Моуриньо забрани Pokemon Go на Олд Трафорд
Сръбският военен министър инспектира границата с България
Министър Ненчев: Навлизането на руски самолети в зоната ни на отговорност е провокация
Къде съм ? Начало /

Наръчник за лятна почивка на палатка

Посрещането на Джулай морнинг обединява къмпинг любители от страната и целия свят

17:58, 18 юни 2008 7656 0 коментар
Къмпинг любители посрещат Джулай морнинг. Снимки интернет
01/03
Дали заради все по-нарастващите цени по черноморските ни курорти, или заради непрекъснатото им застрояване с луксозни хотели, все още много летовници предпочитат да прекарат лятната си почивка на палатка на плажа. Най-често любители на този по-екстремен вид туризъм са младите хора, но много често се срещат и цели семейства, повели децата си на море сред дивата природа.
За любителите на дивата и девствена природа опъването на палатка на плажа е най-любимият избор за лятна морска почивка. Е, това, че съоръжението е лично, не означава, че излиза напълно безплатно на летовниците. Те плащат такса за наем на мястото, което искат да ангажират с палатката си, както и за автомобил, ако, разбира се, имат такъв. Почиващите се регистрират в къмпинга, а концесионерите на плажа събират от туристите пари за удоволствието, които отиват в джоба им, обясняват туристите. Някои летовници обаче почиват нелегално и без да се регистрират, но рядко се разминават от плажните концесионери, тъй като те често правят проверки. Туристите могат да избират къде да опънат съоръженията си, ако съответното място е свободно и не е вече резервирано. Плажната ивица е разделена на зони. Любителите на почивките на палатка препоръчват на летовниците новобранци да не избират първа зона, която е в непосредствена близост до плажа, защото вечер има вятър и е студено. Друг съвет на вече опитните с подобен тип почивки е внимателният подбор на “съседи”, тъй като често младежите отиват на палатки, за да се напиват до безпаметност, и пречат на другите почиващи. Затова врелите и кипели любители на палатките препоръчват да се изберат по-възрастни съседи по плаж или поне да се проучи дали са по-тихи и спокойни.
Ако решим да прекараме отпуската си на море, но вместо в хотел, на палатка сред природата и в непосредствена близост до морето, то със сигурност няма да останем разочаровани, твърдят любители на палатковите почивки. Задължително обаче преди да се предприеме такава крачка, всеки трябва да разполага с достатъчно информация както за мястото, което ще обитава, така и за принадлежностите, от които се нуждае. Добре е да се знае например дали вечер е много ветровито и хладно, дали палатковаите зони са в близост до горски площи, които също са източник на хлад. Препоръчва се летовниците на палатки да се информират и на какви насекоми могат да станат “жертва”, за да се запасят с необходимите лекарства и спрейове. Комарите са най-популярните дразнители на морето и голям враг на туристите, нощуващи на палатки. Повечето от тях се оплакват не само от това, че ги има, но и от големите им размери. Често летовниците с ирония сравняват големината на насекомите с тази на врабче. Комареното нашествие обаче не възпира истинските къмпинг любители да прекарат летния си отдих в палатки на плажа.
Важно е, преди да се предприеме лятна морска почивка на палатка, туристите да знаят кои са нещата, които задължително трябва да присъстват в багажа им. Задължително е летовниците да вземат със себе си надуваем дюшек, който е специално пригоден за палатка, необходими са и завивки, които да са по-дебели и топли. За допълнителен комфорт къмпинг маниаците си взимат и масичка със столчета. Необходимо за почиващите е да си вземат газов котлон, както и шкаф, в който да държат хранителните си продукти и хладилна чанта. Трябват и посуда, твърдят любители, която е препоръчително да е пластмасова. Често любителите на този вид почивки се снабдяват и със скари. Задължително е обаче да се вземе набор от лекарствени средства както и минерална вода.
Голям проблем пред почиващите на палатки е банята и тоалетната, които са обществени и обикновено са разположени на разстояние от плажа.
Въпреки дивите условия обаче повечето къмпинг любители поддържат чистота на плажа и се грижат за природата, като не хвърлят фасове по ивицата, а ако има такива, ги изхвърлят в кофите за отпадъци.
Нашето Черноморие предлага много атрактивни места с дива и девствена природа, където летовници могат да изкарат лятната си почивка на палатка. Сред най-популярните са къмпингите "Градина", "Смокиня" и "Арапя", които са разположени на Южното Черноморие. Атрактивни дестинации за този тип летуване са и плажовете на Иракли, Силистар и Синеморец, смятат любители. Въпреки че Иракли е сред защитените природни обекти от Натура 2000, местността разполага с къмпинг, който е посещаван предимно от млади хора. Има и семейства, които живеят там на палатки от юни до септември.
Къмпинг зоните са предпочитано място и за посрещането на Джулай морнинг на 1 юли. По този повод множесто хора от различни краища на страната ни, а и от цял свят посещават къмпингите по Черноморието ни.
коментирай

Коментари (0)

Все още няма коментари към тази новина. Бъди първи!

Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Долче вита

Проституцията с миски и моделки процъфтява

Спорт

ЦСКА представи отбора с 0:0 срещу "Удинезе"

Свят

Увеличиха на до 30 дни задържането под стража в Турция

Спорт

Мирела Демирева спечели сребро от Диамантената лига

Последно обновяване 24 юли, 2016 17:42 ч.

Development PIMDESIGN