Американците са по-запленени от дъщерята на Тръмп, отколкото от самия него
Съдебната битка за "Стълба към небето" на "Лед Цепелин" продължава
Три бенгалски тигърчета се родиха в сръбски зоопарк
Къде съм ? Начало /

Отговор до г-н Андрей Слабаков от гаднярите от 3-ти клас, които му пречат да пуши

16:02, 15 май 2012 37622 118 коментарa

Г-н Слабаков,

Честно казано, това, че ни наричате "гаднярите от 3-ти клас", не просто не ме обижда, а даже леко ме радва. Разбира се, ние нямаме нищо против пушачите и не искаме те да страдат (въпреки че последното е много трудно предвид действието на тютюневия дим върху здравето им) - стига да си практикуват вредния и зловонен навик по начин, който не пречи на околните. Но точно Вие сте много далеч от разбирането ми за толерантен и разбран човек, който осъзнава зависимостта си и живее с нея в срам и с наведена глава. Вместо това размахвате гордо недостатъка си пред всички, представяте го за човешко право (явно неразбирайки, че не може да има право, което причинява вреди и вмирисва живота на другите хора), и без да се съобразявате с онова, което причинявате на хората около себе си, сеете смрад и отрова - все прегрешения, за които смятам, че е хубаво да бъдете потормозен малко от гадняри като нас - та дано все някога осъзнаете, че не сте прав.

Сериозно, наистина ли са Ви толкова слаби ангелите, та мислите, че като спрете да пушите, ще започнете да използвате наркотици!? Искрено се надявам да се придържате към плана си да се самоубиете по вече декларирания начин - с обикновени цигари. Напълно неверни са статистиките, които си съчинявате - за това, че където забранели пушенето, се увеличавала наркоманията. Явно това са от онези "факти", които Ви подшушва тютюневата индустрия, на която така вярно, но неефективно служите - волно или неволно. И впрочем, никой никъде все още не е въвел пълна забрана на пушенето в смисъл на ограничаване правото да се пуши - ограничават се само местата, на които това може да се прави, но самото пушене продължава да е легално. Т.е. няма нито една причина някой пушач да мине на по-тежка дрога, тъй като никой не му пречи да пуши по принцип.

Оборотите на заведенията ще паднат само в един случай - ако пушачите у нас наистина се окажат толкова твърдоглави, че не осъзнаят, че ходят на заведение заради храната, напитките, обстановката и общуването с други хора, а не заради едните цигари, които поне засега спокойно могат да си пушат и на улицата, в колата или у дома. Честно казано, ако сте прав за тези 10% намаление на посещаването на заведения, мен много повече ме притеснява това, че сега, когато вече е напълно забранено пушенето в офисите, ще намалее и ходенето на работа - и то с повече от 10% - защото на работа хората прекарват не по 1-2 часа, а по цели 8. Несериозно е да се твърди подобно нещо, нали? Пък и да не забравяме, че ако част от пушачите спрат да ходят по заведения, защото там вече не се пуши, то непушачите, които ще спрат да се гнусят да ходят в тях и ще почнат да ги посещават, ще бъдат поне толкова, а може би и доста повече.

Салоните за непушачи не са полупразни и Вие прекрасно знаете това. От влизането в силата на разделението, поне на местата, където то се спазва стрикнто, салоните за непушачи са поне толкова пълни, колкото и тези за пушачи. Впрочем, явно не познавате добре сегашния закон, защото иначе нямаше да говорите за салони за непушачи - той изрично забранява да има такива. Позволено е да има единствено отделни помещения за ПУШАЧИ, заемащи не повече от 50% от търговската площ на заведенията. Да, това изкуствено разделение е вредно за заведенията - освен че им струваше луди пари, то им ограничава изкуствено капацитета - ако в един момент дойдат повече пушачи, за тях няма достатъчно места, ако дойдат повече непушачи - също. И няма как да варират в разпределението на двата обема. Но това също си беше техен избор - всеки ресторантьор имаше право да обяви заведението си за такова, в което не се пуши, и това нямаше да му струва и стотинка. И всички прекрасно знаеха, че тази "инвестиция" ще бъде за много кратко време. Фактът, че избраха да я направят, беше не защото са се надявали, че пушенето ще продължи вечно - а защото вярваха, че ще получат конкурентно предимство при привличането на пушачите, за да я избият за година. Което не се получи - и заради ниската платежоспособност, и заради надценяването на икономическата полза от пушачите. А сега ще трябва да платят и за махането на преградите!

