10-и ден издирват Ивана от Дупница: Има ли нови следи и къде ще я търсят?

На терен отново ще бъдат полицаи, жандармеристи, планински спасители, горски работници и доброволци

Десети пореден ден продължава издирването на 17-годишната Ивана от Дупница, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Досега от момичето не са открити никакви следи.

На терен отново ще бъдат полицаи, жандармеристи, планински спасители, горски работници и доброволци, които се организират в издирването по поречието на река Джерман. Групата за издирване се организира в социалните мрежи, съобщава националното радио.

Идеята е търсенето да бъде основно в района на моста над река Джерман, където тя е била засечена последно от камерите. Периметърът там е много голям и е с гъста трева и бодливи храсти.

Организаторите споделят, че има много хълмчета и дерета. В района има десетки изоставени къщи, които ще се проверят. Някои от местностите и обектите са проверявани по два-три пъти, но резултат все още няма.

При тунела на главен път Е-79 бе намерен телефонът на момичето. Раницата пък бе оставена по миналия четвъртък на класната ѝ ръководителка в Гимназията по хранително-вкусови и химически технологии.