БДЖ: Не търсете покемони около релсите, опасно е!
Юрген Клоп: Никога не бих дал 100 млн. паунда за един футболист
Визуално пиршество и мистерии обещава първият трейлър на "Великата стена"
Къде съм ? Начало /

Тайнственият господин Гамизов*

16:03, 07 май 2008 19493 63 коментарa
Стефан ГамизовСнимка интернет
01/02
Трябва да признаем - откакто БиТиВи създаде шоуто за ясновидци, останалите медии опустяха откъм ярки публицистични дарования, свързани със света на тайни и загадки, който ни заобикаля. С едно изключение – тайнственият господин Стефан Гамизов.
Специалист по всичко: досиетата, холокоста, състоянието на демокрацията в Русия и разбиранията на Буш за демокрацията в света, мафията, исляма и енергетиката - особено енергетика - напоследък господин Гамизов е тънък познавач на сложните отношения между Първанов и Бойко (лошите), от една страна, и Станишев и Петко Сертов (добрите), от друга. Както и в други случаи тези му политически изявления приличат на нещо, чуто на чаша бира, разказано от мъжа на секретарката на деловодството на министерството...

Оставаме настрана фактологията. Тя отсъства най-често. Важен е маниерът, многозначителността на изказа, близки до прочутото Вазово „Либерте, въздухът трепери!” Господин Гамизов напоследък все по-често произвежда трептения на въздуха по различни медии, наречено говор. Например по следния начин:

Пред Министерския съвет чака ауди с охранители.
Тайнственият господин Гамизов излиза от сградата и тайнствено казва, че няма да каже при кого е бил и за какво, но знае кой е поръчал убийството на изпълнителния директор на "Атоменергоремонт" Борислав Георгиев. И знае защо – за да „бъде разкаран Станишев, който се е взел на сериозно”. Любезно чакащите го на входа журналисти също така тайнствено разбрали за тайната му среща, мигат възхитено и тичат да донесат на агенциите тайното знание на г-н Гамизов. Ако бяха истински журналисти, все пак щяха да разберат къде точно е бил г-н Гамизов в МС или поне – чие е аудито, така любезно спряно пред самите врати на правителството, и кои са ячките охранители, които пазят тайнствения господин Гамизов. Или най-малкото да се поинтересуват кой е г-н Гамизов.
Представят го като експерт и специалист по защита от лоши практики (?!). Честно – такова и Остап Бендер не може да измисли! А биха могли да го попитат простичко: вие, г-н Гамизов, какво точно сте учили, кога и къде сте го завършили, и кажете поне един ваш клиент в областите, където сте специалист...
Ако Главна прокуратура трябваше да се поинтересува и да покани г-н Гамизов да сподели тайните си знания по едно тежко престъпление с голямо обществено значение – убийството на Георгиев, то журналистите пък трябваше да настоят да разберат повече за връзките на г-н Гамизов с правителството – най-вече заради последващите изявления на господина:
„Просто е – в момента България е почти в състояние на фасадна демокрация, на диктатура. В момента, в който Първанов ликвидира Сергей Станишев и десните партии се обединят с Бойко Борисов, мачът с демокрацията в България е приключен и трябва да започнем отначало. Озоваваме се в ситуацията на Сицилия след Втората световна война - мафията заличава автентичното политическо действие на тази територия за 40 години и създава фасадна демокрация.”

Друг епизод
Също като във филм господин Гамизов изсипва сензационни твърдения от летището на път - сетете се от три пъти?! – за Вашингтон. Всяка дума на г-н Гамизов оставя у аудиторията впечатлението, че той има много сериозни и много тежки контакти в американската столица, които му помагат да твърди тези неща, които твърди. Например – видял се бил във Франция с едни специалисти, които дали много висока оценка за шефа на ДАНС Петко Сертов (?!!!). Какви специалисти, какви пет лева – няма кой да го попита. Към периода на изказването на г-н Гамизов службата на г-н Сертов тъкмо се конструираше и беше заета с нанасяне в новата си сграда. Да не би специалистите, с които господин Гамизов се е видял, са били по нареждане на мебели и вътрешен дизайн? Каква оценка за свършеното какво? Да вземем и ние да я научим тази оценка, защото въпросната служба се издържа от данъците ни.

