В развод: Амбър Хърд се среща с милиардер, Джони Деп смени прическата
Бойко Борисов: Полицията и армията полагат огромен труд, за да опазят границите ни
Германската полиция: Касапинът от Мюнхен няма нищо общо с Ислямска държава
Къде съм ? Начало /

Мистерията Царичина 15 години по-късно

Как военните заровиха 16 млн., за да търсят мумия на двуполов човек

0:00, 10 март 2006 49237 64 коментарa
Мистерията Царичина 15 години по-късно Стр. 12
01/04

В края на 90-а година в България кръглата маса вече отдавна е приключила. Трескаво се учредяват партии и всякакви други обществени организации, някои мистични, други политически. Хората се сдружават свободно. Правителството на Андрей Луканов току-що е сменено, министър-председател от 7 декември е Димитър Попов. На 22 декември 1990 Великото народно събрание обявява желанието на България да стане член на ЕС. Времето е магическо. Хората очакват да се случи чудо или поне някаква тайна да се разкрие - за изнесените милиарди на комунистите или за архива на Държавна сигурност. Това са годините, в които екстрасенси се назначават като щатни служители в МВР. Именно по това време асансьорният техник Димитър Кекеменов се свързва с изпълнителния секретар на наскоро учредената фондация "Феномени" Стамен Стаменов и му разказва, че в рода му от години се пазело предание, което се предавало от поколение на поколение, за мястото където е заровено

съкровището на Самуил

Стаменов познава полковник Цветко Кънев, който е заместник-началник на военно-научния отдел на Генералния щаб на Българската армия. И така връзката от познанства довежда до среща в Генералния щаб на Българската армия, на която Кекеменов разказва, че съкровището е закопано в прочулото се впоследствие село Царичина. На срещата присъстват полковник проф. Наплатанов, екстрасенсът Димитър Сираков, майор Серафимов от военнонаучния отдел, Дора Синева-Петрова, дъщерята на полковник Наплатанов, и полковник Кънев. Военната машина се задвижва, взето е решение и по военному се започва изпълнението му. Ресурс има, а също и информация. Доколко достоверна е друга тема. Мястото е уточнено и на съвещание при началника на Генщаба се обсъжда каква техника и какво още е нужно, за да се подсигури операцията. Предвидено е дори присъствието на военен прокурор, който да опише намереното съкровище. Тогава те са си мислели, че тази работа ще отнеме не повече от три дни. Всъщност работата отнема почти две години.

Всички участници в копането са ентусиазирани може би защото не се занимават със смутната действителност по това време, ами търсят закопано съкровище. Но нищо не откриват. По-късно екстрасенсите им казват, че всъщност мястото не е там, а малко встрани на 100 метра. Именно там през следващите месеци прокопават 160-метров спираловиден тунел под земята. От съображения за сигурност работят само висши офицери, войниците са само за охрана. Копае и лично началникът на химическите войски генерал Динев. Екстрасенската Елисавета Логинова е в Генералния щаб и получава послания от извънземни и фактически тя направлява работата им под земята. По-късно и тя се присъединява към копаещите. Постепенно целта на разкопките е променена. Търси се

мумията на двуполов първобитен човек

Посланията от извънземните Елисавета Логинова записва в тетрадки. За тяхното разчитане тя дори е командирована в Израел, където има институт за изследване на Кабала, но е върната обратно, за да се запазят "ценните" записки само за българите.

Междувременно правителството се сменя и на дупката, глътнала до този момент 16 милиона лева, не се гледа благосклонно. В края на 1992 г. около 40 учени са били запознати с работата до този момент. Те е трябвало да дадат становище дали има смисъл работата да се продължава. Учените не намират никакви следи от артефакти и разумна дейност под земята и министърът на отбраната Александър Сталийски подписва заповед на 4 ноември 1992 година за консервиране на обекта. И така на 19 ноември в дупката са изсипани няколко камиона чакъл и бетон, което само засилва мистерията. Екстрасенсите са убедени, че само още 5 метра ги делят от мумията. Постепенно това копане се натоварва с прекалено много надежди. Някак си естествено се прокрадва убеждението, че това, което може да се намери там, може да промени съдбата на България. По-късно и на целия свят. В тази чудо-очакваща среда някак си не е невероятно началникът на ГЩ на БА, а и правителството на България в лицето на военния министър Димитър Луджев да повярват на група екстрасенси и две години копаят тунел, за да търсят мумията. След първите три дни на разкопките, а и по-късно, военните винаги са били на прага да открият нещо долу, но така и не го откриват. И дългоочакваното чудо така и не се случва. Нито съкровището на Самуил, нито милиардите на комунистите са там, нито с архивите на ДС всичко се изяснява, нито извънземните помагат на България.

