновни както казваха старите хора ,,Не е луд тоя дето яде баницата ,луд е тоя дето му я дава".И сега по въпроса -Кой създаде условията за този проблем!?? Защо всички малцинствени още
 • 030
  2 / 2
  Малкият Скротум 04-11-08 19:06ч
  Браво бате Наско!

  Много добра статия!

  Поздравления!  И стига с тоя либерализъм, че тия апапи ни се качиха на главите!
 • 031
  0 / 2
  prof. d-r задник Tcholakov-карлуково 04-11-08 19:11ч
  ДО ДИСКУТИРАЩИТЕ ТУК ОТНОСНО ЦИГАНИТЕ ОТ ВРАЦА-
  http://www.novinar.net/?act= -
  ФОРУМНИКО, АЗ СЪМ СТРАХОТЕН МАФИОТ И ВИЖДАМ, ЧЕ СИ МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА МЕН И ЗАТОВА ЩЕ СПОДЕЛЯ, ЧЕ СЛЕД ОБИРИТЕ НА БАНКИ И ЛЕДЕНИТЕ ДУШОВЕ ПИСАНЕТО ВЪВ ФОРУМА Е още
 • 032
  1 / 3
  Omurtag 04-11-08 19:42ч
  BRAVO g-n SEMOV!
  1.2 miliona sa emigrantite.
  V BG ostanaxa Zigani, Komunisti i Mutri.
  BULGARITE Opichaite si akula shtoto ischezvame ot lizeto na ZEMIATA!
  Jalko!
  NIKAKVI suvremenni politizi ne mogat da pomognat, nito Evropa. още
 • 033
  0 / 2
  yuvigi 04-11-08 19:43ч
  B-ISM-ILLAH-IR-Rahman-IR-Rahim

  В името на Бог-Осеменител и Утроба

  Циганите са нормални хора;

  4ОЛИ ДА СИ ХОДИ В ГРОБА!
 • 034
  0 / 2
  който търси намира 04-11-08 19:57ч
  Пет пари не дават циганите за образование и развитие.Така че всеки не харесващ циганизацията като такава може да се разграничи по този показател.Циганинът живее ден за ден.И е прав донякъде,защото един лев днес е повече от един лев утре.Ако намериш още
 • 035
  -1 / 3
  ALEKSENOF 04-11-08 20:08ч
  От дълго време Европа наблидава как се развиват етническите отношнея в България и региона.Всеобшото такова е че България е една расистка,крадлива,бона нация...Тогава идва и логическия въпрос какв пример за подражание и итеграция може да бъде такъв нация?Колкото и да се още
 • 036
  -2 / 2
  anonimen 04-11-08 20:26ч
  "Избийте ги, няма да стрелят по нас", викали ромите при мелето в кв. "Христо Ботев"
  22 август 2006 | 13:57 | Агенция "Фокус"
  София. Задържани са ромите от столичния квартал “Христо Ботев”, които в неделя срещу още
 • 037
  2 / 2
  anonimen 04-11-08 20:27ч
  “Усетих силна болка в носа, устата започна да ми се пълни, опитах се да стана, но другият ме ритна в гърдите и отново паднах на земята”, разказа полицаят. Сред това той е успял да се изправи стрелял е във въздуха, още
 • 038
  2 / 2
  Ремутатор 04-11-08 20:35ч
  Първо: ИСТИНАТА

  "ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ СА ИЗМАММНИЦИ! ДА СЕ МАХАТ!"

  Второ: КОМЕНТАРИ по темата.

  Калин Руменов, него мразят за това, че мрази циганите, а за това, КАКВО МРАЗИ още
 • 039
  2 / 2
  do Anonimen 04-11-08 20:39ч
  tova scena ot "Pod Igoto" li e? Zaptieta, malcinstveno veselie,opiqnenie i bunt..
 • 040
  -2 / 2
  NEKROLOG 04-11-08 20:47ч
  Idvam pri vas balgaria nali tova mi e zadaljenieto kato nekrolog da poseshavam klientite si makar i nekanen.Rasistka i varvarska Balgaria niama miasto v VEROPA.Neka se varnat ot kadeto sa si doshli -PAMIR,AZIA,KAVKAZ,planinite,pesherite,opashkite,slaninite,pedofilite,evroobirachite,bankorazbivachite,narkodilarite,......
  Eto i naikolko primera za balgarskata още
 • 041
  2 / 2
  kostov 04-11-08 20:48ч
  Мисля,че крайно време да се променят законите на полицията и да могат да стрелят на месо/САЩ,Турция.../и най цивилизованите страни го правят и имат респект от органите на реда и си има ред.Трябва ли да убият някой полицай зада се направи още
 • 042
  -1 / 3
  vazmuten 04-11-08 21:01ч
  Dobar vecher na vsichki chitateli na v-k Novinar.Vazmuten sam ot statiata po tochno ot otkritia rasizam i ksenofobia kam nedelimata ot balgarskata nacia romska obshnost.Vazmuten sam i v imeto na dobroto na BALGARIA she izpratia kopie ot sashata po internet още
 • 043
  2 / 2
  Ремутатор 04-11-08 21:05ч
  Първо: ИСТИНАТА

  "ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ СА ИЗМАММНИЦИ! ДА СЕ МАХАТ!"

  Второ: КОМЕНТАРИ по темата.

  Калин Руменов, него мразят за това, че мрази циганите, а за това, КАКВО МРАЗИ още
 • 044
  2 / 2
  Drug 04-11-08 21:07ч
  Ne e li vreme da sprem da obviniavame, avtora, pravitelstvoto, komunistite, Marks, Lenin, che i Nitcshe za ciganskite izstypleniia!?
  *
  Zashto se vryshtat ot chuzhbina. Ami mnogo prosto - zashtoto v chuzhbina ciganiite im ne vyrviat! V chuzhbina още
 • 045
  2 / 2
  do Kostov 04-11-08 21:10ч
  mislel 4e e krayno vreme da se strelq na meso.. ti may ne si pro4el statiqta; namalqvame... ako vzeme6 da strelq6 po vsi4ki kradci hepten 6te iz4eznem
 • 046
  0 / 2
  По-друг до Drug 04-11-08 21:27ч
  А бе, Drug, толкова ли си тъп, че не можеш да пишеш на кирилица?

  И ако си толкова тъп, защо изобщо се обаждаш?

