Американец разкова Григор Димитров

Григор Димитров не успя да се класира на финала на турнира от категория АТР 500 във Вашингтон, след като отстъпи с 3:6, 6:7 (4) на Дан Евънс. Българинът имаше шансове, но допусна повече грешки, а съперникът му спаси и четирите му точки за пробив, като на свой ред проби два пъти.

За Димитров това беше трети полуфинал тази година, като той загуби в Ротердам, а в Женева стигна финал на турнира от АТР 250. Българинът не е играл във финал на турнир от АТР 500 от 2018 г. Евънс пък се класира за първи път в мач за титлата на надпревара от тази категория.

Димитров започна добре и имаше две точки за пробив още в началото, но американецът се спаси. В следващите геймове и двамата взимаха подаванията си. При 3:3 Димитров спаси точка за пробив, но след това допусна нов шанс за опонента си и този път направи грешка. Евънс увеличи аванса си с убедителен сервис гейм, а след това направи нов пробив, за да затвори първия сет.

Димитров имаше две точки за пробив в началото на втория сет, но отново не успя да ги реализира. Българинът имаше проблеми на свой сервис, но въпреки това взимаше подаванията си. Стигна се до тайбрек, а в него Евънс беше по-добър и стигна до успеха.

Димитров завърши мача с 5 аса и 62% вкаран първи сервис. Той направи 23 печеливши удара срещу 10 за съперника, но непредвизвиканите му грешки бяха 10 срещу 3.

На финала Евънс ще срещне Талон Грикспор (Нидерландия), който изненада с 3:6, 6:3, 6:2 представителя на домакините и №1 в схемата Тейлър Фриц.