Г-н Слабаков, ние нямаме никакво желание да посещаваме залите за пушачи. Но за съжаление досегашната практика показва, че пушачите имат много силно желание да седят в основния салон, и да пушат в него. Или техният салон да стои с отворена врата и да вмирисва нашата територия. Да не говорим за това колко заведения така и не се приведоха в съответствие с изискванията и явно с помощта на дребни рушвети успяха да изкарат като нарушители повече от година и половина. Половинчатите ограничения просто не работят. Не само в България - в същото се убедиха и испанците и приеха пълна забрана. Там, където има пълна забрана, хубавите заведения са пълни и всички са щастливи. Лошите са празни. Както и там, където може да се пуши. Казвам го от лични наблюдения в над 130 града на над 30 държави. Тенденцията е необратима, обхваща все повече държави и ние не можем да си мислим, че ще останем самотен остров на ориенталщината в Европейския съюз. Ние, гаднярите от 3-ти клас, няма да допуснем това да се случи - не и при положение, че нашите съседи, ориенталците от Турция, вече приеха пълната забрана, и я спазват.

Впрочем, не знам откъде измислихте това, че чак преди второ четене депутатите са се сетили, че трябва да добавят и детските градини като места, на които не трябва да се пуши. Пушенето там беше забранено и в предишния закон, и в още няколко преди него. А когато казвате, че "цигарите са най-малкия проблем на фона на чудовищните замърсители в световен мащаб" и "трябва да забранят и автомобилите, храната и въздуха, който дишаме", то аз почвам да си мисля, че и слуховете за интелекта, който иначе изглежда, че имате (под формата на реакции и обща култура), са силно преувеличени. Но да се надяваме, че е от зависимостта към цигарите и страха, че практикуването й ще стане по-трудно. Не се притеснявайте - онези, които вече го преживяха, се чувстват дори по-добре, отколкото преди. Добре дошъл в новия, по-малко смрадлив свят.

Стефан Янков,
България без дим

Бел. ред.  Публикуваме писмото без редакторска намеса

коментирай

Коментари (118)

 • 118
  3 / 19
  Б. Евтимов 28-12-12 00:47ч
  Стефане, просто се затвори в тоалетната и не дразни хората с глупости... От злоба се хваща рак по-често отколкото от цигари... Така че, давай го по-леко...
 • 117
  2 / 22
  пеко таков 21-06-12 22:20ч
  Бравоооо гус'ин Янков. Аплодисменти. Евалла юнак.

  Аиде тъз годин у нету. Другата годин у парламенту.

  Давай народе г-н Янков е нашия водач, но защо ли ни води към лудницата. Я незнаю.

 • 116
  0 / 24
  Анонимен 21-06-12 22:12ч
  Ей, това е най-голямата глупост която този мозък можеше да каже. Лично познавам съдържател на заведение което обяви като за непушачи и ... Точно след един месец направи аквариум защото потока клиенти беше 10-15max. на ден. Не че не съм още
 • 115
  -3 / 23
  смок 21-06-12 22:09ч
  Е защо?

 • 114
  -4 / 26
  Томас 17-06-12 09:56ч
  @113
  Не може да се говори за свободен избор, когато с него се руши здравето и нарушава комфорта на други хора. Свободата ти свършва там, където започват чуждите права! Запомни го! И не четеш внимателно - не градовете, а още
 • 113
  0 / 24
  ламая 17-06-12 00:27ч
  дребнаво заяждане, уви! и 30-те града не са помогнали за някаква смислена теза - нищо за свободния избор

 • 112
  3 / 25
  Буба 16-06-12 19:53ч
  Одобрявам изцяло позицията на Стефан Янков, само не разбирам защо налива вода в мелницата на Андрей Слабаков, като се занимава с него. Нещо бил казал, бил известен с това, че е известен... на кой му пука! Нямаше да има нужда още
 • 111
  0 / 28
  Томас 16-06-12 14:29ч
  @110
  Права срещу акциз?! Не, акцизът е НАКАЗАНИЕ за вреден начин на живот. Срещу него не получаваш никакво друго право, освен да продължаваш да водиш този живот, но да ти е НЕИЗГОДНО. И ако все пак си толкова тъп, още
 • 110
  -3 / 27
  Анонимен 16-06-12 13:22ч
  До 103

  Пич, може би забравяш, че голяма част от бюджета се крепи на акциза от цигари... Така че с акциза, който плащам като пушач, трябва да имам и права!
 • 109
  7 / 27
  до 102 от дърт пушач 25-05-12 12:04ч
  Парите са мои и ще ги харча за каквото си искам - въпрос на личен избор! А що се отнася за пръста в задника, сигурно от личен опит го знаеш! Добре е да споделиш опит във форума!
 • 108
  -2 / 28
  bai_bradyra 23-05-12 23:42ч
  За третокласниците..;)
  Мутра спира едно момченце с цигара в уста: ей малкия .. кой клас си, че пушиш?
  Малчугана: що бре .. в трети клас съм .. ти в трети клас не пушеше ли?
  Мутрата: пушех .. още
 • 107
  2 / 20
  Пирко 23-05-12 22:08ч
  АЗ, Пирко, не пуша, не пия, не ходя в клозета.
 • 106
  1 / 27
  Erermadep 23-05-12 18:59ч
  Порнография — натуралистическое изображение или словесное описание половых органов и полового акта, имеющее целью сексуальное возбуждение. Подвергалась запретам на протяжении истории со стороны государственных и церковных властей, продолжает подвергаться законодательным ограничениям и по сей день.
  Разновидность фетишизма, при още
 • 105
  -9 / 23
  Анонимен 23-05-12 15:28ч
  Хм-спорен е въпроса дали това е мнение на деца и то от трети клас?!
 • 104
  1 / 23
  Хуеф си призна !! 23-05-12 11:06ч
  HUEFF 21-05-12 06:56ч

