Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

Борисов не е в положение да поставя условия, заяви в Бургас съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев.

Така Василев задочно отговори на изказване на Борисов, че след изборите ще работи с ПП-ДБ, но „не по тяхната, а с доминиращата власт на ГЕРБ в управлението. С наши премиери, с наши министри – само тогава“.

Нека да видим програмата му и ще говорим, до момента такава не сме видели. Знаете, че и двете правителства, които се формираха в тези шест пъти избори, бяха на „Продължаваме Промяната“ и работиха по наша програма, коментира Асен Василев.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се „откачи“ от зависимостите от Пеевски.

По думите на Петков Пеевски държи т.нар. инфраструктура – прокуратура, служби, а „Борисов държи гласовете, които пък гарантират да няма реформа там“.

Въпросът е, че те трябва да се разкачат, ако искаме да вървим напред. Защото аз не вярвам, че г-н Пеевски ще даде доброволно тази си власт, а г-н Борисов, докато има тази зависимост, не може да направи нещата, които всички българи искат – да има справедливост и нормални конкурси, да не е нареден мачът преди това, каза Петков.