Царичина се намира на около 30 километра от София в посока Годеч и Берковица. Селото е малко и тихо и в него няма нищо тайнствено. Когато отидох там, за да усетя атмосферата след толкова години, в центъра видях само група местни мъже, които се суетяха около счупен джип. В близкия магазин една жена беше така добра да каже къде е била дупката - "Ами, ей там, зад оня трафопост". Трафопостът се намира в самия център на селото. На кръстопътя. Подскочих при мисълта, че е възможно група висши военни да са копали в центъра на селото, за да търсят съкровище, а впоследствие триглав орел и мумия. Там, където е бил изкопът, днес няма нищо. Снегът беше бял и равен, годините са заличили всякакви следи.

По-късно на топло до печка за дърва в средата на магазина, който е и бар едновременно, Райна Тодоринова - жената, която ме упъти - ми разказва за това рядко събитие в иначе спокойния им селски живот. Магазинът се намира на 50-на метра от бившата дупка. От време на време по пътя минават камиони, натоварени с дърва, понякога от тях слизат хора и влизат, за да се стоплят. В село Царичина има 50-60 жители и три магазино-кръчми. Няма централно водоснабдяване, а се копаят дупки в земята, но за да вадят вода, а не съкровища от тях. Кмет няма, той се намира в съседното село. По време на копането Райна е работила в долния магазин, който е още по-близо. В този магазин често са влизали и копаещите. "Имаше тука един Димитър, екстрасенс, казваше:

Тука ще стане рай, не си продавайте имотите

стига да намерят това, което търсят", разказва Райна. Впрочем полк. Кънев и до днес е убеден, че това, което са намерили долу под земята, е резултат от разумна дейност. Човешка или не. Е, те не намират това, което търсят, и раят се отлага временно в село Царичина. Райна няколко пъти повтаря, че те не са укрепвали дупката, а само са копаели. Екстрасенската Логинова идвала в магазина и разказвала, че долу има стени със стенописи.

Говори се, че всички, които са копаели тунела, са мъртви, подобно на онези, които са разкопавали мумията на Тутанкамон. Райна обаче енергично отхвърля тази възможност. Защо? "Не е вярно! Защото ги виждам, идват тука за гъби. Освен това всяка година се събират тук на Еньовден." Това е странно. Представям си групата им, която стои вечер до огъня и си говорят за това, което са видели долу.

Странно, но архивът от "операцията" и до днес не е разсекретен, освен това някои от офицерите са сигурни, че са посещавани от НЛО. Но всичко вече е закопано. "Е, някои баби тука от селото казват, че виждат светлини и тенджерите им тропат, но аз не съм видяла", казва Райна.

По време на разкопките в кръчмата редовно се събират екстрасенсите, военните и селяните. Райна си спомня: "От Кюстендил имаше един човечец, и той екстрасенс, много познаваше. Намираше стотинки, пръстени. Вода намираше. И в двора ми намери вода, заби колче и аз оттам извадих вода". А пък друг екстрасенс Митко седял вечер и по едно време казвал:

"Аз имам среща с извънземните"

Райна ни насочва към една от бабите, които са виждали тайнствените светлини в селото. След дупката баба Евга е следващата знаменитост в Царичина. Тя е местната врачка или вещица, ако предпочитате да не влагате отрицателен смисъл в тези думи. Баба Евга живее в неизмазана къща на около стотина метра от бившата дупка. Добро куче ме посреща на оградата, а възрастен мъж тъкмо излиза и само казва "Да, да, влизайте вътре, тя е там". Оказва се, че това е един от синовете на баба Евга. Тя е на 93 години и живее сама в къща от една стая, отрупана със всякакви вещи. Вътре е мръсно и мизерно, но по-малко от очакванията ни. Баба Евга собственоръчно ходи на пазар, готви и се оправя доста добре. Тя е старицата с най-голямото чувство за хумор, която съм виждал някога.