„Собственик съм на една от шестте компании в Европа, които се занимават с предотвратяване на т.нар. лоши бизнес практики. Това означава, че ние се занимаваме с унищожаването на всичко онова, което е толкова мразено в българското общество - корупция, заговори, различни форми на измами и злоупотреби – за корпоративни клиенти. Това, което българските служби за сигурност и правоохранителни органи трябва да вършат в полза на обществото, но не вършат, ние го вършим за корпоративни клиенти.”
Това твърди г-н Гамизов в интервю, а аз ако съм негова корпоративна клиентка, той току-що ме е загубил за „компанията” си. Оставяме настрана въпроса с дискретността. На първо място стои вярата ми – като голям корпоративен клиент – че частна компания, дори и управлявана от такава, във всяко отношение прекрасна, личност като Гамизов, не може да се занимава с функциите на българските служби за сигурност и правоохранителните органи. Не е въпросът в това дали е ефективно или не. Просто е заплаха за демокрацията в по-голяма степен от некадърната служба за сигурност.

Ако разследващ журналист се захване да търси с какво точно се занимава господин Гамизов, силно ще се озори. През 1999-2001 г. се е опитвал да продава булдозери и гумено-транспортни ленти. От тогава са и впечатленията му – вероятно – от “лошите бизнес практики”, защото една от сделките му завършва със стрелба по него.
Преди да избликне обществено-политическата му активност, тайнственият господин Гамизов бе зает да обяснява, че закъсненията на рехабилитацията на ТЕЦ-2 на "Марица-изток" се дължат на българската страна. В енергийния бранш твърдят, че г-н Гамизов имал агентски договор с “Мицуи” за управление на подизпълнителите по ремонтите на блокове от 1 до 4, като възнаграждението му било процент от заплащането на подизпълнителите. Закъсненията на Мицуи няма да ги коментираме в този текст – факт е, че дойдат ли в България, дори японците започват да се държат като българи. В крайна сметка тайнственият господин е специалист по предотвратявания на лоши бизнес практики, а не по предотвратявания на закъснения.
От края на миналата година той е специалист и по ислям, Русия и САЩ:
„Демокрацията в Русия вече е в кома. Вирусът "Путин" се превръща в опасен не само за Русия, а и за целия свят - той храни не само амбициите на българските управляващи, а и на всички саморасли диктаторчета по света. Което прави Путин опасен за демокрацията въобще. Оттук насетне Путин ще става все по-войнствен и агресивен. Не е далеч времето, когато той ще се опита да приложи днешния руски модел на управление в политическа практика на други страни. Отношенията между Русия и Запада вече са трайно влошени и вече сме в нова форма на Студената война. Русия за Европа ще стане по-опасна от ислямския въпрос. Путин иска отново да превърне Русия в свръхдържава, способна да се противопостави на Америка и на Свободния свят, както във времената на СССР, и да наложи хегемония над европейската, а даже и над цялата икономика (чрез стратегически съюзи с Китай, Индия, латиноамериканските левичари, моллите в Техеран и др. геополитически маргинали). В култура, изпълнена с дълбок комплекс за малоценност като руската, това предизвиква всенароден ентусиазъм. Е, разбира се, това е и гаранция за години наред нещастие и страдание, както винаги за руския народ. Но страданието и насилието е просто част от тази култура.”
Русия с ум не се разбира - пише Тютчев, но това е било отдавна, преди да се роди Стефан Гамизов. Експертът - както го наричат дори иначе много акуратните в проверките си журналисти от “Дневник” – има ясни възгледи и за Америка:
"Имам забележки към американския президент Джордж Буш относно практикуване на качеството на демокрацията. Него не го интересува качеството на демокрацията, а само наличието на демокрацията."
Но спирам с тези теми, защото не е по силите ми да проумея горното изречение.