  SASHTIJAT LAINAN CARWUL KATO BASHTA SI-PARCAL........ Как точно си си го казал !!! Браво !!!
 • 103
  -3 / 21
  Анонимен 23-05-12 10:59ч
  няма да пушиш,Андрейчо,защото утре кат ми легнеш.ще те вкарат в правителствена болница и ще те лекуват с мойте пари,а аз ще влезна в редовна болница и ще си плащам,оти трябва теб да те лекуват безплатно,да те е.а.Безотговорно копиле си,знаем те
 • 102
  10 / 24
  Неникотинов 23-05-12 10:04ч
  Чудя се на пушачите защо си дават паричките за цигари когато има начин за спестяване на тези средства.За страстни пушачи като Слабака препоръчвам: Като им се пропуше, събуват гащите, надупват се, набиват средния пръс в задника и сле това в още
 • 101
  -4 / 28
  AIZA 23-05-12 09:18ч
  Браво момчета-и не му се връзвайте на тоя зловонен посерко.
 • 100
  0 / 26
  666!..СУПЕР ВРАТИ МИ ЖИВОТ МОИ... 22-05-12 15:01ч
  Мутрите остават за утре въпреки труса.
 • 099
  -1 / 25
  666!..СУПЕР ВРАТИ МИ ЖИВОТ МОИ... 22-05-12 13:39ч
  ...ТРЕС БАЦЕ ТИКВОЧА ИЗПОУШТИ СИ ТАШАЦИТЕ...6 СТЕПЕН...!
 • 098
  3 / 25
  нормално мислещ 22-05-12 12:37ч
  Не измит,вонящ на клошар екземпляр. Кой ли му е втълпил ,че е нещо значимо, та да му обръщаме и внимание?
 • 097
  -3 / 27
  пепе 22-05-12 10:20ч
  И още нещо...колеги непушачи, простете на пушачите, те имат само една гънка в замъгления си от никопари мозък..."кога ще мога да запаля?
 • 096
  -5 / 23
  пепе 22-05-12 10:18ч
  Слабаков? Че е "слабаков" в мозъка е ясно. Когато един се самоубива, като блъска колата си в дърво, окей! Но ако реши да се блъсне в друга кола - той е вече престъпник.
  Ако културата, ресторантите и стадионите зависят още
 • 095
  -1 / 17
  katsarov 22-05-12 00:00ч
  като чета коментарите имам чувството, че в близко бъдеще няма да ме пускат в заведенията защото мириша на цигари. Един господин по-горе писал, че сервитьора му миришел на цигари. Да спре цигарите специално заради тебе или как? Като някакви п*тки още
 • 094
  -2 / 26
  Анонимен 21-05-12 21:39ч
  да си оправи външния вид и тогава да прави изявления
 • 093
  3 / 21
  пенсионер 21-05-12 10:08ч
  Андрейчо Слабаков, хмммм пише се отворко -голяма работа ама не е.Аман от отворковци в тая България
 • 092
  7 / 23
  Анонимен 21-05-12 08:11ч
  Янков,по колко питиета пиеш-не говоря за алкохол само?По мои скромни наблюдения непушачите са и не пиячи.Не защото не им се иска а,защото са скрънзи.Доста непушачи около мен пропушват и пропиват на купон когато друг плаща сметката.След въпроса ,,защо-ти нали не.....''отговора още
 • 091
  0 / 32
  HUEFF 21-05-12 06:56ч
  SASHTIJAT LAINAN CARWUL KATO BASHTA SI-PARCAL........
 • 090
  -1 / 27
  Томас 20-05-12 18:17ч
  @089
  Напротив, предлагам решение и за двете страни. Никой не пуши на обществено място, и никой не страда - както в почти целия цивилизован свят. А Слабаков предлага решение само за едната страна - пушачите. Позовавайки се на някакво още
 • 089
  2 / 22
  пурата 20-05-12 15:44ч
  Познавам / не лично/ г-н Слабаков. Той е все пак е известна личност. А г-н Янков не знам кой е. Слабаков предлага разумни решения и за двете страни. Янков налага еднолично решение само за едната страна. кой от двамата има още
 • 088
  -2 / 24
  зизу 20-05-12 14:09ч
  леле леле тия мръсни гнусни пушачи дано пукнете всички от рак мръсни гадове.

