Байдън и Тръмп ще участват в дебат по CNN на 27 юни

Президентът на САЩ Джо Байдън и съперникът му от Републиканската партия Доналд Тръмп приеха поканата на телевизия CNN да се изправят един срещу друг в предизборен дебат на 27 юни.

„Както казахте: навсякъде, по всяко време, на всяко място“, заяви Байдън в социалните медии и за първи път изложи условията си да участва заедно с основния си опонент по национална телевизия.

Тръмп заяви, че Байдън е най-лошият участник в дебат, с когото се е сблъсквал. „Готов съм и имам желание да дебатирам с мошеника Джо на двете предложени дати през юни и септември“, написа 45-ият държавен глава в социалните мрежи.

От CNN уточниха, че дебатът ще се проведе в студиото им в Атланта, Джорджия без публика, а водещият ще бъде определен на по-късен етап. Очаква се тъкмо в този щат президентските избори да бъдат особено оспорвани.

Двамата кандидати приеха и поканата на телевизия ABC за втори дебат на 10 септември, а разговор между кандидатите за вицепрезидент ще има през юли, след националната конференция на републиканците.