  Аман от плондери, дето се чанчат на латиномаймуница!
 • 047
  0 / 2
  another do po-drug 04-11-08 21:52ч
  ni6tojestvo! kato izdeystva6 "kod'a" na kirilica se pravi na tejyk.. ibne oglu ibne
 • 048
  -1 / 3
  Толерантен 04-11-08 21:58ч
  Християнин съм,далеч съм,мислех да не давам мнение,но като видях и отворих линка:http://fishki.net/comment.php?id=33657%20http://data-bg.com/ksenofobia.htm%20http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=14210http://georgi-nz.blogspot.com/2008/01/blog-post_31.html,посочен в листа от коментариите преди мен,се смях от сърце и се разтоварих.Съгласен съм с отец Павел,че статията е точна и дори много добра.Особено пасажа за турците-много е верен.Ако още
 • 049
  -2 / 2
  prosto i logicno 04-11-08 22:07ч
  2008-11-04 20:47:41 от НЕКРОЛОГ
  Идвам при вас българия нали това ми е задължението като некролог да посешавам клиентите си макар и неканен.Расистка и варварска България няма място в ВЕРОПА.Нека се върнат от където са си дошли -ПАМИР,АЗИЯ,КАВКАЗ,планините,пешерите,опашките,сланините,педофилите,еврообирачите,банкоразбивачите,наркодиларите,......
  Ето още
 • 050
  0 / 2
  По-another до another 04-11-08 22:36ч
  Единственото, което мога да ти издействам, е една яка патка да си я забодеш отзад. А до тогава, щом се смяташ за ЩОЖЕСТВО, опитай се да направиш следното (ще ти е много трудно, но по-лесен начин за ЩОЖЕСТВА няма): още
 • 051
  -2 / 2
  kostov 04-11-08 22:37ч
  Расизъм може да се тълкува според гледната точка, едва ли ще говориш така ако точно тези който така ревносто защитаваш ти/80 % от закононарушенията се правят от този етнос - данни от справки на МВР/опънат някоя роднина- майка,сестра,пък няма да още
 • 052
  -3 / 3
  читател 04-11-08 23:08ч
  Тези,които са против статията,не са българи и мразят българите.Затова да не четат български издания и да се махат от България.Браво на автора!Време е вече сериозно да се бие тревога,да се търсят начини да се спре тази напаст,да се разяснява и още
 • 053
  -5 / 5
  посетител 04-11-08 23:12ч
  До Толерантен
  Ако ставаше само с християнство, ислям, юдаизъм и пр.,всичките маймуни досега да бяха еволюирали, а по земята нямаше да е останала нито една злина.
  Една моя учителка някога взе едно малко цигане, изкъпа го, изпра го още
 • 054
  -2 / 4
  Wikipedia 04-11-08 23:22ч
  Относно т н българска расова чистота и генетичната им специфика:

  "In physical appearance, the Bulgarian population is characterized by the features of the southern European anthropological type[44] with some additional influences. Genetically, modern Bulgarians are more closely още
 • 055
  -4 / 4
  Малкия Скротум! 05-11-08 00:34ч
  К`вото и да говорите, Наско Семов е достоен Българин!  + Това е много готин човек!  Пъ Пъ, поздрави на "Анасонлийката"!
 • 056
  0 / 4
  KLUB-STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SVERIGE 05-11-08 00:49ч
  ДА ЖИВЕЕ УНГАРСКИЯ ЮДЕЙСКИ-ЦИГАНИН ИМРЕ КЕРТЕС ПОЛУЧИЛ НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА - ДА МУ ГО ТУРА НА КНИГАТА "КАДИШ", КОЯТО БИЛА ПРЕСЛЕДВАНА В УНГАРИЯ ИЛИ ТОЙ Е ПРЕСЛЕДВАН В УНГАРИЯ МОЖЕ БИ КАТО ПРЕСТЪПНИК В 1956 ГОДИНА И ТОЙ Е още
 • 057
  -4 / 4
  Толерантен до посетител 05-11-08 00:51ч
  Става само и единствено с християнство и чрез истински християни!Маймуната не може да "еволюира",явно посочката ви е червеничка.Дарвин е бита и фалш теория.Както юдаизъм и ислям са фалш религии проповядващи унищожение на всички ,които не са на "тяхното"мнение "-гоим плюс още
 • 058
  -2 / 6
  Анджелина Джоли 05-11-08 01:06ч
  Циганите нямат нищо друго освен кирливи пишки ,но това не ги прави равностойни на свестните хора в България. Свестни цигани няма.И без да бъдем расисти, виждаме диващината,мръсотията некадърността,нахалството и умствената изостаналост на циганската сган.Нашата толерантност и търпението ни няма да още
 • 059
  -4 / 4
  Тото 05-11-08 01:16ч
  Моля ви се, напрегнете си малко мозъците да разберете, че Европа няма да помогне срещу циганите.

 • 060
  -4 / 6
  varan 05-11-08 01:26ч
  nad vaz e uvisnal bezbojiyeto ...tırsete pıta kım boga i spasete duşite si ,,, AMİN raya İNACE CİGANİTE ŞTE Vİ EBAT
 • 061
  -2 / 4
  СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ 05-11-08 02:36ч
  ДО МИНИСТЪРА НА НАРОДНОТО ПРОСВЕЩЕНИЕ
  -
  Не ми се сърдете. Много министри си заминаха и всеки трудно остава отпечатък с името си. Вас обаче, ще запомня, защото Ви видя по телевизията там беше отпечатано името Ви и казвам. още
 • 062
  -3 / 5
  Stefan d-r D Tcholakov-SVERIGE 05-11-08 02:37ч
  ДО МИНИСТЪРА НА НАРОДНОТО ПРОСВЕЩЕНИЕ
  -
  -
  -
  -
  ПРОДЪЛЖАВА - 2
  -
  -
  Нека отбележа 310 ново обучени плувци от който 38 не успели да преплуват една дължина без плавници. Знайте, още
 • 063
  -3 / 5
  Stefan d-r D Tcholakov-SVERIGE 05-11-08 02:40ч
  ДО МИНИСТЪРА НА НАРОДНОТО ПРОСВЕЩЕНИЕ
  -
  -
  -
  ПРОДЪЛЖАВА - 3
  -
  -
  Драги приятели, смятам, че разбрахте какво е форма и съдържание и форма и отношение ? Диалектическо съпоставяне на материализиран продукт още
 • 064
  -3 / 5
  Stefan d-r D Tcholakov-SVERIGE 05-11-08 02:41ч
  ДО МИНИСТЪРА НА НАРОДНОТО ПРОСВЕЩЕНИЕ
  -
  -
  -
  -
  -
  ПРОДЪЛЖАВА - 4
  -
  -

  -

  ЖИВОТА НА ФЕОДАЛНОТО ВРЕМЕ Е МНОГО СПОКОЙНО ИДЕОЛОГИЗИРАНО ОТ още
 • 065
  -1 / 5
  КЛУБ - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ШВЕЦИЯ 05-11-08 03:50ч

  President - Vermont
  -
  http://www.cnn.com/ELECTION/2008/results/individual/#mapPVT
  -

  DemocraticRepublican All Party KeysParty Key
  Democratic Republican
  Conservative Green
  Independence Libertarian
  Natural Law Reform
  Independent Other още
 • 066
  -2 / 4
  Физикален инжилерин 05-11-08 04:02ч
  Слабо внисаш Чолак, тврде слабо! Абе, във връзка со статуята, Стефане, да не би да имаш ромска жилка ве, селяк врачански:) И внисай повечко!
 • 067
  0 / 4
  ОПТИМИСТИЧНО 05-11-08 04:33ч
  http://trud.bg/Default.asp?statid=75141&rubr=0&izd=2&fsize=&swidth=800&tr=1&im=11&id=05&iy=2008
 • 068
  -1 / 3
  narods, narodnost, naciya??? 05-11-08 05:44ч
  "1. Сред съставките на българския народ най-бързо намаляват „българите”, българската нация."

