103-годишна италианка, хваната да шофира кола

Полицията глобила жената след сигнал за опасно шофиране

Полицията в Италия глоби 103-годишна жена, хваната през нощта зад волана на кола с изтекли шофьорска книжка и застраховка, съобщи Гардиан.

Полицаите са получили сигнал около 1 сутринта за опасно шофиране на автомобил в центъра на Бондено, град с около 13 000 жители близо до Ферара.

Полицаите отишли за проверка в северния регион Емилия Романя и били „силно изненадани, когато открили годината на раждане на шофьора“.

Според полицейския доклад Джузепина Молинари, известна като Джиозе, е родена през 1920 г. Тя е пътувала с кола до Бондено, за да се срещне с приятели и „вероятно“ се е дезориентирала в тъмното и е изгубила пътя, каза полицията.

Шофьорската книжка на Молинари е изтекла преди две години. В Италия шофьорите над 80 години трябва да преминават медицински преглед на всеки две години, за да подновят лиценза си.

Молинари е била глобена и отведена у дома от полицията.

„Ще си купя моторче Vespa“, коментирала по-късно Молинари пред местния вестник La Nuova Ferrara. Междувременно тя планирала да посети приятелите си с колело.

Кметът на Ферара, Алън Фабри, приветства нейния подход към живота. „По-скоро бих дал на Джиозе медал, отколкото глоба“, каза той.

Не е обичайно да имаш такава вътрешна сила и това ми дава надежда за собствената ми старост!“, написа той във Фейсбук.