Александър Морфов: Не ме е страх! Аз нашарих с „Изчезвай” и „ДПС” вратата на Велислава Кръстева (ВИДЕО)

Novinar.bg публикува „Отворено писмо до всички, които се интересуват“ на режисьора от Народния театър „Иван Вазов“ Александър Морфов.

В него драматургът обявява, че той е надраскал вратата на пиара на театъра Велислава Кръстева. Случаят беше разказан от „Площад Славейков“, който публикува вчера и разговор с Кръстева.

Кръстева стана завеждащ „Връзки с обществеността“ в Народния театър през лятото, а скоро след това вратата й е била надраскана с надписи „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“, „ДПС” и „Изчезвай“, а табелката с името й изкъртена.

Директорът Васил Василев – колега на Кръстева от правителството „Орешарски“, в което двамата бяха зам.-министри на културата – е подал жалба в полицията за рушене на паметник на културата от неизвестен извършител.

Уважаеми приятели, колеги, журналисти, жълти драскачи, лъжци и политици, искам да внеса малко информация за случилото се в Народния театър „Иван Вазов“ на 29.10.2022 г.

Велислава Кръстева е като сянка на Ахмед Доган

В Народния театър се води разследване срещу неизвестен извършител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм известен извършител и не съм се крил. Каква е причината?

Много моля да изгледате видеоматериала по-долу от 2.10. 2022 г.:

https://www.facebook.com/756106224/videos/645615563756601/

Както става ясно, тази жена, която следва Почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е Велислава Кръстева – зам.-директор!!! и пиaр на Народен театър „Иван Вазов“. В качеството си на такава тя представлява не себе си, а Институцията Народен театър, респективно мен, артистите и всички служители на Народния театър. Това, което тя демонстрира, е откровена политическа пропаганда!

След като изгледах това видео, незабавно уведомих директора на Народния театър г-н Васил Василев и споделих възмущението си, но той игнорира всички мои опити да обсъдим случилото се. Стана ясно, че той упорито избягва да предприеме каквото и да било срещу бившата си колежка от времето на кабинета „Орешарски“.

Не се научих да мълча през всичките години и не се страхувам. Аз съм свободен, защото не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и три пъти съм напускал театъра поради несъгласие с управлението му! Моите убеждения са в моите постановки!

Не съм съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми и всичко им е позволено!

Изразих своето негодувание по мой си начин, за което съм готов да понеса последствията.

И накрая: никой няма право да ме обвинява в етническа нетърпимост! В моите постановки са участвали българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци и още други!

АЗ НЯМАМ ЕТНИЧЕСКА НЕТЪРПИМОСТ, АЗ ИМАМ НЕИСТОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ХОРА БЕЗ МОРАЛ!!!