Асен Василев подписал договор с лобистка фирма в САЩ

Продължамаве промяната иска M&M да представя положителните страни на България пред елита в Щатите, съобщиха от ПП

В края на миналата година ПП „Продължаваме промяната“ сключи договор с една от най-авторитетните лобистки фирми в САЩ. Целта на това сътрудничество е да представи положителните страни на България пред политическия елит на Щатите, съобщиха от ПП. 

Партийното съобщение идва ден, след като сайтът за разследваща журналистика Bird.bg публикува информацията.

„Продължаваме промяната“ сключи този договор абсолютно прозрачно, спазвайки всички законови рамки в България и САЩ. Увеличаване на инвестициите в България, укрепване на добрите отношения на държавно и партийно ниво, е важна стъпка за промотиране на българските приоритети във Вашингтон, обясняват от ПП днес.

Договорът с „Manatos & Manatos“ (M&M) е с дата от 20 декември 2023 г. , подписан е от Асен Василев. Стойността му е 100 000 долара, половината от които са платени, а останалата сума трябва да се плати до 1 февруари. Договорът може да бъде преподписан, ако това не стане, изтича в края на февруари.

В него е записано, че M&M ще помага на партията „да укрепи двустранните отношения между САЩ и България, както и на американските политически стратези да разберат първостепенната важност на България за САЩ, особено с оглед на нейните прозападни действия и усилия срещу корупцията“.

От информацията на „Продължаваме промяната“ не става ясно защо партия, не държавна институция сключва договор, чиято цел е да работи за репутацията на държавата ни.