В малката стая работи радио, в печката горят дърва и е топло. Тя седи на леглото, а на мен ми предлага да седна на миниатюрно столче, което се съмнявам да може да ме издържи. Малка сбръчкана баба с шапка на главата, говори език с думи, които не разбирам. Казва, че пенсията й е 50 лева и добавя:

Увеличете ми пенсията!

"Ама ние не увеличаваме пенсиите", казвам. "Е, тогава защо одите", пита тя и се смее, "Пощаджията ми казва: 4 лева ти не стига за лебо. Я викам по един ден не ядем, па ми стигне". И макар да има още до стоте години, все пак е добре да я попитам каква е тайната на дълголетието. "И летоска и зимъска съм пила от снего вода. Нито съм прокашляла, нито съм мръднала, нито нищо. От първи снег си наловим 20-30 шишета и лето си пием. А они с едни кокошки не могат да се оправат", намеква за птичия грип баба Евга. После започва да се оплаква, че любимата й храна - захарта, вече е пълна с отрова и не може да я яде. "Месо, ракия, вино цел живот не съм турила у устата", разкрива тайната тя. Така че, който иска да живее поне до 93 години и да може да се шегува, трябва да пие вода от сняг, не трябва да яде месо и особено печени кокошки. Може да яде сол, захар, чушки и хляб. Баба Евга продължава: "5 деца съм очувала.

По 4 години и 7 месеца съм ги доила

И петте. Ни е яло бонбона, ни е яло леп, ей играе на песоко там, дойде - майко дай ми да цицна, нацица се и си пак отиде."

Баба Евга е виждала много светлини. Но може би тук е мястото да кажем, че е почти сляпа вече. "Оно се беше земята запалила от светлина. От дупката излази, ламби и ако гледаш у нея, лошо ти става", разказва тя. "Ходят две, тука една ламба и тука една ламба, и одат като прегнати, како се волове прегат. Оди по пъто, разгледва, надоле-нагоре, застае", разказва тя. "Видвах го като дете, панталоно му единият зелен, единият цървен, и оно се премета, също като дете как си играе на една година, играе си, ама само че свети. Видвах го и на риба, колко едно кило риба. Како върви бавно, идва тука дойде и изчезне".

За самата дупка тя казва, че нищо не знае какво са търсели. "Кой ти казва?! Викам им кажете какво търсите долу, ако търсите пари, да дойдем да помагам, да ми турите у торбето малко. А он ми дума - досега нищо не сме намерили, ама сме намерили, че отдолу са живеяли хора. Само намерихме едно златно гълъбе от камик направено. От камик направено, но поляено отгоре", казва баба Евга. "После като заличия дупката, дойдоха две коли с 4 души и чудат се дали ще могат да я откопат, та бия с чуковете, не можеха да я разбият, две седмици биа с чуковете. Не бяха военни, цивилни бяха", разказва бабата.

Според нея светлините са появяват почти всеки петък. "У петък се явят и светат, играе оро, играе ръченица, да се върне, играе надоле, играе нагоре". От тази история става сюжет за поне една серия на "Досиета Хикс". И ако тази дупка не беше запечатана, сега щеше да е поне туристическа атракция за малкото село. Даже и без двуполова мумия в нея.

