Атентат? Кола се заби в Белия дом

Властите на Вашингтон задържаха един човек в района на Белия дом, след като той се ударил с колата си в оградата на президентството, съобщиха от службата  „Сикрет сървис“, охраняваща държавните глави и висшите държавни персони на САЩ.

„Кола се е блъснала във външен портал на комплекса на Белия дом“, заяви говорителят на „Сикрет сървис“  Антъни Гуилиелми.

Инцидентът се разиграл малко преди 18 ч. местно време. По случая се води разследване, а водачът на колата е задържан. Засега не се уточнява дали става дума за инцидент или за атака.

От Белия дом все още не са коментирали инцидента. По време на инцидента президентът Джо Байдън е бил на друго място в страната.

През май миналата година имаше подобен инцидент – джип се вряза в оградата на Белия дом. 19-годишен младеж беше наел автомобила, като крайната му цел била да убие президента. Срещу него вече са повдигнати обвинения.

Още един инцидент в САЩ се случи през последните часове – стрелба в Клокет, щата Минесота. Броят на жертвите все още се изяснява, според американски медии те са най-малко четирима. По информация на полицията, нападателят е открил огън в района на местен мотел и е ликвидиран. Районът е отцепен. Изясняват се мотивите за нападението.