  Neshto obarkvash ponyatiyata narod i naciya, avtore. Namalyava balgarskiyat narod (narodnost), a balgaskata naciya e sastavena ot balgarska, turska, ciganska i t.n. narodnosti.

 • 069
  -4 / 6
  !!! 05-11-08 06:52ч
  БРАВО НА АВТОРА -НИКОЙ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВА -НАЙ -ГОЛЯМАТА НАПАСТ И ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ЦИГАНИТЕ СТОЯЩИ АБСОЛЮТНО ИЗВЪН ВСИЧКИ ЗАКОНИ И ЕВРОПЕЙСКИ НОРМИ НА ОБЩЕЖИТИЕ,,, !!!ЕЖЕДНЕВНО , ЕЖЕЧАСНО , ЕЖЕСЕКУНДНО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ИЗДЪРЖАМЕ- ДО КОГА ,,,???НАЦИЯТА НИ още
 • 070
  -1 / 5
  the Preacher 05-11-08 07:34ч
  Наско е умен и позитивен социолог, който слага пръст в раната, наричаща се: ПЪЛНА БЕСЕПАРСКА ИМПОТЕНЦИЯ - „ПБИ“. Болестта е лечима, но изисква много и постоянни грижи за унищожаване на комунистическия бацил, за да се излекува народния организъм. Първата стъпка още
 • 071
  -5 / 5
  Браво 05-11-08 08:16ч
  БРАВО, БРАВО! Доживяхме да се заговори за огромния проблем наречен "цигани"!
  Умно, аргументирано! Властимащите заравят глави в пясъка и се правят , че проблем няма, а от него вече става страшно.Дано се събудим всички българи и си дадем сметка, още
 • 072
  -5 / 5
  BAI MANGAL 05-11-08 08:23ч
  Alo dragi tatari ne mesete siganite tova bese sarvulska darjava i si ostava takava,ne mojete da izlezete ot situasiata siganite sa vinovni,emi kato sigani da va ssssiiiibbbbaaaaatttt siganite.
 • 073
  -4 / 4
  KAN ATILA 05-11-08 08:53ч
  УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ВИНОВНИ-ДЪРЖАТ МАНГАЛИТЕ ЗА ГЛАСОВЕ! ПРОДАЖНИ БЪЛГАРИ...ИЗГОНИХА СВЕСТНИТЕ!

  и КОЙ СКАЧА ОЩЕ?-ЕВРЕИТЕ И ЦИГАНИТЕ СРЕЩУ НАГРАДАТА НА КАЛИН!-ДРУГИ НЯМА.
 • 074
  -3 / 5
  BRAVO NA AVTORA 05-11-08 09:13ч
  Bravo!Tova e istinata.Bez cinizmi,bez visokoparni dumi,pravo v celta.