Напоследък със същата страст, с която бранеше японците от Мицуи, тайнственият господин Гамизов се е заел да брани Станишев и Петко Сертов. Новите му любими теми са путинизация на политиката, първановизация на бизнеса и тайнствен свят, в който Първанов и Бойко Борисов са се вкопчили в бика на живот и смърт с премиера и шефа на ДАНС. Аз лично не проумявам как загиването на втори изпълнителен директор на Ковачки е “опит на мафията да завладее държавата”. Самият Ковачки в материал на “Капитал” се чуди на глас за убийството на Георгиев и казва - "Няма логика, защо да го убиват. Просто е някакъв сигнал към нашите структури... Ако имаше някаква кореспонденция, щяхме да вземем съответните мерки. Щяхме първо да се срещнем с тези хора, да си говорим, да видим за какво става въпрос", и добавя, че е сигурен в едно - че става въпрос за професионално убийство.
Не разбирам, но това е вероятно, защото не съм и допуснатата до тайнствения свят на г-н Гамизов, където вероятно има неща, които свързват явленията в цялостна и подредена картина.
Но битката на г-н Гамизов срещу президента и кмета на София се води не само в българското виртуално пространство и не само на един континент. Ето какво казва самият герой пред “Гласове”:
“...критериите при подбирането на партньори на САЩ бяха свалени на много ниско ниво от страна на американската администрация. Това направи възможно хора като Георги Първанов и Бойко Борисов формално да бъдат подкрепяни от администрацията на Буш. Тази подкрепа е сделка. Много е важно да се дефинира формата на тази сделка, защото тя е изключително цинична и политически долнопробна. Образно казано, настоящата администрация на Белия дом казва: ние искаме от вас да свършите определени неща, които една здраво функционираща демокрация не би направила, а местните бабаити казват, добре, ние ще направим тези неща, но вие си затваряте очите за нещата, които ние правим. Това е сделка, която се извършва на гърба на гражданите.
Аз обаче имам една много лоша новина за хора като Георги Първанов и Бойко Борисов, а новината е, че тяхното време в Съединените щати изтече.”

Аз пък – като една наивна българска журналистка - се чудя само на следните неща:
- откъде продължават да извират такива специалисти – няма данни г-н Гамизов да има завършено каквото и да е било висше образование – и синдикатът на децата на лейтенант Шмидт не ги ли контролира?
- освен Мицуи дали някой познава друг клиент на г-н Гамизов, за когото той да предотвратява лоши бизнес практики. Колегите от “Банкеръ” в броя си от 19 април намекват за Ковачки, защото в изявленията си към фирмите на пернишкия бос г-н Гамизов е повече от благосклонен. Това може би обяснява възбудата на господина след убийството на Борислав Георгиев, но пак не обяснява защо държавата да е нападната от мафията. Ако не бъркам, “Атоменергоремонт” беше приватизирана още през 2004 година.
- Чие е бронираното ауди, в което се вози г-н Гамизов? А момчетата от охраната му подозрително приличат на момчетата от охраната на един друг, известен с добрите си бизнес практики човек...
- Кои са големите проекти в енергетиката на г-н Гамизов?
- На кой адрес във Вашингтон се намира неговият офис?
- Страницата на фондацията му “Референдум БГ” не разполага с никаква информация за дейността си. Причината, която е посочена: “Моля да ни извините за липса на информация на сайта. В момента изграждаме нов такъв, както и новата ни система за работа с хората, които работят за фондацията. Това се налага, защото неочаквано за нас доста доброволци от чужбина активно се включиха с експертна помощ в начинаниет.” За кое начинание става дума?
- Единственото, което успях да науча за публичната дейност на г-н Гамизов извън многото му думи, е, че е помогнал за разпространението на книгата “Списъкът на Шиндлер”. И това е похвално. Наистина!

