Холандия и Русия се карат с какви ракети е свален самолетът над Украйна
Легендата „Москвич“ се връща на пазара
Преместиха дербито на ЦСКА
Къде съм ? Начало /

Тайнственият господин Гамизов*

16:03, 07 май 2008 17739 63 коментарa
Стефан ГамизовСнимка интернет
01/02
Трябва да признаем - откакто БиТиВи създаде шоуто за ясновидци, останалите медии опустяха откъм ярки публицистични дарования, свързани със света на тайни и загадки, който ни заобикаля. С едно изключение – тайнственият господин Стефан Гамизов.
Специалист по всичко: досиетата, холокоста, състоянието на демокрацията в Русия и разбиранията на Буш за демокрацията в света, мафията, исляма и енергетиката - особено енергетика - напоследък господин Гамизов е тънък познавач на сложните отношения между Първанов и Бойко (лошите), от една страна, и Станишев и Петко Сертов (добрите), от друга. Както и в други случаи тези му политически изявления приличат на нещо, чуто на чаша бира, разказано от мъжа на секретарката на деловодството на министерството...

Оставаме настрана фактологията. Тя отсъства най-често. Важен е маниерът, многозначителността на изказа, близки до прочутото Вазово „Либерте, въздухът трепери!” Господин Гамизов напоследък все по-често произвежда трептения на въздуха по различни медии, наречено говор. Например по следния начин:

Пред Министерския съвет чака ауди с охранители.
Тайнственият господин Гамизов излиза от сградата и тайнствено казва, че няма да каже при кого е бил и за какво, но знае кой е поръчал убийството на изпълнителния директор на "Атоменергоремонт" Борислав Георгиев. И знае защо – за да „бъде разкаран Станишев, който се е взел на сериозно”. Любезно чакащите го на входа журналисти също така тайнствено разбрали за тайната му среща, мигат възхитено и тичат да донесат на агенциите тайното знание на г-н Гамизов. Ако бяха истински журналисти, все пак щяха да разберат къде точно е бил г-н Гамизов в МС или поне – чие е аудито, така любезно спряно пред самите врати на правителството, и кои са ячките охранители, които пазят тайнствения господин Гамизов. Или най-малкото да се поинтересуват кой е г-н Гамизов.
Представят го като експерт и специалист по защита от лоши практики (?!). Честно – такова и Остап Бендер не може да измисли! А биха могли да го попитат простичко: вие, г-н Гамизов, какво точно сте учили, кога и къде сте го завършили, и кажете поне един ваш клиент в областите, където сте специалист...
Ако Главна прокуратура трябваше да се поинтересува и да покани г-н Гамизов да сподели тайните си знания по едно тежко престъпление с голямо обществено значение – убийството на Георгиев, то журналистите пък трябваше да настоят да разберат повече за връзките на г-н Гамизов с правителството – най-вече заради последващите изявления на господина:
„Просто е – в момента България е почти в състояние на фасадна демокрация, на диктатура. В момента, в който Първанов ликвидира Сергей Станишев и десните партии се обединят с Бойко Борисов, мачът с демокрацията в България е приключен и трябва да започнем отначало. Озоваваме се в ситуацията на Сицилия след Втората световна война - мафията заличава автентичното политическо действие на тази територия за 40 години и създава фасадна демокрация.”

Друг епизод
Също като във филм господин Гамизов изсипва сензационни твърдения от летището на път - сетете се от три пъти?! – за Вашингтон. Всяка дума на г-н Гамизов оставя у аудиторията впечатлението, че той има много сериозни и много тежки контакти в американската столица, които му помагат да твърди тези неща, които твърди. Например – видял се бил във Франция с едни специалисти, които дали много висока оценка за шефа на ДАНС Петко Сертов (?!!!). Какви специалисти, какви пет лева – няма кой да го попита. Към периода на изказването на г-н Гамизов службата на г-н Сертов тъкмо се конструираше и беше заета с нанасяне в новата си сграда. Да не би специалистите, с които господин Гамизов се е видял, са били по нареждане на мебели и вътрешен дизайн? Каква оценка за свършеното какво? Да вземем и ние да я научим тази оценка, защото въпросната служба се издържа от данъците ни.