  крайно време е да разберете че не може вечно да тормозите всички около вас
 • 087
  2 / 22
  666!..СУПЕР ВРАТИ МИ ЖИВОТ МОИ... 19-05-12 19:24ч
  ...МА ШО МУ ОБРЪШТАТЕ ВНИМАНИЕ НА МАЛОУМНИО ПУШАШ...ХИХИ... СЕЛЯКЪ БЕ...!
 • 086
  1 / 27
  Томас 19-05-12 15:14ч
  @084
  Извинявай, ама като имаш кафеНЦЕ, защо изобщо имаш отделно помещение за пушачи, а не го направиш цялото за пушачи?! Според мен при над 50 квадрата търговска площ трудно може да се говори за кафеНЦЕ. Знаеш ли, според мен още
 • 085
  -1 / 25
  Непушач 19-05-12 11:08ч
  Солени глоби на пушачите,които нарушават закона.Никой няма право да ми вреди,по какъвто и да е начин.Ако и сега Държавата не може да се справи по този закон,ще се караме взаимно и ще стигаме до бой-двете страни.Който иска да се трови,да още
 • 084
  -5 / 21
  до Томас 19-05-12 09:33ч
  Скъпи ми драги смехурко, имам Кафенце /храна не се сервира, следователно - няма как де се усмърди на цигари, нещо, което не съществува/. Вътре не се пуши. Относно залата за непушачи - драги ми смехурко, от РЗИ като дойдат първо още
 • 083
  -2 / 22
  Анонимен 19-05-12 08:25ч
  абе май сте се събрали само полу идиоти
  ама така е като не пушите
  ако пък да то тогава сме пълни идиоти
  ура
  егати държавата
  "София с най-замърсения въздух в Европа" - заглавие още
 • 082
  3 / 21
  Али Химика 19-05-12 02:17ч
  Писах вече, че пуша колкото АСл., но тъй като живея в Белия свят, пуша само по улиците,на двора и в колата,като последното предстои да бъде забранено. И на никой не му хрумва да мърмори-а инак хората тук са граждани и още
 • 081
  3 / 31
  Томас 18-05-12 13:06ч
  @079

  Дори и по принципа на махалото, след повече от 100 години смрад, е време за малко чистота. Така че да, няма не искам, няма недей.
 • 080
  -4 / 24
  Томас 18-05-12 13:05ч
  @075
  От лични наблюдения в хубави заведения в София. Мога и да ви обясня ЗАЩО основните ви салони, които по принцип са за непушачи (и вие ли не знаете, че по закон не може да има зали за непушачи, още
 • 079
  3 / 27
  Анонимен 18-05-12 12:32ч
  "Добре дошъл в новия, по-малко смрадлив свят."-И няма не искам,няма недей! Щом навремето са вкарали бащите ни в ТКЗСто,ще вкарат и нас в новия си свят и ред.

 • 078
  -3 / 19
  Анонимен 18-05-12 11:37ч
  Написаното в статията е потресаваща илюстрация за духовната извисеност на съвременния свободен човек - осъзнал правата на личността. Той признава правото на човека, само, че "възпитано и демократично" му отнема правото да се самоорганизира по интереси - към храна, напитка още
 • 077
  3 / 23
  Анонимен 18-05-12 11:18ч
  Pushach sym, no podkrepqm razumnoto ogranichavane, strannoto e obache, che nepushachite s pqna na usta zashtitavat vyzduha ot cigaren dim, no v syshtoto vreme nikoi ne se zamislq za otrovite ot izgorelite gazove na avtomobilite, predpriqtiqta ili TEC-ovete, ne se още
 • 076
  -7 / 23
  Читател 18-05-12 10:42ч
  Браво на статията!

