Арестуваха двама за огромна кражба в Костинброд

Взломната кражба е станала в къща

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за взломна кражба от частен имот в особено големи размери.

През деня на 4 април от къща в гр. Костинброд е била отнета крупна парична сума в различна валута – лева, евро, британски паунди и щатски долари. Паричните средства са на обща стойност около 180 000 лева.

Откраднати са множество златни накити, часовници, в т.ч. един златен и таблет.

Наказателното производство започна с оглед на местопроизшествие, а впоследствие с претърсвания и изземвания в условията на неотложност.

Приобщени са веществени доказателства. Назначена е и е изготвена видеотехническа експертиза на записите от камери за видеонаблюдение.

Извършителите на престъплението са установени. Първоначално е задържан единият от тях – Н.С., на 48 години, а няколко дни по-късно в с. Бързия, област Монтана, и съучастникът му – Н.И., на 47 години.

От справка за съдимост е видно, че Н.С. е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми.

По искане на Окръжна прокуратура – София съдът взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.