„Собственик съм на една от шестте компании в Европа, които се занимават с предотвратяване на т.нар. лоши бизнес практики. Това означава, че ние се занимаваме с унищожаването на всичко онова, което е толкова мразено в българското общество - корупция, заговори, различни форми на измами и злоупотреби – за корпоративни клиенти. Това, което българските служби за сигурност и правоохранителни органи трябва да вършат в полза на обществото, но не вършат, ние го вършим за корпоративни клиенти.”
Това твърди г-н Гамизов в интервю, а аз ако съм негова корпоративна клиентка, той току-що ме е загубил за „компанията” си. Оставяме настрана въпроса с дискретността. На първо място стои вярата ми – като голям корпоративен клиент – че частна компания, дори и управлявана от такава, във всяко отношение прекрасна, личност като Гамизов, не може да се занимава с функциите на българските служби за сигурност и правоохранителните органи. Не е въпросът в това дали е ефективно или не. Просто е заплаха за демокрацията в по-голяма степен от некадърната служба за сигурност.

Ако разследващ журналист се захване да търси с какво точно се занимава господин Гамизов, силно ще се озори. През 1999-2001 г. се е опитвал да продава булдозери и гумено-транспортни ленти. От тогава са и впечатленията му – вероятно – от “лошите бизнес практики”, защото една от сделките му завършва със стрелба по него.
Преди да избликне обществено-политическата му активност, тайнственият господин Гамизов бе зает да обяснява, че закъсненията на рехабилитацията на ТЕЦ-2 на "Марица-изток" се дължат на българската страна. В енергийния бранш твърдят, че г-н Гамизов имал агентски договор с “Мицуи” за управление на подизпълнителите по ремонтите на блокове от 1 до 4, като възнаграждението му било процент от заплащането на подизпълнителите. Закъсненията на Мицуи няма да ги коментираме в този текст – факт е, че дойдат ли в България, дори японците започват да се държат като българи. В крайна сметка тайнственият господин е специалист по предотвратявания на лоши бизнес практики, а не по предотвратявания на закъснения.
От края на миналата година той е специалист и по ислям, Русия и САЩ:
„Демокрацията в Русия вече е в кома. Вирусът "Путин" се превръща в опасен не само за Русия, а и за целия свят - той храни не само амбициите на българските управляващи, а и на всички саморасли диктаторчета по света. Което прави Путин опасен за демокрацията въобще. Оттук насетне Путин ще става все по-войнствен и агресивен. Не е далеч времето, когато той ще се опита да приложи днешния руски модел на управление в политическа практика на други страни. Отношенията между Русия и Запада вече са трайно влошени и вече сме в нова форма на Студената война. Русия за Европа ще стане по-опасна от ислямския въпрос. Путин иска отново да превърне Русия в свръхдържава, способна да се противопостави на Америка и на Свободния свят, както във времената на СССР, и да наложи хегемония над европейската, а даже и над цялата икономика (чрез стратегически съюзи с Китай, Индия, латиноамериканските левичари, моллите в Техеран и др. геополитически маргинали). В култура, изпълнена с дълбок комплекс за малоценност като руската, това предизвиква всенароден ентусиазъм. Е, разбира се, това е и гаранция за години наред нещастие и страдание, както винаги за руския народ. Но страданието и насилието е просто част от тази култура.”
Русия с ум не се разбира - пише Тютчев, но това е било отдавна, преди да се роди Стефан Гамизов. Експертът - както го наричат дори иначе много акуратните в проверките си журналисти от “Дневник” – има ясни възгледи и за Америка:
"Имам забележки към американския президент Джордж Буш относно практикуване на качеството на демокрацията. Него не го интересува качеството на демокрацията, а само наличието на демокрацията."
Но спирам с тези теми, защото не е по силите ми да проумея горното изречение.