  А този слабаков е едно недорасло човече, за което не трябва да се говори.
 • 075
  1 / 25
  me ДО АВТОРА НА СТАТИЯТА, който неУМИШЛЕНО си изми 18-05-12 10:31ч
  Алоооо, тази простотия, че залите за непушачи са пълни откъде я измисли? Имаме 3 заведения и в трите - залите за пушачи са празни! Толкова празни, че няма прах от къде да полепне по мебелите! Аман от такива като теб, още
 • 074
  -4 / 26
  Анонимен 18-05-12 09:45ч
  Отговор на истински комсомолец!Вие да не сте филиал на "Българска социалистическа младеж - болшевики" ?
 • 073
  1 / 21
  против забраната! 18-05-12 08:21ч
  ТЮТЮТНОПУШЕНЕТО Е ПОЛЕЗНО ПОНЕЖЕ УНИЩОЖАВА ПУШАЧИТЕ!
 • 072
  0 / 24
  Интелектуалец 18-05-12 08:05ч
  Симов, да ти потърсим някой по-евтин психиатър да се попрегледаш малко...
 • 071
  5 / 21
  Петър Симов 18-05-12 07:44ч
  Тази статия "отговор" ми прилича на полюция на 18 годишен онанист .Като гледам и коментарите , забелязвам и факта ,че непушачите са много злобни дори арогантни .
  Призовавам ги да се успокоят . Спокойно успокойте се моля , запалете още
 • 070
  4 / 26
  Анонимен 18-05-12 06:49ч
  Поздравления за коментатор 061 !!  Това с пушенето е новият лов на вещици.
 • 069
  -1 / 25
  пепе 18-05-12 05:04ч
  До пушачката Крис, която "гордо си показвала недостатъка"
  Уважаема Цигарова, ами ако и убийците започнеха да си показват недостатъка, докъде ще стигне обществото. Значи
  проститутките могат да си ходят голи, убийците да се разхождат с пищови, а педофилите още
 • 068
  -3 / 23
  Pavel Antonov 17-05-12 23:52ч
  Поздравления за автора на този текст, а за редакцията, че го е пуснала.
 • 067
  4 / 22
  Анонимен 17-05-12 23:27ч
  065>> зает съм да ти сера в устата, голяма е , доста събира
 • 066
  9 / 25
  Иванчо от приказките 17-05-12 23:11ч
  И трите дядо попе,и трите!А ти 065 що не им сереш на пурите?
 • 065
  3 / 29
  Анонимен 17-05-12 22:54ч
  Да им сера в устата на всички които са против това да се съобразяват с хората около тях, след като на тях не им пука къде ще пушат, на мене не ми пука каде ше сера , тоест дали ще е на мястото за това или в устата им ...
 • 064
  0 / 22
  Попадия Геновева 17-05-12 22:43ч
  Андрей Слабаков не е комунист. На него комунизмът му е тесен. Таткото беше комунист. Андрейчо е фашист с подклас националсоциалист.Там е истинсконо амплоа на Андрейчо. Като тоя норвежецът - даже името му не успях да запомня.Щото фашистите се делят на още
 • 063
  -2 / 28
  Поп Васил 17-05-12 22:37ч
  Съгласен съм, че на Слабаков се обясняват неща, които аз обяснявам на петгодишния ми син и той разбира. Слабаков не може да разбере, защото той е генетично обременен. Тати му беше същият, така че Слабаков не е виновен. И татито още
 • 062
  -6 / 30
  Анонимен 17-05-12 22:28ч
  Правилно г–н Янков,не пушете! Яжте Сникерс че сте станали примадона!
 • 061
  3 / 27
  Анонимен 17-05-12 22:04ч
  Браво,изгонихме пушачите от улици и заведения.Наред са пиячите,после еб..ите,и като останем само ние патоците да видим за какво ще ни глобяват освен за неправилно пресичане.
 • 060
  -2 / 26
  Анонимен 17-05-12 21:27ч
  СЛАБАКОВ ПРЕЗИДЕНТ!!!
 • 059
  0 / 26
  Анонимен 17-05-12 21:24ч
  Янков,що не се гръмнеш да не се мъчиш...всичко е наред в скапаната държава та до цигарите опряхте,три удоволствия ни останаха и на тях искате да посегнете-пийване,пушене и...тия три неща,за какво ми е да живея 100 години без кеф...само да бачкам още
 • 058
  9 / 25
  хидко 17-05-12 21:21ч
  Напълно подкрепям мнението на автора. И аз съм бил на места където се въведе такава забрана. И там имаше подобни мнения, като на Слабаков. Всичко обаче много бързо си влезе в релси и заведенията се пълнеха и всичко беше наред. още
