24-годишна студентка от НСА се бори за живота си след тежка катастрофа на Шипка на 3 март

В Бургас организират благотворителен концерт за събиране на средства в помощ на Росица Динева

24-годишнa студентка по плуване в Националната спортна академия се бори за живота си в Университетската болница „Св. Георги” в Пловдив, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът се е случил на 3 март на връщане от връх Шипка. Росица Динева се е возила на задната седалка. Колата се преобърнала по таван и се влачила така в продължение на стотина метра. Момичето изпаднало през задното стъкло. Единствена тя пострадала от тримата души, пътували заедно.

Травмите на Росица са много сериозни и ѝ предстоят няколко операции. Брат ѝ Стоян разказа, че най-тежко е пострадал гръбнакът ѝ. Освен това тя има счупен таз и лакът.

„Има удар в белия дроб, който е нарушил целостта му. Състоянието ѝ е критично. Има поредица от операции, които ѝ предстоят. Проблемът е, че всяка от тях е настоятелна и нищо не се знае в бъдеще“, каза братът на пострадалото момиче.

Междувременно в Бургас организират благотворителен концерт в помощ на студентката. За лечението на Росица няма конкретна необходима сума, защото операциите са няколко. „Много млади хора в Бургас, които имаме рок групи, подемаме инициативата да направим концерт на 10 март в Модерен театър“, разказа организаторът на благотворителното събитие Красимир Язов.