Напоследък със същата страст, с която бранеше японците от Мицуи, тайнственият господин Гамизов се е заел да брани Станишев и Петко Сертов. Новите му любими теми са путинизация на политиката, първановизация на бизнеса и тайнствен свят, в който Първанов и Бойко Борисов са се вкопчили в бика на живот и смърт с премиера и шефа на ДАНС. Аз лично не проумявам как загиването на втори изпълнителен директор на Ковачки е “опит на мафията да завладее държавата”. Самият Ковачки в материал на “Капитал” се чуди на глас за убийството на Георгиев и казва - "Няма логика, защо да го убиват. Просто е някакъв сигнал към нашите структури... Ако имаше някаква кореспонденция, щяхме да вземем съответните мерки. Щяхме първо да се срещнем с тези хора, да си говорим, да видим за какво става въпрос", и добавя, че е сигурен в едно - че става въпрос за професионално убийство.
Не разбирам, но това е вероятно, защото не съм и допуснатата до тайнствения свят на г-н Гамизов, където вероятно има неща, които свързват явленията в цялостна и подредена картина.
Но битката на г-н Гамизов срещу президента и кмета на София се води не само в българското виртуално пространство и не само на един континент. Ето какво казва самият герой пред “Гласове”:
“...критериите при подбирането на партньори на САЩ бяха свалени на много ниско ниво от страна на американската администрация. Това направи възможно хора като Георги Първанов и Бойко Борисов формално да бъдат подкрепяни от администрацията на Буш. Тази подкрепа е сделка. Много е важно да се дефинира формата на тази сделка, защото тя е изключително цинична и политически долнопробна. Образно казано, настоящата администрация на Белия дом казва: ние искаме от вас да свършите определени неща, които една здраво функционираща демокрация не би направила, а местните бабаити казват, добре, ние ще направим тези неща, но вие си затваряте очите за нещата, които ние правим. Това е сделка, която се извършва на гърба на гражданите.
Аз обаче имам една много лоша новина за хора като Георги Първанов и Бойко Борисов, а новината е, че тяхното време в Съединените щати изтече.”

Аз пък – като една наивна българска журналистка - се чудя само на следните неща:
- откъде продължават да извират такива специалисти – няма данни г-н Гамизов да има завършено каквото и да е било висше образование – и синдикатът на децата на лейтенант Шмидт не ги ли контролира?
- освен Мицуи дали някой познава друг клиент на г-н Гамизов, за когото той да предотвратява лоши бизнес практики. Колегите от “Банкеръ” в броя си от 19 април намекват за Ковачки, защото в изявленията си към фирмите на пернишкия бос г-н Гамизов е повече от благосклонен. Това може би обяснява възбудата на господина след убийството на Борислав Георгиев, но пак не обяснява защо държавата да е нападната от мафията. Ако не бъркам, “Атоменергоремонт” беше приватизирана още през 2004 година.
- Чие е бронираното ауди, в което се вози г-н Гамизов? А момчетата от охраната му подозрително приличат на момчетата от охраната на един друг, известен с добрите си бизнес практики човек...
- Кои са големите проекти в енергетиката на г-н Гамизов?
- На кой адрес във Вашингтон се намира неговият офис?
- Страницата на фондацията му “Референдум БГ” не разполага с никаква информация за дейността си. Причината, която е посочена: “Моля да ни извините за липса на информация на сайта. В момента изграждаме нов такъв, както и новата ни система за работа с хората, които работят за фондацията. Това се налага, защото неочаквано за нас доста доброволци от чужбина активно се включиха с експертна помощ в начинаниет.” За кое начинание става дума?
- Единственото, което успях да науча за публичната дейност на г-н Гамизов извън многото му думи, е, че е помогнал за разпространението на книгата “Списъкът на Шиндлер”. И това е похвално. Наистина!

