22-годишен софиянец в НСА е „средният“ български олимпиец
700 души платили по 1670 лв., за да излязат в пенсия
Четвърт милион лева е премията за златен медал от Рио 2016
Къде съм ? Начало /

Връзка с възрастен мъж - секс и кофти живот

Неувереност тласка жените към по-зрели мачовци, твърдят психолозите

14:24, 19 февруари 2009 40138 27 коментарa
"Зайчетата" на Хефнер са типичен пример за млади жени, отдали живота и кариерата си на възрастен мъж.
01/05

Жени, които не са имали любовна връзка със завидно по-възрастен мъж от тях, не разбират какво може да открие една млада дама в един застаряващ мачо. Често за тези жени истината за този тип двойки е една - тя е млада, красива и използва това, за да смуче парите на чичкото, а той от своя страна я ползва за аксесоар, с който прилича на Супермен в очите на другите мъже.

В това определение има доза истина, но не съвсем.

Оказва се, че от гледна точка на сексолозите връзката на млада жена с 15-20 години по-възрастен от нея партньор е най-добрата и хармонична единствено в сексуален аспект. Хората, които са посветили живота си на изследвания върху секса, обясняват това с физиологическите особености на възрастта. Например една млада дама около 20-те все още не е сексуално узряла и за да получи истинско удоволствие от действията на мъжа в леглото й, трябва да бъде подготвена психологически за този момент.

Повечето от представителите на силния пол в крехка възраст, например връстници на младото момиче, не са способни да доставят нужната подготовка и продължителност на половия акт, необходим на една млада жена. С това обаче перфектно се справяли зрелите мъже.

Има още едно обяснение за страхотния секс с по-възрастен мъж. И то е в това, че природата на мъжа е такава, че той съзрява психологически по-късно от жената. Връзката между жена и 20-години по-възрастен мъж обаче се смята за нехармонична от психолозите. Добрата връзка е при разлика във възрастта около 6 до 10 години в полза на мъжа.
Най-общо жените, които търсят връзки с възрастни мъже, са 3 типа.

Това са неуверените жени

които търсят пари, жилище и финансова стабилност, и самотните майки, които спадат едновременно към първите 2 типа. Те са неуверени и търсят материална подкрепа. Това разказва психоложката Ирина Недялкова от Института по приложна психология и физиопрофилактика. Когато една млада жена прибягва до този тип връзка, тя обикновено търси лесна компенсация на своите недостатъци. Търси начин да уреди живота си и да потисне страховете си чрез друг човек. Най-често тези дами излизат трудно от семейната среда на мама и татко.

Вариантите най-общо са два. Или тя е била лишена от баща в емоционален или физически смисъл. Търси в мъжа до себе си закрила, напътствие, мъдрост. Или пък е била твърде обгрижвано дете - „момиченцето на тати”, което не може да се изправи срещу живота и да се справя само с проблемите. Така, заблуждавайки себе си, тя смята, че само леко променя обстановката, като заменя бащата с мъжа до себе си, казва Недялкова.

Хората са неповторими в таланта си да лъжат сами себе си. Правим това, за да създадем някакъв фалшив комфорт в мисленето си. Да оправдаем собствените си действия, които дълбоко в себе си разбираме, че не са най-добрите за нас. Така правят и тези млади момичета, прибягнали към любов с по-възрастен мъж. Често този представител на силния пол напуска предишен свой брак, в който жената е била лидер, твърди психоложката.

Години наред този мъж е бил потискан и като всеки мъж „под чехъл” е мечтаел да тропне с крак и да бъде неговата дума. Не му се е получило и си тръгва от семейството. Търси млада жена, неоформена личност, която може да бъде водена от него. Намира я. Тя вижда това, което иска да види. Той е имал лоша жена - деспот, а иска да е мъж и да закриля половинката си. Аз пък мечтая точно за това, казва си младото момиче и поема по пътя на тези взаимоотношения.