  Zashtoto vsichki etnicheski grupi sa se integrirali v obshestvoto,samo ciganite-ne.
 • 075
  -3 / 5
  Ибрахим Мустафа 05-11-08 09:14ч
  Обама е новият босс на Света!
  Така, че нищо чудно след някое и друго време и България да изберат Циганин Президент! Разбира, се никой няма да е против, ако и нашите роми се образоват и използват интелекта си както още
 • 076
  -3 / 5
  Нищо подобно, 05-11-08 09:24ч
  Няма по голяма опасност за нацията от СЕКТИТЕ и МАСОНИТЕ ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  А как водим борбата със сектите? | изпратено от С имитации? | 05-11-2008 09:24
  Пример на ИМИТАТОРИ, любители на кьор-софрите и червеното манастирско вино:
  ++++++++++++++++++++++++++++ още
 • 077
  -2 / 4
  Ето виновниците , Атанасе-1-1 05-11-08 09:29ч
  ++++++++++++
  Списък на религиозни институции регистрирани от 01.01.2003 до 31.05.2008
  ++++++++++++
  "ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА ОГНЕНА ВЯРА" РИ 17.2.2003 "МЮСЮЛМАНСКО ИЗПОВЕДАНИЕ" РИ 18.2.2003 "НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ОБЕДИНЕНИ БОЖИИ ЦЪРКВИ" РИ 21.2.2003 "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА БОЖИЯ СИЛА" РИ 25.2.2003 "ХРИСТОВА ЕВАНГЕЛСКА още
 • 078
  -2 / 4
  Ето виновниците , Атанасе-2 05-11-08 09:33ч
  "ЦЪРКВАТА НА ИСУС ХРИСТОС НА СВЕТИИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ В БЪЛГАРИЯ" РИ 06.3.2003 "БЪЛГАРСКА РЕФОРМИРАНА ПРЕЗВИТЕРИАНСКА ЦЪРКВА" РИ 01.10.2003 "БЪЛГАРСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА" РИ 23.10.2003 "МЮСЮЛМАНСКО СУНИТСКО ХАНЕФИТСКО ИЗПОВЕДАНИЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ" РИ 09.12.2003 "ДИАМАНТЕН ПЪТ НА БУДИЗМА-БЪЛГАРИЯ" РИ 12.12.2003 "БЪЛГАРСКА още
 • 079
  -5 / 5
  Ето виновниците , Атанасе-3 05-11-08 09:34ч
  "ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ БУДИСТКА ОБЩНОСТ В БЪЛГАРИЯ" РИ 23.6.2005 "БАПТИСТКА ЦЪРКВА МИСИЯ" РИ 06.7.2005 "ХРИСТИЯНСКА ВСЕЛЕНСКА И АПОСТОЛСКА ЦЪРКВА" РИ 13.7.2005 "НАЦИОНАЛЕН ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР -ТЕОФИЛ" РИ 15.7.2005 "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА МЕСИЯ" РИ 21.10.2005 "БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ" РИ 23.1.2006 "БОЖИЯТА ЦЪРКВА" РИ 24.1.2006 още
 • 080
  -3 / 5
  Деструктнивни религ.общности-1 05-11-08 09:37ч
  І. Сибирски деструктивни движения
  1. “Анастасия”
  • Български център “Звънтящите кедри на Русия”.
  • Екологично сдружение “Стоте дъба”.
  • Общество “Жив дом”.
  • Сдружение “Родово имение”.
  2. “Църква на Последния още
 • 081
  0 / 4
  Деструктнивни религ.общности-2 05-11-08 09:38ч
  ІІІ. Нови религиозни движения на неохаризматична петдесетна основа
  8. „Национален християнски център – Теофил”.
  9. „Християнско служение за благовестие - Време е за жътва”.
  10. „Християнски център за съживление”.
  11. „Християнски център – Слово на вяра”. още
 • 082
  -2 / 4
  Деструктивни религ.общности-3 05-11-08 09:39ч
  30. “Приятели на Смит” В Норвегия се наричат „Приятелите”, в Германия е регистриран „Съюз Животът”, в Австрия се наричат "Приятелите", но и „Християнско семейно дружество”; в Холандия се наричат „Noorse Broeders”; в САЩ обичайно е названието „Fellowship”; официален характер е още
 • 083
  -3 / 5
  Деструктивни ;масонски ложи-1 05-11-08 09:43ч
  Например АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО е Държавен служител да членува в масонска ложа!СЕКТИТЕ и МАСОНИТЕ в РБългария, за забранени при цар Борис III- 1941- 1944ги по соц.време-1944-1990;
  1.) През 2000 година ложите са 9, през 2002 г., станали 16 и стигнали още
 • 084
  0 / 4
  Деструктивни ;масонски ложи-2 05-11-08 09:45ч
  10.) Великата ложа е съдебно регистрирана като сдружение с идеална цел. Има служебен адрес: Хотел "Родина", стая 215, Бул. "Тотлебен" 8, гр. София 1606, тел/факс: 02/951-6660. Адрес в Интернет: http://www.freemasonry-bg.org . Имат и новопостроен сатанински (масонски) храм в кв. "Овча още
 • 085
  -1 / 5
  Деструктивни масонски ложи-3 05-11-08 09:47ч
  3.) Александър Божков - роден 1951 г. в гр. София; майка му е от рода Соня Бакиш, съпруга на Станко Тодоров; завършва американски колеж в Ирак; следва ВМЕИ - София; активен член на СДС; син шаман и вожд. През 1992 още
 • 086
  -2 / 6
  пукая ми 05-11-08 09:47ч
  Ама какво ме интересуват всички тези "църкви"? Аз самият съм БОГ! Затова, давайте по някой лев, за да ви спася.
 • 087
  -4 / 4
  Деструктивни ;масонски ложи-4 05-11-08 09:48ч
  6.) Стефан Софиянски – Син шаман; член на СДС; три пъти си е сменял фамилията (според “Талмуда” евреите могат до 8 пъти да си сменят името); бивш шеф на БТК; изключително корумпиран, но съдът отсъди че е “честния човек” в още
 • 088
  -3 / 7
  Деструктивни ;масонски ложи-5 05-11-08 09:49ч
  9.) Якоб Джераси – Евреин с двойно гражданство (израелско и българско); заедно със съучастниците си Линдел Грей, д-р Шмуел Пинхас и Надя Класс, чрез измама регистрират фондация “Международен комитет към ректора на СУ”, чрез която извършват финансофи машинации и далавери още
 • 089
  3 / 9
  Деструктивни масонски ложи-6 05-11-08 09:50ч
  14.) Максим Бехар – журналист, председател на Българския форум за бизнеслидери (под патронажа на принца на Уелс Чарлз); шеф на рекламна агенция “МЗ комюникейшънс”. Съосновател на в. “Стандарт” (1992 г.); имиджмейкьр и общественни връзки (PR) на телевизия МТG (шведска групировка) още
 • 090
  1 / 9
  Деструктивни масонски ложи-7 05-11-08 09:51ч
  19.) Емил Коен - фондация “Толерантност”; занимава се с ЛЕГИТИМИРАНЕ и обществена защита на СЕКТИТЕ в РБългария. “пета колона”;
  20.) Малина Новкиришка – била е юридически съветник на бившия премиер Иван Костов. “пета колона”;
  21.) Найо-Тицин Атанасов Нейков още
 • 091
  1 / 9
  Деструктивни масонски ложи-8 05-11-08 09:52ч
  27.) Виктор Меламед – бивш говорител на авиокомпания “Балкан”; приятел на Соломон Исак Паси. Председател на Федерацията на ционистите в България (вероятен член на ложата “Бнай-Брит” - Синове на Завета, т.нар. Еврейско Гестапо. Виден пропагандатор на ционизма. Бил ПР-консултант на още
 • 092
  2 / 10
  Деструктивни масонски ложи-8 05-11-08 09:57ч
  +=+=+=+=+=+
  III. ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
  +=+=+=+=+=+
  При тези факти, цари гробно мълчание от институции , общество и БПЦ. Слушаме “Индиана Джоунс” и приказките на велики “оратори”? “Кастинги”, лайф моабети , кьор-софри, и докъде стигна всичко това? До под кривата още
 • 093
  4 / 8
  циганин с висше 05-11-08 10:04ч
  Еба си, комплексираните българи! За какво плачете? Една шепа даржава и неможете да я управлявате!Некадърници, все някой друг ви сере в гащите!Такива сте по природа,михлюзи,предатели и продажници на вярата си.Вие предадохте Левски,убихтеБотевиСтамболов,предадохте православието и се кланяте сега на католиците и още
 • 094
  0 / 10
  черен мангал 05-11-08 10:14ч
  Циганите винаги са оцелявали и пак ще оцелеят, слаби душици като вас българите, които станахте най-бедната и мързелива нация, ще започнете да мрете от безсилие и глад и ще коментирате колко са лоши циганите и че те са виновни за още
 • 095
  1 / 9
  апорист 05-11-08 10:19ч
  Х ВЕК – масово нашествие на цигани на Балканския п-в. Придвижвали се на групи от 30 – 100 човека и по този начин успели да заблудят Европа. Ако всички бяха дошли наведнъж, европейците щяха да ги посрещнат по подобаващ начин. още
 • 096
  2 / 10
  д-р Мангале 05-11-08 10:27ч
  До циганина с висше

  ЗАЩОТО ВИЕ УПРАВЛЯВАТЕ МАНГО, НО ДЕГИЗИРАНИ КАТО БЪЛГАРИ.