Пред в. ”Седем” г-н Гамизов на въпроса “Кой сте вие” отговаря така:
“Аз съм човек от онези, които са предопределени да умрат. На 24 г. се разболях. Водих дълга и мъчителна битка. Загубих всичко, което исках да направя през годините, когато бях млад. Или по-точно - аз никога не съм бил млад. Прекъснах образованието си. Останах без нищо. Но просто продължих с идеята за край с достойнство. И един ден за моя изненада всичко свърши. Оказа се, че човек, ако дълго се бори и има кауза, няма начин да не успее. Бях на 30 г. и когато се обърнах, се оказа, че съм водил битка, която никой не е искал да я водя. В България се оказва, че това не е нещо, от което хората се възхищават. Но вече бе късно. Аз не бях онова уплашено момче от преди години, а мъж, който обича и уважава живота и знае, че може да се справи с всичко, даже и със смъртта, когато идва, когато не й е време. Тогава реших да започна живота си от начало. Върнах се в университета, взех си изпитите и накрая разбрах, че не мога да правя това, за което уча. И си тръгнах, без да приключа официално. Нямаше да е честно. Този университет не бе ме направил това, което прави възможно да мисля, говоря и пиша така. Аз знаех вече неща за болката, страданието, щастието и колко е важно да има мъже и жени, които да им се противопоставят с мисъл за саможертва. А и през всичките тези години аз не спрях да правя бизнес и тук, и в чужбина и хората, които са в него, могат неща, ако сме заедно, каквито не биха по силите на много по-големи компании. Ниe сме войници. Но от добрите. Тези, които са готови да умрат за децата в селото. Нищо че не са техните деца.”

Съзнавам, че тази статия може би е редно да влезе в рубриката „Докторе, кажи”, но понеже засяга обществени теми и явления, публикуваме на страница “Общество”.

--------
*Колежката от „Новинар” Фани Чоджумова направи всичко възможно да осигури интервю с тайнствения господин Гамизов, където повдигнатите по-горе въпроси да станат по-малко тайнствени, но с изключителна ловкост тази възможност бе осуетявана по традиционния български начин: отлагане, увъртане или просто невдигане на телефона.
коментирай

Коментари (63)

 • 063
  0 / 0
  sandokand 02-08-13 06:24ч
  ...не народ,а мърша! БЪЛГАРИНО ???

 • 062
  0 / 0
  !!! 23-12-12 09:16ч
  Гамизов се пръкна от нищото , от където се пръкна и генерал лейтенанта /странно как отведнъж го оцениха без нужното образование/Бойко Борисов.Партията си пуска вирусчета в обществото и ни се надсмива.Тези полуграмотни субекти могат всичко.Разбират от всичко и унищожават всичко още
 • 061
  0 / 0
  Анонимен 04-11-12 03:37ч
  Все още неализиран "популист" който си мисли, че с "модерни" изречения ще си сътвори "кариерка" Е, новината е, че няма да му се получи, българина вече не е толкова тъп!
 • 060
  0 / 0
  Анонимен 07-09-10 17:53ч
  Гамизов е типичен българин. А типичният българин е един некадърен простак, който на всичко отгоре е и един долнопробен мръсник.
 • 059
  0 / 0
  Ну Погоди 22-03-10 09:08ч
  ГАМИЗОВ- еврейска Чекия
 • 058
  0 / 0
  Владимир 17-08-09 01:29ч
  висшето образование прави ли човека умен , щом въпросния господин няма такова , УМНАТА ПИСАЧКА решава че не може да бъде успешен в начинанията си
 • 057
  0 / 0
  Диян Бухчев 25-01-09 14:00ч
  Явно тенденциозна статия! В България много от журналистите обслужват долната ни политическа класа. Ясно е, че когато се появи някой трезв и критичен глас, той веднага бива оплют!!!
 • 056
  0 / 0
  Методи 19-01-09 15:55ч


