АПИ с ограничения за камионите над 12 тона заради очаквания интензивен трафик

Заради очаквания интензивен трафик от Гърция към България – от 11 до 21 часа днес се въвежда промяна в организацията на движението между Симитли и Благоевград, предупреждават от АПИ.

Камионите над 12 тона няма да могат да пътуват в посока граничен пункт „Кулата“, а в посока София ще могат да се движат само в дясната лента на главен път Е-79.

Останалите превозни средства, пътуващи към Кулата, след кръговото кръстовище при пътен възел „Благоевград-юг“ ще се пренасочват по обходен маршрут – през село Железница и Симитли, където отново ще се включат към главен път Е-79.

Всички автомобили, които влизат в страната ни от ГКПП „Кулата“ към София ще могат да използват и двете ленти в отсечката Симитли – Благоевград, където се образуват най-големите задръствани.

До 20 часа днес по автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас от 5 километър до 23 километър е ограничено движението на камиони над 12 тона, предупреждават.

Промяна има и в организацията на движение по автомагистрала „Хемус“ заради ремонтнo-възстановителни дейности по тунели „Топли дол“ и „Правешки ханове“ и предвид очаквания засилен трафик:

За посока град Варна – днес от 16 до 21 часа: спиране на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, като тежкотоварното движение се отклонява по републикански път до пътен възел „Яна“, където ще изчакват на място.

За посока град София – днес от 16 до 21 часа: ограничаване на движението за камиони над 12 тона и осигуряване на обходен маршрут от пътен възел „Ботевград“ до пътен възел „Витинска река“.

За посока град София на 26.05.2024 година:

1. В тунел „Топли дол“ се обособят две ленти за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна;

2. Сваляне на цялото движение от автомагистрала „Хемус“ при пътен възел „Правец“ в посока Варна и връщане на „Хемус“ при пътен възел „Осиковска Лакавица“;

3. В тунел „Правешки ханове“ се обособяват две ленти за движение в посока София.