10 000 лева гаранция за собственика на пистолета, с който дете простреля дете в Арбанаси

10 000 лева е гаранцията за 60-годишния Димитър Бонзов – собственика на пистолета, с който детето на депутата Явор Божанков простреля друго дете, негов роднина. Обвинението беше връчено на мъжа, в присъствието на двама негови адвокати. От прокуратурата посочват, че Бонзов не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в надлежните правилници, наредби или инструкции и допуснал достъп до тях.

Бонзов отказа коментар, а защитниците му заявиха, че все още е твърде рано, за каквито и да е анализи, тъй като разследването е в начална фаза, а балистичните експертизи, все още не са готови.

„Парична гаранция е мярката. 10 000 лева”, каза Милен Николов – адвокат на обвиняемия Бонзов и допълни, че не може да коментират заради следствена тайна.

Другият адвокат – Калин Кънчевски, обясни, че обвинението е за неправилно съхраняване на законно притежавано оръжие. „От това са настъпили вредни последици за други лица. Още нямаме експертизи, събират се доказателства”, допълни Кънчевски. Той уточни, че обвиняемият има право да не дава обяснения. „Ще дава, като се съберат всички доказателства. Желае да се колаборира и сътрудничи на разследването”, каза той.

Колегата му Милен Николов допълни, че са направили искане за запознаване с материалите и едва тогава ще коментират.
„Деянието е неумишлено и никой не е искал да настъпят вредни последици”, допълни Калин Кънчевски .

Припомняме, на парти за рождения ден на жената на Димитър Бонзов, 11-годишното дете на депутата Явор Божанков простреля в крака 12-годишната си леля.