Бебе на 1 г. и 7 м. бито в забавачка в Плевен (СНИМКИ)

Родители от Плевен твърдят, че детето им е малтретирано в детска ясла. То има множество синини, които са установени в последния работен ден преди празниците. Момченцето е на 1 година и 7 месеца.

„Във вторник, когато отидохме да си го приберем, видяхме, че има деруги (б. ред. – рани от силно одиране) по главата. Жената там ни обясни, че синът ни е изпаднал в истерия и сам се е наранил. След като се прибрахме вкъщи вечерта и го съблякохме за къпане, забелязахме огронмни синини по цялото тяло”, разказа майката Зоня Микова пред NOVA.

Детето посещавало детската ясла от скоро. Директорката на заведението не е вдигнала телефона си, когато са ѝ позвънели.

Бащата е категоричен, че момчето не може само да си причини подобни наранявания. Родителите са извадили медицинско удостоверение от съдебен лекар. Пусната е и жалба до прокуратурата.

“Самосезирахме се, щом научихме за този инцидент. Беше назначена комисия, която е осъществила проверка. Още нямам доклад от проверката, но той ще бъде оповестен веднага, щом го получа”, заяви кметът на Плевен д-р Валентин Христов. По думите му директорката на яслата е поискала обяснение от персонала.

„Като принципал имам правото да налагам наказания, като най-строгото е дисциплинарно уволнение. Това, което видях, е ужасно и не смятам, че родител може да причини подобно нещо на детето си”, посочи още Христов.