4-годишно дете се изгуби край Радомир

В сигнала се посочва, че то е изчезнало в гориста местност

Сигнал за изгубено дете в гориста местност край Радомир е постъпил в 15:00 ч. този следобед на телефон 112. Това потвърдиха от полицията в Перник.

Детето е на четири години и е от украински произход. То е било с родителите си край параклис близо до хижа Орлите, когато изчезва. Бе задействана операция по неговото издирване, в която участваха и доброволни отряди.

По-късно детето бе намерено, научи bTV. Кметът на Радомир също потвърди, че момчето е открито.

Близо три часа продължи операцията по издирването на 4-годишното дете, изчезнало в гориста местност близо до хижа „Орлите“ над град Радомир.

Незабавно бяха сформирани групи за издирване, в които се включиха полицаи, пожарникари, служители на „Гранична полиция“ и местни доброволци. Те бяха оборудвани с термокамери, а в огледа на района бяха използвани и два дрона. Момченцето е открито в добро здравословно състояние и транспортирано до болнично заведение, където е придружено от родителите си, казаха от МВР.

По думите на вътрешния министър Калин Стоянов, който коментира успешно реализираната операция по издирването и спасяването на детето, щастливата развръзка е в резултат на бързата, адекватна и професионална реакция на всички институции.

Момчето е открито на около три километра от мястото, за което е било съобщено.

През 2022 г. 12-годишният Сашко от Перник прекара 9 дни в гората. Експертизата тогава показа, че той съвсем сам е оцелял сред природата и студеното време.

Сашко изчезва от погледа на баща си на 11 ноември следобед. Детето се търси по земя, вода и въздух, но от него няма и следа. След 9 дни и 8 нощи, точно в 14:27 ч. на 19 ноември Сашко е открит жив.