120 кг кокаин изплуваха на австралийските плажове по Коледа

Първата партида от 39 еднокилограмови пакети, покрити с корали, е открита преди няколко дни близо до плажа Магента, северно от Сидни

Стотици еднокилограмови пакети с кокаин бяха намерени по австралийските плажове в дните около Коледа, а австралийската полиция съобщи, че започва претърсване на крайбрежието.

Първата партида от 39 еднокилограмови пакети, покрити с корали, е открита преди няколко дни близо до плажа Магента, северно от Сидни.

След това са намерени още 85 пакета със същия размер по протежение на 80 км от бреговата линия на Нов Южен Уелс. Полицията призова хората да съобщават за всякакви подозрителни пакети

„В момента детективите и специализираната полиция претърсват плажовете и крайбрежията за всякакви неизяснени пакети. Работим, за да се уверим, че ще открием и подведем под отговорност отговорните лица“,заяви главният инспектор Джейсън Уайнстийн, който е директор на щатското управление по въпросите на престъпността, цитиран от БГНЕС.

Преди близо пет години подобен случай имаше и по северното ни черноморие, когато на различни места бяха открити над 200 кг кокаин.