  От какъв произход е напр.човек който се казва Александър Лилов(лило=цигани)т.е. Александър Циганов?
 • 097
  1 / 9
  Българин 05-11-08 10:31ч
  Политиката на управляващите комунисти след 1944 и доминираните от тях правителства след 1989 са причината за упадъка на България. Циганизацията е следствието.
 • 098
  1 / 5
  balgarin 05-11-08 10:39ч
  Kak moje da lepnete podobna statia?!
  Sramno e!
  I za6to mi iztrihte posta?
  Kak moje da provokirate izkustvena omraza mejdu etnosite v Balgaria?
  Vie ne ste nikakvi balgari,vie ste idioti!
  V ciaqlata si balgarska istoria,carete още
 • 099
  -2 / 4
  майкъл 05-11-08 11:09ч
  стига дивотии на расова основа- никой тук на балканите не знае какъв е-цигани, бъллгарин, турчин, грък ..единствено сиромашията води народа към катунарски живот и оцеляване с възможните "на ръба на закона" средства. много се навъдиха "белите" напоследък- те са виновни още
 • 100
  -3 / 5
  до майкъл 05-11-08 11:43ч
  Бе ти нещо си мръддал майкъл. Изкукуригал от всякъде.
  1.Ти хубаво хортуваш за присъди и обръчи, ама защо забрави обръчът "ОЛИМП" на др.Костов, Славчо Христов и пр.демократи.
  2.майкъл ПРАВИТЕЛСТВОТО на КОРУПЦИЯТА в периода 1997-2001г., краде и грабе тоя още
 • 101
  -1 / 5
  Кръгът "Олимп" -1 05-11-08 11:46ч
  СИБанк,банката на демократите, държава в държавата.
  +++++++++++++"Най-голямото постижение на управлението на СДС е приватизацията, това е фактът на всички факти, ядрото, пирамидата, на която се крепи всичко" белязан с най-големите приватизационни измами. Как стана така, кръгът "Олимп" е свързан още
 • 102
  -1 / 3
  Кръгът "Олимп" -2 05-11-08 11:47ч
  = Есента на 1996 г.
  * В ресторант "Олимп" се събират за първи път официално елитът на СДС във връзка с финансирането на президентската кампания на Петър Стоянов. На срещата ("тайна" вечеря организирана от Марио Тагарински) с още
 • 103
  -5 / 5
  майкъл 05-11-08 11:47ч
  човек с циничен речник като предния не заслужава отговор. такива сами се разкъсват отвътре от безсилие до пълно саморазрушаване.
 • 104
  -2 / 4
  Кръгът "Олимп" -3 05-11-08 11:48ч
  = Юни 2000 г.
  * Големият удар беше покупката на фалиралата Стопанска банка. Сделката е станала с политически протекции, защото шефката на "Банков надзор" в БНБ Емилия Миланова като. . . . кума на премиера не могла да още
 • 105
  -3 / 5
  Кръгът "Олимп" -4 05-11-08 11:49ч
  = Януари 2001 г.
  * " Турист инвест" - Цюрих, купува 60% от "Пампорово" АД срещу 11 млн. долара в брой.
  * “Националният осигурителен институт” решава да даде обслужването на половината от парите за пенсиите на още
 • 106
  -3 / 5
  YES WE CAN 05-11-08 11:52ч
  Ivan Kostov za dve godini uspya da napravi ot Balgariya evropeyska darjava.

  Segashnite upravnici za po-malko ot dve godini uspyaxa da varnat Balgariya na nivo bananova republika, samo che bez banani.
 • 107
  -3 / 5
  до ФОРУМА 05-11-08 11:52ч
  Освен манипулатора Майкъл получаващ 30-те сини сребърника има ли още дървени глави на които още да обяснявам?

  Не, а сега един демократичен дворец

  +++++++++++++++++++++++++++++

  ДВОРЦИТЕ БЕ ТЯХНАТА МЕЧТА!  АВТОРЪТ!
 • 108
  -3 / 5
  ДВОРЕЦ на скалите! 05-11-08 11:56ч
  др.ВАСИЛ ВАСИЛЕВ - собственик на 18 хотела?
  По европейски забогатяли другарите сини демократи съгласно думит на умника по долу-YES WE CAN. Добре работили няма що.
  +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
  ЕКСМИНИСТЪР на Костов си направи яхтено пристанище на полуостров
  +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+= още
 • 109
  -5 / 5
  ПАЛАТ на гробище! 05-11-08 11:58ч
  др.ВАСИЛ КАМБЕРОВ
  Четиво за умника-2008-11-05 11:52:29 от YES WE CAN
  =+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
  Седесар построи ПАЛАТ в Приморско, до гробищата
  =+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
  Независимо че СДС/ДСБ/ССД/ отдавна падна от власт, синият функционер ВАСИЛ КАМБЕРОВ построи хотел за чудо и още
 • 110
  -2 / 4
  НЕЩО НЕЯСНО, 05-11-08 12:01ч
  мисля че всичко е ясно.
  Поздрав на всички с:http://www.youtube.com/watch?v=L1yW1QFsH_c&feature=related
  Да слуша и Атанас и да не предава баща си. Не на яничарската организация -ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО
  Дойдох за малко, набързо нагънал и показал урок на манипулаторите и оттеглил! още
 • 111
  -4 / 4
  yuvi 05-11-08 12:41ч
  KAKVA BYLGARIQ V KAKVA EVROPA?

  BG 6te stane istinska evropeyska dyrjava, kogato pozvolim na ciganin da se kandidatira za prezidentskiq post.(jelatelno e premiera da e tur4in)
 • 112
  -1 / 5
  ПОЗНАЛ 05-11-08 12:56ч


  А БЕ, ТОЯ ТУКА СЪС СТОТЕ «МЪДРИ И ПОУЧИТЕЛНИ» ПОСТИНГА Е ЛИДЕРО НА ФОРУМО БЕ!  ЛИДЕРО ДИ ТУТИ ЛИДЕРИ!!!  AVE LIDERO; FOROMURI TE SALUTANT!!!

 • 113
  -3 / 3
  до yuvi 05-11-08 12:58ч
  + циганина Кънчев - министър на вътрешните работи, а Емел Етем - шеф на ДАНС.Супер. Идете в Турция или Гърция която е европейска как седят там нещата. Егат игащниците.Всичките сте за е.......пълни боклуци нищо българско не е останало във Вас.ЯНИЧАРИ!
 • 114
  -2 / 6
  ПОЗНАЛ 05-11-08 13:01ч
  Сигурен ли си? Как позна...
 • 115
  -5 / 5
  бай Иван и бай Хасан 05-11-08 13:28ч
  Че нали имахме циганин министър-председател бе - Тодор Яшаров (Живков) какъв беше бе, вашта мама!

  България ще стане европейска държава когато започне да се управлява от БЪЛГАРИ.