  Тази статия на авторката, писана през м. май 2005 г., днес е още "по-добра", т.е. далновидна и написана на език, съответстващ на претенциите на г-на Гамизова
 • 055
  0 / 0
  Чочо 04-07-08 00:08ч
  Много лесно може да се разбере какво е учил, къде е работил и с какво се занимава Просто проверете.Зад него не се крие нищо особено.Никаква "тайнственост" и др. такива.Просто нищо.Само празнодумие и нарцисизъм.
 • 054
  0 / 0
  dp 26-06-08 12:42ч
  Браво Албена. Отдавна не бях чел Журналистическа статия. Това е вашата работа да задавате въпроси, а не да попивате изявления.
  Относно СТ. Г. - момчето явно е луд. Незнам докога българите ща вярват на измамници като него (трудно ми още
 • 053
  0 / 0
  Гюро 19-06-08 11:11ч
  Ех гоце нещо изпадна в паника. Започна да се бори с накави незнайни анализатори. Срах......
 • 052
  0 / 0
  горски 26-05-08 09:51ч
  Браво бате Стефко!Днес прочетох тази помия докато търсех нещо за теб в Интернет.Много ми харвса колко си ги подплашил.Тъпи парчета са!Няма нищо да разберат и така ще си умрат в помията!Тия кретени явно си мислят ,че като препишеш 50 изпита още
 • 051
  0 / 0
  Истината 24-05-08 01:22ч
  Дори не можете да си представите колко вярно е всичко написано.

  Авторът, който и да е, има изключително аналитично мислене, до такава степен, че тук е блеснала цялата истина за "Остап Бендер", в българския си вариант.
 • 050
  0 / 0
  Човек 16-05-08 12:10ч
  Тенденциозна и подвеждаща статия. Дори и да не познавах г-н Гамизов, пак щях да забележа, че нещата написани в нея са неискрени и емоционално украсени. Успех на РЕФЕРЕНДУМ.БГ! Може би това е нещото, което ги боде. Стефане, продължавай напред. Ясно още
 • 049
  0 / 0
  ??? 15-05-08 14:50ч
  Някому не му било ясно нещо и си написал статия...Каква е целта? Да не би да остане някой в публичното пространство чист...
 • 048
  0 / 0
  какви са тия.... 15-05-08 14:47ч
  Каква е тая журналистка? Нещо си е объркала призванието за драскач става, но за журналист...Пак и зaглавието на статията звучи като парижките потайности.
 • 047
  0 / 0
  Питащ пак 15-05-08 11:45ч
  Защо се гаврите с човека, бе? Не виждате ли, че не е добре! Не ви е срам - намерите някой луд, вие журналистите, дадете му трибуна и му гледате сеира.
 • 046
  0 / 0
  сто 14-05-08 23:26ч
  Шъ видиш ти утре сутрин Гамизов като цъфне при неговия приятел Бареков шти разкатае статитийката. И даже ще и се смеят.
 • 045
  0 / 0
  gjghjbg 14-05-08 23:21ч
  "критериите при подбирането на партньори на САЩ бяха свалени на много ниско ниво от страна на американската администрация. Това направи възможно хора като Георги Първанов и Бойко Борисов формално да бъдат подкрепяни от администрацията на Буш. Тази подкрепа е сделка." още
 • 044
  0 / 0
  имс 12-05-08 18:12ч
  Тази журналистка или е със съмнителни интелектуални способности или просто изпълнява поръчка. А може би и двете са в идеално съчетание. "Тайнствения господин Гамизов" е всъщност един от малцината в тази държава, които умеят да представят фактите и отлично да още
 • 043
  0 / 0
  Добри Божилов 12-05-08 08:51ч
  Наистина, много странен ми изглежда този Гамизов. Добре говори, но не се разбира какво иска да каже. Общи приказки.
 • 042
  0 / 0
  ??? 12-05-08 00:18ч
  Това нов рекламен трик ли е? Лепват на някого етикета "тайнствен" и му вдигат рейтинга до небето???
 • 041
  0 / 0
  Smiley 11-05-08 22:33ч
  Каква история само!Достойна за вестник "Лична драма"...
 • 040
  0 / 0
  stranno 11-05-08 21:01ч
  Митрополит Иларион обвинява в. "Новинар" в манипулация
  http://www.dveri.bg/content/view/3503/29/
  Както научи ДвериБГ от синоден източник, днес в заседанието на Св. Синод Доростолският митрополит Иларион е заявил, че поместеното в понеделнишкия брой (22.1.) на в. "Новинар" интервю с него всъщност още
 • 039
  0 / 0
  авторката 11-05-08 20:44ч
  Много ниско ниво, липса на стил и идея. Насъбрани накуп неща, които единствено карат хората да се ровят в нета, за да разберат, за какво става въпрос:

