Апел: Да помогнем на Павел!

Благотворителен турнир по мини футбол ще се проведе на 11 и 12 ноември на стадионите на „Спартак“ във Варна в подкрепа на 42-годишния Павел Станчев, който страда от рядко онкологично заболяване. Инициативата под надслов „Да помогнем на Павел“.

Турнирът е само един от начините, по който семейството на болния мъж се надява да набере нужните за лечението му средства. Съпругата му Лидия Станчева отправи апел към всеки, готов да помогне. „За съжаление дойде момент, в който да моля близки и приятели, познати и непознати за помощ. Мъжът ми Павел е с диагноза Сарком на Юинг (рак на костите). В неговия случай – рак на костта на таза. Много рядък и много агресивен рак. В България не предлагат адекватно лечение.

В клиника в Турция дават надежда, че могат да го излекуват. Ние започнахме лечение там, което включва химиотерапия, операция, след това отново химиотерапия и таргетна терапия, което ще продължи поне година, но за жалост парите които ще трябват за цялото лечение са около 100 000 евро. Сума, която е непосилна за нас. Ще бъдем благодарни на всеки, който може да ни помогне в това тежко изпитание. Благодаря на всеки, който ще помогне моята дъщеря да продължава да има своя „тати“, е посланието на Лидия Станчева.

Записването за участие в турнира е до полунощ на 9 ноември, а таксата за участие на отбор е 100 лв. Всеки мач ще е с времетраене 2 по 12 минути. Купи ще получат заелите първите три места. Няма ограничение за броя на записаните отбори.

Призивът е към всички организатори на Vambos Varna , Амфл Варна, Български футболен съюз, Областно Първенство Мини Футбол Варна и други да се включат в каузата и да приветстват, колкото се може повече благодетели и отбори.

Открита е и дарителска сметка:

Павел Атанасов Станчев

Банка ДСК

IBAN : BG32STSA93000030278840

BIC : STSABGSF