бебе
бебе

Бебета върху възглавници слушат обой и пиано

Световноизвестният обоист Димитриос Караминцас пристига специално в София за „Концерт на възглавници”.

На 1 декември в Съюза на архитектите от 11, 14 и 17 часа музикантът и дуетната му половинка – пианистката Галя Коларова, ще завладеят слушателите си върху възглавници с магията на класическата музика. Публиката – от бебета до 6-7-годишни деца и техните родители, ще се наслади на пиеси на Равел, Моцарт, Бритън, Албенис.

Новото е концертът на английски език, който ще бъде в 14 часа. Така заедно със слушането на музика малките гости ще упражнят и езиците. Организаторите от „Модо България“ са решили да уважат по този начин и своите чуждестранни малки почитатели.

Димитриос е роден в Ню Йорк, свирил е като първи обоист в Симфоничния оркестър на Йерусалим и е един от създателите на първия Младежки оркестър на Палестина. Галя е завършила Кралската датска музикална академия в Копенхаген. Двамата успешно обикалят музикалните сцени от Европа до Америка и чак до Китай. Откакто се срещат случайно на фестивал, се обединяват около идеята да представят на сцената необичайното съжителство на обоя с пианото. Още повече че произведенията за обой и пиано са рядкост и повечето вече изгубени.

Музикалният урок след концерта ще разкаже на по-любопитните истории за обоя. А на „Работилница на възглавници“ преди това гостите ще могат да изработят духови инструменти от подръчни материали.