  http://www.slava.bg/news/3079.html?page=1
 • 038
  0 / 0
  И каква е идеята на авторката? 11-05-08 20:41ч
  А дали статията е нейна идея или на някой друг? Докато я четях тази статия се чудех, дали журналистката не е визирала себе си. Защото статията наистина прилича "на нещо, чуто на чаша бира, разказано от мъжа на секретарката на още
 • 037
  0 / 0
  реалност 11-05-08 17:26ч
  Много добра статия. Не знам чий е този вестник но според мене това е достойна журналистика. Да предизвиква мисленеи ОЦЕНКА по най простите от памти века мерки добро/зло. Той и Симеон казваше истини преди изборите но това ли ще е още
 • 036
  0 / 0
  http://www.slava.bg/news/3079.html?page=2 10-05-08 17:15ч
  "Всичко щеше да бъде прекрасно, ако не се бе изказал Стефан Гамизов. Известният консултант и политически анализатор заговори за мафия в енергетиката дни след убийството на един от големите експерти в империята на Ковачки – шефа на Атоменергоремонт Борислав Георгиев. още
 • 035
  0 / 0
  Трагедия 10-05-08 15:50ч
  г-н Гамизов, се изявяваше като компетент и по време на учителската стачка. Разбира се, никога не е бил учител, но потдържаше управляващите???
 • 034
  0 / 0
  Още един въпрос 10-05-08 08:24ч
  Къде в интернет могат да се видят финансовите отчети на фирмата за последните няколко години ?
 • 033
  0 / 0
  Питащ 10-05-08 08:21ч
  И как стартира в бизнеса ? Кой му е гърба ? Нали не вярваш, че ей-така Гамизов от нищото е станал бизнесмен ? Има ли връзки с БКП и ДС ? Или пък неговите родители ? Всъщност той откъде е още
 • 032
  0 / 0
  още инфо за Гамизов 09-05-08 23:25ч
  Той наистина е консултант, но предлага консултантски услуги за енергийни и други инфраструктурни проекти. Доставка и полагане на хидроизолационни системи, производство на Carlisle SynTec Inc. USA.
 • 031
  0 / 0
  още инфо за фирмите на Гамизов 09-05-08 23:12ч
  Другата фирма, на която Стефан гамизов е едноличен собственик е SG Engineering. Работи също в областта на покривните и изолационните решения. НЕго ви клиенти са магазините HIT, Булгарплод-Слатина, Костенец-ХХИ АД и други. Това е сайта на фирмата му www.sg-bg.com
 • 030
  0 / 0
  още инфо за Гамизов 09-05-08 22:55ч
  Виждам, че искате инфо за фирмата на Гамизов. Ето:
  Домус Ен Джи ЕООД, лицензиран контрактор и оторизиран дистрибутор на Firestone Building Products-покривни хидроизолационни системи.
  ОФИС:
  София 1784
  ж.к. Младост 1, бул. “Александър Малинов” 18, ет. още
 • 029
  0 / 0
  Мерси! 09-05-08 22:21ч
  Едно време научавахме важни и полезни неща от забранените автори чрез разгромните статии, писани по поръчка.Ако се изключат измъчените опити на авторката да проумее нещо ( напразни усилия!), от цитатите, така прилежно подбрани от нея оставам с убеждението, че аанализите още
 • 028
  0 / 0
  ??? 09-05-08 20:36ч
  От коментарите към статията много повече неща стават ясни, отколкото от самата статия. :)
 • 027
  0 / 0
  Осама бен 09-05-08 15:45ч
  Този Гамизов да не е брат на Стефан Чолаков? Да им се направи ГЕН-тест!
 • 026
  0 / 0
  фирмата на Гамизов 09-05-08 12:42ч
  Как се казва фирмата или фирмите на Гамизов ? И къде може да се видят финансовите отчети в интернет на неговите фирми ?
