Бегълци от Слави правят партия „Заедно“

Бегълците от Слави Ива Митева и Любомир Каримански със сигурност няма да са част от листите на „Има такъв народ“ за предстоящите избори. Те ще влязат в листите самостоятелно, но със свой политически проект.

Това става ясно от обявената за утре пресконференция на новата формация „Заедно“, която се представя за политически проект.

Ива Митева и Любомир Каримански бяха едни от основните лица на партията „Има такъв народ“ и в трите парламента, за които се състезава партията на шоумена.

Иван Митева дори бе и председател на 45-то Народно събрание, след това бе и зам.-председател, но неизменно сред водещите в парламентарната група.

Любомир Каримански бе председател на бюджетната комисия и също водещо публично лице в парламентарната група. Ива Митева напусна „Има такъв народ“ около месец след последно проведените избори, които Слави Трифонов загуби, като не премина дори и бариерата за влизане в парламента от 4%.

Любомир Каримански пък обяви, че всъщност никога не е бил член на „Има такъв народ“ и в края на миналата година окончателно се раздели със Слави.