Пред в. ”Седем” г-н Гамизов на въпроса “Кой сте вие” отговаря така:
“Аз съм човек от онези, които са предопределени да умрат. На 24 г. се разболях. Водих дълга и мъчителна битка. Загубих всичко, което исках да направя през годините, когато бях млад. Или по-точно - аз никога не съм бил млад. Прекъснах образованието си. Останах без нищо. Но просто продължих с идеята за край с достойнство. И един ден за моя изненада всичко свърши. Оказа се, че човек, ако дълго се бори и има кауза, няма начин да не успее. Бях на 30 г. и когато се обърнах, се оказа, че съм водил битка, която никой не е искал да я водя. В България се оказва, че това не е нещо, от което хората се възхищават. Но вече бе късно. Аз не бях онова уплашено момче от преди години, а мъж, който обича и уважава живота и знае, че може да се справи с всичко, даже и със смъртта, когато идва, когато не й е време. Тогава реших да започна живота си от начало. Върнах се в университета, взех си изпитите и накрая разбрах, че не мога да правя това, за което уча. И си тръгнах, без да приключа официално. Нямаше да е честно. Този университет не бе ме направил това, което прави възможно да мисля, говоря и пиша така. Аз знаех вече неща за болката, страданието, щастието и колко е важно да има мъже и жени, които да им се противопоставят с мисъл за саможертва. А и през всичките тези години аз не спрях да правя бизнес и тук, и в чужбина и хората, които са в него, могат неща, ако сме заедно, каквито не биха по силите на много по-големи компании. Ниe сме войници. Но от добрите. Тези, които са готови да умрат за децата в селото. Нищо че не са техните деца.”

Съзнавам, че тази статия може би е редно да влезе в рубриката „Докторе, кажи”, но понеже засяга обществени теми и явления, публикуваме на страница “Общество”.

--------
*Колежката от „Новинар” Фани Чоджумова направи всичко възможно да осигури интервю с тайнствения господин Гамизов, където повдигнатите по-горе въпроси да станат по-малко тайнствени, но с изключителна ловкост тази възможност бе осуетявана по традиционния български начин: отлагане, увъртане или просто невдигане на телефона.
коментирай

Коментари (63)

 • 063
  0 / 4
  sandokand 02-08-13 06:24ч
  ...не народ,а мърша! БЪЛГАРИНО ???

 • 062
  3 / 5
  !!! 23-12-12 09:16ч
  Гамизов се пръкна от нищото , от където се пръкна и генерал лейтенанта /странно как отведнъж го оцениха без нужното образование/Бойко Борисов.Партията си пуска вирусчета в обществото и ни се надсмива.Тези полуграмотни субекти могат всичко.Разбират от всичко и унищожават всичко още
 • 061
  4 / 8
  Анонимен 04-11-12 03:37ч
  Все още неализиран "популист" който си мисли, че с "модерни" изречения ще си сътвори "кариерка" Е, новината е, че няма да му се получи, българина вече не е толкова тъп!
 • 060
  0 / 4
  Анонимен 07-09-10 17:53ч
  Гамизов е типичен българин. А типичният българин е един некадърен простак, който на всичко отгоре е и един долнопробен мръсник.
 • 059
  1 / 5
  Ну Погоди 22-03-10 09:08ч
  ГАМИЗОВ- еврейска Чекия
 • 058
  1 / 5
  Владимир 17-08-09 01:29ч
  висшето образование прави ли човека умен , щом въпросния господин няма такова , УМНАТА ПИСАЧКА решава че не може да бъде успешен в начинанията си
 • 057
  1 / 5
  Диян Бухчев 25-01-09 14:00ч
  Явно тенденциозна статия! В България много от журналистите обслужват долната ни политическа класа. Ясно е, че когато се появи някой трезв и критичен глас, той веднага бива оплют!!!
 • 056
  1 / 5
  Методи 19-01-09 15:55ч