Тук обаче има един подводен камък, предупреждават психолозите. Този мъж, който си е тръгнал от брак, е несигурен, неуверен и слаб. Той е избягал от проблемите си. Временно се проявява като истински мъж в следващата си връзка. После обаче започва да показва истинската си същност. И на девойката до него й се налага да поеме ролята на силната страна във връзката. Тя не е търсила това. Той също. Тогава избухва конфликт и всичко приключва. Статистиката сочи, че в повечето такива връзки мъжът е този, който зарязва момичето.

Повечето хора си мислят, че този тип отношения са опасни за мъжете, защото тя може да си намери по-млад и да остави самотен на старини мъжа. Това не е така, казва Недялкова. По-често мъжът си тръгва и намира своя втора или трета още по-млада „майка”. Поведението на мачото също може да се обясни с това, което му се е случвало вкъщи, когато е бил малък. По принцип детето копира поведението на родителя от същия пол. Този мъж, който е несигурен, най-вероятно е видял и научил тази несигурност от баща си.

Другата страна на монетата

е връзката между възрастна жена и по-млад мъж. Проявленията на възрастовите разлики са подобни на тези при млада жена с възрастен мъж. Зряла дама може да бъде привлечена от млад мъж, когато е нерешителна и несигурна в себе си. Тя не е убедена, че ще получи висока оценка от някой равнопоставен партньор и затова търси по-неопитен, за когото тя ще бъде „най-добрата жена”. Проблемите в тези взаимоотношения могат да бъдат най-общо два. Когато жената понатрупа години, тя започва да се чувства несигурна във външния си вид и уменията си в леглото.

Започва да изразява това чрез ревност, подозрителност, несправедливи обвинения към половинката си. Така тя сама започва да тласка мъжа до себе си към приключване на връзката. Другият възможен проблем е, че с напредването на възрастта на мъжа ролите в семейството могат да се променят. Той може да поиска да е силната страна във връзката и да отнеме ролята на жената. Тя няма да е готова за това и отново ще пожелае да прекрати отношенията си с него. Тоест и при двата типа двойки по-често по-възрастният партньор се отдръпва от връзката и става причина за приключването й.

Безплатно е само сиренцето в капана

казват хората и са прави. В този тип връзка жената плаща и не получава нищо безплатно. И ако в първите години разменната монета е само с тялото й, то е напълно възможно по-късно да разбере, че е платила с живота си. Девойка, която излиза от семейство, в което е била обгрижвана повече и попада в ръцете на възрастен мъж, който прави същото с нея, губи всяка година от живота си. Тя не се развива, не се учи да се справя с проблемите, смята за нормално някой друг да ги разрешава. Това е личен отказ от развитие. Тя лъже себе си, че това е най-добрият избор и ако един ден бъде оставена, ще изпадне в истинска дупка, казва Недялкова.

Друга опасност, която е много важна, са възможните здравословни проблеми, които могат да се появят в жената. Така например в Института по психология и физиопрофилактика дошла дама със сърдечно заболяване. То се задълбочавало и причините за тази болест не били ясни. Жената била музикантка имала блестящ старт в тази кариера, когато срещнала бъдещия си съпруг. Омъжила се за него и била много щастлива. Имала 2 деца. Мъжът й я обичал и я осигурявал материално.

Тя се отказала от кариерата си и уж всичко било наред, не съжалявала за избора си. Подсъзнателно обаче тя страдала за това, че вече не е личност с професия. Това станало ясно от психоанализата, на която след години се подложила дамата. При всекидневния стрес се изпращат импулси от мозъка ни към тялото. Получават се мускулни или пък сърдечни спазми. Така се разболяла и тази жена. Така се разболяват много хора. Това са така наречените поведенчески болести - проблеми с очите, стомашни болести, диабет и още много други, причинени от стреса, мислите и действията ни.