 • 116
  -4 / 4
  до долния 05-11-08 13:31ч
  Ще стане, ако преди това със ЗАКОН бъдат збаранени сектите и масоните. Иначе няма как да стане .Самите ТЕ управляват в момента България и целият живот в България. Това са РАЗЛОЖИТЕЛНИТЕ СИЛИ.
 • 117
  -2 / 4
  3лaтинa дo "АВТОРЪТ!" 05-11-08 13:37ч
  Keфиш мe oдaвнa! Oчaквaм c нeтъpпeниe pacкpитиятa ти oтнocнo пaлaтитe и capaйтe нa нa-гoлeмият кpaдeц нa пpexoдa- мaнгo дpaгaлeвcки!
 • 118
  -2 / 4
  ВИКТОР 05-11-08 13:38ч
  Кръгът "Олимп" -1, ПОЛКОВНИК от ДС,"Лидер на форума",и още с цяла порадица с глупави пседоними,Не Ви ли омръзна всеки ден да подавате във форума едни същи глупости? Толкова ли не Ви стига пипето за да измислите,или поне да намерите още
 • 119
  -3 / 5
  до ВИКТОР 05-11-08 13:46ч
  ВИКТОР от vsekiden бе "посъветван" и хоп сега в novinar? В колко часа си в Прокопиевите издания, там имам филтър. А, бе момче КОЙ те излъга и подведе жестоко, че ги разбираш нещата и можеш да пишеш? Ти и хан още
 • 120
  -5 / 7
  до ФОРУМА 05-11-08 13:54ч
  ВИКТОРговори за ДС-КГБ, ченгета и милиционерства във форума.Да видим как е на запад конкретно САЩ?
  +++++++++++++++++++++++++++
  Средствата за масова информация в САЩ и по света се контролират най вече чрез Съветът за международни отношения (CMO)Чрез своите членове, корпорации още
 • 121
  -2 / 4
  мaнгo дpaгaлeвcки! 05-11-08 13:57ч
  Златинче, тия дни се върна от гости в Италия да види щерка си ЯНА и итарлианският зет-АЛЕКСАНДРО. Зер нали преди години приватизационно демокрацията направи далаверата с Българска външнотърговска банка позната като БУЛБАНК за да може сега банкерското семейство да си още
 • 122
  -4 / 6
  Пак, 05-11-08 14:07ч
  настъпи затишие и демократите се умърлушиха. Горе глават бе другари демократи. Достатъчно майката е...те по демократично на Народеца та няма вече по вече накъде... При класната на съмвещание ли отидохте...
 • 123
  -2 / 4
  the Preacher до комунистическите олигофрени 05-11-08 14:09ч
  Наско е умен и позитивен социолог, който слага пръст в раната, наричаща се: ПЪЛНА БЕСЕПАРСКА ИМПОТЕНЦИЯ - „ПБИ“. Болестта е лечима, но изисква много и постоянни грижи за унищожаване на комунистическия бацил, за да се излекува народния организъм. Първата стъпка още
 • 124
  -2 / 4
  Лудият 05-11-08 14:15ч
  the Preacher изкочи.Нещата от сега нататък са ясни. Правя чупката веднага. Явно тия от 4-км.не са могли да го удържат и тоя от движение във форума. Леле колко луди по форумите. Той 666 след малкох ще го оправи...
 • 125
  -2 / 4
  Ивайло 05-11-08 14:30ч
  Поздравления на автора за актуалната тема. Добре е да се коментират и причините за тези проблеми. Управлението на комунисти и социалисти е в основата.
 • 126
  -2 / 4
  Ich bin ein Korper. 05-11-08 16:28ч
  Реално погледнато европеизацията е относително понятие.Това,което управляващи,учители могат да направят,е да изградят нова ценностна система.За мен европеизаицята е път,пътуване.Това което се е порменило на улицата условно казано са повечето автомобили,камиони.Е, в малките населени места няма трамваи,тролеи,защото не е и нужно,дори още
 • 127
  -3 / 5
  до долния 05-11-08 17:19ч
  Супер точно казано. Обаче допълвам, наистина светофарите са сериозния белег, но нека не забравяме все по оредяващите кучета седнали чинно и чакащи съответния цвят.... По едно време бяха много, сякаш чини ми се вече са намаляли....
 • 128
  -3 / 5
  666! 05-11-08 18:20ч
  ......da vi eba maikata!....u afrikanskata francia!,...turskata germania,...indiiskata anglia i ciganskata bulgaria!!,pichka vi maichina dobre che nova zelandia e daleche ,che ia oserete i neia!666! ROY ROGERS
 • 129
  0 / 4
  $$$$$$...:))) 05-11-08 18:58ч
  КДС-аризацията е най- голямата заплаха!!
  БКП-аризацията ..:)
  2008-11-05 15:51:36 от $$$$$$...:)))

  Васил Божков :Предполагаемо състояние 1 480 000 000 лв.
  Румен Гайтански :Предполагаемо състояние 350 000 000 лв
  Иво Каменов - TIM-Предполагаемо състояние още
 • 130
  -2 / 4
  АЛО,...:))) 05-11-08 19:30ч
  "приятелю" ти се появи бе? Изака се на vsekiden, умириса там ФОРУМА и дойде тук да умирисваш. ха-ха -Я да ти пусна дворците пък милионите ТИ ги пресметни!ни...  07
 • 131
  -2 / 4
  Подарък от демокрацията...-1 05-11-08 19:32ч
  Иглика – 1”, а другият в момента се строи и е не-помалко престижен – в хотел “Златна котва”, съобщи в. “168 часа”. За единият плаща 45 000 лева, за другия – 42 500 евро. Инвеститор и на двата жилищни комплекса още
 • 132
  -4 / 4
  Подарък от демокрацията...-2 05-11-08 19:35ч
  Сделката е изповядана на 11 април 2007 година. Жилището е на втория етаж с точна площ 114,36 кв.м., включващо коридор, антре, дневна с кухнески бокс, баня с тоалетна, още една баня, както и просторна тераса. Във всички апартаменти дограмата е още
 • 133
  -4 / 4
  ДВОРЕЦ на скалите! 05-11-08 19:37ч
  др.ВАСИЛ ВАСИЛЕВ - 18 хотела!
  +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+
  ЕКСМИНИСТЪР на Костов си направи яхтено пристанище на полуостров
  +=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+

  Ексминистърът на туризма ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ не само, че си е построил бастионче на скалите над морето, но и още
 • 134
  -6 / 6
  ПАЛАТ на гробище! 05-11-08 19:38ч
  др.ВАСИЛ КАМБЕРОВ
  =+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
  Седесар построи ПАЛАТ в Приморско, до гробищата
  =+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
  Независимо че СДС/ДСБ/ССД/ отдавна падна от власт, синият функционер ВАСИЛ КАМБЕРОВ построи хотел за чудо и приказ в Приморско. Той граничи с местните гробища и още
 • 135
  -2 / 4
  до "демократите" във ФОРУМА 05-11-08 19:57ч
  Още дворци и демикратични зулуми и ОГРАБВАНИЯ на Народа и Държавата искате ли? Само историите с прословутите РМД-та на умника и главен приватизатор др.Ал.Божков стигат за цяла книга, какво да говорим за СОС-шампиона крадец др.АНТОАН НИКОЛОВ. Ами ако прибавим историите още
 • 136
  -4 / 4
  Strax loze pazi 05-11-08 20:05ч
  "Неотдавна темата отново „се върна” в медиите заради това, че на един млад журналист му отнеха наградата за млад журналист. Отнета точно така, както беше връчена – въз основа на „два текста” "- za Kalin4o e bez problem da psuva още
 • 137
  -4 / 4
  4ervena Mafia 05-11-08 20:08ч
  Циганизацията е най-голямата заплаха за нацията ни!- az puk mislex 4e e 4ervenata mafia i KDS drugarite ama neise!

 • 138
  -3 / 3
  dupni6kio mi6 05-11-08 20:20ч
  Грешка е да вярвате,че работещият циганин е добър циганин.Само мърлят и се оплакват,още на 1вия час започват да крънкат допълнително и след себе си си оставят мръсно,че ти излиза двойно да вземеш други цигани да почистят... Абе туй мангал туй още
 • 139
  -1 / 5
  до Strax loze pazi 05-11-08 20:23ч
  А, пиши на майчиният си език бе ЯВИЧАРИНО.Какво кълчиш езика на латниски.

  О неразумний....  Паисий!