  Тази статия на авторката, писана през м. май 2005 г., днес е още "по-добра", т.е. далновидна и написана на език, съответстващ на претенциите на г-на Гамизова
 • 055
  1 / 5
  Чочо 04-07-08 00:08ч
  Много лесно може да се разбере какво е учил, къде е работил и с какво се занимава Просто проверете.Зад него не се крие нищо особено.Никаква "тайнственост" и др. такива.Просто нищо.Само празнодумие и нарцисизъм.
 • 054
  1 / 5
  dp 26-06-08 12:42ч
  Браво Албена. Отдавна не бях чел Журналистическа статия. Това е вашата работа да задавате въпроси, а не да попивате изявления.
  Относно СТ. Г. - момчето явно е луд. Незнам докога българите ща вярват на измамници като него (трудно ми още
 • 053
  -2 / 6
  Гюро 19-06-08 11:11ч
  Ех гоце нещо изпадна в паника. Започна да се бори с накави незнайни анализатори. Срах......
 • 052
  -2 / 4
  горски 26-05-08 09:51ч
  Браво бате Стефко!Днес прочетох тази помия докато търсех нещо за теб в Интернет.Много ми харвса колко си ги подплашил.Тъпи парчета са!Няма нищо да разберат и така ще си умрат в помията!Тия кретени явно си мислят ,че като препишеш 50 изпита още
 • 051
  -1 / 5
  Истината 24-05-08 01:22ч
  Дори не можете да си представите колко вярно е всичко написано.

  Авторът, който и да е, има изключително аналитично мислене, до такава степен, че тук е блеснала цялата истина за "Остап Бендер", в българския си вариант.
 • 050
  0 / 2
  Човек 16-05-08 12:10ч
  Тенденциозна и подвеждаща статия. Дори и да не познавах г-н Гамизов, пак щях да забележа, че нещата написани в нея са неискрени и емоционално украсени. Успех на РЕФЕРЕНДУМ.БГ! Може би това е нещото, което ги боде. Стефане, продължавай напред. Ясно още
 • 049
  -1 / 5
  ??? 15-05-08 14:50ч
  Някому не му било ясно нещо и си написал статия...Каква е целта? Да не би да остане някой в публичното пространство чист...
 • 048
  0 / 4
  какви са тия.... 15-05-08 14:47ч
  Каква е тая журналистка? Нещо си е объркала призванието за драскач става, но за журналист...Пак и зaглавието на статията звучи като парижките потайности.
 • 047
  -1 / 3
  Питащ пак 15-05-08 11:45ч
  Защо се гаврите с човека, бе? Не виждате ли, че не е добре! Не ви е срам - намерите някой луд, вие журналистите, дадете му трибуна и му гледате сеира.
 • 046
  -1 / 5
  сто 14-05-08 23:26ч
  Шъ видиш ти утре сутрин Гамизов като цъфне при неговия приятел Бареков шти разкатае статитийката. И даже ще и се смеят.
 • 045
  2 / 4
  gjghjbg 14-05-08 23:21ч
  "критериите при подбирането на партньори на САЩ бяха свалени на много ниско ниво от страна на американската администрация. Това направи възможно хора като Георги Първанов и Бойко Борисов формално да бъдат подкрепяни от администрацията на Буш. Тази подкрепа е сделка." още
 • 044
  -1 / 3
  имс 12-05-08 18:12ч
  Тази журналистка или е със съмнителни интелектуални способности или просто изпълнява поръчка. А може би и двете са в идеално съчетание. "Тайнствения господин Гамизов" е всъщност един от малцината в тази държава, които умеят да представят фактите и отлично да още
 • 043
  0 / 4
  Добри Божилов 12-05-08 08:51ч
  Наистина, много странен ми изглежда този Гамизов. Добре говори, но не се разбира какво иска да каже. Общи приказки.
 • 042
  -1 / 3
  ??? 12-05-08 00:18ч
  Това нов рекламен трик ли е? Лепват на някого етикета "тайнствен" и му вдигат рейтинга до небето???
 • 041
  -1 / 3
  Smiley 11-05-08 22:33ч
  Каква история само!Достойна за вестник "Лична драма"...
 • 040
  0 / 4
  stranno 11-05-08 21:01ч
  Митрополит Иларион обвинява в. "Новинар" в манипулация
  http://www.dveri.bg/content/view/3503/29/
  Както научи ДвериБГ от синоден източник, днес в заседанието на Св. Синод Доростолският митрополит Иларион е заявил, че поместеното в понеделнишкия брой (22.1.) на в. "Новинар" интервю с него всъщност още
 • 039
  0 / 4
  авторката 11-05-08 20:44ч
  Много ниско ниво, липса на стил и идея. Насъбрани накуп неща, които единствено карат хората да се ровят в нета, за да разберат, за какво става въпрос:

