Али Баба и 40-те разбойника: 40 ченгета-корумпета и полицайката Симона вардели Георги Семерджиев

Невиждана корупция се шири сред родната полиция, която трябва да бди над спокойствието на гражданите, а не над това на нарушители и престъпници! Истината лъсна, след като на бял свят се появиха стряскящи данни, изнесени от МВР-шефове, според които досущ като Али Баба и 40-те разбойника, 40 ченгета-корумпета, плюс скандалната полицайка Симона Радева, са вардили многократния нарушител и настоящ обвиняем Георги Семерджиев да не бъде закачан.

И макар че СГП е образувла досъдебно производство за престъпление по служба на тези, които са разкирити като покровители на Семерджиев, едва ли всички корумпета в сужбите ще излязат наяве, за да понесат наказия.

Полицайката Симона Радева пък, която взриви общественото менние със скандални клипчета в нета, в които прави окровени признания за сексуалните си предпочитания, ще бъде уволнена.

Но нещата са значително по-дълбоки и започват още от корумпираните конкурси за назначения в правоохранителните органи. Според криминалисти от години в МВР има отрицателен подбор – долна граница на критериите. Полицайката Симона си е покрила тестовете и макар че е назначена с конкурс,  резултатите им биха били абсурдни за назначение преди 15 години, когато нямаше да я допуснат, смятат те. И открито заявяват, че в днешни дни много лесно такъв конкурс може да бъде корумпиран, а повечето са тива. Нещо повече – провеждат се за определени хора. Дали това се прави, за да се „внедрят” те в корупционни схеми и укривателство на „кокошки, снасящи златни яйца”, се питат граждани.

NOVINAR.BG  напомня, че на 5 юли вечерта Георги Семерджиев помете на бул. „Черни връх” в столицата две млади, жени, които починаха. Той избяга от мястото на инцидента с помощта на полицайката Симона, но на следващия ден беше задържан от отряд „Кобра” в дома си, където беше влезнал със … стълба през прозореца, която му доставила именно полицайката. Съдът  пък го остави в ареста, където и досега търка наровете. А по-нататъшното разследване започна да разплита кълбото о нарушенията му, като на бя свят излязоха десетките корумпирани ченгета и многократните „услуги”, които полицайката оказвала на Георги.

Колко дълбоко ще „бръкне” разследването и колко още блюстители на властта, „помагащи” с действие или бездействие на Георги и такива безхаберни богаташчета като него, ще се пръкнат наяве, остава да видим.