Атанас Минев: Диспенсъри с торбички и зони за разходки на кучета връщат чистотата в „Лозенец“

Поставянето на десетки диспенсъри с торбички за кучешки мръсотии и нови зони за разходка на домашните любимци са поредните идеи за модерната визия на район „Лозенец“ на независимия кандидат за кмет Атанас Минев.

Целта е да се намали мръсотията по улиците с поставянето на удобни места на хигиенни торбички за улеснение на собствениците на домашните любимци на всяка улица и в близост до обозначените зони в район „Лозенец“.

„Замърсяването е проблем, който трябва да бъде решен. Аз самият имам две кучета и знам колко важно е да поддържаме тротоарите и улиците чисти. Сам съм изпитвал неудобството просто да забравя да взема торбичка в джоба, когато изляза на разходка с четирикраките си приятели.

Признавам, обаче, че и на мен не ми е приятно да прескачам „мини“ по тротоарите, затова вярвам, че такива диспенсъри ще са в помощ на всеки „кучкар“, какъвто съм и аз, за да не изпадаме в неловки ситуации“, ясен е Атанас Минев.

Независимият от партийни централи кандидат за кмет на елитния район „Лозенец“ припомни, че негов приоритет е и изграждане на зони за разходка и игра на кучета, за които има подходящи места. Атанас Минев е категоричен, че въвеждането на диспенсъри с торбички и специални площадки за домашните любимци ще спомогнат за връщането на чистотата и уюта в „Лозенец“.

„Няма нищо трудно в това управата на района да следи за редовното зареждане на диспенсърите с разградими торбички.

Напротив, аз лично ще контролирам нещата да се случват като във всяка европейска столица, каквато София е. Надявам се, че хората от „Лозенец“, „Витоша“, „Хладилника“ и „Кръстова вада“ ще застанат зад тази моя идея и нашият прекрасен „Лозенец“ стане отново чист“, завърши претендентът за районен кмет.