Ахмед Доган излиза от сарая – води заседание на ДПС

На 17 ноември, когато ще е първото заседание на Централният съвет на ДПС след оставката на председателя Мустафа Карадайъ, ще е първата публична поява на Ахмед Доган.

Основният орган на партията ще види основателя и неин почетен председател на живо за първи път от 10 години, някои негови членове – изобщо за първи път.

В ДПС ще се върне това, че лидерът е там, изслушва всички. Те го искат. Това обяви журналистката Валерия Велева, известна от десетилетия като близка до Доган, пред БНТ тази сутрин.

Кандидатура, която да поправя щети се изисква сега в ДПС. За първи път Доган не я посочва предварително. Човек, който да има влияние в структурите. Тази кандидатура е Пеевски, заяви тя.

ДПС няма да е патерица на която и да е власт, а ще влезе във властта след следващите парламентарни избори, когато и да са те. Идеята на тази реконструкция и модернизация на ДПС е да стане втора политическа сила. И на тези местни избори тя стана, а това се случи, след като във втората част на кампанията Пеевски влезе активно в структурите, а Карадайъ беше изтеглен, посочи още Велева.

Принципът на Доган е никога да не клати лодката на държавата, настоя още журналистката. Напомни и как Пеевски отказа идеята на Борисов и движението да предложи министри в настоящия кабинет.

Няма важно парламентарно решение, под което да не стоят подписите на Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Това станало с признанието на парламентарните сили на непреодолимата роля на ДПС и на Пеевски лично. Те приемат това не само на допустимо , и за необходимо, смята Велева.