Да излекуваме живота си

не е толкова трудно, стига да го искаме. Трябва да започнем не от връзката ни с друг човек, а от самите себе си, съветва психоложката. Трябва да сме наясно какво искаме, да си поставяме цели и според това да изберем човека до себе си. Усещаме на физическо ниво кой е добър за нас, с кого се чувстваме най-добре в леглото. Но вариантите са доста повече от един. Все пак изборът за връзка е един и трябва да съобразим този човек със себе си. Не е егоистично прецизно да подбереш най-подходящия партньор, като той трябва ясно да знае какво искаш и какви цели имаш нужда да преследваш в живота си. Да се съгласи с твоите цели и да не ти пречи да ги постигаш.

Ако обаче не сте направили този избор навреме и искате да си стъпите на краката впоследствие, след една разрушена връзка, това, което ви трябва, е самоувереност. Нужно е осъзнато да помислите над поведението си и това, което искате да има в живота ви. Лесен съвет за получаване на така нужната самоувереност е да си съставите списък с малки цели. Ако искате, ще се справяте с тях и така постепенно ще добиете по-голяма самоувереност. Човек може да бъде истински щастлив, когато усети, че контролира живота си, а не че се носи по течението.

На чисто физическо ниво пак има един прост съвет. Излъчването на самоувереност, дори да я няма, създава у другите нужното отношение към вас. Те мислят, че вие сте устремен, и не си позволяват да ви объркват по пътя. Можете да си изберете дори телевизионен герой, на когото да подражавате. Трябва да изглеждате сигурни и целенасочени и това ще се случи неминуемо в един момент.
Една жена не бива никога да забравя, че някой ден ще бъде пример за децата си. Те ще подражават и ще следват примера на родителите си. А на никого не са нужни страхливи, неуверени, объркани деца.

Двама късметлии 

Един от най-ярките примери, който изниква в главата на почти всеки, който си помисли за млади жени с възрастни мъже, е този на легендарния основател на списанието „Плейбой” Хю Хефнър. Над 80-годишният Хю винаги се появява в представите ни с халат, лула и заобиколен от десетки 20-годишни „зайчета”. Световноизвестното имение “Плейбой” в Лос Анжелис, което е построено още през 70-те години, събира между стените си десетки млади момичета, отдали живота си не само на професията фотомодел, а и на възрастния плейбой.

Това, което ме изненадва с възрастта, е, че си оставам все така млад, казва Хю и може би това усещане се дължи на младата плът около него. За това Хю си плаща. Завиден хонорар за присъствие получават „зайчетата”, които се радват на лукса в имението му.

В нашата действителност при мисълта за мъж в солидна възраст, придружаван от млади жени, изниква бизнесменът Христо Сираков. Ирен Онтева му роди дете без брак, а в момента той разхожда красивата си с 30 години по-млада приятелка Зара. Не търся специално манекенки или тв водещи, просто те са хубави момичета, а аз съм естет, каза пред едно списание Сираков. Що се отнася до младата му приятелка Зара, тя обяснява връзката си с по-възрастния от нея мъж с това, че се чувства прекрасно с него и е сигурна в мъжа до себе си.

 

Изповеди в интернет 


Момиче, което твърди, че обича и е с 25 години по-възрастен от нея мъж, търси съвет в интернет форум. Ето как хората коментират голямата разлика във възрастта на двойката:

Песимистка: Връзка с 25-годишна разлика е обречена. Защото единият партньор е в разцвета на силата и живота си, а другият ще иска нищо повече от това да се прибере от работа и да се просне на дивана пред телевизора. И когато ти се приходи на дискотека, на мъжа дали ще му се прави същото?!

Съвет: Ще споделя опит и ще ти дам съвет - не опитвай да си прецакаш сама живота. Силната буря минава и отминава, а хубавото време можеш и да го задържиш. Можеш да видиш много неща, ако просто гледаш.
Всички са против: Не си мисли, че всички са против теб...

Не е така. Ние не те познаваме даже, така че трябва малко да се замислиш. Ако един човек ти е крив... добре, ако двама са срещу твоето решение, пак добре, ама ако всички мислят, че правиш грешка с тази връзка явно нещо не е добре... Не мислиш ли?


