Гърция с мерки за доверие с Македония
Започна контролирано изпускане на язовир "Копринка"
Продадоха най-скъпата чанта в света за 300 000 долара
Къде съм ? Начало /

Кой, какво, къде

0:00, 21 май 2001 1767 0 коментар
Белгийката Жюстин Енен-Арден връща топката в полето на Надя Петрова при поредната си победа в "Мастърс"-турнира на УТА в Мадрид с награден фонд $3 млн. Снимка Ройтерс
01/07

Подремнете в скута на голямата еднаквост

Николай Гроздински е съвсем млад автор, но книгата "Да подремнеш в скута на голямата еднаквост" е истински шедьовър, който издателство "Весела Люцканова" тиражира с изключителна гордост. Да се оставим ли на изпълнения със страхове свят на абсурда, като полегнем "в скута на голямата еднаквост", или да бунтарстваме и философстваме до края - това е основният въпрос, който занимава младия талант.

Джон Ф. Кенеди учи политиците на смелост

"Смелостта да си гражданин" на Джон Ф. Кенеди (ИК "Просвета) предлага нестандартен поглед към политиката и политиците. Тя провокира всеки да открие в себе си смелостта, която самият Кенеди нееднократно е проявявал. Изданието описва хора, които излагат на риск себе си, своето бъдеще и дори това на децата си, но остават верни на принципите си.

На името на тази книга фондация "Джон Кенеди" учредява награда, която се присъжда ежегодно на американски държавници, проявили политическа смелост.

Банкерска съпруга се влюбва в ученик

"Любовта е само дума" на Йоханес Марио Зимел е издание на "Еднорог". Книгата е противоречив разказ за света на богатството и разкоша и за малкото истински неща в него. Главната героиня Верена е млада съпруга на възрастен банкер. Тя не може да го понася и постоянно му изневерява, докато един ден не среща Оливер. Той пък е син на данъчен измамник, ала все още учи в елитен интернат. И е много самотен. Може би невъзможната любов има бъдеще?

Издадоха и биографията на Николай I

Известният френски биограф Анри Троая, описал житията на великите руски царе Петър Велики и Иван Грозни, този път разгръща страниците от живота на Николай I. Победителят на Наполеон се възкачва на трона с амбициите да въведе съвършен порядък в империята. Враг е на либерализма и смазва всяка проява на свободомислие. Привързан към светския блясък и към две жени, Николай I издъхва отчаян след поражението на руските войски при Севастопол.

Открийте шедьовъра "Пан" на Кнут Хамсун

Големият роман на Кнут Хамсун излиза в традиционния малък формат от поредицата "Наниз" на издателство "Хемус". Това е второто издание на българския превод, защото първото вече е библиографска рядкост. "Пан" е истински химн на любовта и свързаните с нея душевни пориви и терзания на човека. Норвежкият класик и лауреат на Нобелова награда надскача границите на любовния сюжет и превръща книгата си в химн на живота и на дълбоката връзка човек-природа. Именно това е книгата, превърнала се на времето в настолно четиво за Димчо Дебелянов.

"Меден месец" стана сюжет за сериал

34-сериен тв филм се снима по новата книга на Ейми Дженкинс, издание на ИК "Весела Люцканова". Всички предвиждания са, че успехът на "Меден месец" и на филма ще надскочи популярността на предишния й роман "Такъв е животът".

Новата книга разказва за умно неомъжено момиче, което се проваля в търсенето на идеалния партньор. Необичайно е по време на медения си месец да срещнеш мъжа на мечтите си, но в крайна сметка всичко е възможно!

Пак интриги в "Кучката" на Джаки Колинс

По време на гостуването на Джаки Колинс миналата седмица ИК "Прозорец" пусна една от последните й книги. В "Кучката" отново ще откриете сблъсък на интереси, страсти и силни личности, което превръща романа в истинско изкушение за читателя. Не липсва и запазената марка на Джаки Колинс - интрига с непредвидени обрати.

Славейков топ 5

Най-продаваните книги от 7 до 13 май

1." Бялата къща", Джон Гришам, ИК "Обсидиан"

2."Връзки в Ел Ей", Джаки Колинс, ИК "Хермес"

3."Кръстопът", Лавърл Спенсър, ИК "Плеяда"

4."Смъртоносна съблазън", Джаки Колинс, ИК "Прозорец"

5."10-те божи заповеди", Джанет Еванович, ИК "Бард"

Страницата подготви Ваня ЕМИЛОВА

коментирай

Коментари (0)

Все още няма коментари към тази новина. Бъди първи!

Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Свят

Снимка на удавено бебе бежанец потресе света

Култура

Започнаха разкопки на "града от джунглата" Фармакида

България

Създават иновативни училища

Култура

"Вуйчо Ваньо" - елегия за прахосаните дни

Последно обновяване 31 май, 2016 20:06 ч.

Development PIMDESIGN