  http://www.slava.bg/news/3079.html?page=1
 • 038
  1 / 5
  И каква е идеята на авторката? 11-05-08 20:41ч
  А дали статията е нейна идея или на някой друг? Докато я четях тази статия се чудех, дали журналистката не е визирала себе си. Защото статията наистина прилича "на нещо, чуто на чаша бира, разказано от мъжа на секретарката на още
 • 037
  2 / 6
  реалност 11-05-08 17:26ч
  Много добра статия. Не знам чий е този вестник но според мене това е достойна журналистика. Да предизвиква мисленеи ОЦЕНКА по най простите от памти века мерки добро/зло. Той и Симеон казваше истини преди изборите но това ли ще е още
 • 036
  1 / 7
  http://www.slava.bg/news/3079.html?page=2 10-05-08 17:15ч
  "Всичко щеше да бъде прекрасно, ако не се бе изказал Стефан Гамизов. Известният консултант и политически анализатор заговори за мафия в енергетиката дни след убийството на един от големите експерти в империята на Ковачки – шефа на Атоменергоремонт Борислав Георгиев. още
 • 035
  1 / 7
  Трагедия 10-05-08 15:50ч
  г-н Гамизов, се изявяваше като компетент и по време на учителската стачка. Разбира се, никога не е бил учител, но потдържаше управляващите???
 • 034
  -1 / 5
  Още един въпрос 10-05-08 08:24ч
  Къде в интернет могат да се видят финансовите отчети на фирмата за последните няколко години ?
 • 033
  1 / 5
  Питащ 10-05-08 08:21ч
  И как стартира в бизнеса ? Кой му е гърба ? Нали не вярваш, че ей-така Гамизов от нищото е станал бизнесмен ? Има ли връзки с БКП и ДС ? Или пък неговите родители ? Всъщност той откъде е ? Какво е завършил, къде ?
 • 032
  1 / 7
  още инфо за Гамизов 09-05-08 23:25ч
  Той наистина е консултант, но предлага консултантски услуги за енергийни и други инфраструктурни проекти. Доставка и полагане на хидроизолационни системи, производство на Carlisle SynTec Inc. USA.
 • 031
  3 / 5
  още инфо за фирмите на Гамизов 09-05-08 23:12ч
  Другата фирма, на която Стефан гамизов е едноличен собственик е SG Engineering. Работи също в областта на покривните и изолационните решения. НЕго ви клиенти са магазините HIT, Булгарплод-Слатина, Костенец-ХХИ АД и други. Това е сайта на фирмата му www.sg-bg.com
 • 030
  2 / 6
  още инфо за Гамизов 09-05-08 22:55ч
  Виждам, че искате инфо за фирмата на Гамизов. Ето:
  Домус Ен Джи ЕООД, лицензиран контрактор и оторизиран дистрибутор на Firestone Building Products-покривни хидроизолационни системи.
  ОФИС:
  София 1784
  ж.к. Младост 1, бул. “Александър Малинов” 18, ет. още
 • 029
  0 / 6
  Мерси! 09-05-08 22:21ч
  Едно време научавахме важни и полезни неща от забранените автори чрез разгромните статии, писани по поръчка.Ако се изключат измъчените опити на авторката да проумее нещо ( напразни усилия!), от цитатите, така прилежно подбрани от нея оставам с убеждението, че аанализите още
 • 028
  -1 / 3
  ??? 09-05-08 20:36ч
  От коментарите към статията много повече неща стават ясни, отколкото от самата статия. :)
 • 027
  2 / 4
  Осама бен 09-05-08 15:45ч
  Този Гамизов да не е брат на Стефан Чолаков? Да им се направи ГЕН-тест!
 • 026
  0 / 4
  фирмата на Гамизов 09-05-08 12:42ч
  Как се казва фирмата или фирмите на Гамизов ? И къде може да се видят финансовите отчети в интернет на неговите фирми ?
 • 025
  1 / 5
  Невярващ 09-05-08 12:38ч
