20-годишен пребил и остригал приятелката си, не искала да се дрогира с него

Задържаният държал пострадалата заключена 2 дни, не ѝ давал вода и храна

20-годишен младеж е привлечен като обвиняем за системно домашно насилие над приятелката си във Видин. В един от случаите задържаният пребил и остригал косата на пострадалата, защото отказала да вземе амфетамин с него, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Мъжът е обвинен и за противозаконно лишаване от свобода, тъй като два дни държал жената, с която живеел под ключ, като не ѝ давал храна и вода.

Другите обвинения са за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

През февруари 2021 г. обвиняемия заживял на семейни начала с жената в дома си във Видин. Вследствие на употреба на амфетамин ставал агресивен и системно упражнявал физическо насилие спрямо нея. Поводи за това били отказите ѝ да употребява дрога и ревност.

Това продължило и когато двамата се преместили да живеят при близките на пострадалата. Въпреки че побоите зачестявали и ставали по-жестоки, тя не подавала сигнали в полицията и не търсила медицинска помощ.

Няколко пъти двамата се разделяли, след което отново заживявали заедно. За кратко той се въздържал от физическо насилие над нея, но после отново продължавал да я малтретира. За един от случаите бил подаден сигнал в полицията. Пострадалата посещавала Център за спешна медицинска помощ в, където ѝ било издадено медицинско свидетелство.

Впоследствие, след подадена от жената молба по Закона за защита от домашното насилие, била издадена заповед за незабавна защита, с която на задържания били наложени ограничителни мерки. Неколкократно заповедта била нарушавани от обвиняемия.

На 30 юли 2023 г. задържаният нанесъл пореден побой на пострадалата, остригал ѝ косата, държал я против волята ѝ в дома си повече от две денонощия, като през това време не ѝ давал вода и храна. Жената успяла да избяга при съседи. За случилото бил подаден сигнал в полицията.

В дома на обвиняемия е извършен оглед, претърсване и изземване.  Разпитани са свидетели, назначени са и са извършени експертизи – съдебномедицинска, съдебна психолого – психиатрична.

Предстои делото да продължи в съда.