 • 025
  0 / 0
  Невярващ 09-05-08 12:38ч
  Гамизов е пълен въздухар, който обаче има подкрепа от някой. Дали не е Ковачки ? Защото този Гамизов винаги добри думи казва за Ковачки.
  Гамизов е от дълбоката провинция. В началото като го лансираха говореше с ясно изразен диалект. още
 • 024
  0 / 0
  mevdu redovete 2 09-05-08 00:30ч
  И от цялата статия можем да разберем следното.1. На журналистката написала статията много неща не са и ясни. Ами защо тогава пише? Нали на читателите трябва да им стане нещо ясно, а то какъв е резултата? Небивалици събрани на куп още
 • 023
  0 / 0
  между редовете 1 09-05-08 00:30ч
  Относно статията на "журналистката" Албена Йовкова
  Още първото изречение в представената ни статия стресва грамотния читател с нелепото клише "ярки публицистични дарования". Типично за треторазрядна журналистика и не съвсем уместно казано. Продължавайки в същия дух авторката лее излияния и още
 • 022
  0 / 0
  realist 08-05-08 23:30ч
  Коя е Албена Йовкова? Отговора търсете в интернет:
  "Митичната Албена Йовкова запознава българския читател с главозамайващия успех на евродепутата Слави Бинев, пожънат преди седмица на среща с Вселенския патриарх Вартоломей."
  справка:
  http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&sql=MjMxNzsxMQ==&mater=MjMxNzszMA==
  И тази "ВЕЛИКА" още
 • 021
  0 / 0
  инфо за Гамизов 08-05-08 20:23ч
  Нека допълня малко повече към образа на г-н Стефан Гамизов. Първо, той има сериозно заболяване на храносмилателната система и това налага перманентното му пътуване до САЩ за лечение. Това не може да бъде причина за обвинения към него-авторката нека се още
 • 020
  0 / 0
  2+2 08-05-08 19:20ч
  тъй като отдавна се карам с многобройните форумни защитници на Гамизов - изключително комунисти и десебари - се радвам, че поредното доморасло ченгенце и други са го надушили. Същият е като първите седесари от типа на Петко Симеонов - зад още
 • 019
  0 / 0
  чичо 08-05-08 18:41ч
  И аз не разбрах какво е завършил г-н Гамизов.
 • 018
  0 / 0
  Rossi 08-05-08 17:14ч
  Браво на авторката, изключителна статия, написана талантливо!
 • 017
  0 / 0
  Rossi 08-05-08 17:01ч
  Тази личност инспирира изключително неприятно впечатление като го гледаме по ТВ - нахално, по-скоро нагло съшество, което мисли, че е достигнал върхове в познанието на обществото.....
 • 016
  0 / 0
  kapo di tuti kapo 08-05-08 15:53ч
  Gaz imov, sigurno e igrach, koito kakto si lichi ot imeto, ima kakvo da predlozi.
 • 015
  0 / 0
  служител на Гамизов 08-05-08 14:24ч
  Голяма помия и за съжаление съвсем невярна.Аз съм служител на Гамизов и наистина се надявам този път да ви съди.А на читателите ще кажа,че на всички ни е ясно защо Новинар ги пише такива-Боршош,Дилов и компания отдавна плюскат от паницата още
 • 014
  0 / 0
  БС2003 08-05-08 12:44ч
  Не знам какво да мисля.Този г-н Гамизов може наистина да е чешит и да създава митове около своята личност.От друга страна някои от приведените цитати -а в подобни разгромни статии обикновено се привеждат ввъзможно най-абсурдните твърдения -съвсем не звучат абсурдно, още
 • 013
  0 / 0
  666 08-05-08 11:26ч