коментирай

Коментари (64)

 • 064
  2 / 4
  Анонимен 30-04-15 23:39ч
  Абе като цяло, баш си е фантастика и измислица. Сега, никой не мое да отрече, че Ванга е предсказала нещо СВЪРЗАНО (по един или друг начин) с копаенето. Но извинете, извънземните са от български произход? Говорели на Български? Как пък още
 • 063
  2 / 2
  Анонимен 14-06-14 22:51ч
  Смятам, че там долу са намерили мормота загъващ шоколада във фолио...
 • 062
  2 / 4
  Анонимен 10-01-12 11:45ч
  То бива простотия бива , но баш такава не се е срещала и няма да се срещне никъде и никога кат тяхната.
 • 061
  0 / 2
  katericata 27-12-11 19:01ч
  a az sam 3polov
 • 060
  1 / 3
  TRINOJKA 11-04-11 20:40ч
  AZ SUM IZVANZEMEN :)
 • 059
  1 / 3
  lucii licinii lukul 28-01-11 19:53ч
  tazi cari4ina dupka,e metafora na celia 4ove6ki ustrem da nadnikne v debrite na transcedentnoto,leja6toto izvan predelite na na6eto poznanie!tam v tazi prostranstveno-vremeva funkcia na nematerialnoto,na misti4noto i neobiasnimoto vse pak leji poznanieto-po-silno i po-moga6to ot vsiako otricanie na zasega nedolavia6tiat още
 • 058
  2 / 4
  Анонимен 10-07-10 19:02ч
  are az sum rehen da dokaza izmisliza li e ili e iztena
 • 057
  1 / 3
  Анонимен 04-07-10 17:08ч
  Какви комунисти бе :D това става по социалистичвско време ;) иначе има нещо там.. гледах разни репортажи в които се говореше как тази ясновидка дет е писала разни неразбираеми неща е ходила при Ванга и Ванга я попитала каква е още
 • 056
  1 / 3
  нико 09-06-10 22:18ч
  това си е 4иста проба кражба на комунистите как мислите,ако трябва 4овека да нау4и за съществуването на др.цивилизация,нужно ли е да се заравят на толкова дълбоко място,плащат на гледа4ки за да твардят,4е долу има нещо,народа вярва,а шепа хора се облажват още
 • 055
  -1 / 3
  Малък сладък 05-06-10 07:53ч
  Всичко това е истина свзано е с извънземни
 • 054
  1 / 3
  xxx 23-05-10 23:33ч
  mojebi ima radioaktivni otpadaci sega
 • 053
  0 / 2
  Сърбински 08-03-10 15:30ч
  Според мен има два варианта за запечатването на дупката: единият е че са открили нещо, което ще промени историята и ще разбие всички видове вярвания и илюзии. Второто, което не ми се вярва е, че просто са си копали. Хора, още
 • 052
  1 / 3
  Озарен 02-03-10 17:51ч
  Хич не са били луди, нито идиоти, а аз знам поне за едно нещо, което са намерили долу - по около 20 000 лева на ден са намирали за две годинки - ето ви и една причина за секретността. Ако на мен ми каже някой "Копай, а аз ще ти давам по хилядарка на ден..." ще копая, ще пея и не две а четири години ще копам и ще се пенсионирам млад и ще си гледам кефа и сеира на тия дето ми се чудят на душевното състояние , че съм въртял кирката да търся на пра-пра-прабаба им надписаните гащи. Тъй че само не казвайте, че са луди и идиоти. Не са! И тия дето ги покриват и те не са. Изобщо отношението към цялата тази работа е доста несериозно, би трябвало да се разследва и злоупотребата и умишленото подвеждане, ако има такива да се накажат, а ако няма явно ще да е настъпил земния рай, ако ме питат тия дето са копали - под охрана обратно с кирките на тунела и тоя път безплатно, за благото на страната и света :))) ... И още нещо: Докато има овце, ще има и кой да ги стриже!
 • 051
  1 / 3
  крсимир велчв 27-02-10 12:27ч
  по темата, първо за тези които невярват на екстраснси мног грешат на 60г.съм преди 40г.мисе случи едно премеждие за което преди това бях предопреден от едно 18г.момиче.преди това маиками беше ходили при една циганка и тя беше казала същтото.такаче още
 • 050
  1 / 3
  MITKO 10-02-10 18:32ч
  ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ ЕБИЛА ДА