 • 140
  -3 / 3
  поправка: 05-11-08 20:25ч
  ЯВИЧАРИНО - ЯНИЧАРИНО;

  латниски - латински;
 • 141
  -2 / 4
  ot Drug do По-друг 05-11-08 20:55ч
  Na latinica pishat dosta hora iz forumite, i v chastnost pod tazi statiia. Umnite hora gledat sysdyrzhanieto, a ne formata.
  *
  Typacite vyobshte ne mogat da si predstaviat prichinite poradi koito niakoi e vyzprepiatstvuvan da si instalira "kirilica". още
 • 142
  -1 / 5
  Drug do Veseliak Hanchev a.k.a. Han Krum 05-11-08 21:06ч
  "...не съм виждал циганин-кредитен милионер, циганин-мутра, циганин,завардил Черноморието, циганин да ръководи връзките на МВР с организираната престъпност, циганин да купува гласове на българи по време на избори."
  *
  Po prinicp ne oryshtam vnimanie na skudoumiiata na vyprosniia Han. още
 • 143
  -3 / 5
  По-друг до Drug 05-11-08 21:07ч
  Глупако, не става дума да си инсталираш кирилица, а да ползваш виртуална такава, която няма нужда да инсталираш (ясно е, че пишеш от служебния си компютър). Просто отваряш един линк и си пишеш на фонетична латиница, а писаницата ти излиза още
 • 144
  -3 / 5
  prevodac 05-11-08 21:13ч
  2008-11-05 21:06:06 от Друг до Веселяк Ханчев а.к.а. Хан Крум
  "...не съм виждал циганин-кредитен милионер, циганин-мутра, циганин,завардил Черноморието, циганин да ръководи връзките на МВР с организираната престъпност, циганин да купува гласове на българи по време на избори."
  * още
 • 145
  -2 / 6
  Drug do Po-drug 05-11-08 21:14ч
  Umniko, procheti mi postinga dva pyti i bavno. Po-podrobni obiasneniia sreshtu zaplashtane.
 • 146
  -4 / 4
  Drug do Проф. Вътьо Цонев i nemu podobnite 05-11-08 21:23ч
  Ne se symniavam che imate tunguski, zanzibarski ili turski geni v kryvta (!?) si. Dori sym ubeden che gi imate vyv vsiaka edna kletka. Ne otricham i pravoto vi da se smiatate turci ili cigani. Vash izbor!
  *
  още
 • 147
  -5 / 5
  :::)))))) 05-11-08 21:28ч
  http://milionerite.com/index.php?option=

  com_content&view
 • 148
  1 / 5
  до 19.39... 05-11-08 21:37ч
  Няма по- смрадливо и вонящо нещо от червена , разкапана , шизофренична фуражка.:)Отдавна не ти обръщам внимание..Има военни психиатрий и за фуражки , и за всякакви тошо- сталинови мутанти..:) Ти , нещастнико червен , не можеш да казваш на никой още
 • 149
  -5 / 7
  prevodac-za posledno prevezdam glupako to e tolko 05-11-08 22:40ч
  2008-11-05 21:23:29 от Друг до Проф. Вътьо Цонев и нему подобните
  Не се съмнявам че имате тунгъски, занзибърски или турски гени в кръвта (!?) си. Дори съм убеден че ги имате във всяка една клетка. Не отричам и още
 • 150
  -3 / 3
  Drug 06-11-08 07:53ч
  Ami ne sym te molil da prevezhdash, umniko. Ot tuk-natatyk te osvobozhdavam ot tova polezno zanimanie. Interesno, zashto li prevezhdash "glupostite" mi? Az naprimer zlobnite ti postingi dori ne si pravia truda da cheta.
 • 151
  -2 / 6
  черен кар 06-11-08 08:48ч
  Здравейте "българи"! Не ме четете така глупаво! Разберете едно нещо, без циганите по света ще доведе до нарушение на равновесието, пък циганите са в Европа още преди да сте се родили!Цигани е имало и пак ще има защото се още
 • 152
  -2 / 4
  666! 06-11-08 08:51ч
  ......da vi eba maikata!....u afrikanskata francia!,...turskata germania,...indiiskata anglia i ciganskata bulgaria!!,pichka vi maichina dobre che nova zelandia e daleche ,che ia oserete i neia!666! ROY ROGERS
 • 153
  -4 / 6
  666! 06-11-08 09:13ч
  hane ma ti si i mangal,be na maika ti u putkata!,ei, izrodi bezrodni!...PRASETA ARISTOKRATI!...U POMIATA DE LUX!....NATO!..E`Uii..BG! 666! ROY ROGERS
 • 154
  -1 / 5
  Браво 06-11-08 11:32ч
  Ченгето Георги Стойчев освободен от МВР след рапорт до министър Михаил Миков

  Бившият служител на РПУ - Петрич и полицай в РПУ - Банско Георги Стойчев бе освободен от системата на МВР със заповед на още
 • 155
  -2 / 4
  na zivot ili na smart 06-11-08 15:58ч
  Za da se zapazi Balgaria i da prinadlezi na balgarite edinstvenoto neshto, koeto e nalozitelno da stane e istinskite balgari da svaliat ot vlast debilnata i prestapna chervena partia i da natikat po zatvorite i koncentracionnite lageri vsichki cherveni prestapnici-paraziti. още
 • 156
  -1 / 5
  полит-икономист 06-11-08 18:37ч
  Айде бе! А на останалите бои престъпници да им построим паметници!
  Няма ли най-накрая да ви светне в калцираните мозъци, че престъпникът е престъпник без значение от боя и религия.Zigeuner-mischling-ът априори си е склонен към паразитиране върху чужд труд.Тъй още
 • 157
  -4 / 4
  d-r Clinical 06-11-08 22:35ч
  Най-често срещаната причина за безплодие е генетичната несъвместист. Не е необходимо да си велик биолог или генетик за да се сетиш, че ако не може свободно да се прелива кръв между хора с различни кръвни групи, би следвало да не още
 • 158
  -3 / 5
  Признание на БАН пред АН СССР 06-11-08 22:40ч
  POPLINE Document Number: 690755
  Author(s):
  Popivanov R
  Evrev T
  Starkalev I
  Ananiev T
  Source citation:
  Doklady Bolgarskor Academii Nauk SSSR, 1969; 22 (11):1341-1343. Abstract:
  The results of tests to determine whether blood още
 • 159
  -3 / 5
  Д-р Мангале до горния генетик (1) 06-11-08 23:23ч
  http://de.wikipedia.org/wiki/Sophie_Ehrhardt
  Sophie Ehrhardt
  aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie
  Wechseln zu: Navigation, Suche
  Sophie Ehrhardt (* 31. Oktober 1902 in Kasan; † 2. Oktober 1990) war ein russisch-deutsche Anthropologin und rassenideologische „Zigeunerforscherin“ in der Zeit des още
 • 160
  -2 / 4
  Д-р Мангале до горния генетик (2) 06-11-08 23:24ч
  Nationalsozialismus
  Forderung der Rassenhygiene
  Ihrer sprunghaften Karriere seit 1930 folgte 1934 das politische Bekenntnis zu radikalen Rassenhygiene. So schrieb sie in einem Aufsatz der Zeitschrift für ärztliche Fortbildung, dass das deutsche Volk über das Recht verfügen още
 • 161
  -5 / 5
  гого 07-11-08 07:14ч
  циганите както са отделени в своите гета трябва да се заградят сголяма телена ограда по която да тече ток.Там трябва да се научат на четмо и писане на хигиени навици и труд и накрая да има изпит който издъжи изпита още
 • 162
  -1 / 5
  d-r Clinical 07-11-08 08:36ч
  А как ще се определи кой е по-циганин. Цветът на кожата не е показателен, нито образованието. Може да си бял като сиренце и пак да имаш по-вече ромски гени от един мургавелко.
  НИКАКВИ ГЕТА, НИКАКВИ ГАЗОВИ КАМЕРИ и никакво още
 • 163
  -2 / 4
  черен тъпкач 07-11-08 11:11ч
  За да се повиши раждаемостта в България,трябва черните и грозни цигани с големи курове да започнат масова ебан на българи - мъже,за да им избута пишките навън и да порастат и да могат редовно да правят секс, а не да още
 • 164
  -3 / 5
  Белокуров 08-11-08 20:11ч
  До Каракуров

