Detail of the uniforms of the German police in the European Union.

21-годишен българин рани с нож две деца в Германия

Нападението е станало на улицата

21-годишен мъж намушка с нож и рани тежко две деца в близост до начално училище в Дуисбург.

След нападението, което е станало на улицата, те са успели да избягат в учебното заведение, където учител се обадил на Спешна помощ. След това те са откарани с хеликоптер до болница.

 

 

Според германските медии нападателят е 21-годишен младеж – български гражданин. Той е арестуван. Има твърдения, че освен с нож, той е разполагал с още едно оръжие.

За bTV от полицията в Дуисбург потвърдиха, че става въпрос за мъж с двойно гражданство – германско и българско. Води се разследване. Текат разпити, предстои да се гледат записите от видеокамерите в района.

Инцидентът е станал около 12 ч. на обяд, когато учениците са се прибирали от училище. Ранените деца са момче и момиче на възраст между 9 и 14 години. Те са откарани в болници. Не се съобщава какво е състоянието им.

Районът около мястото на престъплението е отцепен. Мотивите засега са неясни. Не е ясно и дали мъжът има семейна връзка с децата.

Министърът на образованието на провинция Северен Рейн-Вестфалия Доротее Фелер заяви в пост в социалните мрежи, че е шокирана от престъплението.

Дуисбург е един от градовете в Германия с най-много българско и румънско население. По последни данни, там живеят над 24 000 българи и румънци. Кварталът, където е извършено нападението е известен като един от най-бедните и опасни райони в града.