50 ранени, 13 от които са в болница, след силна турбуленция по време на полет

Медиците на летището са били предупредени за инцидента и в готовност за оказване на помощ

50 души са ранени по време на полет от Ситни до Оукланд заради технически проблем в самолета, причинил турбуленция. 13 пациенти, един от които е в тежко състояние, са транспортирани до болница с линейки, съобщават местните медии.

Базираната в Чили авиокомпания LATAM Airlines посочва, че полет LA800 се е приземил на летището в Окланд, както е било предвидено по разписание. Медиците на летището са били предупредени за инцидента и са били в готовност за оказване на помощ.

Пътник от самолета коментира, че е преживял „бързо падане“ по време на полета.

„Преди бях стюардеса и често пътувах, но това е първият път, в който ставам свидетел на такова събитие“, казва тя пред NZ Herald.

 

Снимка: iStock

 

Има ранени както пътници, така и членове на кабинния екипаж. Те са получили незабавна помощ и състоянието им е било проследено от медицинския персонал на летището.

От авиокомпанията поднасят извиненията си за причиненото неудобство.

Само за първия ден от седмицата това втори инцидент със самолет, излитащ от международното летище в Сидни.

 

Снимка: iStock

По-рано полет 830 на United Airlines до Сан Франциско е принуден да се върне обратно след аварийна ситуация във въздуха. На борда на самолета Boeing 777-300 е открит теч и той каца обратно в Сидни, малко повече от два часа и половина след излитането си. Пожарникари посрещат самолета на пистата.

„Самолетът кацна безопасно и пътниците бяха изведени нормално през изходите. Осигуряваме им нощувки и нов полет за Сан Франциско утре”, посочват от авиокомпанията.