50 жертви на атентат в Източен Афганистан
Канада ще инвестира $200 млн. в психичното здраве на военните
Близо 800 мигранти спасени в Средиземно море за 48 часа
Къде съм ? Начало / Коментари / Интервю

Васимир Радулов: Фарс е, когато социологията се превръща в пиар

15:26, 17 октомври 2011 2235 2 коментарa
Васимир Радулов Снимка Aни Петрова

В ОДС има освен политически и голям експертен потенциал, твърди председателят на БНД

Васимир Радулов е роден през 1981 г. в София. Завършил е СМГ, а след това УНСС. Той е бакалавър и магистър по застраховане и социално дело. Има поредица от магистърски степени, получавани паралелно в различни университети в областта на финансите и икономиката. Той е магистър и по риторика във философския факултет СУ, както и магистър по национална сигурност и отбрана във ВА „Г. С. Раковски”. Всичко това той е завършил успоредно до тридесетата си година. Има свой частен бизнес, свързан с финансовия одит, застрахователното посредничество и финансовите консултации. Васимир Радулов е председател на БНД, което е в състава на ОДС.

- Г-н Радулов, защо толкова млад и образован човек се кандидатира за общински съветник? Връстниците ви интересуват ли се от обществения живот, от политиката?

- Не е вярно, че младите хора не се интересуваме от обществения живот и от политиката. Като председател на БНД за мен е чест да представлявам партията си в листата на ОДС, което събра истинските десни политици и партии. Формално съм запознат с дейността на общината като институция, тъй като съм един от данъкоплатците в столицата. Развивам бизнеса си в този град и имам представа как се отнася администрацията с гражданите. Несериозно би било да твърдя, че познавам в детайли работата в кметството, но едва ли е толкова сложна за усвояване. Аз обичам да уча.

- В коя област смятате, че можете да сте полезен?

- В публичните финанси, в комуникациите със Сметната палата в развиването на опитни звена в общината. Като член на Института на вътрешните одитори в България смятам, че това са звена, които трябва непрекъснато да бъдат развивани. Защото интензивността в работата на общинската администрация пряко зависи от работата на вътрешния одитор.

- Черногледи ли са онези, които твърдят, че София е във фалит и всичко, което се прави тук, е с пари от кредити, че няма никакви приходи и т.н.? И ако наистина е така, вие имате ли план как може това да се преодолее?

- Вярно е, че най-богатата и най-населената община в страната е във фалит. Сегашната управа показва нагледно как даже при висок бюджет, ако няма далновидност и експертен потенциал, то всичко е напусто. В момента в столицата не само че не се прави нищо, ами и онова, което е изграждано в предишни години, се руши. Вярвайте ми, има икономически и бизнес похвати, които в краткосрочен план – за 1 мандат, могат да съживят икономиката на града.

- От какъв кмет и каква управа има нужда София според вас?

- Изхождайки от името на града, е крайно време да покажем, че разумът и мъдростта трябва да управляват тук. Забравяме, че опитът е от голямо значение, а той се показва и трупа с времето. И точно времето е факторът, който изолира субективизма. За мен е важно кметът на моя роден град и на българската столица да има опит като политик, като администратор и управленец. Сред кандидатите за кмет в София има само един човек, който съчетава тези три качества и това е Стефан Софиянски.

- Как ще коментирате резултатите на онази социология, която две седмици преди вота го предначерта и определи в полза на партията, която й плаща?

- Като човек, който е завършил първо математическа гимназия, а после е изучавал икономически науки, уважавам социологията. Но не и тези демонстрации, които наблюдаваме напоследък. Фарс е, когато социологията се превръща в пиар. Смятам, че мнозина ще останат изненадани от добрите резултати на ОДС в цялата страна. ОДС е принципен проект на дясното пространство. Нашето обединение има освен политически и голям експертен потенциал.

коментирай

Коментари (2)

 • 002
  4 / 12
  Анонимен 17-01-14 15:52ч
  ееееее
 • 001
  10 / 26
  emigrant 20-10-11 18:57ч
  братя балгари, от 67 години комунистите си играят с вас както си искат и ви си подиграват. убиваха ви, биха, ви, крадоха ви, затваряха ви в концлагери и пак продалжавате да ги избирате да ви раководят. докога? всичките кандидат президенти още
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Икономика

Магистралата до Благоевград готова догодина

Свят

Потопи заплашват щата Ню Йорк

Икономика

Танева бори рекета срещу фермерите

Спорт

Треньорът на "Монако" бесен на Бербатов

Последно обновяване 23 ноември, 2014 19:54 ч.

Development PIMDESIGN