  ДРЪПНАТ ТИЯ ШЕСНАИСЕТ МИЛИОНА

  ВСИЧКО ДРУГОЕ ЗАБЛУДА
 • 049
  1 / 3
  Анонимен 05-02-10 19:57ч
  Защо са запълнили дупката точно пък с бетон?? Ами ако са намерили нещо и си траят??
 • 048
  1 / 3
  veroika..... 23-01-10 16:23ч
  koi e izmislil tova za dvupoloviq 4ovek bez da se dokaje.istoriqta e mn.interesna ama ne razbrah tova koi go e izmislil i kak taka zazidvat dupki bez dokazatelstva za dr.esa6testvuva6t svqt
 • 047
  2 / 2
  Анонимен 21-12-09 16:26ч
  Ами, ако не е имало нищо? Тогава пък защо са дълбали...Доста питанки има, но ние никога няма да научим. Правят се предавания, но всички разказват позната за нас история и винаги се стига до двуполата мумия... и пак нищо.
 • 046
  1 / 3
  Анонимен 01-12-09 18:51ч
  По нареждане на КГБ и ЦРУ са спряни разкопките точно преди де се открие това за което се говори ,но че орела е там е сигурно.Извънземна цивилизация има и тя е точно там ,но на България никога няма да се още
 • 045
  1 / 3
  Анонимен 19-11-09 10:48ч
  в действителност има нещо но никога няма да се разкаже къкво е било там:!!! зътова са засекретени! документите: кога някой ще каже, истината! но мисля че никога няма да излезе на яве:
 • 044
  0 / 2
  Ангела 17-11-09 09:44ч
  Защо всеки избягва историята с полковник проф.Наплатанов...?Какво се случи с него и дъщеря му...?Коя е Логинова...?
 • 043
  2 / 2
  Наблюдател 11-11-09 13:53ч
  Тези 16 млн. лв намирисват на партенка,освен ако не са отишли за нещо друго, за което не се споменава А щом и лицето Лужджев е намесено, нещата стават подозрителни.
  Колкото до самата дупка, действително има нещо, но информацията е още
 • 042
  0 / 2
  Анонимен 06-11-09 23:10ч
  Абе хора имам един въпрос към всички тук

  Защо след като (нищо) не намериха в тази дупка

  я заровиха със бетон. Не е ли странно? Не можаха ли да я заровят със земя кал боклуци или кавото и да било а със бетон ??????
 • 041
  1 / 3
  Анонимен 06-11-09 12:23ч
  6te se radvam ako nqkoi mi prati link ili po podrobna info za tazi proslovuta "dupka"iskreno se nadqvam da ima za kakvo da sam se palil i da namerq pone edna logi4no-obesnena gledna to4ka ili mnenie,ot horata prqko svarzani po още
 • 040
  2 / 2
  Asthfghl 02-11-09 15:04ч
  Дори и да има записани "знания", неслучайно са закопани толкова надълбоко (ако приемем за момент, че не са измишльотина). Има си причина да са недостижими и по-добре там да си останат.
 • 039
  1 / 3
  Анонимен 14-10-09 09:49ч
  tazi istoriq,ne e razpita vsichi -qsnovici lygat versiqta ne e tazi.
 • 038
  4 / 6
  Анонимен 06-10-09 02:53ч
  iztoriqta na chovechestvoto e zapisana na dve mesta i ednoto ot tqh e na kovchega tam golu no podobre dasi ostane tam zasega jalkoto e che znaniqta koito sa tam ni trqbvat zada mojem da napravim zemqta mnogo podobro mqsto още
 • 037
  4 / 6
  Анонимен 28-09-09 16:13ч
  според мен пък може да е имало скелет на някакво същество!!защо всички екстрасенси са сънували едно и също нещо и рисунките им са били сходни??само още 5-6 метра и щеще да променим историята на света!!!!!!!!!!!!!!!!!!Колко ме е яд...
 • 036
  4 / 6
  Анонимен 27-07-09 22:48ч
  тази дупка, от двама човека ще се намерят ,мъж и жена ...
 • 035
  4 / 6
  Марти 21-07-09 12:43ч
  Все пак незабравяйте какво казва бабата накрая!!!
 • 034
  4 / 6
  васи 06-10-08 14:40ч
  Моля Димитар Кекеменов да ми се обади