  Пишете на кирилица, вие неразумни дрисльовци, четящи "Гласове". Статията е чудесна - разобличава един самозванец, защитник на САЩ и техните световни авантюри, които дискредитират образа, пардон, имиджа на тази държава...
 • 012
  0 / 0
  Любопитен 08-05-08 11:07ч
  Този Гей-лизов да не е някой от дружките на СерГей?
 • 011
  0 / 0
  Герго Манчовски 08-05-08 03:26ч
  Браво, Албена Йовкова, много добре си заковала това нафукано празно мекере Гамизов!
 • 010
  0 / 0
  NeMAN 07-05-08 23:34ч
  Колежката от „Новинар” Фани Чоджумова da prochete Glasove. Nasheto vestniche ne e dostoina za izkluchitelnia analiz na Gamizov, publikuvan tam. Tove e prichinata da ne vi vdiga telefona
 • 009
  0 / 0
  АПЧ 07-05-08 22:58ч
  Капка по капка изцеждайте роба от себе си.
 • 008
  0 / 0
  Браво ,Круме ! 07-05-08 22:04ч
  Ама има и още нещо ! Спешно се търсят 500 000 000 /500 милиона/ лева !За осигуряване на една партия да е във властта и след следващите избори! Щото предизвикателството е с висока летва! Говорим за 12 000 000 000 още
 • 007
  0 / 0
  Pitasht 07-05-08 22:02ч
  Avtorkata na koi Gospod sluji?
 • 006
  0 / 0
  Добре бе Круме 07-05-08 21:29ч
  Защо и СДС или ДСБ не си подбират кадрите както БСП, както ти пишеш. Колко петилетки ще бъде още Костов начело на ДСБ? Защо те не издигнат нови и млади политици. И как мислиш, след Костов ще същесвува ли ДСБ още
 • 005
  0 / 0
  chitatel 07-05-08 21:13ч
  Хубава статия за самозванец или нечий агент - няма значение. Важното е, че такива процъфтяват в ирационалния хаос у нас.
 • 004
  0 / 0
  Хан Крум -писано по друг повод.... 07-05-08 21:11ч
  ... Те си подготвят отсега и следващи ментори - пример: поразително приличащия на ченге остриган червен боклук Гамизов и пр., и пр. В Университета и ВУЗ-овете има стройна организация, наблюдаваща кои от студентите сипатизират на БСП, привикват ги на "симпозиуми", още
 • 003
  0 / 0
  АЛО - Албена Йовкова 07-05-08 20:53ч
  ТИ ОТКОГА СТАНА АДВОКАТ НА ГОЦЕ И БАТ БОЙКО. ТОЯ ЗА ДЕТО ПИШЕШ ГАМИЗОВ МОЖЕ И ДА НЕ Е СТОКА АМА ПОНЕ ТОВА ДЕТО КАЗВА ЗА ГОЦЕ И БОЙКО Е ТОЧНО ТАКА. ОТЕЛНО КЪДЕТО НИТО Е ПРЕЗИДЕНТ НИТО КМЕТ ДА още
 • 002
  0 / 0
  НЕ Е ЛЪЖА ЧЕ 07-05-08 20:43ч
  “...критериите при подбирането на партньори на САЩ бяха свалени на много ниско ниво от страна на американската администрация. Това направи възможно хора като Георги Първанов и Бойко Борисов формално да бъдат подкрепяни от администрацията на Буш. Тази подкрепа е сделка. още
 • 001
  0 / 0
  НЕ БИ ДА Е ЛЪЖА ЧЕ 07-05-08 20:40ч
  – в момента България е почти в състояние на фасадна демокрация, на диктатура. В момента, в който Първанов ликвидира Сергей Станишев и десните партии се обединят с Бойко Борисов, мачът с демокрацията в България е приключен и трябва да още
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Свят

Холандия и Русия се карат с какви ракети е свален самолетът над Украйна

Спорт

Дават волейбола на видеостена пред залата

България

Кабинетът отпуска 400 000 лв. за експертиза по процеса за КТБ

Култура

Вместо подаръци патриарх Неофит набира средства за ехограф

Последно обновяване 13 октомври, 2015 16:33 ч.

Development PIMDESIGN