  Бъркаш ебането с размножаването. Ние правим деца когато имаме пари, вие ги правите за пари - кеф за детски, кеф за продан, както дойде.Само една бяла томаховка по ташаците ви оправя та да не се още
 • 165
  -2 / 4
  rtarrkd 20-11-08 01:17ч
  aEMopx bdkemvnafxwb, [url=http://xjmjsyioxzto.com/]xjmjsyioxzto[/url], [link=http://btbcpcyqkkfh.com/]btbcpcyqkkfh[/link], http://dcsxhhcrrxku.com/
 • 166
  0 / 4
  Bruxelles 30-12-08 22:09ч
  Да направят на всички де-путатки " Ин виво" само така ще има положително развитие на демографския процес в БГ.комунистите отдавна не искат да се раждат българи, за да остане цялата държава за тях.
 • 167
  -4 / 4
  Da,ama ne 04-01-09 20:05ч
  Ne sa vinovni samo ciganite.Cqlata ni sistema e sbarkna,sbarkana,sbarkana.....Za6toto caruva bezzakonie i mizeriq,blagodarenie na 6epa hora+6epa upravlqva6ti.Ot tqh stradat vsi4ki hora v BG.
 • 168
  -4 / 6
  pirkor 19-01-09 12:17ч
  QBma2q ntqnvwbugvov, [url=http://opncttdwjwvu.com/]opncttdwjwvu[/url], [link=http://rlppwvbdkpxk.com/]rlppwvbdkpxk[/link], http://uevhzbnpypsr.com/
 • 169
  -4 / 4
  jewiad 21-03-09 20:57ч
  c1FyUB ohgxrdrzmdgy, [url=http://vivxxartmbau.com/]vivxxartmbau[/url], [link=http://wgylyvokrled.com/]wgylyvokrled[/link], http://jndflpzbpiqd.com/
 • 170
  -4 / 4
  Анонимен 21-03-10 20:34ч
  da beshe pojivql oshte malko xitler moje bi nqmashe sega da ima takava tema za razgovori i pisaniq zashtoto nqmashe da ima nito evrei nito cigani
 • 171
  -2 / 6
  Анонимен 10-05-10 08:42ч
  do nqkade ciganite sa vinovni no nai golqmata vina ima rasizma xorakoita koi to mislqt samo za sebesi...
 • 172
  0 / 8
  sisi 16-12-10 17:09ч
  zdraveite picha vi ot franse mislia che po dobar narod ot romite vav balgaria niama.te robuvat na balgarina za edno parche xliab .zachtoto sa prosti
 • 173
  -2 / 8
  ОТВРАТЕНА 22-05-11 10:11ч
  НИКОГА И НИКЪДЕ НЯМА ДА НАМЕРИТЕ ТОЛКОВА СМРАД НЕЗАВИСИМО ОТ ОБСЪЖДАНАТА ТЕМА И РАЗЛИЧИЯТА В МНЕНИЯТА И РАЗБИРАНИЯТА ВИ ЗА НЕЩАТА.. ЖАЛКИ СТЕ.. НО НЕ СТЕ ВИНОВНИ, ВАРВАРСКА КРЪВ БЕЗ МНОГО МИСЪЛ.ПОМИСЛИТЕ САМО КАКВО ПРАВИТЕ ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ ЩАСТЛИВО, ЗАЩОТО още
 • 174
  -2 / 10
  Анонимен 16-07-11 12:16ч
  normalno e dase govori taka zverski za siganite v bulgaria da razbiraemo e no ako se virnem v godinite na robuvane kakvi sa bili 4uvstsata vi no da blgodarim na rusia nali taka az si4to taka iskam da izrazya blagodarnost още
 • 175
  2 / 8
  Анонимен 16-07-11 13:15ч
  obidi obidi obidi asega az vi pitam skipi bulgari ot 1991gd az sim bez raboten poradi etnosta mi,avie 4te pitate kakse izhranvam da otgovor ,ot 1991 do 2001gd hoeh po pazarite v ygoslavia i raboti kato stroitel v gr, bari още
 • 176
  0 / 10
  Анонимен 22-07-11 20:14ч
  za6to gospoda balgari taka mrazite cigani i turci.tova ozna4ava 4e ta skapana darjava e nacistka.i mafiotska
 • 177
  1 / 9
  Анонимен 27-09-11 00:36ч
  problemat ne e v romite nito iv koyito ida e: problemat e v . politikata vkoyato se vodi az sam rom ili kakto stete ciganin zavirshil sam dobro obrazovanie roditelite mi sasto ot sedem godini sam izvan bg rabotya sivestno още
 • 178
  -4 / 10
  Анонимен 25-11-11 11:15ч
  zdraveite taka nare4eni balgari po kradlivo i negramotno pleme ot vas niama zapo4vam s divaski izrazi poneje drugi po vaspitani dumi ne zaslojavate...ako se po razrovite v istoriata ste razberete 4e nie rodarite-kopanari sme korennoto naselenie na taka nare4enata balgarska още
 • 179
  2 / 6
  shentireart 09-05-12 15:51ч
  http://genericpercocet.name

  [url=http://genericpercocet.name]generic percocet[/url]

  generic percocet
 • 180
  1 / 5
  niki 21-05-12 09:22ч
  tisi bil goliam tipak ve brat

  dirzava bez cigani moseli

 • 181
  2 / 12
  Анонимен 01-05-14 16:24ч
  ami imah problemi v munhen i atina na letisteto 4e nnecam prili4al na algarin, prekaleno bjl cam. vci4ki ci micljt 4e mangalite 4erni ili kafevi ca balgari . cramota
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Спорт

450 000 презерватива за спортистите в Рио

Долче вита

Ал Ди Меола дава старт на Sofia GuitArt Festival

Свят

Русия поднови ударите в Сирия

Свят

Еверест взе четири жертви след подновяването на експедициите

Последно обновяване 24 май, 2016 09:34 ч.

Development PIMDESIGN