  Гамизов е пълен въздухар, който обаче има подкрепа от някой. Дали не е Ковачки ? Защото този Гамизов винаги добри думи казва за Ковачки.
  Гамизов е от дълбоката провинция. В началото като го лансираха говореше с ясно изразен диалект. още
 • 024
  1 / 3
  mevdu redovete 2 09-05-08 00:30ч
  И от цялата статия можем да разберем следното.1. На журналистката написала статията много неща не са и ясни. Ами защо тогава пише? Нали на читателите трябва да им стане нещо ясно, а то какъв е резултата? Небивалици събрани на куп още
 • 023
  -1 / 3
  между редовете 1 09-05-08 00:30ч
  Относно статията на "журналистката" Албена Йовкова
  Още първото изречение в представената ни статия стресва грамотния читател с нелепото клише "ярки публицистични дарования". Типично за треторазрядна журналистика и не съвсем уместно казано. Продължавайки в същия дух авторката лее излияния и още
 • 022
  4 / 4
  realist 08-05-08 23:30ч
  Коя е Албена Йовкова? Отговора търсете в интернет:
  "Митичната Албена Йовкова запознава българския читател с главозамайващия успех на евродепутата Слави Бинев, пожънат преди седмица на среща с Вселенския патриарх Вартоломей."
  справка:
  http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&sql=MjMxNzsxMQ==&mater=MjMxNzszMA==
  И тази "ВЕЛИКА" още
 • 021
  3 / 3
  инфо за Гамизов 08-05-08 20:23ч
  Нека допълня малко повече към образа на г-н Стефан Гамизов. Първо, той има сериозно заболяване на храносмилателната система и това налага перманентното му пътуване до САЩ за лечение. Това не може да бъде причина за обвинения към него-авторката нека се още
 • 020
  0 / 4
  2+2 08-05-08 19:20ч
  тъй като отдавна се карам с многобройните форумни защитници на Гамизов - изключително комунисти и десебари - се радвам, че поредното доморасло ченгенце и други са го надушили. Същият е като първите седесари от типа на Петко Симеонов - зад още
 • 019
  0 / 4
  чичо 08-05-08 18:41ч
  И аз не разбрах какво е завършил г-н Гамизов.
 • 018
  2 / 4
  Rossi 08-05-08 17:14ч
  Браво на авторката, изключителна статия, написана талантливо!
 • 017
  2 / 4
  Rossi 08-05-08 17:01ч
  Тази личност инспирира изключително неприятно впечатление като го гледаме по ТВ - нахално, по-скоро нагло съшество, което мисли, че е достигнал върхове в познанието на обществото.....
 • 016
  0 / 4
  kapo di tuti kapo 08-05-08 15:53ч
  Gaz imov, sigurno e igrach, koito kakto si lichi ot imeto, ima kakvo da predlozi.
 • 015
  -2 / 4
  служител на Гамизов 08-05-08 14:24ч
  Голяма помия и за съжаление съвсем невярна.Аз съм служител на Гамизов и наистина се надявам този път да ви съди.А на читателите ще кажа,че на всички ни е ясно защо Новинар ги пише такива-Боршош,Дилов и компания отдавна плюскат от паницата още
 • 014
  1 / 5
  БС2003 08-05-08 12:44ч
  Не знам какво да мисля.Този г-н Гамизов може наистина да е чешит и да създава митове около своята личност.От друга страна някои от приведените цитати -а в подобни разгромни статии обикновено се привеждат ввъзможно най-абсурдните твърдения -съвсем не звучат абсурдно, още
 • 013
  -2 / 4
  666 08-05-08 11:26ч
  Пишете на кирилица, вие неразумни дрисльовци, четящи "Гласове". Статията е чудесна - разобличава един самозванец, защитник на САЩ и техните световни авантюри, които дискредитират образа, пардон, имиджа на тази държава...
