„Билд“: Украинци опитаха да убият Путин с дрон-камикадзе UJ-22

Агенти на украинските тайни служби са се опитали да убият Владимир Путин с дрон камикадзе, зареден с експлозиви, но тяхната свръхсекретна мисия се провалила, след като дронът се разбил на няколко километра от целта, съобщи германският в. Bild.

Украинската и руската страна все още не са коментирали тези спекулации.

Твърди се, че украинските служби са изстреляли в неделя безпилотен самолет UJ-22 от Украйна, натоварен със 17 килограма експлозиви, с цел да достигне новопостроена индустриална зона край Москва, която Путин е трябвало да посети, твърди германският вестник Bild.

Но преди смъртоносният дрон да достигне индустриалния парк Руднево с предполагаема мисия да убие руския лидер, той се разби само на няколко километра от мястото, твърди Bild, цитирайки туит на украинския активист Юрий Романенко.

Романенко, който твърди, че има тесни връзки с разузнавателните служби на Киев, каза, че агенти на украинските тайни служби са получили „информация“ за очевидното пътуване на Путин до промишления обект и са решили да пуснат смъртоносния дрон в опит да убият президента.

Той твърди, че безпилотният самолет UJ-22, носещ 17 килограма експлозив C4, който се разби в село Вороского, на около 20 километра източно от индустриален парк Руднево, е бил изстрелян от украинските сили като част от атентата.

„Путин, приближаваме се. Всички са видели новината за дрона, който долетя до Москва и не избухна. Значи този дрон е летял с причина. Миналата седмица нашето разузнаване получи информация за това, че Путин отива в индустриалния парк, а нашият дрон прелетя през всички ПВО на Руската федерация и се разби недалеч от индустриалния парк“, пише Романенко, цитиран от Bild.

Дрон UJ-22 се разби близо до село Ворокого в неделя и в социалните медии, включително Telegram, бяха публикувани изображения, показващи останките му в гора близо до Москва.

Bild, позовавайки се на Романенко, твърди, че дронът е трябвало да се разбие в индустриалния парк Руднево и да убие Путин, който според съобщенията е бил очакван на мястото в неделя.