Аз имам дружки, които направиха това, което и ти искаш да сториш. Вместо гаджета, партньори и съпрузи си намериха бащини фигури и искам да ти кажа, че не проработи. Не може да събереш един млад човек с един човек, който е вече на средна възраст и да искаш нещата да вървят добре. Та това са две различни поколения! Да, сега ви е интересно заедно, но след някоя и друга година нещата ще се променят.

Съветът ми е, ако след 6 години си още с тоя човек и живеете заедно като семейство и си щастлива, значи ще проработи и е било писано да сте заедно... съдба, ако ли не, значи всички ние сме били прави. Моля се моята дъщеричка да не ми сервира някога такава изненада, защото това може да ме срине и убие.

Възможната ситуация: Само една хипотетична ситуация да ти задам: Омъжиш се за този човек, изпокараш се с всички близки, приятели и родителите ти заради него, останеш сама и само той ти е на света и той те предаде и ти изневери. Какво правиш тогава, как ще се чувстваш, като знаеш, че ти е пропилял най-хубавите години от живота да те заблуждава и да живеете една лъжа, да се правите на престореното щастливо семейство само за да покажете на всички, че видите ли, има и такива като вас, които могат да са заедно и щастливи, въпреки че имат такава възрастова разлика?

Още нещо, да речем, че останете заедно, имате си деца и баш в тийнейджърските години, които са най-трудните за всички родители, мъжът ти почине или те изостави за ново 16-годишно девойче, как ще се справяш финансово и битово? Как ще оцелееш след този удар, който той ти е нанесъл? Как ще избегнеш депресия, знаейки, че си дала всичко, за да си с този човек, и той те е предал, как ще издържаш децата, как ще се справяш, след като си прекъснала връзки с външния свят - родители, приятели, близки и т.н. само и само да си с него? Готова ли си за тези трудности, мислила ли си въобще за вариантите, които ви очакват като двойка и какво е бъдещето ви, въобще знаеш ли този човек иска ли деца, какви са намеренията му за в бъдеще и т.н.?

Опитала: Аз съм имала само една връзка с доста голяма разлика и да си кажа право се чувствах като първокласник пред този мъж, каквото и да ми се случеше, каквито и нови емоции да имах, за него нищо не беше ново той всичко вече беше видял.

Неща, които аз сега откривам и им се радвам, той вече ги беше минал и забравил, макар че имах силни чувства, прецених, че не мога да живея така, мен ме вълнуват сега тези неща, искам някой до мен, който също ще открива тези емоции, чувства и мигове в живота по същото време, като мен, а не каквото и да кажа, че ми се случва и изпитвам, да е все нещо от рода на "да, да знам какво е, бил съм на това положение и съм го изживял" и темата приключва.


Той я подкрепя: Не е въпросът в годините разлика, когато между двама ви има чувства. Само че чувствата трябва да са взаимни...


Опасност: Така стават най-лесните принуди да тръгнеш по пътя на най-древната професия, а любимия, без който не можеш да изчакаш да ти стане водещ "мениджър" (по нашему сутеньор)... Дано да греша...
Шегичката: Ще ти разкажа виц. Двама „дядковци” на по 50 и кусур си говорят.


– Абе, Иване гледам те с едно младо нещо, а?
- Да бе, Пешо, с онова 18-годишното ще се женим...
- А стига бе! Тя на 18, ти на 55, какво ще я правиш?
- Как какво, ще я любя?!
- Добре бе, след 5 години тя ще е на 23, ти на 60? Какво ще правиш тогава?
- Ами ще любя бе!
Другият вече нервно:
- Абе след още 7 тя ще е на 30 а ти на 67!
- Ами, Пешо, прав си! Кой ще се занимава с 30-годишни!?