  с писмо на ел.поста:v_vasi@mail.bg и да отбелези, че е тои подателят
 • 033
  4 / 6
  pfuz 04-10-08 17:12ч
  тц,тц, тва село е друга реалност
 • 032
  4 / 4
  Ахридос 02-05-08 15:41ч
  Независимо,че пиша тези редове по-късно, изказвам мнението си:Дали някой вярва или не, то нещата от живота продължават да си текат и без него. На шопа, като му показали жирафа и той казъл, че "Такова животно нема", но то съществува независимо още
 • 031
  4 / 6
  Т.Илииев 11-11-07 10:55ч
  Не случайно преди години още се разказваше виц за военните.
  ...+Когато Господ раздавал акъл, той минал по моста на една река. В същото време военните щурмували реката под моста. Те така и не срещнали господ и той не още
 • 030
  3 / 5
  СяроБарутчиев 20-10-07 00:43ч
  Тоя дето е измислил тая измама ще да е голям играч.16мил.!Ще да е възпитаник на Симеоново .
 • 029
  -1 / 3
  Димитър Кекеменов 09-04-06 20:18ч
  Беше ми приятно да препрочета отново статията за Царичина.Има още много интересни неща,които мога да разкажа за моя род.
 • 028
  0 / 2
  Raedon 16-03-06 10:13ч
  Двуполова мумия?!?! Нещо като Азис сигурно
 • 027
  1 / 3
  KOCHO 10-03-06 18:27ч
  Виж ако беше триполова мумията щяха да продължат да копаят
 • 026
  1 / 3
  Ekstrasens 10-03-06 17:42ч
  Tova e mesttoto,kadeto sa zaroveni dosietata.
 • 025
  1 / 3
  bodil bodilov 10-03-06 17:34ч
  Ot powika wsi4ko da se widi i pipne,napipahte wolen.Po-to4no - toi wi napipa, Toma Newerni.Nali oprawihme widimoto,ta se urnahme da se sprawim i s newidimoto. Um patki pase...
 • 024
  0 / 4
  стар виц 10-03-06 16:12ч
  Един видял дупка, влязъл - няма нищо. Още навътре влязъл - пак нищо. И си казал: "Тука има нещо".
 • 023
  0 / 2
  ;) 10-03-06 15:29ч
  Чавка им е изпила мозъка на военните. И това е медицински факт. Удивителното е, че научих нови факти от тази статия - а толкова го раздухваха тоя случай навремето. Браво Зафиров, добре си го написал.
 • 022
  1 / 3
  Judje 10-03-06 13:53ч
  Страхотно, и аз искам да се запозная с екстрасенската Логинова (ха-ха)!
 • 021
  0 / 4
  GIGANT 10-03-06 11:04ч
  Дали е бил толкова заблуден Луджев, или е използвал чуждата заблуда, за да се поопаричи?
 • 020
  1 / 3
  Иван.Н 10-03-06 10:25ч
  Говори се за полковник проф.Наплатанов. Чудя се дали е роднина на прф.Николай Наплатанов, който ми е преподавал и който запомних най-веч4е като голям грандоман. Иначе, ако попитате Ф.Димитнров предпорагам че веднага ще отговори: За дупката са виновни комунистите. Историята е още
 • 019
  0 / 2
  Charley 10-03-06 10:01ч
  Луди за връзване. Ама нали тогава всички бяха пощръклели по Горбачов. И в Русия си имаше куп екстрасенси - един дори ни караше да целуваме телевизорите. А Митко Луджев, Жельо и компания, заедно с Генщаба си бяха руски възпитаници. Още още
 • 018
  1 / 3
  zaza 10-03-06 09:30ч
  Абе уж тия са луди за връзване, ама все пак - какво има там???
 • 017
  2 / 4
  Чичо Скрудж 10-03-06 09:25ч
  Абе Sibulet, говедо такова значи ти си бил знаеш ли как ме удари по главата още ми се вие свят.
 • 016
  2 / 4
  Sibulet 10-03-06 08:35ч
  По време на разопките ходих там.Беше зрелище!Хвърлих камък...мина доста време преди да се чуе падането му, а после се разнесе много странен тътен, който накара всички ни да избягаме...Това видях и чух, но дали има нещо не знам...
 • 015
  3 / 3
  Разбирача... 10-03-06 07:56ч
  Да,интересно....Сега има една още по голяма дупка,бих казал "ЧЕРНА ДУПКА" но
  тя се намира на един площад с жълти плоч
  ки.ТАМ ЗДРАВО КОПАТ 240 ИЗБАРНИ ОТ НАС
  "КОПАЧИ-КЛЬОПАЧИ",та в тази дупка всяка
  година потъват милиони левове още
 • 014
  1 / 3
  **** 10-03-06 05:58ч
  Да си напишат спомените по тази дупка и генералите , а не само г-н Кънев. Да дадат интервюта главните действащи лица - ГПУНА, ген. Стоян Андреев и Ж.Желев. Луджев също да си признае кой го подведе или кой му постави още
 • 013
  1 / 3
  *** 10-03-06 05:50ч
  Май има още една такавма дупка - в Странджа планина. . .
 • 012
  1 / 3
  Николов 10-03-06 05:38ч
  Може ли някой да каже колко чиновници /с фуражки и без фуражки/ колко такива дупки копаят сега ? И кой плаща за тези дупки ?
 • 011
  1 / 3
  обективен 10-03-06 04:43ч
  Ами ние сме за Гинес-щом копането на една дупка струва 16 000 000!Очевидно самото копане/защото е с кирки и лопати/и запушването на дупката възлиза на не-повече от 10 000лв.,но остатъкът е влязъл в нечии джобове.
 • 010
  0 / 4
  това е важно 10-03-06 02:58ч
  ===изпълнителния секретар на наскоро учредената фондация "Феномени" Стамен Стаменов===

