16-годишно момче с агресивна форма на рак спешно се нуждае от средства за лечение

Шетнайсетгодишният Данаил Григоров е с агресивна форма рак и спешно се нуждае от средства за лечение. Преди месец той е диагностициран с агресивна високостепенна хондробластик остеосаркома – бързоразвиващ се рак на раменната кост. Този вид тумор бързо дава в белите дробове.

Отидохме на преглед, защото детето ни имаше болки в рамото, а чухме най-страшната присъда. Светът ни се преобърна, не вярвахме,че това се случва на нас, че ние сме този 1 на 2 000 000 случаи. Това беше по-кошмарно от всичките ми майчини страхове, разказва Мая Григорова, майка на момчето.

След направената биопсия туморът се активира, рамото на Дани вече е нараснало тройно, а болките са много силни.  Туморът е много рядък тип, труден за терапия, развива се бързо и прави метастази, особено в белия дроб, често рецидивира, затова за лечението му се разчита на опит в чужбина.

Дани ще бъде лекуван в UCLH Лондон. Предстоят му 10 седмици химиотерапия, операция и втори курс химиотерапия. Лекарите дават надежда за подобряване на състоянието му, но не изключват да се появят усложнения.

От болницата са съобщили, че за първоначалната терапия на момчето са необходими 80 000 паунда. Общата сума за лечението варира между 200 – 300 000 паунда, според резултатите от него и възможните странични ефекти. Затова е стартирана кампания за осигуряване на 660 000 лв.

Молим ви от сърце, подайте ни ръка в този тежък за семейството ни момент! Подкрепете ни в трудната битка за живота на нашето дете – Дани, защото Бог помага чрез хората! Вярваме, че с вашата помощ – изцелението му е възможно, отправят апел родителите на Данаил.

Как да дарите средства вижте ТУК.

Криминални истории, разказани от Novinar.bg, четете ТУК
Запознайте се с мненията и коментарите на публични личности ТУК
Не пропускайте нищо важно с „Гласът на Новинар
Запазете Novinar.bg в любимите си отметки и заповядайте отново при нас!