коментирай

Коментари (27)

 • 027
  0 / 0
  Анонимен 21-06-16 01:07ч
  Жените са им виновни на всички неуспели мъже, че как ще оправдаят смачканото си его. Само че жените си имат живот и не го живеят специално за нечия лична облага.
 • 026
  0 / 2
  Анонимен 08-06-13 22:33ч
  Преди 50 години хората са имали ясна идея как трябва да изглежда любовта, как семейството и как финалът на хубавите филми - в стил конвейер "щастливото семейство". В днешно време виждаме, че нещата на 90% не са такива, а останалите още
 • 025
  1 / 3
  Анонимен 16-09-10 17:26ч
  Не съм сигурна за жените в България, но за мъжете мога да кажа, че отдавна вече не са мъже в истинския смисъл на думата. Говоря за по голямата част не за всички все пак, ноооо за съжаление на жените в България се пада "честта" да бъдат мъжа и жената в една връзка! Наблюденията ми напоследък са достойни за съжаление, мъжете искат да си седят у дома, докато жената изкарва парите, а и междувременно е добре да се грижи и за домакинството и децата. Жалко е, но за съжаление е истина. Дали с по-млад или по-възрастен за мен важното е всеки да дава за връзката, като казвам "дава" нямам предвид материално, една връзка е връзка, когато двамата влагат усилия тази връзка да я има, а това за мен значи да уважаваш чувствата и емоциите на партньора и да успеете да запазите тръпката в леглото. Естествено, че се налага да правим компромиси, но стига те да не потъпкват теб като личност аз съм "за" с две ръце.
 • 024
  0 / 2
  тони 14-02-10 15:47ч
  хахахахха и на статията , и на коментарите. Всеки бил в такава връзка , турси нещо различно, било то секс , стабилност , влечение .. каквото ви дойде на ум .. Истинският отговор е , че същите тези неща могат още
 • 023
  6 / 6
  Анонимен 04-01-10 14:53ч
  Това е една от най-тъпите статии, които съм чела и то най-вече защото не дава никаква, ама наистина никаква доставерна и дълбокосмислена информация, а само клиширана, която всички знаем и сме чували милиони пъти.
 • 022
  2 / 6
  sian 25-02-09 10:19ч
  В една връзка с голяма разлика в годините всеки намира това което търси. Тези които не са го преживявали нямат право на мнение.
 • 021
  0 / 2
  Сима 22-02-09 11:51ч
  Не акъл а пари ми дай. Моите връстници искат само да ме използват.
 • 020
  2 / 4
  Ани 22-02-09 11:41ч
  Светът е хубав защото е разнообразен. Животът е пълен с изненади и всеки сам си го знае.
 • 019
  5 / 5
  Нели 21-02-09 16:58ч
  Нещата в живота са по-сложни отколкото ни ги обяснява Аделина Николова, при това твърде повърхностно.
 • 018
  2 / 4
  Доволен 21-02-09 10:40ч
  Най-после "Новинар" да повдигне един съдбоносен за българския народ въпрос! Това наричам аз журналистика! Вижте само философските откровения на читателите в коментарите по-долу! Ей, какво щяхме да правим без тия новинари, бе?!
 • 017
  2 / 4
  пак Дядо Ежко 21-02-09 00:56ч
  Моите уважения! Права сте Мария.Едно житейско уравнение с много решения
 • 016
  6 / 6
  Мария 20-02-09 16:14ч
  Тенденциозна и елементарно написана статия! За научна публикация не става и няма да издържи в никое уважаващо себе си специализирано издание по психология! Може би авторката е потерпевша и силно разочарована от такава връзка. "Когато печелиш нещо не знаеш какво още
 • 015
  1 / 3
  Дядо Ежко 20-02-09 11:31ч
  Де ги тези таралежки? Прати ги у форума
 • 014
  3 / 5
  Nina 20-02-09 10:50ч
  Vsiaka vrazka na mlada jena s vazrasten maj e vrazka po liubov ot strana na maja i po smetka ot strana na jenata - nikoia ne bi vzela maj, koito hem e star, hem beden. Takiva jeni rano ili kasno si namirat liubovnici, koito zadaljitelno sa im nai-mnogo vrastnici, ako ne i po-mladi ot tiah. Koeto govori i che staria maj ne gi zadovoliava seksualno, to majat na 50 ne e kato maja na 30g. Kakto i da poglednem, vav vrazkata mlada jena sas star maj jenata vinagi pecheli, a majat si slaga taralej v gashtite.
 • 013
  2 / 4
  evinisima 20-02-09 08:29ч
  аз съм омъжена вече почти20 год за 18 години по-възрастен от мен мъж.Не мога да кажа,че живеем в приказка,но прилично.и все пак всичко си зависи от човека.е,да искала съм някои неща,но се примирих и тука ми е грешката
 • 012
  МУНЧО 20-02-09 05:54ч