  ----Стаменов познава полковник Цветко Кънев, който е заместник-началник на военно-научния отдел на Генералния щаб на Българската армия

  --

 • 009
  1 / 3
  православен 10-03-06 00:52ч
  Луджев - в Белене!
 • 008
  1 / 3
  биберон 09-03-06 23:41ч
  ами тва е баба чудо ве. Кво се косиш?:))) и на глава се врътка
 • 007
  1 / 3
  гси 09-03-06 22:31ч
  "Баба Евга собственоръчно ходи на пазар "-???
 • 006
  1 / 1
  !!! 09-03-06 21:55ч
  Като си помисля, че повечето от тези военни и сега командват армията ни, направо ми се плаче.
 • 005
  2 / 2
  Лекар 09-03-06 21:34ч
  1.Безкрайна е човешката глупост!

  2.Идиотите не са подсъдни те са пациенти!
 • 004
  0 / 2
  Добри Божилов 09-03-06 21:16ч
  В един филм един копа копа копа за петрол и нищо не намери. Конкурентът му каза:"Той не намери нефт, но пък притежава най-дълбоката дупка от всички ни..."
 • 003
  0 / 2
  Н. Николов 09-03-06 21:11ч
  Някой да е потърсил наказателна отговорност от идиотите (с и без фуражки) за пропиляните пари от нашите данъци? На такива "екстрасенски" бабини деветини не вярват от сто години насам даже племената от Централна Африка.
 • 002
  1 / 3
  Знаещ 09-03-06 20:50ч
  Не е досиета "Х". Ако има нещо, а то със сигурност има, е Божия работа. В България има много Божии точки, които ще спасят света.
 • 001
  1 / 3
  09-03-06 20:40ч
  да смее или да плаче човек...

  да се смееш на измишльотините и на военни и др.

  да плачеш - колко пари са откраднати чрез невероятен хумор ;-)
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Свят

Увеличиха на до 30 дни задържането под стража в Турция

Спорт

Мирела Демирева спечели сребро от Диамантената лига

Долче вита

Едуард Сноудън създаде калъф за телефон, който показва кога данните от него се следят

Свят

Съдебният процес срещу Гюлен и приближените му ще започне през ноември

Последно обновяване 23 юли, 2016 17:28 ч.

Development PIMDESIGN