 • 012
  2 / 2
  Любопитен 08-05-08 11:07ч
  Този Гей-лизов да не е някой от дружките на СерГей?
 • 011
  0 / 4
  Герго Манчовски 08-05-08 03:26ч
  Браво, Албена Йовкова, много добре си заковала това нафукано празно мекере Гамизов!
 • 010
  1 / 3
  NeMAN 07-05-08 23:34ч
  Колежката от „Новинар” Фани Чоджумова da prochete Glasove. Nasheto vestniche ne e dostoina za izkluchitelnia analiz na Gamizov, publikuvan tam. Tove e prichinata da ne vi vdiga telefona
 • 009
  0 / 4
  АПЧ 07-05-08 22:58ч
  Капка по капка изцеждайте роба от себе си.
 • 008
  -1 / 3
  Браво ,Круме ! 07-05-08 22:04ч
  Ама има и още нещо ! Спешно се търсят 500 000 000 /500 милиона/ лева !За осигуряване на една партия да е във властта и след следващите избори! Щото предизвикателството е с висока летва! Говорим за 12 000 000 000 още
 • 007
  -1 / 5
  Pitasht 07-05-08 22:02ч
  Avtorkata na koi Gospod sluji?
 • 006
  -1 / 5
  Добре бе Круме 07-05-08 21:29ч
  Защо и СДС или ДСБ не си подбират кадрите както БСП, както ти пишеш. Колко петилетки ще бъде още Костов начело на ДСБ? Защо те не издигнат нови и млади политици. И как мислиш, след Костов ще същесвува ли ДСБ още
 • 005
  -2 / 4
  chitatel 07-05-08 21:13ч
  Хубава статия за самозванец или нечий агент - няма значение. Важното е, че такива процъфтяват в ирационалния хаос у нас.
 • 004
  -2 / 4
  Хан Крум -писано по друг повод.... 07-05-08 21:11ч
  ... Те си подготвят отсега и следващи ментори - пример: поразително приличащия на ченге остриган червен боклук Гамизов и пр., и пр. В Университета и ВУЗ-овете има стройна организация, наблюдаваща кои от студентите сипатизират на БСП, привикват ги на "симпозиуми", още
 • 003
  0 / 4
  АЛО - Албена Йовкова 07-05-08 20:53ч
  ТИ ОТКОГА СТАНА АДВОКАТ НА ГОЦЕ И БАТ БОЙКО. ТОЯ ЗА ДЕТО ПИШЕШ ГАМИЗОВ МОЖЕ И ДА НЕ Е СТОКА АМА ПОНЕ ТОВА ДЕТО КАЗВА ЗА ГОЦЕ И БОЙКО Е ТОЧНО ТАКА. ОТЕЛНО КЪДЕТО НИТО Е ПРЕЗИДЕНТ НИТО КМЕТ ДА ОБЕЩАВА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ВРЕЛИ -НЕКИПЕЛИ САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА ПЪК ПОСЛЕ Е-- ГО, ТАКИВА КАТО Албена Йовкова - язък за хубавото име или псевдоним- ЩЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ОТ ТАКИВА КАТО ГАМИЗОВ.
 • 002
  -1 / 3
  НЕ Е ЛЪЖА ЧЕ 07-05-08 20:43ч
  “...критериите при подбирането на партньори на САЩ бяха свалени на много ниско ниво от страна на американската администрация. Това направи възможно хора като Георги Първанов и Бойко Борисов формално да бъдат подкрепяни от администрацията на Буш. Тази подкрепа е сделка. още
 • 001
  -1 / 3
  НЕ БИ ДА Е ЛЪЖА ЧЕ 07-05-08 20:40ч
  – в момента България е почти в състояние на фасадна демокрация, на диктатура. В момента, в който Първанов ликвидира Сергей Станишев и десните партии се обединят с Бойко Борисов, мачът с демокрацията в България е приключен и трябва да още
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Култура

Приказки от календара: АВГУСТ

България

ВКС: Александър Томов е невинен за присвояване

Икономика

"Карфур" не работи поради "технически причини", измамени доставчици завеждат дела

Спорт

Полиция спаси олимпийския огън от гневни стачкуващи в Бразилия

Последно обновяване 29 юли, 2016 20:20 ч.

Development PIMDESIGN