АМ „Марица“ на мушката на КАТ

Засилва се пътният контрол по магистрала „Марица“ и отсечката от републиканския път I-5 от Димитровград в посока Маказа. Това съобщи в началото на традиционната лятна акция „Ваканция. Да пазим живота на децата на пътя“ началникът на КАТ – Хасково Димо Чобанов.

Мерките се предприемат заради очакванията за съответно много пътуващи за и от Турция гастарбайтери, и на румънски туристи към Егейско море, уточни Чобанов. По думите му на пътя ще бъде използвана цялата налична техника за контрол на скоростта, а в същото време ще се извършват и засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици.

Днес служители на „Пътна полиция“ и доброволци от Българския Червен кръст спираха превантивно автомобили и раздаваха информационни листовки. С ученици от Средното училище „Васил Левски“ се състоя беседа на тема „Пътна безопасност“.

От началото на годината до 31 май в региона са станали осем произшествия с участието на деца. Няма убити, а ранените са 10. Това е по-малко от периода на акцията миналата година, посочи Чобанов.