Когато уискито си има аксесоар
Харисън Форд бил на косъм от смъртта по време на снимките на „Силата се пробужда“
Холивудски знаменитости даряват дънките си за нуждаещи се бежанци
Къде съм ? Начало /

Зашеметете студа с шапка и шал

Големи обеми и небрежни форми завършват облеклото през тази зима

9:25, 10 януари 2010 10053 1 коментар
Ексцентричните каски на Нина Ричи са изпълнени във футуристичен стил.
01/08

Колкото и перфектната прическа да разкрасява лицето и дълбокото деколте да удължава шията, в сезона на големите студове разумните дами е по-добре да заложат на други разкрасяващи женски хитрости. Със сигурност усмихнатото лице, скрито зад шикозна шапка и голям шал, е доста по-привлекателно, отколкото червени уши и тракащи зъби. Верните оръжия срещу зимния студ тази година са представени в богат арсенал, който предлага добри варианти за различните овали и черти.

Шаловете – дълги, масивни и разноцветни

Един от големите акценти в зимната мода пада върху шала, който стратегически разделя връхните дрехи от лицето, придавайки цялост на облеклото. Този сезон са допустими почти всички шалове - от най-обикновени, тънки и дюсови варианти, до пищните, плетени и пъстри модели. Дизайнерите са разгърнали въображението си повече в сложните структури и цветови съчетания.
Няма да сбъркате, ако заложите на шал, който може да увиете поне два пъти около врата си, като остане и с какво да оформите висящите краища. Разрешени и дори препоръчителни са помпоните и ресните, разнообразието от форми, цветове и плетки. Може и да увиете шала така, че да стои компактно, или пък да го оставите свободно да се рее около вас с цялата си прелест. Грамадни триъгълни и правоъгълни шалове в едра плетка могат да подчертаят чара на обаятелните дами. Дължините достигат земята, могат да се увиват и премятат по най-различни начини. Интересни варианти са и масивните връзвания на плетения вълнен шал на панделка или омотаването му около тялото, което сякаш дори дисквалифицира останалите връхни дрехи. Разнообразието от цветове и щампи позволява да избирате според връхните си дрехи, може да се спрете на едри или ситни щампи – каре, райе, пепит, флорални или геометрични мотиви, индийски, животински, африкански, изпълнени в богати цветове. Съвсем спокойно шалът може да стане водещият акцент на вашето облекло, ако изберете ярки активни или направо цикламени топли и студени цветове. Яркото червено тип „червена шапчица” и тюркоазеното синьо са сред актуалните варианти.
Малките летни шалчетата от фини ефирни материи, завързани на ефектни възли и акомпанирани от брошки, пък се вмъкват под палтото. Подходящи са при официални случаи, а според аранжимента на плата може да се носят и всекидневно.


Шапките – класически или футуристични, но без периферия

Другият зимен аксесоар, който композира силуета на фигурата, този път издължава, вместо да разширява. Ако масивните летни шапки с грамадна периферия подхождат на дами със скандинавска фигура, то модерните през зимния сезон барети, каски, бомбета, тюрбани, плетени шапки и омотани кърпи подхождат и на жени миньончета. Тенденциите са твърдо насочени в посока на по-прибраните кройки. В цветовете няма ограничения, материите са плетена вълна за големите шапки и сатен и коприна за кърпите. Формите от твърди и фиксирани стигат до меки и игриви. Дизайнерите ни предлагат необичайни решения, някои от които освободени по вертикалната ос, подчертаващи екстравагантността и индивидуалността на смелите и експресивни дами. Предлагат се шапки, подходящи за всякакви дрехи и случаи. Изборът тук трябва да се дирижира от цветовете на очите и косата и най-вече обема на кичурите, които могат да посрещнат доста враждебно някоя тясна шапчица…
Баретата е излязла от гардероба на артистите и по тази причина, за разлика от минали години, сега може да бъде намерена във всеки втори магазин. Плетените шапки са по-разнообразни от всякога и както спортно-небрежни или с весел детски помпон, могат да бъдат и стилно елегантни. Тюрбанът също гордо се завръща на улицата, който освен с всекидневно облекло може в етно стил да се съчетава с рокли. Шапки тип каска и елегантните бомбета трябва да стоят футуристично, а в декорацията си разполагат с камъни, капси, каишки… За целта Нина Ричи ги нахлупва не до нивото на веждите, а чак до долната устна, оставяйки прозрачна материя, през която да се вижда.
Шаловете за глава напомнят за времето на Одри Хепбърн, които освен че са перфектен завършек на облеклото през лятото, и през зимата са на почетната стълбица. Долче и Габана и Пол Смит ги предлагат в зимните си колекции.
Обемите на шапките се разрастват вертикално – това важи най-вече за моделите с естествен или изкуствен косъм, пера, апликации и всевъзможни декорации. Добре е да имате предвид, че не всички от ексцентричните предложения на дизайнерите са лесни за балансиране и прикрепване към главата.
Шанел и Марк Якобс предпочитат свободните вълнени шапки, богати на разнообразни сложни плетки, Фенди и Мисони предлагат творби тип „Робин Худ”.

коментирай

Коментари (1)

 • 001
  2 / 2
  много ударни комплекси камери и монитори в зимни к 10-01-10 11:05ч
  преди няколко дни кораб на агенцията отговаряща за размножаването на някавки видове вкл и човеци мина над мястото където се зареждах с енергия след поредно увреждане през следящи камери.
  Кораба на няколко пъти бе блокиран от някакви облъчватели
  още
Име:
Мнение:
Попълнете текста от картинката:
captcha

Долче вита

Интернет отслабва имуннета система

Свят

Тръмп в атака: Хилари Клинтън е „скапана”

Спорт

Битови неуредици посрещнаха първите ни олимпийци в Рио (галерия)

Икономика

Спипаха софтуер за укриване на обороти по морето

Последно обновяване 26 юли, 2016 19:27 ч.

Development PIMDESIGN