Напрежение в Роман: Сблъсъци и закани между роми и българи
10 минути смях

10 минути смях

преди 19 мин.
Палачът от Ансбах се оплаквал от престоя си в България
Къде съм ? Начало /

Васимир Радулов: Фарс е, когато социологията се превръща в пиар

В ОДС има освен политически и голям експертен потенциал, твърди председателят на БНД

15:26, 17 октомври 2011 4339 2 коментарa
Васимир Радулов Снимка Aни Петрова

Васимир Радулов е роден през 1981 г. в София. Завършил е СМГ, а след това УНСС. Той е бакалавър и магистър по застраховане и социално дело. Има поредица от магистърски степени, получавани паралелно в различни университети в областта на финансите и икономиката. Той е магистър и по риторика във философския факултет СУ, както и магистър по национална сигурност и отбрана във ВА „Г. С. Раковски”. Всичко това той е завършил успоредно до тридесетата си година. Има свой частен бизнес, свързан с финансовия одит, застрахователното посредничество и финансовите консултации. Васимир Радулов е председател на БНД, което е в състава на ОДС.

- Г-н Радулов, защо толкова млад и образован човек се кандидатира за общински съветник? Връстниците ви интересуват ли се от обществения живот, от политиката?

- Не е вярно, че младите хора не се интересуваме от обществения живот и от политиката. Като председател на БНД за мен е чест да представлявам партията си в листата на ОДС, което събра истинските десни политици и партии. Формално съм запознат с дейността на общината като институция, тъй като съм един от данъкоплатците в столицата. Развивам бизнеса си в този град и имам представа как се отнася администрацията с гражданите. Несериозно би било да твърдя, че познавам в детайли работата в кметството, но едва ли е толкова сложна за усвояване. Аз обичам да уча.

- В коя област смятате, че можете да сте полезен?

- В публичните финанси, в комуникациите със Сметната палата в развиването на опитни звена в общината. Като член на Института на вътрешните одитори в България смятам, че това са звена, които трябва непрекъснато да бъдат развивани. Защото интензивността в работата на общинската администрация пряко зависи от работата на вътрешния одитор.

- Черногледи ли са онези, които твърдят, че София е във фалит и всичко, което се прави тук, е с пари от кредити, че няма никакви приходи и т.н.? И ако наистина е така, вие имате ли план как може това да се преодолее?

- Вярно е, че най-богатата и най-населената община в страната е във фалит. Сегашната управа показва нагледно как даже при висок бюджет, ако няма далновидност и експертен потенциал, то всичко е напусто. В момента в столицата не само че не се прави нищо, ами и онова, което е изграждано в предишни години, се руши. Вярвайте ми, има икономически и бизнес похвати, които в краткосрочен план – за 1 мандат, могат да съживят икономиката на града.

- От какъв кмет и каква управа има нужда София според вас?

- Изхождайки от името на града, е крайно време да покажем, че разумът и мъдростта трябва да управляват тук. Забравяме, че опитът е от голямо значение, а той се показва и трупа с времето. И точно времето е факторът, който изолира субективизма. За мен е важно кметът на моя роден град и на българската столица да има опит като политик, като администратор и управленец. Сред кандидатите за кмет в София има само един човек, който съчетава тези три качества и това е Стефан Софиянски.

- Как ще коментирате резултатите на онази социология, която две седмици преди вота го предначерта и определи в полза на партията, която й плаща?

- Като човек, който е завършил първо математическа гимназия, а после е изучавал икономически науки, уважавам социологията. Но не и тези демонстрации, които наблюдаваме напоследък. Фарс е, когато социологията се превръща в пиар. Смятам, че мнозина ще останат изненадани от добрите резултати на ОДС в цялата страна. ОДС е принципен проект на дясното пространство. Нашето обединение има освен политически и голям експертен потенциал.

коментирай

Коментари (2)

 • 002
  2 / 4
  Анонимен 17-01-14 15:52ч
  ееееее
 • 001
  1 / 3
  emigrant 20-10-11 18:57ч
  братя балгари, от 67 години комунистите си играят с вас както си искат и ви си подиграват. убиваха ви, биха, ви, крадоха ви, затваряха ви в концлагери и пак продалжавате да ги избирате да ви раководят. докога? всичките кандидат президенти още
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Долче вита

Интернет отслабва имуннета система

Свят

Тръмп в атака: Хилари Клинтън е „скапана”

Спорт

Битови неуредици посрещнаха първите ни олимпийци в Рио (галерия)

Икономика

Спипаха софтуер за укриване на обороти по морето

Последно обновяване 27 юли, 2016 08:32 ч.

Development PIMDESIGN