Байдън слага памперса: Путин показа 14 ядрени цели в САЩ

Руският президент Владимир Путин заплаши западните страни с ядрена война, ако изпратят свои войски в Украйна. Както съобщава американският Daily Express, той е заявил по време на обръщението си към нацията, че НАТО и САЩ подготвят „нападение срещу руска територия“. „Те трябва да разберат, че ние също имаме оръжия, които могат да ударят тяхната територия. Всичко това заплашва да се превърне в конфликт с използване на ядрено оръжие и унищожаване на цивилизацията. Не разбират ли това?“, попита Путин, който въпрос би трябвало да накара US президентът Джо Байдън да сложи памперса, ако въобще някога го е махал…

Това не е първият път, когато Путин заплашва с ядрена война западните страни. По-рано руският президент посочи, че междуконтиненталната балистична ракета Сармат РС-28 е готова да влезе в армията на Руската федерация. Тази ракета, известна още като „Сатана II“, е дълга 35 метра, тежи 220 тона и има обсег до 18 000 километра. Тъй като ядрената заплаха на Путин достига ново, по-високо ниво, бяха разкрити и 14 места в Съединените щати, които Русия вероятно ще атакува по време на ядрена война.

Руската държавна телевизия посочи още преди 5 години потенциалните цели в САЩ. Водещият Дмитрий Кисельов изброи някои от целите през 2019 г., включително две военни бази, които са били затворени – Форт Ричи, военен тренировъчен център в Мериленд, който е затворен през 1998 г., и базата на военновъздушните сили МакКлелан в Калифорния, която е затворена през 2001 г. Интересно е, че той спомена и базата Кемп Дейвид, която се намира в окръг Фредерик, Мериленд и която се смята за убежище на американския президент.

Картата на потенциална руска ядрена атака включва:

 1. Пентагона

Централата на Министерството на отбраната на Съединените щати е може би най-очевидната цел. Намира се в Арлингтън, Вирджиния.

 1. Военноморска база Норфолк

Това е най-голямата военноморска база на САЩ, разположена в Норфолк, Вирджиния. Всяка година тук се извършват около 100 000 въздушни операции, което прави около 300 на ден.

 1. Районът на военноморската база Comfort

Друга ясна цел, като се има предвид, че това е база на ВМС на САЩ. Намира се в окръг Камдън, Джорджия.

 1. База на военновъздушните сили Барксрейл

Това е една от най-големите военновъздушни бази в САЩ, обхваща почти 90 квадратни километра и в нея работят около 15 000 активни и резервни членове на военновъздушните сили. Намира се недалеч от Бозер Сити в щата Луизиана.

 1. База на военновъздушните сили Уайтман

Разположена в Ноб Ностър, Мисури, тя е най-известна с това, че е база за американските тежки стратегически бомбардировачи B-2 Spirit.

 1. Стратегическо командване на Съединените щати
 2. Завод VLF Erey Lualualei

Това е съоръжение, разположено на Хаваите, от което се изпращат поръчки за американски подводници, които изпълняват мисии по света.

 1. База на военновъздушните сили Къртланд

Намира се в Албакърки, Ню Мексико. Въпросният център е командването на ядрените оръжия на ВВС на САЩ. Той обхваща около 20 000 хектара и в него работят над 23 000 активни и резервни войници, както и цивилни.

 1. База на космическите сили на САЩ

Разположена в Колорадо, тя е щабът на 21-ва ескадрила на поддържащите сили. Интересното е, че тази база е затворена през 1991 г., но е възобновена през следващата година.

 1. База на военновъздушните сили Уорън

Базата на военновъздушните сили Уорън е некорпорирана база на военновъздушните сили на Съединените щати в щата Уайоминг.

 1. База на военновъздушните сили Minot

Намира се в едноименното място в Северна Дакота. Това е щабът на пето бомбардировъчно крило. Тук се намира и бомбардировача B-52.

 1. Въздушна база Хил

Това е щабът на командването на ВВС на САЩ, разполага с ракети, самолети и друга военна техника. Намира се в окръг Дейвис, Юта.

 1. База на военновъздушните сили Малмстрьом

Местоположението му е окръг Каскейд, Монтана. Той е дом на 341-во ракетно крило, звено, натоварено с междуконтинентални балистични ракети.

 1. Военноморска радиостанция Джим Крийк

Тя отговаря основно за еднопосочната комуникация, т.е. изпращането на заповеди до подводниците на Тихоокеанския флот. Намира се недалеч от град Осо, Вашингтон.