Лондон
Лондон

Българите щели да сеят туберкулоза в Лондон

Когато трудовите ограничения във Великобритания паднат, ще дойдат българите и румънците и ще започнат да сеят туберкулоза.

Това е поредното ксенофобско изказване, направено от член на Британската партия на независимостта на Найджъл Фараж. „Бих ви препоръчал да не ходите в Лондон след януари 2014, освен ако не е абсолютно необходимо. Но ако все пак се наложи, възприемете японската практика да носите газова маска“, заяви Дейвид Уолър.

Това се налага, защото в английската столица вече ще има много българи и румънци, които щели да пренесат туберкулоза и други болести на Острова, обяснява в на страницата си във Фейсбук Уолър. След като „Дейли Мейл“ публикува постинга му, той се оправда, че това било просто шега, която не трябвало да се възприема насериозно.

Междувременно беше разкрито, че много от приближените на Фараж публикуват расистки изказвания в профилите си в социалните мрежи или се присъединяват към такива групи. Член на партията е харесал страницата на известната расистка Английска отбранителна лига, негови колеги пък са фенове на страници като „Много мразя, когато чернокожият ми приятел се изгуби в тъмното”, „Расизъм??? Неее, само етнически закачки” и др.