  Това мнение е блокирано заради неспазване на добрия тон!

 • 011
  -1 / 3
  starija hush 20-02-09 02:56ч
  Za Lubovta nema granici i godini...Edin vic.Na tuskata granica lovat begalec.Kade si tragnal da bega6.Za SSSR.Ama za6to prez Turcia?Za lubovta mi kam Rusia nema granici.....
 • 010
  -1 / 1
  0777 под прозореца 19-02-09 21:06ч
  Аха, разбрах. Еднократно годишно ги употребяваш /и хвърляш/. На ухо: и козичката те обича, не само ти

 • 009
  1 / 1
  Манго от Титан to 666 19-02-09 20:58ч
  Земи ни и нас, да събираме обелките
 • 008
  1 / 1
  0777 19-02-09 20:55ч
  Така е бат Ицо. На това аз му викам генитален асансьор.Няма да направиш кариера, катерейки се по стъпалата на стълбата. Нужно е да се окажеш в асансьора с подходяща компания

 • 007
  0 / 2
  chukam i hvarliam prez prozoreca 19-02-09 20:43ч
  Sled kuchetata, kotkite, konete, delfinite, zaicite, kozichkite, kokoshcicite, i zmiite ot vsichki zivotni nai obicham zenite.Parvo im vadya zabite da ne hapyat, svalyam im izkustvenite nokti da ne draskat i sled kato gi obezparatiziavam za damski peperudi, i dezinfekciram protiv още
 • 006
  0 / 2
  666! 19-02-09 20:30ч
  ЧУКАЙ И ФЪРЛЯЙ НАСТРАНА
 • 005
  -1 / 1
  fhg 19-02-09 19:35ч
  http://www.e-info.hit.bg/
 • 004
  зрял мъж 19-02-09 17:28ч

  Това мнение е блокирано заради неспазване на добрия тон!

 • 003
  0 / 4
  bat izo 19-02-09 15:32ч
  да, подкрепям горния коментар. все пак да не забравяме и другата изродена крайност - кариеристките, които аз им викам офиски. едни същества със неизбежно жълтеникав тен, проблеми със нервите и стомаха най-често. повечето неистово се опитват да (себе)докажат как тоя още
 • 002
  1 / 1
  andi 19-02-09 15:10ч
  PRAV SI,TOVA E ISTINATA!!!
 • 001
  0 / 2
  ne zeni, a hishtni kurvetini 19-02-09 14:34ч
  Raskazvaite mi basni, ne neuverenost, a kurvalak, marzel i parazitizam kara "zenite", ako taka mogat da se narekat kurvetinite, kam tarsene na lek zivot, za smetka na bogati maze. Zenite v Balgaria se izrodiha, niama nishto choveshko v tiah, ima още
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

България

Преводач на нелегални имигранти: През България са минали стотици терористи

Спорт

Григор Димитров се справи бързо със 17-годишен талант в Торонто

Ремонтираме 9 стари военни кораба за 5 млн. лева

България

Времето днес: Горещниците идват с температури между 33 и 36 градуса

Последно обновяване 28 юли, 2016 15:15 ч.

Development PIMDESIGN