Атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул
Сапьори взривиха мнимата бомба в Слънчев бряг
Авторката на "50 нюанса сиво" натрупа 69 млн.
Къде съм ? Начало /

Пребили зверски Мирослава преди да я удушат

Експерти: Заека може и да е симулирал шизофренията си

18:53, 19 януари 2012 2657 12 коментарa
Марио Любенов - Заека Фото: Архив Новинар

17-годишната Мирослава от Перник е бил зверски пребита преди да бъде удушена. Гръбначният стълб на девойката е счупен на две места, а вратът й е потрошен. Това стана ясно от втората експертиза на трупа й в Съдебна медицина в София.

Освен това патоанатомите са констатирали множество следи от травми по тялото на убитото момиче. Първата аутопсия на тленните останки на Мирослава бе извършена в моргата в Перник, но условията там не позволявали да се изследва тялото й. Медиците са установили, че девойката е била девствена, когато е била убита, което изключва версията за изнасилване.

Мирослава изчезна на 7 ноември миналата година до спортна зала „Дружба” в миньорския град. Момичето бе обявено за издирване и зад граница. Информирани бяха Интерпол и Шенгенската информационна система.

Семейството на Мирослава от самото начало твърдеше, че детето им е било отвлечено. От МВР обаче упорито лансираха версия за бягство от вкъщи. Имаше предположения и за това, че Мирослава е заминала в чужбина. Трупът й бе открит от куче на БЧК на 12 януари в покрайнините на Перник.

Експерти: Заека може и да е симулирал шизофренията си

Не можем да изключим хипотезата, че Марио Любенов–Заека е симулирал шизофренията си години наред.

Това заяви съдебният психиатър д-р Петър Маринов, който е част от екипа, изготвящ психиатричната експертиза на Любенов, заподозрян като извършител на убийството на 18-годишната Мирослава Николова от Перник.

Все още работим по експертизата и ще поискаме разширяване на експертния състав, като към него ще се включи висококвалифициран клиничен психолог. Експертите ще поискат и удължаване на времето за изготвянето на експертизата.

Диагнозата, която съдебните психиатри ще формулират ще е на базата на няколко хипотези, като се обхваща периодът от самото раждане на Любенов до настоящия момент. Според изискванията на НК, експертизата трябва да бъде готова в рамките на 30 дни, като експертите могат да поискат още 30, ако се налага.

Психиатричните заболявания като шизофрения, олигофрения, психотична депресия и деменция са сред най-често срещаните заболявания от симулантите, които искат да избегнат правни проблеми, споделиха  експертите на среща с медиите.

Симулантите обаче винаги могат да бъдат хванати, защото винаги си противоречат, обобщават специалистите. Няма интерес към повишаването на качеството на съдебната експертиза, заяви доц. д-р Владимир Велинов. Съдебната психиатрия в България е за срам и позор на цяла Европа. Нямаме база за изследвания. За сравнение в Германия има 7000 съдебно-психиатрични легла, в Гърция са 400, а в Сърбия – 300, допълни от своя страна д-р Маринов.

Адски е трудно да си вършим работата. Има 12 специалисти съдебни психиатри, които работят на територията на страната, допълни специалистът. Експертите настояват да бъде създаден закон за съдебната експертиза и за въвеждането на специален модул на обучение по съдебна експертиза в юридическите факултети, в които това липсва. Липсата на адекватна база възпрепятства работата на съдебните психиатри, обясняват специалистите.

коментирай

Коментари (12)

 • 012
  1 / 1
  Анонимен 20-01-12 09:56ч
  Няма ли един свестен полицай, който да излезе и да каже какво се е случило? Или всички са страхливци и мафиоти? Ясно е, че не е минало без участието на полицията!
 • 011
  1 / 1
  Анонимен 20-01-12 09:51ч
  Ей 2 месеца не може да разберете дали е имало момиче или не. Много ясно че това беше Мими, и след стадиона е откарана в болницата. Вие искате ли са от болницата да признаят, че 2 месеца е била там още
 • 010
  1 / 1
  fr Pavel 20-01-12 09:24ч
  Биляно,

  В заглавието "Пребили зверски Мирослава преди да я удушат" пред думата ПРЕДИ трябва да има запетая. Прочети внимателно увода на правописния речник.

  .

  Путин - новият цар

  http://archiman.livejournal.com/
 • 009
  1 / 1
  Анонимен 20-01-12 09:22ч
  Ако ББ не е замесен трябва да помоли за помощ от съдебни психиатри от ЕС. Тогава ще стане ясно има ли симулация за шизофрения Ако Лилов говори истината "Боже пази България"
 • 008
  1 / 1
  Анонимен 20-01-12 08:17ч
  Написаното от № 002 изобщо не ме учудва и най вероятно е истина на фона на всичко случващо се в страната. Показателен е факта, че момичето е пребито, вероятно да каже какво знае! Само по себе си говори и участието още
 • 007
  1 / 1
  Анонимен 20-01-12 01:37ч
  ДО № 6;АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ,ВСИЧКИ БАНДИ СА ПОД КОНТРОЛ НА БОЙКО МУТРАТА.ТАЗИ БАНДА ПО ПОРЪЧКА НА БОЙКО,ТЪРСЯТ СКРИТИТЕ ПАРИ НА МИШО БИРАТА.ТОЙ Е ТЕГЛИЛ ГОЛЯМИ КРЕДИТИ ОТ БАНКА "АЛА БОЙКО"КОЯТО Е УЖ СОБСТВЕНОСТ НА ЦВ.БОРИСЛАВОВА.
 • 006
  1 / 1
  Анонимен 19-01-12 23:58ч
  Ще напомня, че бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов: "Във всяка банда има полицай". Жалка картина представляват опитите да се опровергае това правило тъкмо в случая с бандитското отвличане и убийство на Мирослава Николова. Обезпокоително е, че начело на още
 • 005
  1 / 1
  Анонимен 19-01-12 23:21ч
  Лилов го признавам за фантазьор номер едно
 • 004
  1 / 1
  Анонимен 19-01-12 19:31ч
  Много страшно звучи написаното от форумеца преди мен, но пък е адски логично и няма да се учудя, ако е истина. Освен това се страхувам, че след радио предаването, журналистът Лилов може да бъде следващия "изчезнал" свързан с тази история. още
 • 003
  0 / 0
  Анонимен 19-01-12 19:28ч
  O4evadno e, 4e podnesenata versiq ot MVR e plitko skroena i napravo maloumna.
 • 002
  0 / 0
  Анонимен 19-01-12 16:39ч
  На 18. 01. 2012 , вечерта , в предаването “ Дискусионно студио “ гостуваше разследващия журналист Григор Лилов ! Темата на предаването беше друга , но в самия му край , стана въпрос и за убийството на Мирослава . това още
 • 001
  0 / 0
  Анонимен 19-01-12 15:50ч
  Да убива или участва-може ! А иначе е болен ??????
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Свят

Брюксел отлага бъдещето на ЕС за есента

Свят

Турция се отметна от обещание за компенсации на Русия

Национална катастрофа

Долче вита

Тайните на шивашкото ателие на Болшой театър

Последно обновяване 28 юни, 2016 23:34 ч.

Development PIMDESIGN