 • 057
  -4 / 20
  Анонимен 17-05-12 20:57ч
  nezabravqite 4e ima i pusha4i koito se saobrazqvat s nepusheshtite i kvo pak li nebiva da pushat 4e koi ste vie da mislite s 4ujdi glavi
 • 056
  -1 / 27
  valeri 17-05-12 17:11ч
  da go duhat nepu6a4ite
 • 055
  -1 / 21
  Литератор 17-05-12 13:59ч
  Слабаков е един невменяем гьотферен, но то си е за него. Пия, пуша, секс правя, все неприлични неща, и много се срамувам, но защо, по дяволите, ми е толкова приятно! :)))))
 • 054
  -5 / 23
  Литератор 17-05-12 13:54ч
  "Когато видиш човек, който нито пие, нито пуши, неволно си задаваш въпроса: това не е ли някаква гад?" А. С. Пушкин :)))))
 • 053
  -2 / 30
  Ходжа 17-05-12 12:04ч
  Вай Аллах вай!
 • 052
  2 / 24
  Анонимен 17-05-12 11:16ч
  Отличнно послание не само към главозамаяли се от теле-присъствие Слабаков но и към всички,които робуват на тази смрадлива слабост.
 • 051
  -5 / 27
  Една непушачка, посещаваща все повече заведения 17-05-12 10:42ч
  Браво за чудесната статия! На наглеците само така се отговаря!
 • 050
  3 / 19
  Анонимен 17-05-12 10:10ч
  Защо се занимавате с тоси келеш.Един от несполучилите синове на Бащите си...
 • 049
  -7 / 25
  непушач 17-05-12 10:09ч
  Нахалството на Слабаков е негова вродена черта . На комунистическите отродия това е типичен белег. Комунистите не признават другите и не ги интересува страдат ли или не . Важно е на тях да е добре . Комунисто - фашиста Слабаков още
 • 048
  -7 / 25
  Анонимен 17-05-12 09:49ч
  Пушачите са нагло племе. И аз съм била такава и се срамувам от това. Вечно те тормози никотиновия глад и пушиш където може и където не може... На колко непушещи приятели съм досаждала у тях си, не смеещи да ми още
 • 047
  -1 / 23
  дръндер 17-05-12 09:47ч
  На слабаков му плащат от тютюневите фабрики за реклама особено от Кингс Табако.За това пиша името му с малка буква,понеже той рекламира цигарите,с които се трови младежта,уж от позицията на общественик и защитник на граждански права!слабаков е просто платен клакьор-не още
 • 046
  1 / 25
  Анонимен 17-05-12 09:30ч
  Аз съм непушач от 2 год и единственото по-добро са 5 -10лв в джоба ми, може би има още време, за да бъда по-добре и в други аспекти , както компетентно твърди Г-н Янков. Защо никой не казва нищо за смрадта на алкохол, която в бг градския транспорт /примерно/ е непоносима, уверявам ви, като освен смрад е и хора с променени реакции, но явно с напитките трябва да се примирим...
 • 045
  -4 / 18
  Анонимен 17-05-12 09:12ч
  Освен гадняри сте и лайнари,лидера ви е пълен дрисльо и приличате на Хелзински КОМИТЕТ!А прочутия Европейски съюз,като е против пушенето,защо продължава да произвежда цигари??!!
 • 044
  1 / 23
  яна 17-05-12 08:35ч
  Спрете с този Слабаков. Свършиха ли се стойностните хора?
 • 043
  5 / 19
  Анонимен 17-05-12 07:48ч
  Браво, най сетне някой по ироничен и цивилизован начин, непознат на Слабаков да му фрасне в сурата и егото онуй което отдавна заслужава!
 • 042
  5 / 19
  Коста 17-05-12 05:21ч
  Аз съм пушаач. От тези, дето могат и да не пушат. Така че законът изобщо не ме притеснява. Притеснява ме лицемерието в него. Особено идеята да не се пуши и на улицата. С пет лева човек може да си купи кутия цигари или 40 килограма дърва. Познайте кое ще опуши повече града. Ако им стиска, нека изобщо забранят производството. Само че всички искат и акциза, и европейския фасон. Ако можеше да се плаща акциз и без да се пуши.....
 • 041
  -2 / 26
  Томас 17-05-12 04:55ч
  @038

