Бивш лекар в Белия дом: Джо Байдън е изкукуригал, САЩ е в опасност (ВИДЕО)

Бивш лекар в Белия дом предупреждава, че скоростта на когнитивния спад на президента Джо Байдън вече излага САЩ „на голям риск“, съобщава Fox News.

81-ият рожден ден на президента Байдън предизвика повече разговори за неговата възраст и намаляващите когнитивни способности. Рони Джаксън – републиканец, тексасец и бивш лекар в Белия дом, казва, че това е причина за безпокойство.

„Спадът е бърз“, каза той пред водещия на Sunday Morning Futures Шон Дъфи.

„Както казахте, работил съм с трима президенти, така че знам от първа ръка какво е да си главнокомандващ и държавен глава. Това е трудна и изтощителна работа. Както психически, така и физически. Този човек не може да върши тази работа. Той ни доказва всеки ден, че не може да се справи. И ще става още по-зле.”

Джаксън е бил лекар в Белия дом по време на администрациите на Буш, Обама и Тръмп.

Преди това той изрази загриженост относно умствената острота на Байдън. И дори предложи президентът да направи когнитивен тест или да се оттегли от надпреварата през 2024 г.

Спадът продължава от известно време, каза Джаксън, въз основа на състоянието на Байдън през 2020 г. Когато той беше кандидат, изправен срещу тогавашния президент и настоящ републикански фаворит Доналд Тръмп, Джексън подкрепи кандидатурата на Тръмп за изборите през 2024 г.

„Невероятно е колко много се е влошил Байдън по време на президентството си. Не можем да си позволим да имаме този човек на поста до края на мандата му и след това още четири години. Той вече ни излага на голяма опасност“, каза Джаксън.

Междувременно млади гласоподаватели се оплакват, че президентът е “извън връзка с реалността” и подкрепата му сред хората под 30 години, ключова демографска група за демократите, е в упадък, според проучвания.