  Не отиват. Пълните дупки в бюджета. И храните контрабандистите. И живеете по- бедно.
 • 040
  6 / 20
  Анонимен 17-05-12 01:33ч
  Slabakov e mentalno nechistoplaten.S dve dumi smrudlio
 • 039
  4 / 24
  Интелектуалец 16-05-12 22:05ч
  Номер 38, защо не ходиш да се скриеш някъде, приятелю...
 • 038
  -1 / 21
  Анонимен 16-05-12 21:44ч
  Ако е вярно , че 3 лв от всяка продадена кутия цигари отиват за здравеопазване , то никой не внася повече за здравеопазване от самите пушачи.Вредността на цигарите,а и най вероятно на многото храни, се дължи на прекалената химия ,която още
 • 037
  -4 / 24
  Анонимен 16-05-12 17:47ч
  Залите за пушачи са по-пълни, защото заради 1 човек пушач, цялата компания е принудена да седи там...
 • 036
  -2 / 22
  Томас 16-05-12 17:40ч
  @029

  Засега можеш да ходиш на Витоша и там да се зареждаш с никотин. Поне за момента няма да е забранено, но ще работим по въпроса де ;-)
 • 035
  0 / 22
  Томас 16-05-12 17:39ч
  @030
  Цигарите могат да са или да не са по-вредни от АЕЦ - въпросът е на колко километра ти се намира съответната централа, дали работиш в нея, или просто й ползваш тока, и дали примерно не е аварирала ;-) още
 • 034
  -3 / 23
  Томас 16-05-12 17:36ч
  @033
  Еее, най-после някой да разбере същността на забраната! Да, позна - докато има заведения, в които може да се дими, пушачите винаги ще ги предпочитат - като задължително влачат със себе си и непушачите, които трябва да им още
 • 033
  -3 / 27
  Анонимен 16-05-12 17:29ч
  "добрите" и "лошите" заведения... "подшушва тютюневата индустрия"... Вземи се в ръце, г-н Янков. Що за глупости пишеш. Верно разсъждаваш като в 3-ти клас.
  Нека има места за пушачи и места за пушачи. Всичко друго е дискриминация.
  Ама не още
 • 032
  -7 / 29
  Анонимен 16-05-12 16:15ч
  А, и още нещо. Доказано е, по безпорен начин, че цигарите нанася вреда на органикма. Ще кажете. Че той си е мой! Теб какво те засяга? Ами засяга ме, защото аз трябва да ти плащам лечението, с мойте здравни осигуровки още
 • 031
  1 / 19
  Анонимен 16-05-12 16:05ч
  Господин "Пушач", номер 015, никой не е без пороци, но те са два вида. Едни, които пречат само на този, който ги има и други, които пречат на околните. Е, пушенето е такъв, който пречи и нанася вреди на околните. още
 • 030
  3 / 19
  Анонимен 16-05-12 15:25ч
  Много организирани са тези непушачи,ще изкарат още малко че цигарите са по вредни и от атомна централа. РАДИАЦИЯЯЯ.
 • 029
  0 / 30
  Анонимен 16-05-12 15:17ч
  Ще пуша колкото си искам,а вие непушачите си ходете на Витоша да се зареждате с кислород и положителна енергия. БРЕЙ КАКВА НАПАСТ СЕ НАВЪДИ. Пристигнаха от къде ли не и станаха много модерни.
 • 028
  -4 / 26
  ВНГ 16-05-12 15:03ч
  Чудесен отговор! Интелигентен, точен и "убийствен"!
  И още нещо, трябва да се знае,че ние "гаднярите" не сме против пушачите като хора като нас. Просто не сме съгласни да вредят на здравето ни, а също и да вредят на здравето още
 • 027
  5 / 21
  Az 16-05-12 14:35ч
  Подкрепям на 100% написаното!
 • 026
  1 / 25
  Анонимен 16-05-12 14:31ч
  Докато не пуши, Слабаджаков да движи уста, за да не губи тренинг на устните мускули. Че иде време и да целува южно от гърба. С отсмук.

 • 025
  -4 / 22
  Анонимен 16-05-12 13:56ч
  Тъпо се води тази Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето.

  Трябва един път, ясно и категорично да се изтъкне основната вреда от тютюнопушенето и да се предупредят пушачите.

  ТЮТЮНОПУШЕНЕТО РЯЗКО НАМАЛЯВА БРОЯ НА ВАШИТЕ ЦИГАРИ.
 • 024
  4 / 26
  Томас 16-05-12 13:49ч
  @023
  Реакцията ще бъде такава, че ще отнесе една яка присъда за дискриминация, и едновременно с това лицензът му ще бъде отнет. Това да имаш заведение, е дейност, която подлежи на многобройни регулации. Ако ти харесва - правиш и още
 • 023
  -2 / 26
  1 16-05-12 13:47ч
  Интересно е каква ще е реакцията, ако някой отвори заведение, което е забранено за непушачи...
 • 022
  3 / 27
  Анонимен 16-05-12 13:10ч
  ООпс не 17 а 19.
 • 021
  -4 / 26
  Анонимен 16-05-12 13:09ч
  Към коментар 17. А вие кой сте, че да позволявате или разрешавате?!!!
 • 020
  2 / 22
  Анонимен 16-05-12 12:55ч
  Последното беше реплика към коментар 004.
 • 019
  3 / 29
  Анонимен 16-05-12 12:54ч
  Простете, ако заменим "пушач" с "гей" и позволим действията на съответните навсякъде, и вътре, и вън, това за насаждане на любов ли можем да го броим?
 • 018
  7 / 27
  Анонимен 16-05-12 12:05ч
  samo cigarit da sa problema na g-n Slabakov.Ami lichnata mu xigiena?tia iavno mu e naslestvenna.Navremeto deputata Slabakov beche predopreden da se izkape,predi da vleze v
 • 017
  1 / 23
  непушач 16-05-12 11:31ч
  Подкрепям написаното!
 • 016
  -1 / 25
  Пушек 16-05-12 11:19ч
  Преди време, повечето авиокомпании забраниха пушенето по време на полет - само Балкан, "толерантно" разрешаваше пушене, без дори да ма салон за непушачи, разделен поне с перде... Тези авиокомпании останаха - къде е Балкан сега... спомени. Да не говорим за още
 • 015
  2 / 20
  Пушач 16-05-12 11:16ч
  Здравейте господин Янков. Аз съм пушач и съм ЗА забраната. НО! Има някой изключения за който можеше да се помисли малко повече. А затова което сте написал бих казала ужасно жалко и дребнаво. Осъзнавам порока си но да си навеждам още
 • 014
  -4 / 24
  ПУШКОМ 16-05-12 10:56ч
  Навремето учениците пропушваха в клозетите на училищата. Та моят баща казва ,че пушачите трябва да практикуват занаята там където са го учили.
 • 013
  0 / 28
  Анонимен 16-05-12 10:39ч
  КОЙТО ИСКА ДА ПУШИ, ДА ГО ПРАВИ САМ, БЕЗ ДА ВРЕДИ НА ОКОЛНИТЕ, МАКАР ЧЕ АЗ САМАТА ПУША ПО 1-2 ЦИГАРИ НА ДЕН. НО МРАЗЯ ДА ДИШАМ ЦИГАРЕН ДИМ. СЛАБАКОВ ИМА ЕНЕРГИЯ В ИЗЛИШЪК, НО НЕ Я УПОТРЕБЯВА ЗА НЕЩО ГРАДИВНО. НАИСТИНА МИСЛИ, ЧЕ Е ФАКТОР В ДЪРЖАВАТА, А Е ПРОСТО ЕДИН ЗАВИСИМ ОТ ЕДНО ТАКА СЪВСЕМ МАЛКО НЕЩО, НАРЕЧЕНО ЦИГАРА. ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ТЯ Е ПО-СИЛНА ОТ НЕГО. ТАКА ЧЕ НАИСТИНА СИ Е СЛАБАК!
 • 012
  -3 / 27
  Крис 16-05-12 10:32ч
  Ако отнеса написаното към дневни заведения и ресторанти- съгласна съм с всяка дума. За съжаление не мога да кажа същото за барове и дискотеки. Личните ми наблюдения са, че тези, които не пушат, не консумират много алкохол и обратно. Без още
 • 011
  -3 / 23
  Среден на ръст 16-05-12 10:04ч
  Добрата вентилация трябва да е задължителна за всякакви обществени затворени помещения.

  А от тарикати, прехранващи се с някакви "модерни", "екологични", "природозащитни" и други подобни "добри намерения" няма никаква полза. Но може да причинят и доста вреди.
 • 010
  4 / 24
  Анонимен 16-05-12 09:19ч
  Браво, г-н Янков, много точно казано, но дали Слабаков ще го разбере?
 • 009
  -2 / 24
  Томас 16-05-12 08:59ч
  @008 - Има го този недостатък на пълната забрана, да. Но ще се примирим с това - по-добре хубав въздух вътре, отколкото димящи дула отвсякъде навън :-)
 • 008
  5 / 21
  Анонимен 16-05-12 07:29ч
  Предлагам от 1 юни, когато ще бъде забранено пушенето в затворени помещения, всички непушачи, които отидат на заведение задължително да стоят в затворените помещения, а ако има маси на открито-там да е само за пушачи

 • 007
  -1 / 27
  Интелектуалец 15-05-12 20:32ч
  Искам да ти кажа нещо на Андро Слабаков. Дано да има начин да достигне до него. Андро, не се познаваме с теб, но сме връстници, набори сме - поне аз те познавам още от дете от ролята ти в "Таралежите се раждат без бодли" и винаги си ми бил симпатичен като образ на бунтар и свободомислещ човек. Аз цял живот съм бил непушач и винаги съм бил толерантен към пушачите около мен, но за съжаление не мога в същата степен да твърдя обратното. Случвало ми се е дълги години да работя в една стая с 3-ма колеги пушачи накуп и никога не съм им правил забележка, въпреки са димяли като комини, палели са цигара от цигара и са оставяли купчини фасове да вонят в пепелниците. Толкова за толерантността на пушачите към непушачите и зачитането на правата им. Не съм юрист, а инженер, но въпреки това ми е добре известен принципа "Правата на всеки свършват там, където започват правата на другите. И никой на може да черпи права, нарушавайки правата на другите". Така че, поне на хора като мен би трябвало да се извиниш.
 • 006
  -6 / 32
  Анонимен 15-05-12 17:37ч
  Стефчо, ами да беше свършил нещо полезно вместо да си играеш да пишеш тази тирада.
 • 005
  7 / 25
  Анонимен 15-05-12 17:22ч
  Браво Янков!А.Слабаков се мисли за центъра на света и че всичко се върти около него!Като иска да пуши- да продължава,но да не пречи на другите!Мисли се за демократ,а има мисли на типичен егоист!
 • 004
  -5 / 23
  SS 15-05-12 16:55ч
  Само заменяме "пушач" с "гей" и Янков ще седи на топличко за насаждане на омраза ;)
 • 003
  1 / 25
  Анонимен 15-05-12 16:43ч
  Бравос! Напълно съм съгласен и солидарен с написаното!
 • 002
  5 / 21
  Непушач 15-05-12 16:36ч
  Браво г-н Янков,колега по мислене,съдба и позиция.Непушачите имаме права и ще си ги извоюваме,независимо от вредната индустрия за милиарди,която е е дна от управляващите в Света....за пари.Предлагам тези от нас,Вас,които имате възможността,времето и юридически знания,да предложим закон или промяна в още
 • 001
  -5 / 25
  Анонимен 15-05-12 16:32ч
  Абе, господин Янков! Защо се опитвате да обяснявате по разумен начин нещо на Слабаков? Вярвате ли, че ще разбере? Неговата единствена мания е да бъде постоянно на върха на новините, та белким известността му докара някой лев. Бедният, тъй и още
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Спорт

Ивет Лалова ще е българският знаменосец в Рио

Свят

В метежа в Турция са участвали 8651 военни, 74 танка и 35 самолета

България

Внукът на цар Киро качи шокиращ клип във Фейсбук: 320 км/ч на фона на чалга

България

Кой и защо изсече на квадрати горите край Хасково

Последно обновяване 27 юли, 2016 19:47 ч.

Development PIMDESIGN